"Motocykl je mnohem větší zbraní než auto," prohlásil po jednání vlády ministr Bárta.
Přidané 04.03.2011 15:38
Bárta je divnej už jen podle toho jak chodí oblečenej atd, proto se ani nedivím že z něz vylezla taková kravina. Na druhou stranu si myslim že na tom odstupňování ŘP něco pozitivního je,ono je dost bída když dostane kluk k 18 třeba R1 když předtím jezdil max na fichtlu. Nikomu to nevnucuju je to jen můj názor
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
"Motocykl je mnohem větší zbraní než auto," prohlásil po jednání vlády ministr Bárta.
Přidané 04.03.2011 15:51
Jarys napsal:
Bárta je divnej už jen podle toho jak chodí oblečenej atd, proto se ani nedivím že z něz vylezla taková kravina. Na druhou stranu si myslim že na tom odstupňování ŘP něco pozitivního je,ono je dost bída když dostane kluk k 18 třeba R1 když předtím jezdil max na fichtlu. Nikomu to nevnucuju je to jen můj názor
jj od 18 bych to zvyšoval po 1kW po roce, třeba na 1200GS bys mohl až v 74 letech Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Přidané 04.03.2011 15:55
Tak pokud bych se zamyslel nad vyznamem slova "vetsi", tak pri pouhem porovnani rozmeru je vetsi auto :-)
pokud je to mysleno prenesene, jako ze moto je nebezpecnejsi, mozna by bylo zajimave zabrousit do statistik a ministru dopravy ukazat, kolik motorkaru zavini nehodu a nebo kolik lidi napriklad zemre vinou ridicu aut. Zajimave to vychazi i po prepoctu podle mnozstvi aut a motorek.
Bohuzel si take myslim, ze pokud si nebude moci strelec okolo 18 nebo 21 let poridit motorku a zabit se na ni, rozhodne si to uzije nekde v aute a riziko pro ostatni bude vetsi.
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special
Přidané 04.03.2011 15:59
Motorkou se dá "snadněji" ublížit. O akceleraci nemá cenu mluvit (většina aut se nevejde ani do 10s ve zrychlení z 0 na 100, kdežto většina moto bez problémů do 5s), tak hlavně brzdná dráha moto je sa.kra dlouhá. Motorka na rychlost neodpouští chyby, když to přeženete, už to nezastavíte! Jedno ze zajímavých videí BESIPu na toto téma http://www.ceskat...230400041/ Teď si představte místo toho supersportu naše GS a ještě na TKC!!!
Upravil Pizzy Bender dne 04.03.2011 16:00
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku
Přidané 04.03.2011 16:03
Já si myslím,že zvyšovat věkovou hranici je blbost.Mám Ačko od 17,ale autoškola trvala 4 měsíce,najezdili jsme mraky hodin a bylo.Nikdo se s náma nes-ral,uděláš, neuděláš, nazdar.Teď vyjedou na silnici nepřipravený telata a bacej to do prvního stromu,protože nejsou připravený na výkon svýho stroje.Na silnou motorku bych udělal spec.autoškolu s vycvyčeným instruktorem a odpovídajícím strojem.Ne s nějakou 250kou.Teprve praxe dělá ze zelenáčů řidiče,tzn.více odjetých hodin v autoškole.Lejt jim do palice ,že naše silnice nejsou závodní okruh a to donekonečna.Myslím,že na tento problém není ve vládě nikdo fundovanej a na odborníky se-rou.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Přidané 04.03.2011 16:08
Pizzy - jde o to, že "Motocykl je mnohem větší zbraní než auto", tedy něco, čim ublížíš ostatním. to že je moto nebezpečnější pro řidiče něž auto ja jasny R 1100 GS
Přidané 04.03.2011 16:10
Pizzy napsal:
Motorkou se dá "snadněji" ublížit. O akceleraci nemá cenu mluvit (většina aut se nevejde ani do 10s ve zrychlení z 0 na 100, kdežto většina moto bez problémů do 5s), tak hlavně brzdná dráha moto je sa.kra dlouhá. Motorka na rychlost neodpouští chyby, když to přeženete, už to nezastavíte! Jedno ze zajímavých videí BESIPu na toto téma http://www.ceskat...230400041/ Teď si představte místo toho supersportu naše GS a ještě na TKC!!!
nic proti FUNKČNÍ osvětě, ale kdo z nás, co má již dvě jízdy na motu za sebou, se domnívá, že máša brzdí stejně či lépe, než auto? ptal se nás motorkářů někdo na něco takového? jsou hůře brzdící (než auto) motorky příčinou úmrtí na silnicích?
dovolím si citovat "Už jsem předtím viděl několik těchto imbecilních klipů, chápal jsem je jako určitou programovou vycpávku podobně jako teleshopping Horsta Fuchse a reklamy na krém s výtažkem z perel. Tohle je co principu mnohem horší, protože to není jen blbé, ale dokonce za naše peníze. Bývalí lampasáci, policajti a úředníci z crew zvaného Besip jsou totiž odnoží ministerstva dopravy a visí tudíž na cecku státního rozpočtu. Až proto budete příště obdivovat upřímnou dikci herce Soukupa, se kterou bude vyvracet mýty a pověry jinými mýty a pověrami, vzpomeňte, že se právě otevírá vaše peněženka."
Přidané 04.03.2011 16:13
BESIP není výzkumný ústav či akreditovaná laboratoř, je to skupina bývalých komančů, estébáků a podobná svoloč kolem Czech Radaru - přímo placená a závislá zběř napojená na NAŠE prostředky z ministerstva proti dopravě
Přidané 04.03.2011 16:52
No tak k ministru Bártovi se ani nebudu vyjadřovat... To je škoda slov...
Dop.rdele vždyť je uplně jedno,jestli si silnou mašinu koupí nějakej hustokrutej střelec ve 21 nebo v 24 letech.Pokud bude mít v hlavě nakáleno tak je uplně jedno kolik mu je... U takovejch vylízanců,kteří za to tahaj jak smyslu zbavený věk nehraje až takovou roli.
Proč to neudělaj i u aut? V 18ti dostaneš papíry a bohatej papínek koupí svýmu namachrovanýmu synátorovi dejme tomu 3litr,kterej ten šu.lin nemuže ukočírovat,protože v autoškole jezdil s upocenou 1.9Tdi...
Tihle naši páni ministři by se měli trochu zamyslet
Nehledě na to,že v autoškole si odjezdíš kolik,10hodin na moto? 20 v autě? To je výsměch...
Upravil Kubrt dne 04.03.2011 16:56
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Přidané 04.03.2011 16:56
Motorky odstupňovali podle výkonu a věku. A co takhle udělat něco podobnýho i s auty??? Ve světě je to zavedený,nebo alespoň řízení vozidla s vyšším výkonem pod dohledem starší osoby. Fakt mám dost těch 18-25 letejch cucáků kteří chcou mermomoci ukazovat ostatním jací jsou frajeři v káře kterou jim koupil zazobanej papínek aby mu nedělali ostudu,ale vůbec ty auta nezvládají.
Tohle je snad DISKRIMINACE řidičů motocyklů néé??
Jedu? Tedy žiju!
Přidané 04.03.2011 17:01
je to tak, resp. naopak - já mám zkušenost takovou, že s 600 silnicí se jezdí hůř, než s 1200 - kvůli krouťáku - člověk musí trošku umět na motorce jezdit, aby s takovým strojem jel bezpečně - včas a přesně řadit a vytáčet motor - u 1200 je odpuštěno, pokud člověk zapomene např. při předjíždění podřadit, u 600 to může znamenat zmatek, zkratkovité rozhodnutí a problém, troufnu si tvrdit, že nejméně v jednom případě i fatální
dneska jsou levná/atraktivní auta pro mladší kluky např. silná benzínová BMW
na druhou stranu tvrdit "proč to neudělaj u aut" je IMHO cesta do pekel Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Přidané 04.03.2011 17:03
Kubrt napsal:
V 18ti dostaneš papíry a bohatej papínek koupí svýmu namachrovanýmu synátorovi dejme tomu 3litr,kterej ten šu.lin nemuže ukočírovat,protože v autoškole jezdil s upocenou 1.9Tdi...
Nehledě na to,že v autoškole si odjezdíš kolik,10hodin na moto? 20 v autě? To je výsměch...
no ja nvm jak v Pardubicich, ale v HK sem auto silnejsi nez 1,4 v autoskole nevidel, to je sama 1,2 nebo tak ..
jinak ted je to motka 13h auto 28h. tak jako tak je to malo a napytel, kdyz misto aby te instruktor v autoskole vzal na slozitejsi situace nechal te jet rychlejc, eventuelne vysvetlil jak se chovat pri smyku nebo provadet uhybny manevry, tak jedes k jeho babicce odvyzt nakup a ke vsemu te nenecha jet pres 40 (auto)..
takhle je to co aspon vim udelany v chorvatsku, tam lidi do 24 nemuzou ridit vozidlo nad nejakejch 65 Kw (vcetne auta) nebo tak nejak R 1100 GS
Přidané 04.03.2011 17:50
Nevim esli je to vijímka ale já dyš dělal autoškolu,v super moderním favoritu což bilo tenkrát žihadlo tak tam měl instruktor aji plin.Dyž jela ženská jak posra.. tak jí to přišlápl... To bila prdél Ji nak s cucákama co mají silnýho baworáka nebo audinu mám taki svoju skušenost,prohodit cihlu oknem a vitahnůt za uši ven to bi naně platilo Podle mě je to ale v lidech jak píšů ostatní,**** zabije sebe a další tři co jedů sním aji ve škodě 120 turbo...
Kupredu spatki ni krok...