Mate nekdo neje tipy na dobre goretexove kalhoty na motorku?Pripadne s jinou membranou,ale zarucene nepromokavou?Je mi jasne,ze to neni levne,ale nejde mi o Rukku atd.A nechci pouze gortexovou vlozku.Idealne ,aby meli vyndavaci zateplenou vlozku.Na celorocni pouzivani.Je mi jasne,ze ve 30°C se budu potit,ale to zvladnu.Nejdulezitejsi podminka je nepromokavost i v dlouhodobem desti.Koukal jsem ,ze v Polu se nechaj koupit za 275 eur.Ale taky tam maj sice ne goretexove,ale pisou,ze 100% nepromokave pod 200eur.A vim,ze kamarad nejake takove z Pola ma,jezdi v nich celou sezonu a nikdy mu nepromokly.Uz je ma,ale spoustu let,tak nevim jestli jsou to ty same.
Dik za rady.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Ja vim,byl jsem tam na Krocanovi a tam toho taky dost predvadel.Ale sam rikal,ze normalni dest to chvili vydrzi,ale s nejakym celodennim jezdeni v desti,tenkrat nemel myslim zkusenost.To by tu nekdo musel poreferovat,kdo to vyzkousel.A taky nechci,aby nepromokavost byla resena tou vyndavaci skoro igelitovou vlozkou.
Ja vim,ze to co shanim existuje a za rozumnou cenu.Bohuzel muzu zjistit jen stary uz neaktualni tip(z toho Pola) a nevim ktery model tomu dnes odpovida.A ten kamarad od toho tenkrat tu kvalitu vubec necekal a dnes by do nich sel znova.
Ja mam Polo Mohawk, ma to membránu Polo-Tex. 2 sezony nepromokaly, ted uz jo, asi se to nekde natrhlo. Ale manzelka ma komplet a je to OK. Prodavaji ted novy model, prijde asi na 200 Eur. Nicmene mam i Gore-Texovou bundu, ktera nepromoka, ale nakonec po 5ti letech v tom obleceni jsem se rozhodl, koupit si dvoudilny nepromok a jak zacne prset, tak do nej vlezu. Vzdycky jsem chtel gore-tex, ze je to jistota, ale nepromok ma tu vyhodu, ze kdyz ho sundas, jsi suchej a muzes jit kamkoliv jako clovek. Zustanes cistej, suchej a nepromok se susi rychleji. Kdybych si kupoval nepromok dneska, hledal bych takovy, ktery ma bundu i s kapucou, aby neprselo za krk.
Asi to neni uplne k tvemu tematu, ale chci rict, ze i kdyz jezdim 15 let, jeste jsem nenasel komprois, ktery by byl idealni za kazdeho pocasi. Dalsim krokem bude Rukka, musim to zkusit...
Ale Polo ma hodne obleceni s Goretexem, staci jen vybirat podle vkusu a penezenky.
Vevisi ze zkoušení goretexu z práce vím, že jediný goretex, který nepromokne je guma. Takze pláštěnka. Jediná výhoda je, že to dýchá a je ti v tom teplo i když jeto mokrý, jak to odsává vlhkost od těla. Na to, že v tom můžeš jet celý den v dešti a ono to nepromokne tomu nevěřím.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
to Kubicek: zkus Rukku...po celodenní průtrži při cestě přes Alpy jsme neměli problém
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
[quote]Kubicek napsal:
Vevisi ze zkoušení goretexu z práce vím, že jediný goretex, který nepromokne je guma. Takze pláštěnka. Jediná výhoda je, že to dýchá a je ti v tom teplo i když jeto mokrý, jak to odsává vlhkost od těla. Na to, že v tom můžeš jet celý den v dešti a ono to nepromokne tomu nevěřím.
[/quote
jestli ti promokne goretex není to chyba v samotné membráně, ale třeba v lepeném švu, nebo je někde protržená
Upravil walda dne 14.02.2011 21:34
Diky moc.Ja taky vozim nepromok.Sice jednodilnej,ale za krk mi netece.Ale blbe se obleka.Ale zjistil jsem,ze moje asi 8let stara bunda za 4500kc je do dnes nepromokava(neni goretexova) a ted jsem koupil nepromokave boty,tak uz mi chybej jen kalhoty.Resim to proto,ze jsem zazil den,kdy se min.5x vystridala prutrz a pak takovy teplo,ze zustat v nepromoku bylo utrpeni.Hrozne jsem neustalim zastavovanim a oblekanim nepromoku zdrzoval,a tomu kamaradovi jsem zavidel,ze tohle nemusi podstupovat.
Ja jezdim Lindstrands Lizard. Je to vlastne levnejsi Halvarssons. Ta membrana je vyjmatelna, coz je skutecne bezva. Sice to na prvni pohled vypada jako igelit, ale ta DRYWAY membrana vazne funguje. Slejvaku jsem projel nescetne a neprotekly. Na leto idealni kalhoty. Jsou vice enduro, tedy volnejsi. V zadni casti a v rozkroku maji jakysi ventilacni material. Navic maji odepinaci nohavice, coz se da taky vyuzit. V chladnejsim pocasi pod to vezmu moiru a je vystarano. Jen maji mene ochrannych prvku. Koleni chranice a na kyclich chranice jsou. Zadek je ale chranen mne. Hold, jsou vic off nez na silnici. Takze, nepromokavost splnuji na 100%. Urcite bych se ale poohledl po kalhotach s membranou (jakoukoli) vyndavaci. Na leto je to skutenost k nezaplaceni. V Trutnove se jak Lindstrands tak Halvarssons daji skouknout a vyzkouset.
