padla tu informacia o moznosti dat si vytocit pruziny v Plzni
DedekEV- mozes napisat kontaktne udaje?
ja tiez rokujem s jednou firmou ktora sa s pruzinami uz dlhe roky zaobera, ked budem mat nejaky konstruktivny vysledok dam vediet pre pripadnych zaujemcov na fabrikou vyrobene progres pruziny
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Já jsem si kdysi nechal dělat pružiny do spojky (ještě na Dominátora) v Brně Modřicích u Čermáka,nebylo to až tak drahý na to že jsem chtěl jen dvě. Když jsem se rozhodl že dám progresy do Dakara tak jsem tam též volal a chtěli po mě dost přesný parametry těch pružin(logicky podle něčeho to udělat musí) no jelikož jsem žádnou "záložní" prog.pružinu neměl tak došlo na Touratech a Wurth péra.Tak nevím jestli Ti to někde svedou udělat bez přesnýho plánu (síla drátu,počet závitů,stoupání-u prog. proměnné ) nebo oměření jiné pružiny
vlk napsal:
padla tu informacia o moznosti dat si vytocit pruziny v Plzni
DedekEV- mozes napisat kontaktne udaje?
ja tiez rokujem s jednou firmou ktora sa s pruzinami uz dlhe roky zaobera, ked budem mat nejaky konstruktivny vysledok dam vediet pre pripadnych zaujemcov na fabrikou vyrobene progres pruziny
Já jsem z Plzně a vím o pružinárně, která nám je vytáčí, když něco potřebuju. Jestli už to má někdo rozkreslené, pošlete mi to a já to u nich můžu poptat. Můžete posílat i modely, otevřu to v SolidWorksu a připravím výkres.
Doporučoval bych renomovanou značku, než samodomo výrobu. Zároveň je třeba vyměnit olej v tlumiči či vidlici za hustší, aby podvozek fungoval v kompletu jak má....
Každý by se měl uvědomit, že podvozek je to, co motorku drží na cestě a ve stopě.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Samozřejmě,že podle něčeho to udělat musí. Proto ti řeknou co chtějí oměřit,s metrem,šuplerou umí dělat snad každej. Výkres si udělají oni. Nevím co v tom hledáte za složitosti.
Na všechno mají program na přepočtení zatížení atd,nejsou to žádný vomáčky
Ale zase chápu,že někdo kdo má moto za 250tis tam raději dá péra za bůrka než nějaký nou náme z Plzně za pár stováků
To Dedek: Když to ale nemáš podle čeho oměřit Docela by mě zajímalo kolik by to opravdu stálo a co povrchová úprava Riskovat to nebudu.
Jenom pro info dneska jsem objednával Hyperpra na dvě GSa a údajně od 12.2. bude Hyperpro zdražovat. Sice to asi nebude žádná raketa, ale pokud o tom přemýšlíte, tak objednávejte. Pokud budete objednávat na 12ku, tak je ještě rozdíl v tlumičích WP a Shova
Upravil MALI dne 28.01.2011 16:20
Já mám už na cestě hyperpro na zadek.Já nějaků výrobu neřešil,podlevá mě je to trošku alchimie.Pružina musí mít určitů tvrdost,kdyš to bude měkkí tak bila víměna zbitečná.Když tvrdý tak se ti rozletí celej tlumič... Kdysi sem si nechal dělat pružiny na sedadlo čž 125 T,tam to bilo fuk.
Kvůli ušetřené tisícofce si nerozbiju dršku,nehledě na to že se ti to vijebe 500 kiláků od baráku...
Kupredu spatki ni krok...
Ako som uz pisal, riesim moznosti ziskat progres pruziny inak ako kupou doteraz znamych znaciek
Samozrejme si uvedomujem ze sme dve skupiny ktory su zastancom origo a ktory chapu ze idu aj vyrobit autorizovanou/ renomovanou firmou. Na kvalitu a stopercentnu identitu s origo kladiem vysoky doraz
Zatial mozem napisat nasledovne:
dokazem zabezpecit vyrobu preogres kitov na 11-ku 11,5-ku 11,5-ku adv.
Odber min. 20 kitov na jeden typ mota a cena by bola zaujimava
Ktory by ste mali zajem piste a ty druhy ukamenujte ma
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Ale Walter, prečo bysom Ťa kamenoval... Okrem toho je to daleko:-) Pozdravuj doma a pružiny zatím nepotřebuji, hledám jen nějaký doplněk aby mi nefoukalo na ruce...:-):-)