Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Povinné ručení
sadilek
Přidané 22.02.2011 11:43

Registrace: 13.12.07
Při prohrabávání šuplíků jsem narazil na techničák od vozíku,který mi padl do vínku po mém zesnulém otci v roce 2006.Vozejk je zahrabanej u mámy ve stodole a úplně jsem na něj zapoměl.Vtírá se mi do hlavy otázka co mi hrozí kvůli tomu,že sem neplatil povinné ručení.Zatím mi nic z kanceláře pojistitelů nepřišlo,ale mám strach jestli má aktivita k nápravě věci nezpustí nějakou mašinérii,která by při sankci 30,-kč/den byla pro mou peněženku značně destruktivní.
Nemá někdo zkušenost,či dokonce radu pro mě a podobné zoufalce?Vono se totiž dědictví pincka či jiného majetku s spz může hrubě nevyplatit.Shock

www.jezdime.eu
hicks
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 11:49

Registrace: 09.07.08
sadilek napsal:
Při prohrabávání šuplíků jsem narazil na techničák od vozíku,který mi padl do vínku po mém zesnulém otci v roce 2006.Vozejk je zahrabanej u mámy ve stodole a úplně jsem na něj zapoměl.Vtírá se mi do hlavy otázka co mi hrozí kvůli tomu,že sem neplatil povinné ručení.Zatím mi nic z kanceláře pojistitelů nepřišlo,ale mám strach jestli má aktivita k nápravě věci nezpustí nějakou mašinérii,která by při sankci 30,-kč/den byla pro mou peněženku značně destruktivní.
Nemá někdo zkušenost,či dokonce radu pro mě a podobné zoufalce?Vono se totiž dědictví pincka či jiného majetku s spz může hrubě nevyplatit.Shock

no pokud vim, tak pokute se da utect jen tak, ze opravdu uteces z republiky.

Maji nejaky centralni registr (kam posilaji data pojistovny), kde bud mas zaznam, ze jses pojistenej, nebo ne...
Upravil hicks dne 22.02.2011 11:49
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Vjetrnik
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 11:52

Registrace: 09.10.07
Pokud pojištění není uhrazeno, pozbývá platnost (končí pojistná smlouva). Nic více, nic méně....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

sadilek
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 11:55

Ze tvého příspěvku by tedy vyplývalo,že když to půjdu vyřadit z evidence nic mi nehrozí.Při vyřazení totiž nepotřebuješ pr a tak se to nikdo nedozví?

www.jezdime.eu
xHackerM
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 11:58

Registrace: 22.05.09
Vjetrnik napsal:
Pokud pojištění není uhrazeno, pozbývá platnost (končí pojistná smlouva). Nic více, nic méně....

Nemáš pravdu. Pojistka končí až po několika upozorněních pojišťoven, nikoliv tím, že bys nezaplatil. Nevím teď přesně sumu /den pro vozík, ale pro auto je to 50,-/nepojištěný den. A nikdo tě o tom informovat nebude. Kdo se chce na více zeptat, tak přes PM, přítelkyně dělá v pojišťovně a má na starosti auta.

jezek
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 12:14

Registrace: 05.11.08
v první řadě je důležitý současný vlastník vozíku (vozidla) tzn, v tvém případě rozsudek o dědictví s potvrzením nabytí právní moci. Na základě tohoto rozsudku, jsi ty, oprávněn s tímto vozíkem (dědictvím) nakládat, tzn, převést na jiného majitele, sebe, odhlásit.. Tímto rozsudkem se stáváš vlastníkem dané věci a pokud je to vozidlo, které má SPZ-RZ jsi povinnen hradit pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. To musí každé vozidlo, které má SPZ-RZ. Tzn. teoreticky pokud ještě nejsi v TP zapsán ty jako vlastník, můžeš vozidlo odhlásit z evidence motorových vozidel a pokud po tobě bude později Česká kancelář pojistitelůů vymáhat dlužné pojistné plus ono penále, lze se z tohoto vyvinit "čestným prohlášením", že uvedené vozidlo v uvedené době stálo "ve stodole na soukromém pozemku" tudíž MIMO veřejnou komunikaci a k uvednénému datu je vyřazeno z evidence a hotovo.. mělo by být odpuštěno.. Již jsem podopbý proces absolvoval.. stačí tam pak zavolat, říct že to stálo MIMO veřejnou komunikaci tam a tam a sami ti řeknou" pošlete nám čestné prohlášení" a hotovo.. mělo by to stačit..

sadilek
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 12:24

V TP jsem od 2006 já.Takže je to jak jsem myslel,budu v rukou úředníka.Doufám,že narazím na měkoho rozumného.

www.jezdime.eu
Jarda 900
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 12:26

Registrace: 26.08.09
Podívej se na www.bezpojisteni.cz
tel:.844 772 773

Řešil jsem podobný problém a jde se s nimi velmi dobře domluvit.

Vjetrnik
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 12:33

Registrace: 09.10.07
to xHackerM: a kufry, kufry už máš? Grin

Má zkušenost: teď nedávno jsem u jedné z motorek zapoměl zaplatit povinné a přišel mi dopis, že pokud neuhradím v určitém termínu, pojistná smlouva je tím k onomu termínu ukončena automaticky. Tím pádem analogicky, pokud nezaplatil zemřelý, měla by ona pojistka být ukončena.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."

stepan
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 12:47

Registrace: 05.06.07
sadilek napsal:
Ze tvého příspěvku by tedy vyplývalo,že když to půjdu vyřadit z evidence nic mi nehrozí.Při vyřazení totiž nepotřebuješ pr a tak se to nikdo nedozví?

Pokud tvoje vozidlo nekontrolovali před tím, než ho vyřadíš, tak bys vyřazením měl být s obliga.

http://kouzelnyzivot.cz
Fila
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 12:47

Registrace: 06.09.10
tady ale nejde o dlužnoé pojistné z povinného ručení, ale o pokutu x Kč za den právě za neaktivní povinné ručení, které každé vozidlo s SPZ/RZ musí mít Smile nebo aspon tak jsem to pochopil Smile
R 1100 GS in love

stepan
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 12:51

Registrace: 05.06.07
Fila napsal:
tady ale nejde o dlužnoé pojistné z povinného ručení, ale o pokutu x Kč za den právě za neaktivní povinné ručení, které každé vozidlo s SPZ/RZ musí mít Smile nebo aspon tak jsem to pochopil Smile

Přesně tak to je. Pokud je aktivní pov. ruč. (a je úplně jedno, jestli je zaplacené, či ne), tak je vše v pořádku. Vozidlo, které není trvale nebo dočasně vyřazené z evidence MUSÍ mít pov. ručení. Pokud ho nemá, je riziko, že to zkontrolujou a bude se cálovat.
Jediné, co se dá dělat je buď zaplatit pov. ručení nebo v tomto případě nechat vyřadit z evidence.
Pokud se vozidlo vyřadí, tak následná kontrola by už na nic přijít neměla.

http://kouzelnyzivot.cz
sadilek
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 13:27

Zeptám se ještě konkrétněji.Když teď zaplatím je risiko že na sebe upozorním?To by při výši sankce a hodnotě káry byla absolutní blbost,to bych jí radši zrušil.

www.jezdime.eu
xHackerM
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 14:36

Vjetrnik napsal:
to xHackerM: a kufry, kufry už máš? Grin

Má zkušenost: teď nedávno jsem u jedné z motorek zapoměl zaplatit povinné a přišel mi dopis, že pokud neuhradím v určitém termínu, pojistná smlouva je tím k onomu termínu ukončena automaticky. Tím pádem analogicky, pokud nezaplatil zemřelý, měla by ona pojistka být ukončena.

Ano, ano, kufry už mám... Grin

V tom, co jsi teď napsal s tebou souhlasím, ale rád bych upozornil na to, že pojišťovna už po tobě nepůjde, ale co ČKP? Ta si tu pokutu pěkně slízne. Přítelkyně mi to teď zjišťuje konkrétně pro Sadílka.

(Sadílku, máš PM, potřebuji znát SPZ).

xHackerM
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 16:09

2 Sadílek: Přítelkyně to prověřila. Poslal jsem ti to do mailu. Máš tam jak to je a co bys měl udělat. Snad jsme ti pomohli.

servisak
Povinné ručení
Přidané 22.02.2011 16:13

Registrace: 02.01.09
Zveřejněte taky nějaké info ať se poučíme!!
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

xHackerM
Povinné ručení
Přidané 23.02.2011 08:38

Pokuta za jeden nepojištěný den je 30,- (přípojné vozidlo). Ale ČKP pokutuje až od 1.1.2009 (tedy nebere v potaz co bylo před). Takže v Sadílkově případě ČKP může, ale nemusí poslat složenku jen na dobu od 1.1.2009. Ale jak říkám můžou a nemusí.

V Sadílkově případě, pokud může prokázat, že vozík vlastní od nějaké bližší doby k dnešnímu datu částka se sníží.

Každopádně platí HNED POJISTIT!!! Jinak si říkáme/te o pěknej průšvih...

Ono těžko takhle radit. Za tu chvíli co jsem s přítelkyní a pohybuju se v jejím pracovním prostředí, tak zjišťuju, že pojišťovny dokážou i zázraky a ne jen nám posílat složenky na splátky pojistek. A že dokáží být i hodně pružné v jednání s klientem, takže nelze to všechno automatizovat, ale je to spíše individuální záležitost. Už jen tím, jakou pojišťovnu máte. V tomto případě ani nejde o pojišťovnu, jako o ČKP a to je ten trn v patě, který může být hezky drahý.

Lisner P
Povinné ručení
Přidané 23.02.2011 09:02

Registrace: 15.04.10
Kupoval jsem motorku a měnil jsem pojištení,chybou úředníka,jsem neměl motorku pojištěnou 5 dní!!!!!!(vesele jsem jezdil) A za tuto dobu mi přišla složenka od "kanceláře pojistitelů" doplatek na 500kč trošku jsem bojoval,ale marně,musel jsem zaplatit!!!!! :-)

Bohumil
Povinné ručení
Přidané 23.02.2011 11:59

Registrace: 13.02.07
A co kdyby ten vozejk nekomu za pár korun prodal,ten nový majitel si hned zaplatí pojistku na sebe. No a když mu náhodů dojde neco od pojišťovny tak dělat blbýho že už to dávno nemám a myslel sem že pojistka automaticky padá dyž to prodám Grin Já kdysi prodal jawu a na pojišťovnu nešel došli dvě upomínky a na potřetí došlo že pojistka zaniká,zbohem.hmm!
Kupredu spatki ni krok...

Bohumil
Povinné ručení
Přidané 23.02.2011 12:01

Registrace: 13.02.07
Lisner P napsal:
Kupoval jsem motorku a měnil jsem pojištení,chybou úředníka,jsem neměl motorku pojištěnou 5 dní!!!!!!(vesele jsem jezdil) A za tuto dobu mi přišla složenka od "kanceláře pojistitelů" doplatek na 500kč trošku jsem bojoval,ale marně,musel jsem zaplatit!!!!! :-)

**** oni to tak mají fčíl šecko v merku ?
Kupredu spatki ni krok...

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 102
Členové on-line: 1
Bedabanjo

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.37 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI