tak já se hlásím další do řady s ČKP. Na podzim jsem koupil holce skůtra, v pátek přivezl a v pondělí pojistil ale ouha přišlo nyní zaplatit 1470kč i když roční pojištění 95kč. Výsledek - bývalý majitel odhlásil ihned ( nevím co tím sledoval) po postavení do motobazaru no a dva měsíce nikdo neplatil. Tak já snad z obliga ale ještě uvidíme.Jinak pro vitamína rozhodující by měla být kupní smlouva od kdy jsi se stal majitelem od té doby platíš pokud nemáš v depozitu, tu já mam i s razítkem, pokud by to bylo podle techničáku jsem na to ještě líp. zápis do vel.techničáku je ale až tak nezajímal no ale čekám jsem v šetření či co tam jak píšou.
zetor napsal:
Dneska mi přišla složenka opět od kanceláře pojistitelů na 1970kč. Před třemi měsíci to bylo od 1.1.2009 do 31.3.2009. Tentokrát je to od 1.4.2009 do 30.6.2009. Tak si říkám...to je nějaký divný...Volám do Alianzu (to Já **** předtím neudělal) a paní mi řekla,že pojistku jsem platil stálé a nepřerušeně od roku 2008. Tak se ptám,proč to po mě teda chtějí? A ona,že u nich nemám nahlášenou registrační značku,že pojistka je uzavřená jen na VIN a číslo technického průkazu = to máme 2 věci ze tří. Prý jakmile tam není nahlášená i registrační zančka tak by mi ČKP posílala každé 3 měsíce složenku na 1970kč až do teď . Pokud tam nevidí v nějaké jejch databázi značku = jakoby to pro ČKP pojištěné nebylo.
Prý registrační značku doplní a vše nahlásí na ČKP. Tak jsem zvědavej jak to dopadne a jestli mi vrátí mých už zaplacených 1970kč....
Jsou to teda fakt kurvy nemytý...!!!
Koupíš motorku jdeš jí pojistit,jinak jí nepřihlásíš a jelikož nemáš ještě spz,tak ti jí pojistí na VIN.Motku přihlásíš a jdeš do pojišťovny a oni ti vystaví pojistku na spz.Mám to taky u Alianz a tam mi upozorňovali,abych přišel až budu mít malý techničák.
Dum spiro,spero.
Hodr napsal:
tak já se hlásím další do řady s ČKP. Na podzim jsem koupil holce skůtra, v pátek přivezl a v pondělí pojistil ale ouha přišlo nyní zaplatit 1470kč i když roční pojištění 95kč. Výsledek - bývalý majitel odhlásil ihned ( nevím co tím sledoval) po postavení do motobazaru no a dva měsíce nikdo neplatil. Tak já snad z obliga ale ještě uvidíme.Jinak pro vitamína rozhodující by měla být kupní smlouva od kdy jsi se stal majitelem od té doby platíš pokud nemáš v depozitu, tu já mam i s razítkem, pokud by to bylo podle techničáku jsem na to ještě líp. zápis do vel.techničáku je ale až tak nezajímal no ale čekám jsem v šetření či co tam jak píšou.
Tak to si ještě dlouho počkáš. To já už jsem podal námitku 2. února a stále čekám na ověření. Hlavně že peníze chtěli uhradit do třech týdnů.... *pissed*
BMW R 1100GS vzor kačer
Tohle znám já kupoval Horneta.Hned pojišten,proběhlo vánoční svezenía pak šel Hornet do světa a po půl roce obálečka s šekem 3000kč a prej já to mám platittakže vášnivej telefonát a řešení jsem našel po netu.Musel jsem poslat kupní smlouvu a po DLOUHEM čekání je vše ok a ješte s OMLUVOUale první dojem byl šok.Proč mám platit za moto,které jsem v té době ani neměl...
Tak už to mám doma taky....a chce se mi zvracet. Rozpis za období během přepisu BMW, tj. mezi datem zrušení pojistky předchozím majitelem po odpisu a uzavřením nové smlouvy povinného ručení.
