Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Státní maturity
radosek
Přidané 23.03.2011 09:59

Registrace: 27.08.07
Vážení, kdo máte doma haj*zlíky , které čeká Zkouška z dospělosti, tak ...TADY... pro ně něco máte...stress
Upravil radosek dne 23.03.2011 10:02

Jarda
Státní maturity
Přidané 23.03.2011 10:05

Registrace: 16.05.07
Dík Radoši, ale Error už mají,ti moji permanentně.. hmm!

servisak
Státní maturity
Přidané 23.03.2011 10:06

Registrace: 02.01.09
mě to jde!
... servis a diagnostika BMW Motorrad

Diagnostika GS 911 wifi a Motoscan Ultimate

BMW R 1200 GS Adventure 90. Jahre

radosek
Státní maturity
Přidané 23.03.2011 10:06

Ne nee...hilarious ... už jsem to opravil a odkaz funguje...clap

Včera vyšlo zkušební zadání se správnými výsledky - je to v tom odkazu...

Fila
Státní maturity
Přidané 23.03.2011 10:09

Registrace: 06.09.10
tyhlety statni maturity je strasna chujovina a opet si nemuzu pomoct, ale vidim to tak, ze dopadnou stejne jako projekt open card v Pze.. bohuzel
R 1100 GS in love

radosek
Státní maturity
Přidané 23.03.2011 10:09

Ty testy i písemné práce jsou v základní i vyšší úrovni obtížnosti.
Přesně tak, jak to (snad...hilarious...) bude fungovat při maturitách...

Jarys
Státní maturity
Přidané 23.03.2011 10:24

Registrace: 10.12.10
Díky za odkaz, minulý týden dělala neteř na škole nějaký takový testy jakoby maturitu nanečisto a ze 60 bodů získala 55 tak to snad takový jelito nebudeSmile
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě dalekoSmile

http://jarys73.rajce.idnes.cz/
Paul
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 04:49

Registrace: 04.03.11
Myslím, že se docela hodí k tomu něco dodat když se to zrovna celé rozeběhlo. Nevidím v tom jedinou výhodu nebo nevýhodu. Maturoval sem poměrně nedávno a když vidím jaký telata to letos udělaly a ještě k tomu vysoké školy řekly, že se na takzvanou vyšší a nižší úroveň nebudou brát ohled jelikož mají svoje vlastní testy tak to byly opravdu vyhozené peníze. Takže zamávejme miliardě našich korun, kterou to stálo a za kterou mohlo být pár kilometrů pěkný silnic. Smile

kupta
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 07:20

Registrace: 15.02.11
Paul napsal:
Myslím, že se docela hodí k tomu něco dodat když se to zrovna celé rozeběhlo. Nevidím v tom jedinou výhodu nebo nevýhodu. Maturoval sem poměrně nedávno a když vidím jaký telata to letos udělaly a ještě k tomu vysoké školy řekly, že se na takzvanou vyšší a nižší úroveň nebudou brát ohled jelikož mají svoje vlastní testy tak to byly opravdu vyhozené peníze. Takže zamávejme miliardě našich korun, kterou to stálo a za kterou mohlo být pár kilometrů pěkný silnic. Smile

Za miliardu by v našem státě postavili tak dva kilometry silnicGrin

Ale s těma maturitama s tebou souhlasím, maturoval jsem před dvěma lety, díky bohu postaru. Ten nový systém vůbec nechápu a přijde mi padlý na hlavu a totálně zbytečný, protože, jak říkáš na něj vysoké školy stejně neberou ohledy. Navíc dělat stejnou maturitu pro střední průmyslovky a gymply je z principu blbost.

kupto.net
Medik
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 08:17

Registrace: 04.05.08
honzakuptik napsal:
Paul napsal:

Za miliardu by v našem státě postavili tak dva kilometry silnicGrin

Ale s těma maturitama s tebou souhlasím, maturoval jsem před dvěma lety, díky bohu postaru. Ten nový systém vůbec nechápu a přijde mi padlý na hlavu a totálně zbytečný, protože, jak říkáš na něj vysoké školy stejně neberou ohledy. Navíc dělat stejnou maturitu pro střední průmyslovky a gymply je z principu blbost.