Edit: Jo a super je, ze ta vrchni vrstva je behem chvile sucha.
Upravil spea - ToM dne 14.02.2011 21:37
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
rukka kalhoty s gore máme v Touratechu od 6000, můj tip je teď stadler stream, nahoře větrací cordura aft, goretex vložka, plus ještě teplá vložka. záruka 10 let, uvidíte i na výstavě v Letňanech
Jak píšeš Vevis žes zdržoval s opakovaným převlíkáním tak je pořád pohodlnější 4x natáhnout pláštěnku,než 2x vyndávat nepromok vložku z kalhot a z bundy páč se musíš vyslíct do trenclí a trička. No a co mám povídat není to dvakrát příjemný když vytáhneš vložky protože je vedro jak v sauně a pak začne zničeho nic chcát jak když to na tebe lejou z kýblů. No a když zastavíš a dáváš tam polonahej ty vložky tak se ti zasekávají posraný zipy. No a pak když někam vlezeš tak seš sice vsuchu,ale všichni by tě nejradši vykopali ze kšeftu protože kam stoupneš tak z tebe skape kýbl vody. Těžko radit
Jinak mám Lindstrans-bunda Graffiti,kalhoty Gi-pants
Tepelný komfort na jedničku,nepromokavost taktéž-pokud teda není změna počasí rychlejší než já Jedu? Tedy žiju!
To misakroto pisu,ze goratex,pripadne jinou membranu,ale ne vyndavaci.To je mi uplne jasny,ze prave v promenlivem pocasi je to vetsi pakarna nez nepromok.Ted mam goretexovou bundu na lyze a pri desti naprosto v pohode a ten goretex je primo v bunde.Pritom je ta bunda lehka a v -6 jsem pod ni mel jenom funkcni tricko.Tak nejak bych si predstavoval ty kalhoty.Jak jsem psal,je mi jasny ze ve velkem teplu se budu potit,ale s tim nemam problem.Ale vyndavani a nandavani vlozek to nechci.Neco jineho je tepla vlozka.Tu nasadim na podzim,necham ji tam jeste na jare,pak ji vyndam a tim to konci.
Hele a co říkáte na Goratexový maskáče AČR (ECWCS)...?? Přes oblečení bych je přetáhl,ale zase je nechci nějak zničit...?? Nemáte s tím někdo zkušenost...?? Třeba Kubrtoj....?? Že bych to používal jako nepromok.....http://www.armytr...tex-vz-95/
Zetor-přesně tenhle komplet mám už asi 6 let.Bundu už teda ne,ale gatě jo a můžu říct,že asi rok už trochu propouští.Tahám to všude a velká spokojenost.Teď to pořeším impregnací s nanovláknama a zas budou nějakej čas fungovat.Krásně se to dá natáhnout přes jakýkoli kalhoty a dá se v tom jet i v horku,protože to větrá.Bunda byla maximálně skvělá,ale tu jsem měl jen půjčenou.Bunda se musí,ale pořádně zapnout aby nezatíkalo.
Fanos Rusicka napsal:
Zetor-přesně tenhle komplet mám už asi 6 let.Bundu už teda ne,ale gatě jo a můžu říct,že asi rok už trochu propouští.Tahám to všude a velká spokojenost.Teď to pořeším impregnací s nanovláknama a zas budou nějakej čas fungovat.Krásně se to dá natáhnout přes jakýkoli kalhoty a dá se v tom jet i v horku,protože to větrá.Bunda byla maximálně skvělá,ale tu jsem měl jen půjčenou.Bunda se musí,ale pořádně zapnout aby nezatíkalo.
Tak to jsem rád že to funguje...gatě už mám....takže ještě koupim tu bundu a bude komplet nepromok....Gatě jsem koupil na armyburze za 900kč,takže super cena,teď ještě tedy tu bundu....to bude tak 1500-2000kč...jinak v krámu to stojí ranec...!!
Zetor - já mám goretexový maskáčový nepromoky z nějakýho výprodeje po Bundeswehru, kupoval jsem to loni přes nějakej armyshop, cenu už si nepamatuju přesně ale cca 1500 - 2000 za komplet. Kalhoty dole rozepínací, takže je obleču i přes MX boty, jel jsem v tom zatím dvykrát, nepromoklo to
Čau, Tom
Aukro byva prebytku armadnich gore-texu plne. Napr ted tam jsou nejake rakouske armadni kalhotyhttp://aukro.cz/g...52061.html Kamos v praci si na aukru koupil nejake britske, neni to maskac, jen jakasi tmave zelena a za cenu 990,- Kc jsou super. Casto to tam nabizeji jako lehce pouzite, ale to co mu prislo bylo snad nove.
4 Vevis. A co ti brani vyndavaci gore vlozku nevyndavat.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu