xbenkju napsal:
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s přídavnými světly a dálkovými od SW-Motechu? Nebo co byste doporučili na R1200GS?
Díky
Honza
Já ti logicky můžu říct všechno o těch našich (Touratech). Jiná neznám. Měl jsem přídavný halogen + xenon na R1150GS a teď na R1200GS tu samou kombinaci.
Zapojit se to dá různě, mě vyhovuje když při zapnutém dálkovém můžu samostatně vypínat xenon (samostatně zapínat bez zapnutého dálkového se nesmí, v cizině to i kontrolují policajti). Na to dáváme další vypínač. Já mám vypínače na řídítkách - vlevo xenon, vpravo halogen. Někdo to chce do palubní desky, to je osobní volba jak to komu vyhovuje. Na řídítkách to sice asi není hezký ale je to praktický. Xenon tak můžu používat jako dálkový světlo. Halogen (říká se tomu mlhovka) se dá zapínat kdykoliv a může být jeden nebo dva, přídavné dálkové jen jedno. Zapojujeme to pochopitelně tak, aby tam šla elektrika jen při běžícím motoru ale z principu R1200GS jde (prý z bezpečnostních důvodů) pustit dálkové světlo i bez běžícího motoru a tím pádem jde pustit i ten xenon.
Každopádně - jsem šeroslepý, mám obrovské problémy při ježdění v noci a xenon je pro mě dokonalé řešení. Neumím si vůbec představit, že bych jezdil bez toho. Dával jsem si ho dokonce i do K1200LT. Je to prudce návyková záležitost.
Halogen svítí do stran, je super při jízdě podvečer ve stupačkách - třeba když člověk jede někde lesem, halogen svítí bezvadně přímo před motorku. Jinak montáž, držáky a nastavení polohy parabol je snadná. Relativně snadná - je to prostě elektrikářská práce, několik relé, musíš vědět co dělat a není to práce pro někoho, kdo takové věci nikdy nedělal. Přecvaknout nějaký drát umí každej ale udělat to tak, aby to bylo spolehlivé a ničemu to pod nádrží nevadilo, to chce trošku zkušeností. Jinak tuším za pět nebo šest let jsme měli dvě výměny výbojek v xenonu. Jedna na záruku a jednu si dotyčný kupoval. Já s tím padal s 1150 opravdu mockrát a bezproblémů. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jak píše Tom...bez Xenonu už si to neumím představit. Resp. bez xenonu ta motorka prostě pocitově nesvítí, takže když přídavná světla, tak dvoje mlhovky alá originál BMW nemají smysl...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ahoj, dík za info. Já se samozřejmě koukal na Touratechu na ty světla, ale vzhledem k tomu, že pořízení těhle světel je víc jak polovina výplaty ...... tak proto jsem se koukal po levnější variantě. Jinak se stejně chystám stavit na krámu u vás dneska nebo ve čtvrtek kvůli objednání pár věcí ... Honza
Vjetrnik napsal:
Jak píše Tom...bez Xenonu už si to neumím představit. Resp. bez xenonu ta motorka prostě pocitově nesvítí, takže když přídavná světla, tak dvoje mlhovky alá originál BMW nemají smysl...
Zdarec,já to vyřešil sadou dálkových světel od Helly.Mám to napojený na dálkový světlo ,takže mě Helly jdou jen s dálkovým.Jsem maximálně spokojený.Cena za sadu byla v ELITu něco kolem 2000,-
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
No právě, moje představa byla, dát tam na světla Micro Floter jako klasický světla napojený aby se pouštěli s hlavním světlem. Pak dálkový nebo xenon spouštěný společně s originál dálkovým a přídavnou mlhovku na samostatný spínač ....
Ano - xenon + jeden halogen (mlhovka).
Dva halogeny podle mě neřeší vůbec nic - možná je motorka víc vidět ve dne.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Dovolím si lehce polemizovat. Určitě je xenon bezva a asi je to nejlepší varianta. Nicméně i 2 dálkové halogeny, popř. jiná světla jsou lepší než samotné světlo na motorce, je to o několika zdrojích světla navíc. Na nedávno prodané 1100GS jsem měl (po minulém majiteli) oválné Helly a lepší to bylo (do té doby jsem jezdil 12 let bez příd.světel). Nesvítily dál, ale osvětlená plocha byla jasnější a širší a jízda potmě rozhodně příjemnější.
Teď mám světla od Wunderlich, zatím jsem nejel v noci tak nemohu hodnotit.
Ivan - jasně, o tom nepochybuje asi nikdo - 4 světla jsou lepší než 2. Ale když si vezmu tu práci, kterou obnáší montáž, tak mi to přijde vyhozená energie. A je otázka, jestli by nebylo i lepší jen jedno xenonové světlo než dva halogeny. Cenově to pořád bude dražší ale svítí to 10x víc (možná ne 10x, nevím přesné číslo ale je to obrovský rozdíl).
to Vjetrnik: ty original BMW pridavna svetla jsou mlhovky nebo maji svetelny kuzel jako halogeny? a co ty novy LED pridavna svetla od BMW? Taky nemaji smysl?
timhle tematem se posledni dobou taky docela zaobiram.. omlouvam se za lehky odboceni od tematu, ale zarazilo mě - nesmim mít 2 přídavná dálková světla (tak jak to má např. Kubrt)???
R 1100 GS
Vjetrnik napsal:
Takže říkáš jedna mlhovka a jeden xenon ....
ahoj, zkus se podívat na http://cgi.ebay.de/HELLA-MICRO-DE-Universal-Nebelscheinwerfer-Set-rund-/150524901542?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item230bfbb8a6#ht_2403wt_1135
vyjde to na par korun, já je mám z www.grave.cz za 3210,- s poštovným. Taky jsem koupil samotný světla, a držáky si vyrobil doma sám, nakonec jsem do nich ještě dokoupil xenony sadu za 1000,- , všechno nechal seřídit na regloskopu, aby to neoslňovalo. Takže to cely vyšlo kolem 4000,-
Upravil MikaKaco dne 07.03.2011 12:52
Fila napsal:
timhle tematem se posledni dobou taky docela zaobiram.. omlouvam se za lehky odboceni od tematu, ale zarazilo mě - nesmim mít 2 přídavná dálková světla (tak jak to má např. Kubrt)???
Mužeš mít 2 přídavný dálkový,ale musí Ti zhasnout při přepnutí natlumená světla.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Ne, nemůžeš mít dvě přídavný dálkový světla tuším nikde v EU. V USA to povolené je.
BMW přídavný světla jsou jinak zapouzdřený Helly - stejný asi jako máme všichni "mlhovky"
Co se týká LED, tak já s tím osobně zkušenost nemám a podle mě jde o řešení denního svícení ale těším se na vyzkoušení.
Při zapojování jsem to konzultoval tušim se známým z STK.Ovšem nechci někoho uvádět v omyl.
xbenkju napsal:
No právě, moje představa byla, dát tam na světla Micro Floter jako klasický světla napojený aby se pouštěli s hlavním světlem. Pak dálkový nebo xenon spouštěný společně s originál dálkovým a přídavnou mlhovku na samostatný spínač ....
Ahoj,
mrkni na mé fotoalbum,stejná světla jsem nedávno namontoval a také řeším zapojení :-) mám i koupený origoš BMW vypínač na řidítka. Myslel jsem,že je při nastartovaném motoru budu libovolně zapínat,VLASTNĚ MÍT JE ZAPNUTÉ STÁLE!!!ale Tomáš mne docela vystrašil,protože jezdím i ven. Přídavná dálková světla H3 12V 55W.