S obecnou myšlenkou nějaké ČKP víceméně souhlasím, to mi přijde i docela v pořádku ... to jak je to nastaveno a v jakém rozměru mě ale žaludek zvedá - u člověka to nevyvolává pošťouchnutí mít věci zpětně v pořádku, ale spíš nasranost na žití v tomto stavu státního aparátu. Co se dá dělat
Nicméně mě s tím přepisem napadá otázka - že i když jsem vozidlo zapsal na sebe za dobu delší, než jsem asi měl (tj. za měsíc a půl), tak tam ta lhůta 10 dnů je a tak se ptám - jak to, že ČKP o tuto zákonnou lhůtu výměr nesnižuje?
Beru to tak, že původní majitel odhlásí a zruší pojistku k tomu dni....novému majiteli dá doklady do pošty. Doklady dorazí, nový majitel se vydá na inspektorát a cestou vyřídí novou pojistku. Má na to zákonných 10 dnů. Na základě čeho někdo vymáhá těch zákonných 10 dnů pro přihlášení po přepisu?
Tak jsem si trochu dopisoval s ČKP, mj. argumentujíc mým jednáním v souladu s § 15 odst. 5 zák. č. 168/1999 Sb. Zjednodušeně, že jsem dodržel lhůtu 14 dnů pro uzavření nové pojistné smlouvy od zániku smlouvy původní.
Odpověď ČKP: "Ustanovení § 24c zák. č. 168/1999 Sb. však ukládá povinnost platit příspěvek do garančního fondu za každý den, kdy je vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. I když jste neporušil ustanovení § 15 odst. 5 zák. č. 168/1999 Sb. a ve lhůtě 14 dní jste uzavřel nové pojištění, nezbavil jste se povinnosti za každý den nepojištění platit příspěvek do garančního fondu, pokud jste vozidlo v této lhůtě provozoval."
A už jsem pochopil, o co jde:
- Vozidlo jsem provozoval, i když jsem jej neprovozoval (7 dnů stálo v garáži do doby pojištění a následného přihlášení), protože těch 7 dnů nebyly značky v depozitu. Dle Centrálního registru vozidel tedy bylo vozidlo provozováno.
- Původnímu majiteli skončila pojistka dnem prodeje, tzn., že 7 dnů nebylo vozidlo pojištěno. A za nepojištěné vozidlo je majitel vozidla povinen v souladu se zákonem platit příspěvek do garančního fondu, který spravuje ČKP.
Bohužel je to tak, má to oporu v dobře prolobovaném zákoně a nikdo s tím nic neuděláme.
Takže doporučení na závěr: Při koupi se domluvte s původním majitelem, ať u své pojišťovny trvá na ukončení pojistky až pár dnů po prodeji (ne k datu prodeje, uvedenému v KS) a vy do tohoto termínu vozidlo pojistěte nebo odneste značky do depozitu. Těch pár korun za placení pojistky o pár dnů navíc původního majitele nezabije a vám to ušetří starosti, které s přibývajícím časem mohou být nemalé.
PS: U mě se jedná o 7dnů *30 Kč + 170 Kč (náklady uplatnění). Ne že by se mi jednalo o 380 Kč, ale šlo mi o princip.
