Jen taková hloupá otázka, protože mě čeká servis po 1000km. Ale na Autec v Praze v e Stodůlkách jak zde na stránkcáh, tak i obecně mezi znalou veřejností nejsou nijak dobré reference. Že prý člověk nemůže u motorky být a vidět tak, co se děje. (Né že mě by to pomohlo, protože já stejně netuším co v ní dělají :-)
Ale je tedy v Čechách jiná možnost, kde udělat servisní prohlídku kvalifikovaným servisem? U nás na jihu jezdí všichni do Linze, ale došla jsem k názoru, že tam jsou tak třikrát dražší asi ty eura.
Tak nemáte někdo ekonomický typ na servis? :-) A nebo mi ten Autec doporučte a já budu v klidu :-) díkes :-)
A ty to máš v záruce? Jestli jo, tak máš dvě možnosti. Autec nebi Linz. A jestli ne tak to dej šikovnýmu mechanikoj někde od vás. Určitě v Krumlově někdo dělá motorky.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
titika napsal:
Jen taková hloupá otázka, protože mě čeká servis po 1000km. Ale na Autec v Praze v e Stodůlkách jak zde na stránkcáh, tak i obecně mezi znalou veřejností nejsou nijak dobré reference. Že prý člověk nemůže u motorky být a vidět tak, co se děje. (Né že mě by to pomohlo, protože já stejně netuším co v ní dělají :-)
Ale je tedy v Čechách jiná možnost, kde udělat servisní prohlídku kvalifikovaným servisem? U nás na jihu jezdí všichni do Linze, ale došla jsem k názoru, že tam jsou tak třikrát dražší asi ty eura.
Tak nemáte někdo ekonomický typ na servis? :-) A nebo mi ten Autec doporučte a já budu v klidu :-) díkes :-)
To je divný Euro jde dolu,tak by měl Linz zlevnit...
Já byl v AuTecu a tála mě garančka na 1200ce po 30.000km 5.500,-Kč. Ve většině velkých servisů tě nenechají být u opravy na dílně a to z bezpečnostních důvodů. Je na to předpis o bezpečnosti práce atd. Je to prostě normální. Jinak by jsi musela absolvovat jejich školení o pohybu na dílně,bezpečnosti,únikových východech,požární předpisy atd. My měli tohle školení na firmě v lednu a tak jsem se na to ptal. Zkrátka to tak někdo vymyslel.
Je to prostě úřednická debilnost,které se nedá jinak vyhnout,než že si tam někde sedneš,dáš si kafe a počkáš si až bude miláček u pana motodoktora hotovej.
Cycli napsal:
A ty to máš v záruce? Jestli jo, tak máš dvě možnosti. Autec nebi Linz. A jestli ne tak to dej šikovnýmu mechanikoj někde od vás. Určitě v Krumlově někdo dělá motorky.
Jj. právě to je v záruce a v linzi to vyjde na 230 Euro a v praze chtěj dva litry.... právě Já myslela, jestli neni někde ještě něco..
titika napsal:
To je divný Euro jde dolu,tak by měl Linz zlevnit...
Já byl v AuTecu a tála mě garančka na 1200ce po 30.000km 5.500,-Kč. Ve většině velkých servisů tě nenechají být u opravy na dílně a to z bezpečnostních důvodů. Je na to předpis o bezpečnosti práce atd. Je to prostě normální. Jinak by jsi musela absolvovat jejich školení o pohybu na dílně,bezpečnosti,únikových východech,požární předpisy atd. My měli tohle školení na firmě v lednu a tak jsem se na to ptal. Zkrátka to tak někdo vymyslel.
Je to prostě úřednická debilnost,které se nedá jinak vyhnout,než že si tam někde sedneš,dáš si kafe a počkáš si až bude miláček u pana motodoktora hotovej.
No v Linzi právě nechaj čéka koukat. Ale je pravda, že jsem čekala fakt stejnou cenu, ale já to dohledam v mailech aby to bylo přesný :-)
No v Linzi právě nechaj čéka koukat. Ale je pravda, že jsem čekala fakt stejnou cenu, ale já to dohledam v mailech aby to bylo přesný :-)[/quote]
Tak do AuTecu zavolej a zeptej se. Je to nejjednodušší a uvidíš,co ti řeknou. Cenu musí vědět. Jde o standartní prohlídku se standartními servisními úkony a potřebným materiálem. A pak to porovnej s Lincem.
