Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s helmou UVEX ENDURO, popřípadě jestli byste mohli doporučit jinou. Dík za info
Upravil svobodis dne 05.03.2008 18:19
ja mam dva roky typ 210 sz nebo tak nejak, jiz se nedela, nahrazen dnes jiz typem myslim 240,
vzal jsem tedy tu radu dvojkouvou od Uvexu, coz je to nejlevnejsi, ale zcela dostacujici
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Ted o vikendu ji budeme testovat prvni dojmy jsou pozitivni,jediny co me osobne trochu vadi je ta preska na zapinani....jinak zatim se zda byt helma prijemna zpracovani v pohode a hlavne kupodivu pekne ticha a to i s ksiltem,po vikendu budeme chytrejsi
Jo jo ta preska mi taky trochu vadi...Jinak budu rad dyz date vedet jak dopadlo testovani a jestli helma stoji za uvahu nebo este pockat a az bude vic penez tak koupit trebas bmw enduro helmet...Jinak diky za info
Ze helma stoji za uvahu vim uz ted,asi za stejny penize nesezenes lepsi,ma antifog,prijemnej interier...podle me peknej design,jinak BMW enduro je o neco lehci,ma asi i jeste prijemnejsi interier,mel jsem ji jen na hlave,nejel jsem s ni,ale osobne se mi moc nelibi,zase ma lepsi material skorepiny a D krouzky,ja se taky prave ted rozhoduju kterou vezmu a po vikendu budu mit jasno.
Jen pro informaci,v nemeckem testu enduro helem s plexi,dopadla na druhem miste,prvni byla Shoei Hornet a treti BMW enduro helma,takze asi tak spatna nebude
Vsimnul sem si ji nahodou na nemeckym polu a zaujala me designem a hlavne taky cenou,ktera je u nas o par kacek nizsi nez v nemecku.
Neni nahodou ten test nekde na netu?
Upravil svobodis dne 05.03.2008 21:07
Test na netu jsem nenasel,jen vysledne znamky,kde Shoei mela 1,3 Uvexa 1,8 a BMW enduro 2,Arai 2,3 ,Airoh S4 2,5...http://www.testbe...27578.html
Jinak jizdni dojmy jsou pozitivni,preska mi nakonec vubec nevadi,ale jsem zvykly jezdit v kukle,bez ni mozna ze malinko bude-uvidime,neresim.
Hlucnost je naprosto v pohode,zadna zvlastni se nekona a je to stejny jako s integralkou zvlast kdyz se sunda ksilt,jinak ksilt pri vetsich rychlostech trochu taha za hlavu,ale da se jednosude nastavovat nahoru a dolu,neni to nic strasnyho a je to logicky,ze ksilt pri velkem vetru trochu bude mit odpor,do nejakych 130km/h bez problemu,na delsi prejezd po dalnici pri vyssich rychlostech bych ho asi kvuli pohodli sundal(delsi myslim 1000km a pod.),ale jinak zbytecny.
Antifog funguje dobre,helma se nemlzi a kdyz,tak to bylo na miste kolem 5 stupnu a jen kolem nosu,hned to zas ale zmizelo,pri jizde nemlzila,ve vetsim chladnu nevim,ale spokojenost.
Interier helmy je prijemny,jen me malinko tlaci prechod nad licni kosti,ale je to opravdu jen malinko a helma byla nova a sedne si-neresim.Jak helma vetra zatim nemuzu posoudit,ja se snazil aby co nejmin,pac byla zima S brylemi jsme helmu zatim nezkouseli,ale celkove jsem byl s helmou naprosto spojen a to tak,ze jsem si ji taky objednal,za ty penize se asi nic lepsiho jen tak nesezene i kdyz je to jen fiberglass.
Upravil xavier dne 11.03.2008 13:17
Diky za prvni zkusenosti, urcite kdokoliv cokoliv pridejte.
Ja si ji dneska narychlo zkousel ve videnskym Louisovi a celkem me zaujala. Vystelka prijemna, design v pohode (meli jenom celocernou), cena slusna (lakovana asi vyjde nejlevneji u nas, oficialni cena 5400). Prezka mi pripadala naprosto genialni. Vaha v porovnani s mou Schubertkou ne az tak pocitove lehci jak by to vypadalo pri pohledu na gramaz. Zkousel jsem zadychat plexi, to mi neslo, driv se mi zamlzily vlastni dioptricke bryle. Zespod chranic brady (nebo jak to mam rict, proste aby do helmy u krku moc nefoukalo) vypadal hodne dobre a komfortne. Zajimala by me samotna hlucnost pri jizde a vubec celkovy komfort. Za ty penize by to mohla byt dobra investice pro trosku dobrodruznejsi toulky krajinou.