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]
JÁ SNAD NEVÍM KOMU TOHLE NEDOŠLO. JÁ KOUPIL MAŠINU A POTOM MI PŘIŠLO ŽE MÁM TAKY PLATIT. TAK JSEM TEDA ZJIŠŤOVAL CO A JAK A HLAVNĚ PROČ. MOTKU JSEM KOUPIL Z MOTOBAZARU, ONI MĚLI VŠE OK, ZNAČKY V DEPOZITU, JÁ HNED PŘI KOUPI UZAVŘEL POJISTKU. TY KUR..VY SI ANI NEDAJÍ PRÁCI SE PODÍVAT O CO SE JEDNÁ. VE VELKÉM TECHNIČÁKU BYLO JASNĚ NAPSANÝ ZNAČKY V DEPOZITU A ZA TUHLE DOBU CHTĚLI ZAPLATIT. TELEFONICKY BYLO VYŘÍZENO A JÁ MYSLEL ŽE MÁM POKOJ. KULOVÝ, Z EXEKUČNÍHO MĚ POSLALI DOPORUČENÝ DOPIS O VYMÁHÁNÍ POHLEDÁVKY, TAK JSEM JIM TO TAM ZNOVU POSLAL A STÁHLI TO. PROSTĚ KRETÉNI
Nedávno mi přišlo taky psaní za vlek... Vlek který logicky jezdí jen za autem, které pojištěné bylo... To je jedno, té slovenské krávě jsem to nedokázal vysvětlit... A ona za to vlastně taky nemůže, můžu si za to sám. No nic, zaplatím to a příště si dám větší pozor...
Po nějakém hledání jsem se s celým tím systémem, i jeho kulišáckým výkladem "bez depositu NENÍ DNE BEZ POJISTKY", tak nějak i smířil.
Nejsem ale nějak schopen vnitřně skousnout ty neopodstatněné pálky, v řádu 6ti (velké moto) až i 100 násobku (50ccm) skutečného pojištění. A to zejména za období při převodu po koupi, kdy je jasné, že šlo o čas mezi odhlášením - předáním dokladů - a přihlášením. Nikdo slušný by s tím do přihlášení volně bez papírů nejezdil, a pro přihlášku už tu pojistku má. Za toto mezidobí tahají z většiny lidí, kteří tuto údajnou "nezákonnost" ani náhodou nedělali nijak úmyslně, neadekvátní sankci. Nemluvě o tom, že to je za dobu, kdy vozidlo nemá platný malý TP nového majitele. Fakt hodně mi to ušlapává pocit národní hrdosti. Prý boj proti nelegálnímu ježdění z vozidly bez pojištění. ...škoda, že tu není blicí smajlík!
Tak konec mé anabáze jak jsem psal výše- v pátek večer přivezl pondělí pojistil (zbytek zaplatí bývalý majitel ) Nutno zaplatit za so + ne a správní poplatek - sice nevím kde o víkendu dělají pojistky ale i tak by někdo potřeboval do tlamy, zaplatím kapsu mi to neutrhne ale i tak morálka za 1
To Benedikt: Já myslím, že kdyby byl někdo ochoten se soudit, tak by to možná uhrál na nepřiměřenost té "pokuty". Nevím, jestli do takového sporu už někdo šel, ale rád bych o tom případně věděl.
prave jsem poslal nejakyho id*ota z jejich infolinky do pr...
Neuveritelny obstrukce -- podle mne jsem nedostal jejich vyzvu, ale domoci se kopie... temer nemozne.
Jedna od nich rikala at poslu dopis a tenhle nechtel ani PROZRADIT JEJICH POSTOVNI ADRESU.
Neuveritelne... tak jsem byl adekvatne milej.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
Neuveritelny obstrukce -- podle mne jsem nedostal jejich vyzvu, ale domoci se kopie... temer nemozne.
Jedna od nich rikala at poslu dopis a tenhle nechtel ani PROZRADIT JEJICH POSTOVNI ADRESU.
A řekli ti nakonec tu adresu?
Klárka ti doporučuje jediné, cituji: "no tak to má smůlu... Ať to napíše, podepíše, naskenuje a pošle mailem... A že po sdělení adresy jim to pošle písemně "
hicks napsal:
A řekli ti nakonec tu adresu?
Klárka ti doporučuje jediné, cituji: "no tak to má smůlu... Ať to napíše, podepíše, naskenuje a pošle mailem... A že po sdělení adresy jim to pošle písemně "
na webu bezpojisteni.cz pisou, ze emaily neprijimaj
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2