Jsem staršího data, takže tu "blbost" mám. V jazyku mateřském a cizím (tenkrát ruština) byla maturita jednotná pro všechny. Od učňovského plebsu po gympláky. Další předměty byly záležitostí školy a zaměření. Bylo daleko větší procento odpadu a maturita se považovala za téměř úroveň dnešního bakaláře. Takže postupná degradace vzdělání je vypozorovatelná. Dnes je maturita pro d ebily a udělá jí každej, kdo by předtím jakž takž dosáhl na vyučení v nenáročném oboru. Tudíž je maturitní zkouška zprofanovaná a bere se téměř jako ukončené základní vzdělání. Chybí jednotný a jednotící prvek, který by fungoval jako síto nejen na študáky, ale i na školy. Proto také dnes máme titul bakalář, což je vysokoškolský nedostudovanec, ale pro potřebu státní správy to stačí. Současní Bc jsou na úrovni tehdejších maturantů.
Zvlštní je, že tenkrát to nestálo miliardy a nebyla potřeba bezpečnostních beden a spousty aut, ale stačil určený čas v rozhlase. Prostě v tolik a tolik se vyhlásili témata a jelo se.
Vy mladí jste dneska bez VŚ téměř v análu. Nám stačila matura.Pfft
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
nForger
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 09:35

Registrace: 17.07.08
Medik: tohle bych viděl jako globální zálžitost a snahu o sjednocení našeho vzdělávacího systému se západním (nemyslím státní maturity).. kdy máš na VŠ taky dvé úrovně - Bacherlor a Master.. u nás pak bakalářskou a magisterskou úroveň.

Je fakt, že na člověka s Bc. se hledí tak, že se na studium vykašlal ;-)

Ve státních maturitách vidím snahu o nastavení určitého standardu pro maturity.. v minulosti mohl mít člověk maturitu ze střední, kde na to učitelé kašlali a třeba z gymplu, kde chudákovi študákovi nedali nic zadarmo (ale mohlo to být i naopak).. ale maturitní vysvědčení dostali oba a koukalo se na oba stejně.. Možná na absolventa gymplu o něco líp ;-)

Úplně souhlasím s tím, že "Chybí jednotný a jednotící prvek, který by fungoval jako síto nejen na študáky, ale i na školy." Otázka je, jestli jsou nynější státní maturity udělané pořádně a zda to k něčemu bude. To ale ukáže čas.

Michal21
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 10:50

Registrace: 20.01.11
Neda mi to a musim neco napsat. Uroven maturity je v haji. Taky je to nasledne videt na vysokych skolach, kde lidi z z radoby maturitnich oboru(rikam tomu svindlkurzy) vydrzi zhruba jeden semestr. Chce se mi bl.. z toho cemu vsemu se rika PRUMYSLOVA skola. nForger ma pravdu s tim bakalarem a magistrem resp ing. zapadni vzor jako vetsina veci u nas.

U statnich maturit nekdo pekne ve vlade kamaradil a "trochu" se na tom prizivil. Ale neco to chce!

Od kolegů docentů a doktorů slýchávám neustále, jak je z EU vyvijen tlak na vice lidi se strednim a vysokoskolskym vzdelanim. Takze bud udelame chytrejsi lidi (coz ctenar posoudi sam jestlil to lze) nebo snizime kriteria. Pevne verim, ze u nas existují střední školy které jsou těžké, ale ty valcují výše uvedené švindlkurzy!

perla na zaver: pritelkyne doucuje ANJ/FRJ a maturantka se ji pta par dni pred maturitou jestli uz je kanada v EU a jestli uz tam maj taky euro a jestli nevi, kdo je Obama, ze prej ji to neco rika. POSUDTE SAMI.
Upravil Michal21 dne 17.05.2011 10:52

PeDR
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 12:20

Registrace: 11.08.07
Státní maturity konečně oddělí zrno od plev (jak napsal správně Medik), protože dnes jsou školy, které dají maturitu za "sponzorský dar". Mám to z první ruky, protože kámošova holka maturovala loni a moje žena učí na střední škole.

Bohumil
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 12:41

Registrace: 13.02.07
A mňe je to opjet fšecko jedno.Teda vlasňe nemňelo bi,kluk bude maturitovat za rok.hmm! Tak uvidime co zňeho bude,esli dělnik kerej bude tahnůt celů republiku nebo inžinýr kerej si neumí viměnit ani dušu v babetě jak kamoš kerejmi ju fčera přives.Grin
Kupredu spatki ni krok...

Medik
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 13:17

PeDR napsal:
Státní maturity konečně oddělí zrno od plev (jak napsal správně Medik), protože dnes jsou školy, které dají maturitu za "sponzorský dar". Mám to z první ruky, protože kámošova holka maturovala loni a moje žena učí na střední škole.

