..mno... ...jsem spis rad ze policajta soud zatim osvobodil. Je mi ukradene, ze se ten smejd zranil a bylo by mi ukradene, kdyby se tam rovnou zrakvil...
..ale taky souhlasim, ze policejni honeni v ostrem provozu neni dobry napad a dost casto koncilo spatne nejen pro honeneho smejda, ale i pro radu civilu kolem. I amici od toho pomalu ustupuji.
..neznam souvislosti - mozna hlidka za tip ****em dala vysilackou hlasku, ze tam nic nejde a muzou ho bloknout autem ... mozna ne - nevim... ... ...byl bych radeji, kdyby ho sebrali elegantneji a nestal nas vsechny jeste hafo penez navrch za leceni......
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
mara napsal:
Možná patřím do středověku, ale podle mého názoru v ten moment, kdy se někdo začne chovat nezákonně, musí počítat s rizikem, případně s fatálními následky.
Je to spravedlivé, každý má na výběr jak se chovat a pak, když už něco p o s e r e, má další volbu, jestli přijmout trest nebo si to ještě zhoršit.
Často se řeší nošení zbraně pro osobní obranu… když vám zloděj vleze do baráku, překračuje vědomě určitou hranici a měl by počítat s tím, že mu při nejmenším ustřelíte hnátu a neměl by ON mít žádnou oporu v zákonech, jedná protiprávně = nemá na právo nárok.
Ten na té motorce taky jistě znal riziko, ale neudělal nic pro to, aby se mu vyhnul.
Správně Ondro, chovej se a jezdi tak aby jsi nemusel bengům ujíždět jak jednoduché
Bobe, známe se už strašně dlouho… Ondra je příjmení
Ježíš Máro promiň máš u mě až se potkáme velký kafesrumem jako omluvu, promiň prosím stydím se
Bobe v pohodě, nejseš jedinej, lidi si to pletou často. Třeba kolega z práce, kterýho znám 20 let taky a to je hodně "výrazný"
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
nevím jak to bylo a je správně. Ale já mám v hlavě nastaveno, že když bych se z nějakého důvodu rozhodl utíkat nebo ujíždět uniformované policii, tak očekávám, že v tu chvíli můžou použít cokoli aby mě zastavili. Tím se značně omezují situace, kdy bych to zkusil.
Když v Praze 4 naposled hledali uprchlého vězně, tak jsem šel po cestě a najednou slyším: "písknutí, Hej stůj." Tak se otočím asi 20m za mnou 2 maskovaní s MP5 na prsou. Ani z prdele mě nenapadlo utíkat a to jsem měl veselou náladu. Dal jsem jim občanku, omluvili se mi za to písknutí a nikdo nikoho nemusel rakvit.
Navíc s policistou při zásahu nemá cenu moc diskutovat. Pokud nesouhlasím, tak je stejně většinou nutné to řešit ex post.
Upravil xarrow dne 10.10.2018 17:54
Policajti nemohli tušit kdo zrovna sedí na té motorce a proč takhle jede...třeba někomu mohlo jít o život. A přesto se rozhodl ho ohrozit na životě. Drsné...Amerika hadra..
Ten policajt měl štěstí, že na té motorce seděl recidivista a proto ten rozsudek dopadl, tak jak dopadl. Teda doufám..
barokar napsal:
Souhlasím zcela s Medikem.....
...vidím ale, že jsou tu samí správňáci, co jezdí 50, 90, 130, a ve městech se na světlech při průjezdu křižovatkou řadí v pořadí, ve kterém do křižovatky přijíždí. Chlapci, já vám a máte můj upřímný obdiv.
Vzpomínáte na případ v Dobřichovicích, kdy se policajti na silnici otáčeli, aby zastavili a umravnili taťku, vjíždícího do obce 70, a při manévru do nich narazil 16 kluk na malý motorce, který nakonec zemřel?
Dovolím si nesouhlasit - při "akci" v Dobřichovicích to byla jiná situace. V této konkrétně šlo o zastavení "de bila" (jak už bylo psáno výše). Nemám rád USA, ale v tomto případě by asi pro něho jeli "havrani" ( a klučina by byl o pár deka olova těžší)....
