Waltr napsal:
Hele já tam nacpal prsa
Tryskáč, já se právě bojím že po změření to bude dle parametrů (1,5- volnoběh) dobré-proto píšu koncepčně. Prostě to nadimenzovali nějako moc na chlup, a občas to neklaplo. Ale rozumější budeme po návštěvě servisu v rámci záruky.
Jak jsi to měřil, a co jsi zjistil za hodnoty?
Jo taky to nemusí být čerpadlem ale napínákem. Ale jsou to rozvody a klechtá v nich, to prostě nemůže.
To máš pravdu, že tlak môže byť ok, ale nejaký kanálik, je slabo nadimenzovaný. No odmerať mazací tlak by mal byť základ pri diagnóze takýchto porúch , ak je nízky netreba ďalej laborovať. Inak zaujímalo by ma ako je mazaný piestny čap alebo čap na ktorom je pripojené závažie. Ďaľšia vec je, že nikde v dokumentácii som si nevšimol "ostrekovacie trysky" ktoré vídať na japonských motoroch, ale možno ich F800 nepotrebuje ...
Tlak merám - trvalo napojené, cez navŕtanú zátku španováku, už o tom bola debata tuhttp://bmwgs.cz/f...d_id=12946 Hodnoty pri 36 kkm volnobeh 1,4 teplý studený aj 3,5 at
Ono by to chcelo vedieť čo konkrétne odišlo na tých motoroch, potom by sa ľahšie dedukovalo ďalej.
Mám veľkú chuť zeniť olej na nejaký 15W40 viete nejaký poradiť?
Já jsem používal v Dominároru tento http://maziva.heu...4t-15w-50/
A v těch motorech prý odchází uložení vyvažovací ojnice. Chceš zkusit hustší olej? no pokud je tam větší vůle tak ano ale pokud by tam byl jak píšeš poddimenzovaný mazací kanál třeba tak nevím jestli by to nebylo kontraproduktivní spíš ; zkrátka chce to přesné informace od výrobce či dýlera
Upravil kim dne 24.01.2012 22:06
tretia ojnica je môj tip už zhruba rok. Ono sa nezdá, ale táto ojnica "vychytáva" celú zotrvačnú energiu piestov a ostatných posuvných hmôt. A kedže závažie kmitá, tak podstatne viac zaťažuje ložiská ako vyvažovací hriadel A je to práve ten nový prvok v konštrukcii u rotaxu, ktorý nie je dlhodobo odskúšaný. Je fakt otázkou, či hustejší olej nie je kontraproduktívny vo vzťahu k tomuto problému. Ja si myslím, že nie. Lebo všetky tri ojnice sú mazané cez kluku v poradí LAVA, Ojnica závažia a PRAVÁ. Ak by bol malý hlavný mazací kanál cez kluku, tak by mala odchádzať pravá ojnica, no vyzerá to tak, že odchádza stredná. Samozrejme môže byť ešte poddimenovaný kanálik z centrálneho kanála kluky do ložiska tretej ojnice. A o mazaní druhej strany ojníc nemám šajnu.
toľko moje dohady
Upravil Tryskac dne 24.01.2012 23:28
Tryskac napsal:
tretia ojnica je môj tip už zhruba rok. Ono sa nezdá, ale táto ojnica "vychytáva" celú zotrvačnú energiu piestov a ostatných posuvných hmôt. A kedže závažie kmitá, tak podstatne viac zaťažuje ložiská ako vyvažovací hriadel A je to práve ten nový prvok v konštrukcii u rotaxu, ktorý nie je dlhodobo odskúšaný. Je fakt otázkou, či hustejší olej nie je kontraproduktívny vo vzťahu k tomuto problému. Ja si myslím, že nie. Lebo všetky tri ojnice sú mazané cez kluku v poradí LAVA, Ojnica závažia a PRAVÁ. Ak by bol malý hlavný mazací kanál cez kluku, tak by mala odchádzať pravá ojnica, no vyzerá to tak, že odchádza stredná. Samozrejme môže byť ešte poddimenovaný kanálik z centrálneho kanála kluky do ložiska tretej ojnice. A o mazaní druhej strany ojníc nemám šajnu.
