S blížícím se jarem, začínám propadat cestování. Když se tak dívám na ty úžasné články a fotečky z různých cest, mám sto chutí se zbalit a někam vyrazit. Jen mě napadá, Co zbalit ? ? ?
Nejdál jsem byl zatím na Slovensku a to jsem spal u přátel.
Prosím o radu. Jaké vybavení pořídit? Jaký spací pytel a jak velký pro evropské podmínky pořídit, jak velký stan a kolik toho musí vydržet? Je lepší karimatka nebo samonafukovací matrace? Který vařič uvaří ranní polívku nejlíp?
Díky za rady.
Nesnášel jsem jednoválce a endura, ale Bavoráček mě dostal. Prostě láska na první plyn.
Ahoj Bobek, tak hlavne v prvom rade zalezi na tom, koko chces do toho investovat a co od toho icakavas, resp. kde sa budes pohybovat. Podla toho ti pravdepodobne ten material posluzi i vydrzi v roznych podmienkach. I ked musim uznat, ze nie vsetky lacne veci musia byt nanic ksunty - mozno nie su tak vychytane, ale posluzia dobre.
Spaci pytel - na supermarkety zabudni, na tomto by som urcite nesetril. Musi byt maly, skladny, lahky. To same plati i pre stan.
Naopak, napr. u varica je vyber omnoho jednoduchsi - niekto ma rad benzinak, niekto plynak. Akykolvek si vyberies, rannu polievku ti uvaria oba. Rozdiel bude potom napr. v tom, ci na nom uvaris gulas pre 4 osoby, ked nebudes mat moznost urobit si ohnisko. Ale to je vynimka.
jo tak to je složitá otázka,no já osobně mam stan od pinguina a je pro dva,je naprosto super,ale kdyžř bych pořizoval jinej tak bych kupoval pro tři,jelikož když do něj dám všechny věci takje tam ve dvou lidech docela těsno,a ten stan pro tři není zbalenej o moc větší a ani těšší,no a ty další věci co vozim to je klasika,vařič na bombičky VAR3 a sem spokojenej,spacáky mam tak nějak konfort kolem nuly,samonafukovačky mam ferino a jsou naprosto strašný a hanimje kde mužu!!!nikdo si je nekupujte stojej´za hovno!!!no a potom ještě ešus,zapalovač,nuž a hlavne fajn přátelé a dobrou náladu a zbytek se podá
Bobku,Něco jsem se nacoural pěšky,pak něco na motorce.Říkat značku-každému vyhovuje něco jiného.Moje zkušenost.
1.Spacák si vyber takový,aby ses do něj těšil. Mám Primu,šitý na míru.
2.Kup si stan pro tři lidi i když v něm budete dva.Aby bylo místo na kufry,boty,helmy.Mám Jurek - kvalita.
3.Karimatku nafukovačku nebo samonafukovačku,zas aby ses mohl těšit na noc a ne že budeš mít otlačený bůček.
4.Vařič,na léto ideál plynový VAR 2.Kvalita za dobrou cenu.Bomby koupíš po celé Evropě.
5.Výborný na cesty je ten vysoce savý ručník.
6.Funkční spodní prádlo je samozřejmostí.
Dalo by se psát ještě dál ale heslo cestovatelů je co sebou nemám-nepotřebuji.
Dokud bude ropa,budu jezdit BMW
Je to přesně jak říkají ostatní. Záleží na jak dlouho,jak daleko a kolik do toho hodláš investovat. A taky aby jsi to vůbec uvezl. Já loni na dovolený jsem měl vždycky ráno dojem,že to nemůžu zpátky zabalit,když jsem tak koukal kolik mám s sebou krámů,
[img][/img] ale nakonec se to vždycky podaří.