Upravil hobr dne 10.10.2018 20:55
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
tomtom napsal:
Policajti nemohli tušit kdo zrovna sedí na té motorce a proč takhle jede...třeba někomu mohlo jít o život. A přesto se rozhodl ho ohrozit na životě. Drsné...Amerika hadra..
Ten policajt měl štěstí, že na té motorce seděl recidivista a proto ten rozsudek dopadl, tak jak dopadl. Teda doufám..
pokud by někoho vezl, pak by to s tím ohrožením života dávalo smysl ( v teoretické rovině)... ale stejně by měl zastavit na výzvu, vysvětlit a požádat o pomoc....
Jinak ikdyž jsi lékař, který jede k akutní operaci a nemáš auto s přednostním právem jízdy, musíš dodržovat předpisy.... i policajt ve služebním voze, pokud nejede k případu, musí jet podle předpisů...
Nechápu argument o tom, že nemohl vědět kdo na té motorce jede.... to je fuk... prostě nezastavil na výzvu a ujížděl... pokud toto udělal musel počítat s tím, že ho budou chtít zastavit jinak než znamením "stůj"... a je jedno, kdo to auto řídí (ikdyby to byla poldova máma v cizím autě, který nezná)...
A rozsudek je doufám výsledkem rozumného uvažování.... aspoň si možná někteří "ujížděči" rozmyslí jestli do toho ještě někdy půjdou nebo ne....
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
tomtom napsal:
Co to placas? Jaka amerika hadra? Rozhodli se ho takto zastavit, protoze vedeli kdo to je a ze po nekolikaty maří zakaz a ze je to recidivista... Omg tvl
A s jejich zakrokem souhlasim a jsem rad ze polda soud vyhral.
Toho mam.rda co ujizdel bych poslal do uranovyho dolu.
Upravil Kubrt dne 10.10.2018 21:46
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
V 2013 fizli na Slovensku strielali na auto, ktore kedysi (pred 7 rokmi !) patrilo 2nasobnemu vrahovi. Strelili varovny vystrel, a potom ako sa studaci pohli (zle si interpretovali mavanie fizla) vystrelili na auto dvakrat. Fizli stielali na dvere auta, nie na pneumatiky...Chvalabohu sa nikomu nic nestalo.
V 2017 nahanali auto, ktore riadil dvakrat obvineny chlapec bez vodicaku. Podla vypovede fizel strielal na gumu, trafil spolusiediaceho (ktory krical na sofera aby zastavil) a zabil ho. V aute sedeli dalsi 2 alebo traja nevinny.
Davajte si pozor co si zelate, mohol to byt hocikoho syn.
Fizli sa nemaju co hrat na sudcu a kata. Cajti maju take veci riesit inac.
Upravil Jaro81 dne 10.10.2018 23:36
Mně připadá typické, že se o případu od začátku lže (informuje nepravdivě). Tvrdilo se, že policista postavil zátaras, že motorkář se nevěnoval řízení a že vůbec nebrzdil. Z videa je jasně vidět, že policajti ho tím autem prostě sundali a motorkář evidentně brzdil. Prostě policisti použili auto jako zbraň. Taky se tvrdí, že motorkář byl lump (snad je to pravda). Určitě jel motorkář hodně rychle a to zjevně tak, že ohrožoval ostatní (tzn. i motorku vlastně použil jako zbraň). Takže mně osobně by se líbilo, kdyby policie rovnou od začátku řekla, jak to bylo, jak a proč zasáhli a proč to bylo oprávněné. Samozřejmě já nevím, jestli má policie jednak právo použít v takovém případě zbraň (i když to bylo auto) a za druhé jestli je takové řešení nezbytné a jestli je optimální. Bylo by prima, kdyby někdo vysvětlil a obhájil policejní postup. Prostě vysvětlit, jaké dostávají policisté instrukce, jak mají takové situace řešit - abychom tomu my laici rozumněli a abychom neměli pocit, že servírovaná pravda není úplně celá (jak tomu obvykle bývá)...
Samozřejmě jestli to je takový lump, jako tvrdí, tak mi ho líto není... Ale stejně se nemohu zbavit dojmu, že v obecném smyslu si stát došlápne nejvíc na ty méně významné lumpy (podnikatele a lidi obecně)...
Chtěl jsem být v životě šoustár. Splnilo se mi to na 50%. Jsem stár...
Jeden z mála lumpů, který dostal "zfleku", co si zasloužil... a jestli polda použil jako zbraň proti lumpovi pistoli, pěst, obušek, klacek, botu, cihlu nebo auto je mi fuk. Hlavně, že ho zastavil a HLAVNĚ! že poldu soud osvobodil (když už ho vůbec měli potřebu soudit...!?!) To je dobrá zpráva pro slušný lidi a špatná pro lumpy... víc poldů, co se budou umět ve správnou chvíli rozhodnout k činu.
...songs from the wood make you feel much better...
Woodman napsal:
.. víc poldů, co se budou umět ve správnou chvíli rozhodnout k činu.
V tom s tebou bezvýhradně souhlasím, ale domnívám se, že opak je smutnou realitou. Alespoň co do počtu mrtvejch a zraněnejch. I v řadách bengů. Nikdo není dokonalej a policajta nejdou dělat povahově a inteligenčně vysoce vybavení jedinci se silnou empatií k člověku. A i kdyby tam byly jenom takový s mimořádným výcvikem, prostředí je stejně semele a nebo prchnou.
Těší mě, že nejsem jediný, kterému nejen ten zásah tak trošku smrdí a nepěje oslavné ódy http://dfens-cz.c...chranit-2/
Upravil Medik dne 11.10.2018 08:00
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
tomtom napsal:
Jednou pan motorkář neuposlechl výzvu k zastavení. Když by někam spěchal, mohl zastavit, křiknout na fízla tam a tam mi hoří barák nebo znásilňujou starou a valit dál.
Kdo překračuje zákon, musí počítat i s trestem nejvyšším (smrtí).
Když by se zabil žádná škoda a je megasprosté, že policajta ještě zkoušej tahat po soudech a z něčeho obviňovat.
Pokud by ujížděl, nezvládl řízení a zabil Vám někoho blízkého třeba na chodníku, tak byste na policajta plivali, že ho mohl zastavit všemi prostředky a neudělal to.
Asi poprvé jsem se zastal policajta...co to se mnou kudla je?
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Asi poprvé jsem se zastal policajta...co to se mnou kudla je?
Stárneš, blbneš a přestáváš uvažovat v širším měřítku. Nic si z toho nedělej, to je prostě tok času.
S šedinama přichází rozum jenom v pohádkách. Vím to z vlastní zkušenosti.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Jsem v pohodě. Šediny se mi úspěšně daří maskovat plešatostí.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Strašně se mi líbí, jak se tady používá selekce argumenů...
Můžem hovořít o spoustě věcí ( jak to měli poldové udělat jinak, jestli měl motorkář šanci na zastavení před zátarasem a tak dále), ale proč se tím zabývat??
Když to vezmu po časové ose, tak prvním bodem, kde mohlo a taky mělo dojít k vyřešení je, když motorkáře stavěli, protože chtěli provést běžnou silniční kontrolu...
Je jedno, jesli stáli u krajnice a mávli na něj plácačkou, nebo jeli za ním a blikli majákem a houkli houkačnou, či jinak...
V tomto momentě, kdyby zastavil a proběhla by kontrola, neměli by jsme se tady o čem bavit... nikdo by nebyl zraněn či ohrožen....
Ale proto, že se to nestalo, vyvíjela se situace dál jinak a dopadla, tak jak dopadla...
Je to chyba policie? systému? či něčeho jiného?
NE je to chyba toho motorkáře!!! Bez jeho nezastavení na výzvu by se nic dalšího nemuselo odehrát!!!