toľko moje dohady
no právě ten kanálek z hlavního vedení jestli není poddimenzován,tak jsem to taky myslel,potom mě taky napadla varianta trochu zvýšit tlak mazání a tím i množství oleje dodávaného do koncových míst tím že by se o nějakou desetinku podložila pružina přetlakového ventilu-přístup po demontáži vany od spodu není taková katastrofa ,ale chce to nejdřív provéct to měření tlaků kdyby k tomu už mělo dojít.ovšem tlak by se neměl zvýšit o mnoho aby to zase nedělalo nějakou rutiku (zvýšené opotřebení vodítka) na šponování rozvoďáku
Upravil kim dne 25.01.2012 10:54
Kua chlapi vy ma plašíte !!! A ja som si myslel keď som kupoval moto,
že mám pokoj aspoň na 8-10 rokov. Piata sezóna zachviľu začína to abi som sa poohliadol po niečom inom. Ono je to už staré, ale ja som sa k tomu dostal až teraz.
Ma to celkom oslovilo, chcel bi som sa na tom zviesť.
A hlavne tam bude dlhšia výdrž motora! Si aspoň myslím. Je to postavené v celku z dobrých komponentov. Má to určité nedostatky (výfuk je hrozný), ale ako nápad je to dobré vzhľadom k cenám PHM. YouTube Video
Upravil siso dne 25.01.2012 17:43
Kim podložiť poistný ventil nepomôže, lebo ten obmedzuje vysoký tlak na cca 4,5 at pri vysokých otáčkach. Na volnobeh to tlačí do 1,5 at - vtedy je poišťák určite zavretý.
Peťo neboj sa tie čo sa mali pokaziť hádam sa už pokazili a ostané budú klepkať aspoň do 100 kkm.
Ktohovie či je tento čap ojnice tlakovo mazaný
Tryskac přiložený následující obrázek:
Tryskac napsal:
asi si by bolo lepšie najprv nájsť zhodu čo je o.k zvuk a čo už k.o
a ktorý čo spôsobuje http://www.youtub...zHpHrMqCvM http://www.youtub...re=related http://www.youtub...re=related
podľa mňa prvý je ok
druhý reťaz alebo ? piesty?
tretí ko kluka
okrem toho staré f 800 mali problém z pridieraním piestov asi na zadnej strane.
Waltr možno tá motorka čo si pozeral má problémy s čerpadlom.
No všeobecne čerpadlá /sú dve/ určite stíhajú mám to odmerané
Hmmm, tak ta moje zní něco mezi videem 2 a 3, takže každopádně problém...
No design je příšernej, ale zase by ses vyjímal. Kde se to dá sehnat??? Ono diesel bude třeba ekonomickej, ale zas jaký ta motorka má další vlastnosti, to je věc druhá... ale rozhodně je to zajímavej "konceptů
Hmm...pred zimou sem prodal XTecko prave kvuli 800gs, ale po precteni tohoto vlakna si tim rozhodnutim nejsem moc jistej. Koupit masinu za takovy prachy a pak se bat o motor pri wheelie nebo hrubsim zachazeni...no nevim.
Ten problem (koncepci motoru) budou mit asi vsechny rocniky co...?
Zvuk toho dieslu je desivej, ale jizda s tim kroutakem by mohla byt zajimava
Tryskáč, veď o to presne ide.Keby som najazdil predošlú sezónu ako obvykle
(cca. 20tis) a nie 8tis., tak bi mi zostávalo do 100tis. už len táto sezóna. No, takže budúci rok po sezóne abi som rozmýšľal o repase motora, ak vôbec vydrží. Tak to nič moc. Konečne zachviľu splatím moto a abi som začal šetriť na repas.
Dejf napsal:
Hmm...pred zimou sem prodal XTecko prave kvuli 800gs, ale po precteni tohoto vlakna si tim rozhodnutim nejsem moc jistej. Koupit masinu za takovy prachy a pak se bat o motor pri wheelie nebo hrubsim zachazeni...no nevim.
Klid my jsme jen tady někteří moc punťové na motorky a šťourové,je fakt že těch motorek jezdí mnoho po světě ,je to relativně novej typ tak se to trochu víc studuje ty mouchy; to že jich několik kleklo z toho množství ještě neznamená že je to špatná motorka ,pořád je ve hře lidskej faktor
Dejf napsal:
Já jsem na F800GS nezanevřel. Lidskej faktor možná hrál roli, ale pravda, pokud máš takovouhle motorku, tak jezdit s ní jen po silnici je podle mně "nevyužitej" potenciál. A v terénu to vobčas upadne, takže se docela divim, že s tím jsou takový problémy jen kůli tomuhle... Co jsem se tak dozvěděl, tak od roku 2010 už to asi nějak vyřešili, takže bych se nebál.
Sám jsem ale nakonec zvědav, co na tom shledá servisák za vadu...
BTW: K té dieslové motorce... koní to má ani ne 50 a krouťák 100 Nm, což není nijak závratné. Design je vyloženě hampuláckej a to, že to žere 2,2l na sto nevím jestli zaujme, protože cena 450 000 není asi pro ty, co jim záleží na spotřebě...
Upravil diaboluss dne 27.01.2012 23:32
diaboluss napsal:
BTW: K té dieslové motorce... koní to má ani ne 50 a krouťák 100 Nm, což není nijak závratné. Design je vyloženě hampuláckej a to, že to žere 2,2l na sto nevím jestli zaujme, protože cena 4500000 není asi pro ty, co jim záleží na spotřebě...
presne naopak.. cim mensi spotreba, tim min paliva musis tahnout a vetsi dojezd. V nouzi navrtas lokomotivu..
spotreba u adv. moto VUBEC neni o penezich.. ale o vaze, dojezdu, dostupnosti paliva atd.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kim: No tak to sem na spravnym miste, protoze ja taky. Na XTecku sem nemel klid, dokud sem neodhalil jakykoliv vrzani plastu a to i pres otevreny akrapy
diaboluss: Tak snad se nejaka 2010+ objevi za rozumny penize. Pak se urcite podel.
Tak ja myslel spis narust, poku tam je nejaky mini turbo. Jinak souhlasim - spotrebu v tehle kategorii asi nekdo neresi.
Dejf napsal:
Tak ja myslel spis narust, poku tam je nejaky mini turbo. Jinak souhlasim - spotrebu v tehle kategorii asi nekdo neresi.
no krome vas dvou to asi resi kazdy ale ne kvuli penezum.
Minimalni spotreba je navic jednou z deviz osmistofky...
Cim min ti to zere, tim mensi vahu (paliva) ssebou musis tahnout.
17 cm
Dejf napsal:
Hicks: Samozrejme ji taky resim..ted. Ale kdybych mel 4,5 mice na motku, tak klidne muze jezdit za deset (ktm)
ale pochop... TO JE IMHO O HMOTNOSTI(!)
to vubec NENI O PENEZICH.
cim vic to zere, tim TEZSI palivo musis vezt (pri stejnem dojezdu).
Cim tezsi motorka, tim horsi temer vsechny vlastnosti.
17 cm
Dejf napsal:
kim: No tak to sem na spravnym miste, protoze ja taky. Na XTecku sem nemel klid, dokud sem neodhalil jakykoliv vrzani plastu a to i pres otevreny akrapy
diaboluss: Tak snad se nejaka 2010+ objevi za rozumny penize. Pak se urcite podel.
Spotřebu neřeší ti co benál různě ,,prošmelí" přes náklady podnikání,ti co jsou tak říkajíc za vodou, nebo ti co najedou 2000km za rok ,pokud chceš trošku jezdit +náklady jako olej,gumy atp. a máš zaměstnaneckej (povětšinou podprůměrnej) plat tak spotřeba je dost podstatná záležitost