BIGR přiložený následující obrázek:
Karimatky thermarest jedine doporucuju.Do predlonska jsem jezdil s klasik nafukovackou a to byl vopruz jak svina.Tezka,velka v noci studena.Koupil jsem samonafukovacku Thermarest 3,8 cm tu nejdrazsi a je to bomba pospanicko jen ta cena 3200KC.Snad ji hned nekde neprorvu to by mne asi jeblo.Stan mam Pingui pro 4 a taky bomba,hodne mista a to znamena pohodli.Pak nejakej varic,ministolicku z Luisu za 6Euro,nerez hrnky atd,atd,atd.
jo a chce to taky počítat stím že když to domanapakuješ tak to všechno krásně rovnáš a pěkně se to vejde,ale nejhorší je že až to potom párkrát vyndáš a zase dáváš zpět tak se to čím dál tim hůř rovná apotom se to nechce vejít a tak proto je lepší nechat si při odjezdu z domova trochu místa a potom je to vpohodě,mě se teda spíš většinou stává že všechno přinesu k motorce a začínám balit a potom ubírám věci
shimi přiložený následující obrázek:
no a takhle to balení loni dopadlo,nebilo to nic moc dobrýho,proto na letošek už mam hliníkový kufry a topcase mam 80 litrů a to už se vejdeuplně všechno
shimi přiložený následující obrázek:
Pokud se má jet ve dvou, tak do těch originálních kufrů se zabalit je opravdu za trest. Vlastně celá manipulace s nimi. Odemykáním počínaje a balením konče. Jsou malé, zvlášť ten levý u výfuku. Letos máme už hliníkáče. Největší výhodu vidím v tom, že se na ně dá něco přidělat z vrchu. Hned jsme to využili a koupili větší spacáky bo jsme zmrzlí.
Měli jsme nejdříve Hannah Scout ale byla v nich zima. Potom spacáky Prima, ty byly fajn a letos máme Ferrino.
Samonafukovací matrace je super. Máme zn. Gumotex, koupil jsem je kdysi na nějaké výstavě stanů, ale dnes už jsou možná 6 let staré a ucházejí. Dostal jsem tip, že je to gumičkou ve ventilku, tak se to pokusím rozkuchat a vyměnit ji.
Největší problém mám se stanem, měřím 195 a všechny kulaté typu iglů jsou mi malé. Na výstavě stanů jsem jich prolezl mraky a i když mají udávané délky 210 cm, tam kde mám hlavu a chodidla jsou většinou díky zkosení stěn malé. Zatím máme takový, co vypadá jako tunel, ten nemá zkosenou jednu stěnu a tak je dost dlouhý, ale pomalu dosluhuje. Zatím nemám náhradu. Chtěl jsem něco lehkého a při tom dlouhého, což je trochu problém. Stan se většinou nedá vyzkoušet, jako oblečení Mám teď 2 favority. Jurek Velo, superdlouhej a není nejlevnější a Ferrino co má ve střeše okno. Rozhodně doporučuju trojmužnej. Když se do něj mají vejít 2 helmy a dvoje moto-oblečení, tak je to tak akorat. No, ale někdo tu to Ferrino krapet haněl
já sem hanil ferino samonafukovačky,sou vážně strašný,koupil sem dvě a jedna stohopři druhym použití hned umřela,a kámoš koupil taky dvě ataky mu jedna umřela a bohužel na dovolený a tak to byli zbytečný problémy,prostě bych jim to omlátil o hlavu
shimi napsal:
já sem hanil ferino samonafukovačky,sou vážně strašný,koupil sem dvě a jedna stohopři druhym použití hned umřela,a kámoš koupil taky dvě ataky mu jedna umřela a bohužel na dovolený a tak to byli zbytečný problémy,prostě bych jim to omlátil o hlavu
Tak to dosvedcuje staru pravdu, ze nie vsetko zlato, co sa blysti - ja mam samonafukovacky z Li...dla za 260 Kc kus a sluzia uz 3 rok - sice spinave a orvane, ale drzia. A hlinikovy bager s esusom nic nenahradi - lacne, funkcne, neznicitelne....obcas ti hubu vykruti, ked cinknes o plombu v zuboch - iskra preskoci, ale nic vazne sa nedeje
samonafukovačku thermaset mam taky. nesnášim sice prodejcův výraz "to je takovej rolsrojs mezi karimatkama" eště navíc je irská...prostě mi najednou nějak jeblo a koupil sem ji
stan mam coleman něco jako kobra, pro 2 - pro jednoho 194 cm akurát, pro dva nikdy, dělaj i pro 3
vařič nevozim, zatim dycky vyhrál ohýnek
říkám si hurikán