Upravil BIGR dne 28.02.2008 21:22
Jinak také BMW Sikora - Bielsko Biala, tedy PL. Šikovní mechanici rozumící česky, platba kartou, ceny mírné. Můžu být u motorky a dívat se na pečlivé ruce. Čtyři návštěvy a vždy spokojený při odjezdu, razítko do servisky. Jediná drobnost, vždycky na poslední chvíli zachráním svou motorku před agilním klučinou s wapkou. Ahoj Leoš
Me od Autecu odrazuje jen jediny - v sezone cekacka 3 mesice.
To mi prijde jako absolutne nerealizovatelna magorarna a nechapu, jak se nekomu podari na to pristoupit, navic u techto typu motorek, ktery najezdi casto desitky tisic km rocne.
Taky jsem porad na vazkach, pojedu na prvni servis v 10ti tisicich a fakt si nevim rady. Chci dobre vybrat a servis uz pak nemenit.
Zatim me nejvic laka zahodit rok zaruky a vydat smerem mistni servis + obcas kontrola diagnostiky u Tomase v TT nebo vychvalovanej Carservis Praha. Nevim no.
S autem me ceka taky prvni servis, mailoval jsem k Bychlovi, ze bych u nich chtel servisovat auto i motorku, ze me zajimaj zakladni informace jako cekaci lhuty a nedostalo se mi ani odpovedi, coz docela vezme chut.
5500Kč v autecu nebo 230E v Linzi ??? Zas takovej rozdíl to není ne (230x25=5750)
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Za hodinu práce (12AW) v AuTecu zaplatíte 1185,00kč včetně DPH. Práce je počítána dle norem katalogu BMW.
Inspekce 1000km 11AW - 1089,00kč
Inspekce 10000km 23AW - 2277,00kč
Roční 12AW - 1185,00kč
K práci bude naučtován použitý materiál (inspekční sada cca500.00kč,olej 3 x litr cca 300.00kč atd.)
S přáním hezkého dne D. Horský.
Das erste Service (1.000KM) kostet etwa 250.-€ und die Teile könnten hier montiert werden.
tohle mi napsali, takže inspekce v 1000km se vejde do dvou litrů i s tim olejem a tak. Nevím proč je to o tolik dražší v tom Linzi. Když mají evidentně společné nějaké tabulky....
Ale je to od typu motorky, tohle je na 650.
tititka: zavolej Hozovi Zlabkovi do Carservisu, prej umi udelat i garancku, nejak se zmenili podminky zarucniho servisu. Nevim co je na tom pravdy. http://www.carser...BMW R1150GS MY02
titika napsal:
tohle mi napsali, takže inspekce v 1000km se vejde do dvou litrů i s tim olejem a tak. Nevím proč je to o tolik dražší v tom Linzi. Když mají evidentně společné nějaké tabulky....
Sakra, že by mě u Bychla okradli? :-) Za 1000 km prohlídku jsem loni na jaře zaplatil skoro sedm tisíc (včetně DPH, aby nedošlo k mýlce).
Sedm Tisíc? ??? Divný, taky jsem v Auteku platil mnohem míň. Je pravda, že jsem čekal pár dnů.
Nesnášel jsem jednoválce a endura, ale Bavoráček mě dostal. Prostě láska na první plyn.
titika napsal:
Sakra, že by mě u Bychla okradli? :-) Za 1000 km prohlídku jsem loni na jaře zaplatil skoro sedm tisíc (včetně DPH, aby nedošlo k mýlce).
Ne, fakt mi to potvrdil i telefonicky. Ale na druhou stranu oni budou ty vaše velikánský motorky asi dražší :-)
Ještě k dotazu na diagnostiku u BMW Bychl. Dnes jsem to ověřil. Mají kompletní vybavení pro autorizovaný servis motorek BMW. V pondělí tam jedu a jsem dohodnut, že pro vás servisní zázemí mohu nafotit. Tak se těšte na nějaké ty motoakty.