Veškeré další dění jde již na vrub toho motorkáře... navíc mohl zastavit kdykoliv později a předpokládám, že k tomu měl dost dlouhou dobu se tak rozhodnout, když ho honili (byť s blbou výmluvou - já jsem Vás neviděl a tak dále)...
Neudělal to!!!!
Navíc se těsně před nárazem nevěnoval dostatečně řízení ( sám přiznal, že se ohlížel aby se přesvědčil jestli poldy setřásl) a v důsledku toho měl malý reakční čas na zvládnutí krizové situace do které se ale dostal sám (nikdo ho nenutil se ohlížet navíc by se ani nemusel ohlížet, pokud by jim neujížděl), protože kdyby zastavil na výzvu, tak mu tam ten polda nikdy nevjel a on tuto krizovou situaci nikdy nemusel řešit !!!
Na to se nesmí zapomínat!!
Proto jakákoliv diskuze bez uvědomění si tototo je naprosto vytržená z kontextu a podle mne nesmyslná.
Upravil AKHB dne 11.10.2018 10:44
... a to, že Medík by se policajta nezastal ani kdyby to byl kříženec batmana, spidermana a supermana je naprosto jasný... kdo ho aspoň trochu zná, tak to nemůže brát jako názor nezaujetě smýšlejícího člověka.
On ho někdo "tenkrát" odpanil obuškem a od tý doby je pro něho mrtvej polda- dobrej polda... že Medík?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
S prazskejma mestakama v zasade opacnou... arogantni, drzy, ****ni zas..ny.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Stalo se, co se stalo....nedá mi nevzpomenout případu, kdy straší řidička nereagovala na výzvu k zastavení vozidla vydaný policejním autem, ujížděla několik stovek metrů dál......nakonec přeci jen zastavila u krajnice......dostala pojeb, proč hned neuposlechla výzvy STOP! Paní prý hledala vhodné místo k zastavení tak, aby nepřekážela provozu.....
Tak, a nyní by mohl zakročit podobný akční policejní hrdina a zastavit její auto podobným způsobem.....,protože nereagovala na výzvu.....a ujížděla...důvod neznámý.
barokar napsal:
Stalo se, co se stalo....nedá mi nevzpomenout případu, kdy straší řidička nereagovala na výzvu k zastavení vozidla vydaný policejním autem, ujížděla několik stovek metrů dál......nakonec přeci jen zastavila u krajnice......dostala pojeb, proč hned neuposlechla výzvy STOP! Paní prý hledala vhodné místo k zastavení tak, aby nepřekážela provozu.....
Tak, a nyní by mohl zakročit podobný akční policejní hrdina a zastavit její auto podobným způsobem.....,protože nereagovala na výzvu.....a ujížděla...důvod neznámý.
Prostě tomu způsobu netleskám!
Zase to nepřeháněj s tím dramatizováním...
Pani určitě nezrychlovala a nejela nad povoleným limitem, nebo tak, že by jí nemohli předjet...
Mě taky chtěli stavět u nás v ulici skoro před barákem... ale než stihli vyjít do silnice do protisměru, aby na mne mávli, tak jsem hodil levej blinkr a otočil se do protisměru a zastavil hned před barákem na odstavným pruhu.. ihned jsem vystoupil a šel si něco odnýst a otvírat bránu... v tu ránu přiletělo auto na majákách a zastavili předemnou na odstavným pruhu před prázdným rozsvíceným nastartovaným autem....
vyskočili a čučeli, že v autě nikdo není... já zrovna přicházel a ptal se co se děje... chvíle trapného ticha a pak dotaz: " vy tady bydlíte"??
jo mysleli si, že jim chci ujet, ale ani mne nestavěli (nestihli zvednout plácačku) jen chtěli.... tak jsem jim řekl, že jsem je viděl, jak jdou do protisměru, ale přece nepojedu ještě 20 metrů, zastavím vpravo na odstavným pruhu a po kontrole se otočím a zastavím vprotisměru o 20 m zpátky... Jestli na kontrole stále trvají, tak ať ji provedou, když už za mnou přijeli...