Zdarec panáčci.Máte někdo tuhle pneumatiku nazutou na předku? Nebo jezdil jste někdo na jiným "velkým enduru" s touto pneu na předním kolese?
Jak se chová,jaký jsou jízdní vlastnosti?
Díky za odpovědi.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Ahoj, měl jsem jednou celou sadu zadek dobrý, předek jde rychle do kopru. Obuto na 12GSA. Já jsem mitasofil a přesto mě přední 09 neupoutala, nová dobrá ale jen chvíli.
R1200GSA>>KTM 990 LC8 ABS-R>>KTM1290SA-R
Ahoj Vláďo.Díky za reakci.Já mám na zadku taky nazutou E 09 a jsems ní velice spokojenej,proto mě zajímá i předek,kor když už se dělá v našem rozměru.Nu,asi mi nezbude nic jinýho,než na předek nazout opět TKC.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Malé čudlíky, nízké čudlíky daleko od sebe + obézní motorka v mém případě i řidič = ryhlá smrt přední gumy, prostě jsem ji obrzdil. Samo je že čpuntovku přední E09 vyhazuju když jsou tam čputny jen menší cca poloviční a né až když je to slik
já mám teď na předku E10,ale ta je doskákaná jak starej pes
Ta E09 má ty špunty fakt prťavý
Hodně dělá váha E10 mojí polovice vezou cca 280kg u mně to bylo 390kg. Stejná trasa i rychlost. Její gumy po 7tis použitelné moje KO. Protože jezdíme vláček tak to není ničím jiným. Zrychlujeme i brzdíme +- stejně když na 700km je rozdíl v čase do minuty
Zajímavé ale že moje přední doskákaná moc nebyla popravdě by i něco ujela ale zadní byla +1mm nad zančku min t.j. KO
Upravil vlada-adv dne 01.03.2011 23:47
Jen se toho neboj, zkus jí. Přečti si, co píše Ivan, já bych napsal v podstatě totéž. Zadek 25000 km, předek 10000 km. Ani na vodě nekloužou, O7 jsou na vodě daleko horší. Do terénu dobrá guma a na asfaltě taky dobrý, akorát ten předek hučí jako kráva. Prostě jí zkus a uvidíš........
IVO 09 přední 10000km ??? nepleteš si gumu mi zmizla do polovice tak po 2500km a to jsem optimista a mitasofil. t.j. i bych si zapřeháněl ale Kubrta znám tak píšu jak to je.
Me teda kazdy tvrdil ze 09 na predku stoji za prd, tak jsem ji ani nezkusil a mel predek TKC a zadek 09 a pohoda. Ale mam pocit,ze si je Ivo plete,protoze i zadek 09 na mokru klouze jako hrom.
Aktualne 1250 GSA HP
Na E09 jsem najezdil hodně, 1100GS a 1150 Adv. Jak píše Ivo, a já někde jinde, předek 10 tisíc v pohodě, zadek cca 17 tisíc, vzorek tam ještě byl a přes 20 by najela, ale jezdil jsem v té době 2x ročně Rumunsko a chtěl jsem gumu funkční v terénu. Dobré je, že na 1 zadní jsou 2 přední což ulehčuje výměny, nevýhoda přední gumy je hlučnost a vibrace u částečně sjeté gumy. K chování v terénu ani ceně nemám připomínky:-). Chápu lidi, co ji sjedou za 5 tisíc, rozptyl výdrže gum u různých lidí je obrovský, záleží na způsobu jízdy.
Kalut : přední E10 má cca 6tisíc km a taky ještě něco dá,ale je opravdu šíleně oskákaná,takže když s moto jedu fakt pomalinku,tak mi "háže" celá moto(nehledě na to,že E10 alespoň teda mě fakt nebezpečně klouzaly na mokru).
Jak jsem psal,do zadu mám jasno,tam pujde E09,bo jsem s ní spokojenej a na předek,pokud se nerozhodnu prot tu E09,tak tam šoupnu osvědčenou TKC80.
Ale pravda je,že bych alespoň na chvíli zkusil i tu E09 na předek.Nestojí svět a vyhodit jí mužu vždycky.
Upravil Kubrt dne 02.03.2011 11:18
Kubrt napsal:
Zdarec panáčci.Máte někdo tuhle pneumatiku nazutou na předku? Nebo jezdil jste někdo na jiným "velkým enduru" s touto pneu na předním kolese?
Díky za odpovědi.
Jezdil jsem sadu 09 a na silnici se chovala velice dobře, v pohodě se s tím dalo jezdit.
Terén taky dobrej.
Hučelo to jako tank, to je pravda.
Vona se dělá v našem rozměru?
Upravil stepan dne 02.03.2011 11:28
Kubrt napsal:
Kalut : přední E10 má cca 6tisíc km a taky ještě něco dá,ale je opravdu šíleně oskákaná,takže když s moto jedu fakt pomalinku,tak mi "háže" celá moto(nehledě na to,že E10 alespoň teda mě fakt nebezpečně klouzaly na mokru).
Jak jsem psal,do zadu mám jasno,tam pujde E09,bo jsem s ní spokojenej a na předek,pokud se nerozhodnu prot tu E09,tak tam šoupnu osvědčenou TKC80.
Ale pravda je,že bych alespoň na chvíli zkusil i tu E09 na předek.Nestojí svět a vyhodit jí mužu vždycky.
Jo,to je dobrej názor.Kdo nezkusil,tak neporovná.Za 11 stokorun to prostě stojí za zkoušku.No a potom ji prostě miluješ,nebo ji vyhodíš.Ale tlachat tu že je na nic když ji neprubneš je kravina...
Ivan> je to tak hraje do toho kde co od motorky na které je to obuté, váhy celkové soupravy a i jízdní styl. Pravda co se stylu týče považuju se za loudala proto mě ten nájezd předku překvapil. Já jsem tak na polovičních číslech vpředu i vzadu. Zajímavé je že poměr 2předky na jeden zadek ale sedí i u mně. Taky to bude o tom kdy každý považuje gumu za mrtvou a kdy ji vyhodí, u špuntů je to obzvlášť osobní. Když budu dojížděť špunty do zákonného limitu tak najedou možná i 2x víc, ale už to nebudou špunty. Zase pokud pojedu trasu 6000km tak pokud zpátky bude přesun po silnici dá se to dojet do mrtě.
Kubrt> neboj se toho prostě to vyzkoušej a uvidíš přesně jak píšeš. Vyhodit ji můžeš kdykoliv a hlavně za pokus to nejsou peníze nijak extrémní.
Kubrt napsal:
Díky za odpovědi.
Jezdil jsem sadu 09 a na silnici se chovala velice dobře, v pohodě se s tím dalo jezdit.
Terén taky dobrej.
Hučelo to jako tank, to je pravda.
Vona se dělá v našem rozměru?
Tak v našem rozměru se nedělá...to je "18"tka.Vím že zadek hučí,což mi nějak nevadí.A hučí míň než třeba Karoočko.Měl jsem možnost s ním taky jet na zadku...
Upravil Kubrt dne 02.03.2011 12:22
Kubrt napsal:
Jo jo,Štepáne,dělá... http://moto-pneu....... Právě proto bych jí zkusil obědnat i s tím zadkem... stojí 1150kč tušim?
Vím že zadek hučí,což mi nějak nevadí.A hučí míň než třeba Karoočko.Měl jsem možnost s ním taky jet na zadku...
Tak teda nevím, já ji nevidím?
Co se předku týče je tam je 100/90-19 Podle katalogu na stránkách Mitasu se prý chystá E-09 a E-07 v šířce 150, E-08 v 150ce už snad prý je hotová. Ale to je zas guma k ničemu...
Sema : jo už to vidím...ona je "18" tka
Jinak E09 v našem zadním rozměru bych tuze bral
Upravil Kubrt dne 02.03.2011 11:57