Jenže to by to zase nesměli soudruzi po....... Uroveň současné "státní maturity je tristní. A opravdu na srovnání stačí mateřský a povinný cizý jazyk. Zbytek si udělá škola sama a je to její vizitka. Ze solidního gymplu by neměl být problém jít na V3. Genetický odpad se protřídí během těch let na gymplu. A chybí článek pro tyto študáky. Já jsem vyučenej a nestydím se za to. Maturitu jsem si dodělával po vyučení. Chybějí řemeslníci, co používají roce i mozek. Každého nebaví integrály aj.Ale to neznamená, že by z něj byl špatnej zedník a nebo kuchařka. Mám takovej pocit, že od RakouskaUherska se to jenom se.e. Úroveň jde dolů a řemesla jsou na indexu. Jsem elektrikář, ale co dokážou napáchat ukrainostavy a podobně, to je k neuvěření..........a co dokáže napáchat "študovanej"Shock Schválně, kolik znáte 20 letejch elektrikářů a nebo třeba 30 kletejch revizáků? Co mladej truhlář, najde se ve vašem okolí? O zedníkovi ani nemluvím.
Přípomíná mě to ten fór, jak sedí bakalář techniky s právníkem v hospodě a říká, jsme oba vysokoškoláci, chlastéme tu, školu procházíme a děsí mě představa, že mě bude léčit absolovent medicíny.
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
lako
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 13:22

Registrace: 23.02.10
Radosek napsal:
Vážení, kdo máte doma haj*zlíky , které čeká Zkouška z dospělosti, tak ...TADY... pro ně něco máte...stress

ti haj*lici.., ..jsou i mezi nami. třeba já Grin ale až za rok
Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich

Instagram - Andrew POV

Old Kojak
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 13:25

Registrace: 19.05.08
VŠ na to ZATÍM neberou ohled, ale to se změní. Nemůžete přece chtít, aby se podle státní maturity začaly dělat přijímačky bez toho, že by to aspoň rok dva běželo - a to úspěšně.
Státní matury se chystají už hafo roků, letošek zatím řeší jenom první dva předměty... Díky nejrůznějším přetlakům (prachy, politické ambice, obhajoba vlastních resp. nových fcí a židlí atd.) se to všechno strašně táhne. Ale až si to sedne, tak bude rázem vidět rozdíl v kvalitě vzdělání, které poskytuje nějaká OA ve srovnání s průmkou či gymplem...
Problém nevidím ve státní maturitě = stejné laťce pro všechny, ale "v dojení systému co to dá".
Asi tak
Čest (a) buch, Old K.

Medik
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 13:28

Old Kojak napsal:
VŠ na to ZATÍM neberou ohled, ale to se změní. Nemůžete přece chtít, aby se podle státní maturity začaly dělat přijímačky bez toho, že by to aspoň rok dva běželo - a to úspěšně.
Státní matury se chystají už hafo roků, letošek zatím řeší jenom první dva předměty... Díky nejrůznějším přetlakům (prachy, politické ambice, obhajoba vlastních resp. nových fcí a židlí atd.) se to všechno strašně táhne. Ale až si to sedne, tak bude rázem vidět rozdíl v kvalitě vzdělání, které poskytuje nějaká OA ve srovnání s průmkou či gymplem...
Problém nevidím ve státní maturitě = stejné laťce pro všechny, ale "v dojení systému co to dá".
Asi tak

Jo, to jsme dva.
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
Pardal
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 13:36

Registrace: 08.04.07
No ale asi neni potreba si delat nejake iluze, ze by uroven VS byla nějaká jiná. Hlavně tedy myslim soukromé školy, kde za 50 000 za semestr, pujdes nekolikrat v sobotu do skoly, na konci semestru udelas za den 2 zkousky a na statnice se budes ucit cely tyden..... a tak to bohuzel funguje.
Kompletní výbava motocestovatele
www.rockway.cz výrobce
www.klim-cz.com-oficiální dealer
www.twalcom-czech... - výhradní dovozce
http://www.facebo...ockwayShop
Revitshop.cz

http://www.rockway.cz
MotoPaja
Státní maturity
Přidané 17.05.2011 13:38

Registrace: 29.07.08
Mediku já znám truhlářů kolem 25 let věku mraky (skoro všichni kamarádi Smile)
A k maturitám bych řekl, že je to dobře. Opravdu je rozdíl maturovat na střední škole (samozřejmě rozdíly jsou i mezi nimi) a na nástavbě nebo učebním oboru s maturitou. To je ten problém, proč je dneska maturita nic. A podobný to je s těma bakalářema. Jsou školy kde je bakalář za docházku a magisterský přitvrdí. Jsou školy, kde je bakalář celkem tvrdej a magisterský je za docházku. A právě to, že to má každej nastavený jinak (každá škola si nastaví úroveň Bc. i mgr. jinak) tak to dělá ten průchozí systém, že člověk bez větších potíží může na dvou různejch školách dát Bc. a Mgr./Ing. a je za vodou. Tak aspoň ty maturity aby měly nějakou úroveň garantovanou (byť třeba ne vysokou). Slovy klasika: "Aspoň tu madurídu aby udělal, na řemeslo se nehodí"
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 105
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.43 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI