basto napsal:
čau chci se zeptat,jakej je průměr benínový hadice z nádrže 1150advenčr, nák mi spuchřela a musim koupit novou dík
Ahoj.
Vnitřní průměr 8mm.
Právě mám objednané nerezové rychlospojky na benzínové hadice.
Používají se v průmyslu na hydraulické a pneu okruhy, mají benzínuodolná těsnění a jsou extra odolný proti poškození (tlak přes 10Bar). Takže žádný plastový sra*ky, který se můžou rozlomit. Zatím jsem měl v ruce jen obyč. mosazný s NBR těsněním (používám pro jeden projekt) a vypadaly hodně dobře, tak si nechávám poslat nerezový s Vitonem, který jsou přímo pro naši potřebu.
Až to budu mít doma - když by byl zájem - nafotím, pošlu katalogový čísla a kde se to dá sehnat nebo bych to mohl nakoupit a rozdat někde na srazu, až to odzkouším na motorce. Cena bude asi 250Kč/kus (nevím jistě, beru to na firmu).
Upravil Hrabe_X dne 16.03.2011 07:44
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
basto napsal:
čau chci se zeptat,jakej je průměr benínový hadice z nádrže 1150advenčr, nák mi spuchřela a musim koupit novou dík
Ahoj.
Vnitřní průměr 8mm.
Používají se v průmyslu na hydraulické a pneu okruhy, mají benzínuodolná těsnění a jsou extra odolný proti poškození (tlak přes 10Bar). Takže žádný plastový sra*ky, který se můžou rozlomit. Zatím jsem měl v ruce jen obyč. mosazný s NBR těsněním (používám pro jeden projekt) a vypadaly hodně dobře, tak si nechávám poslat nerezový s Vitonem, který jsou přímo pro naši potřebu.
Až to budu mít doma - když by byl zájem - nafotím, pošlu katalogový čísla a kde se to dá sehnat nebo bych to mohl nakoupit a rozdat někde na srazu, až to odzkouším na motorce. Cena bude asi 250Kč/kus (nevím jistě, beru to na firmu).
Jen k těm mejm kecům: koukl jsem do katalogu, tak těch 10 Bar byl můj odhad. Ve skutečnosti zaručují těsnost do 35Bar, čili by to mělo držet benzín jaxviňa.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
basto napsal:
Ahoj.
Vnitřní průměr 8mm.
Vím že jsi výjimečně chytrej Honzo a že to máš "vošacovaný", moje poznámka se týká pokusů všech, kdo si chtějí dovybavit své stroje touhle užitečnou součástkou nebo nahradit poškozený originál levnými komponenty, co se zhusta užívají v autech. Jsou jistě homologovaný, testovaný atd, často ale nemají to, co od nich u motorky potřebujeme - ventil, co po rozpojení brání vytékání benzínu samospádem. Tak bacha
Jarda napsal:
Vím že jsi výjimečně chytrej Honzo a že to máš "vošacovaný", moje poznámka se týká pokusů všech, kdo si chtějí dovybavit své stroje touhle užitečnou součástkou nebo nahradit poškozený originál levnými komponenty, co se zhusta užívají v autech. Jsou jistě homologovaný, testovaný atd, často ale nemají to, co od nich u motorky potřebujeme - ventil, co po rozpojení brání vytékání benzínu samospádem. Tak bacha
Tohle, co konkrétně kupuju, tak zpětný ventil samozřejmě má.
H.
Jarda napsal:
Tohle, co konkrétně kupuju, tak zpětný ventil samozřejmě má.
To jsou vymoženosti Já jsem prostě ohnul hadici a zavázal jí na tu chvilku drátem. Ale už jsem koukal po nějakých spojkách, bo mě to neba pořád natahovat a stahovat. testni to a pokud se to osvědčí, taky bych si vzal. Snad se mě z takové novoty Bobeš nezalkne
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Kubicek napsal:
Taky jsem hledal a našel něco našel za obdobné peníze, jen jsem ještě nekoupil. Tak bych měl taky zájem.
Konkrétně jde o nerezové spojky firmy Rectus.
Kdo má čas se v tom hrabat:
rychlospojka na hadici 8mm/1.4305/21KB TF08 RVX
protikus na hadici 8mm/1.4305/21SB TF08 RVX (případně 21SF TF08 RXX ta nemá zpětnou klapku, ale to nevadí, protože stačí zpětná klapka ze strany nádrže u rychlospojky)
Klidně si to objednejte kde chcete, dle mého přesvědčení to bude 100% fungovat .
H.
A abych si udržel pověst toho "chytřejšího" jak už jsem tady byl nazván...
...ta kombinace, kterou jsem Vám naspal je sice 100%, nicméně to vyjde asi na 1500kč/kus (protože veřejně nedoporučím žádné srágory, abyste mě pak zlinčovali)....
Tu svojí aplikaci, abych se dostal na těch 250kč/ks, zkouším nakombinovat od dodavatele z maličko jinejch, ale kvalitních materiálů a několika typů.
Tam objednací čísla a typy zatím nezveřejním, ale do pátku budu to budu mít fyzicky v ruce a pak to testnu.
Upravil Hrabe_X dne 16.03.2011 09:49
H.
Hrabe_X napsal:
A abych si udržel pověst toho "chytřejšího" jak už jsem tady byl nazván...
...ta kombinace, kterou jsem Vám naspal je sice 100%, nicméně to vyjde asi na 1500kč/kus (protože veřejně nedoporučím žádné srágory, abyste mě pak zlinčovali)....
Tu svojí aplikaci, abych se dostal na těch 250kč/ks, zkouším nakombinovat od dodavatele z maličko jinejch, ale kvalitních materiálů a několika typů.
Tam objednací čísla a typy zatím nezveřejním, ale do pátku budu to budu mít fyzicky v ruce a pak to testnu.
Mám tam ty plastový, zatím fungujou, ale pokud by toto bylo za podobný peníz, jak tu píšeš a bylo to lepší, asi bych udělal výměnu.
Zkus to pak nafotit a hodit sem, dík.
stepan napsal:
Mám tam ty plastový, zatím fungujou, ale pokud by toto bylo za podobný peníz, jak tu píšeš a bylo to lepší, asi bych udělal výměnu.
Zkus to pak nafotit a hodit sem, dík.
Bude to vypadat takhle, jen s hadicovejma koncema.
Průměr 16mm, délka po nasazení na hadice asi 30mm (zatím tu mám něco jinýho, tak jen odhaduju - to co jsem si vymyslel není v katalogu).
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[8.08Kb]
H.
Tož to sem teda zvědavé co to bude.Řeším to taky.Potřebuju ale 6mm a aby to mělo ventil na obou částech.Koupil bych klidně od TT.Plastovej už od nich mám,ale ZLOMENEJ.
Už se to tady párkrát řešilo.Já jsem našel totohttp://cz.rsdeliv...-51|PS-25|
jt napsal:
Tož to sem teda zvědavé co to bude.Řeším to taky.Potřebuju ale 6mm a aby to mělo ventil na obou částech.Koupil bych klidně od TT.Plastovej už od nich mám,ale ZLOMENEJ.
Už se to tady párkrát řešilo.Já jsem našel totohttp://cz.rsdeliv...-51|PS-25|
6tka není problém, to dodávaj taky.
Jsi si jistý, že je vnitřní průměr hadice u GS 6mm? Já mám za to, že u 1100GS mám 8mičku.... ale jistý si nejsem.
Jen tak si to tu plácám u compu, víte to někdo?
H.
mám navás otázečku ohledně adventúre nádrže,z vnitřní strany nádrže je po obou stranách trubička,kolínko na benzín hadičku ale nevím kam stím,jestli propojit levou s pravou stranou,u malé nádrže tyto kolínka nemám,tak kdo ví a poradí?
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Ty kovové rychlospojky běžně prodáváme v mosazi jako příslušenství ke kompresorům. "Samice" má v sobě zpětný ventil a oproti těm na foto se dělají i pro nasazení na hadici (6, 8, 9 a 13mm) a stažení sponkou. Jak to bude fungovat nevím, teoreticky by mělo, oproti plastovým je to velké a těžké. Cena za samici necelých 100,- a za samce 30,-.
bystricke napsal:
mám navás otázečku ohledně adventúre nádrže,z vnitřní strany nádrže je po obou stranách trubička,kolínko na benzín hadičku ale nevím kam stím,jestli propojit levou s pravou stranou,u malé nádrže tyto kolínka nemám,tak kdo ví a poradí?
Je to tak, jak píšeš, propojit obě strany, aby se přeléval benzín. Je dobré tam dát také spojku, aby se nádrž dala dobře sundavat.
Ivan napsal:
Ty kovové rychlospojky běžně prodáváme v mosazi jako příslušenství ke kompresorům. "Samice" má v sobě zpětný ventil a oproti těm na foto se dělají i pro nasazení na hadici (6, 8, 9 a 13mm) a stažení sponkou. Jak to bude fungovat nevím, teoreticky by mělo, oproti plastovým je to velké a těžké. Cena za samici necelých 100,- a za samce 30,-.
Nevím, co prodáváš konkrétně ty. Já, co jsem koukal do katalogů, že by se nám mohlo hodit, tak standartní obyč. spojky mají NBR těsnění. Je odolné olejům, ale už ne tak dobře benzínu. Sice by to na motorce fungovalo taky, ale mám strach, že ne až tak dlouhodobě, protože NBR časem díky teplotám a benzínu "zpuchří". Proto je ideálním těsněním Viton a to je složitější sehnat.
Mohl bys zjistit, jaké těsnění v těch tvých rychlospojkách máš? Třeba nám to ušetří bádání u zahraničních dodavatelů....
Já to hodil do placu jako můj hokuspokus, bo se mi ty plastový čurimenty zdají strašně fórové a drahé. Nečekal jsem tolik reakcí.
Upravil Hrabe_X dne 16.03.2011 11:56
H.
bystricke napsal:
Je to tak, jak píšeš, propojit obě strany, aby se přeléval benzín. Je dobré tam dát také spojku, aby se nádrž dala dobře sundavat.
nevíš o nějakém nákresu,kudy je to vedený ať mám jako pravou adventůůůůůůru
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Bude to vypadat takhle, jen s hadicovejma koncema.
Průměr 16mm, délka po nasazení na hadice asi 30mm (zatím tu mám něco jinýho, tak jen odhaduju - to co jsem si vymyslel není v katalogu).
Ak je to tak ako píšeš, zobral by som to
Glock-plastik fantastik :-)