Hlucnosti bych se fakt nebal,je srovnatelna s intagralkou,jen je potreba lehce dostelovat plexi aby nepiskalo,ale to jsem musel delat zatim na kazde helme co jsem mel,jel jsem s ni teda zatim jen do cca 140,ale hlucna helma to neni,to jsem mel jen jednu shodou okolnosti to byla taky uvex 740-integralka a ta uz pri 90 tak hucela,ze jsem ji musel prodat,kazdej ma jinej prah citlivosti ale me prijde uplne v pohode.Pro srovnani je na tom dost podobne mozna lip co se tyka hlucnosti nez moje Arai Astro zpracovani a kvalita je samozrejme uz horsi nez Arai,ale s tim se u helmy za 5 tis.musi pocitat.
Upravil xavier dne 16.03.2008 21:49
Tak jsem prodal svoji integrálku a chci si pořídit Uvex Enduro, jenže nevím, jak mi sedne velikost.
Nevíte někdo, kde by se dala u nás vyzkoušet?
Nejlépe Praha, Liberec a okolí...
Díky moc.
KTM 1190 Adventure R
Ona je asi trochu nedostatkovy zbozi,ja na ni cekam uz mesic a porad ji nemam ted pry do 14-ti dnu...no uvidime,uz si zacinam myslet ze ji objednam v nemecku.Jestli ti to pomuze,ja mam hlavu 58 cili M a uvex enduro mi sedi S,je teda festovnejsi-hlavne nad usima,ale to se vytahne.
Tak já mám hlavu 56 a od HJC mi krásně sedělo S, ale když říkáš, že je větší, tak bych asi měl mít XS co?!
Já si ji asi objednám z fc-moto.de, kupoval jsem tam i tu HJC... mají super ceny a posílají UPS až domů...
KTM 1190 Adventure R
shimanski napsal:
Tak já mám hlavu 56 a od HJC mi krásně sedělo S, ale když říkáš, že je větší, tak bych asi měl mít XS co?!
Já si ji asi objednám z fc-moto.de, kupoval jsem tam i tu HJC... mají super ceny a posílají UPS až domů...
mel jsem starou integralku od Uvexu M, Concepta mam S a pri zkouseni Endura se mi zdalo Sko hodne tesny, Mko jsem uz nestih vyzkouset - ale kazdopadne bez zkouseni to neriskuj a kdyz uz, tak ber to Sko
v Louisovi ji uz maj, tak jestli to mas nekam blizko, tak zkousej...
bez zkouseni bych to taky nerisknul,to S mi je taky tesnejsi,ale znam to jak helma povoli,tak do vetsi bych nesel,o kolik bude mensi xs tezko rict,mozna kdyz vezmes spis S tak se da kdyztak vypodlozit polstrovani molitanem,kdyby byla casem vetsi,no nejlepsi je vyzkouset jinak ja mel integralku Uvex taky M a ta mi byla nejdriv taky pekne tesna a pak akorat.
tak jsem si pro jistotu ted meril hlavu a mam 57,asi se mi zmensila takze bejt tebou,jestli bez zkouseni tak bych vzal S,to nemuze bejt moc rozdil ten 1cm.
Jo a na fc-moto je drazsi nez u nas,na ebay se da sehnat za cca stejny penize,ja ji chtel odsud kvuli pripadny reklamaci(u minuly uvexy se mi sloupnul z plexi antifog-reklamace vymenou a ok),no uvidime jestli se dockam,nebo to nevydrzim a koupim taky v nemecku.
Upravil xavier dne 04.04.2008 22:46
Ahojte, asi do ni taky pujdu ale podle toho co jsem procital na netu ma pry spatnou / resp. skoro zadnou ventilaci. Tzn, ze kdyz clovek jede za stitem tak to nevetra a poti se v tom hlava. Nejake zkusenosti? je to pravda nebo mytus?
Momentalne jsem presedl z biku na GSA a musim uznat ze poprve v zivote jezdim s otevrenym hledim...protoze za tim stitem to opravdu nefouka...
Zdar, já už to tu psal, mě se za plexi s nástavcem na GSA potila hlava v C2 a ta má perfektní větrání, teď leží v regále, protože to bylo neůnosný.
Koupil jsem Uvex enduro a větrá naprosto perfektně tak nevím Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
No vetrani u Uvexy vazne moc nefunguje,ale tim myslim ty jejich pruduchy nahore, to treba u Araiky je citit. U Uvexy je treba vyndat spodni deflektor(nevim jak se tomu presne rika, takova latka pred bradou aby dovnitr nefoukalo) pak to profukuje fajn, ve vedru jinak nejezdim, pripadne pootevrit plexi. Pravda hlavu spocenou mam stejne, ale to jsem mel i z Araiky
Mam uvex enduro, a nepozoruju ze by mi v ni bylo nejak extra horko... ale moc kokosu jsem na hlave nevystridal, takze nemuzu moc srovnavat...
David - Brno, 1150 GS.