No jak to tady tak čtu, kolegové tlusťoši, asi bysme mohli dát sraz na radarce s kolama, co:-) ???
Vloni jsem potřeboval shodit tak 10 kilo, letos to vidím spíš na 15... Ještě že jsem to kolo neprodal - pořád mám možnost na něm hubnout. Loňských asi 35 km v jižních Čechách bylo skvělý. Ovšem díky tomu fernetu, teplé griotce a 6 pivům jsem toho stejně za tu vyjížďku asi moc neshodil...
radovant napsal:
Medik: no behem to asi jo, ale pozor nadvaha a behani neni ta nejlepsi kombinace na klouby Kolo je pohyb ktery klouby setri, takze pro nabrani nejake kondice a zbaveni se nadvahy je to ta lepsi alternativa
Tady se ale neresilo to zda je nebo neni potreba poridit kolo, tady se radilo s vyberem
Problem je,ze tuku se zacnes zbavovat az asi po pul hodine.Do te doby jedes na cukry.A pro netrenovaneho cloveka muze byt beh trvajici vice jak pul hodiny problem.Na kole to chce jezdit min.hodinu.Ale kila mi jdou dolu kdyz jezdim 2 hodiny a dele.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis: To je dalsi aspekt - ja pul hodky neubehnu protoze si odrovnam kolena a to ani nemam nadvahu... Ale kazdopadne na hubnuti je sporttester/meric tepu pomocnik k nezaplaceni. Dulezite je palit tuky a ne pouzivat cukr, tedy spis nizka tepova frekvence (podle veku, ale kolem 110-130) a samozrejme upravit stravu,. Pokud se do toho nekdo pusti jak BuboGS (bez urazky ), tak to co spali nabere na prvni zastavce v hospode a pak jeste prida neco navic - obecne vyhnout se alkoholu je dost dulezite, jelikoz je dost kaloricky.
Sporttester ktery pocita kalorie pak pomuze i pri rozhodovani zda si cokoladu/pivo/bucek... dam nebo ne - protoze az se podivas, ze jsi spalil za hodku treba 400 kilokalorii a pak ze to jidlo co mas pred sebou jich ma treba 800 a uvedomis si ze na to budes muset makat dve hodiny abys to spalil, tak te chut prejde Vlastni zkusenost...
radovant napsal:
Medik: no behem to asi jo, ale pozor nadvaha a behani neni ta nejlepsi kombinace na klouby Kolo je pohyb ktery klouby setri, takze pro nabrani nejake kondice a zbaveni se nadvahy je to ta lepsi alternativa
Tady se ale neresilo to zda je nebo neni potreba poridit kolo, tady se radilo s vyberem
Problem je,ze tuku se zacnes zbavovat az asi po pul hodine.Do te doby jedes na cukry.A pro netrenovaneho cloveka muze byt beh trvajici vice jak pul hodiny problem.Na kole to chce jezdit min.hodinu.Ale kila mi jdou dolu kdyz jezdim 2 hodiny a dele.
Kila za 2 hodiny na kole, běhu nebo pěší chůze jdou dolu už jenom proto, že nejsi u ledničky, ze který bys během těch dvou hodin určitě neco sežral a vychlastal.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
JirkaHK napsal:
Ano tepovku do 130 a to je velmi volné tempo, Bobe neboj a nepočítej to na kilometry, ale na hodiny.
Tep jsem si hlidal zamlada,ted uz jezdim pocitove.Kdybych mel jet ty kopce u nas kolem 130 tak bych je musel strkat.Dnes kdyz jedu 60km,tak jedu automaticky takove tempo,ktere vydrzim az domu,ale musim trochu maknout.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
JirkaHK napsal:
Ano tepovku do 130 a to je velmi volné tempo, Bobe neboj a nepočítej to na kilometry, ale na hodiny.
Tep jsem si hlidal zamlada,ted uz jezdim pocitove.Kdybych mel jet ty kopce u nas kolem 130 tak bych je musel strkat.Dnes kdyz jedu 60km,tak jedu automaticky takove tempo,ktere vydrzim az domu,ale musim trochu maknout.
ty ne vevis, bob se bude snažit udržet 130, a to asi bude problém, ňáký hodinky, nebo něco levnějšího cyklocomp od garminu, třeba garmin edge500 HR, kde si to všechno nastaví, bude si to hezky sledovat, když překročí, začne to na něj řvát, bude si mít s čím hrát a třeba v tom najde zálibu a otevřou se mu nové obzory, nemapový přístroj stačí, cenovka kolem 4,5tis. gps zjistí že se také hodí, např.:bude si hezky bloudit po lesních cestách, nic neřešit, jakože kudy, jen se kochat přírodou, no a když už bude čas návratu, ukáže mu to směr domů, ne do hospody
Ono na to jestli anaerobně nebo ne jsou různé názory. Můj (bývalý) trenér byl zásadně pro trénink "naplno", celou lekci nad 75% tepovky. Tvrdil, že tělo pak ten výdaj dorovnává spalováním tuků nejméně další dva dny. Jiní budou tvrdit, že je zásadní jet jen v aerobní zóně. Těžko říct, co je lepší. Já jsem to obvykle kombinoval - po tréninku "naplno" jsem si dával hodinku na kole nebo na orbitracku tak, abych tepovku udržel v aerobní oblasti těsně pod maximem. To konkrétní maximum je taky věda, má se to měřit podle klidové tepovky těsně po probuzení a pak podle maxima, kde by to člověk neměl zkoušet sám... Přibližně to je 210- polovina věku - 5% váhy + 4. Každopádně trénink 3x týdně když jsem jeden čas trénoval 4x týdně a ještě z toho 2x ráno i večer dvoufázově, tak jsem se tenkrát dostal na váhu 89kg a konfekční velikost 50. Ale i pak když jsme jeli s tím novým trenérem jen 2x týdně ale naplno, tak jsem s dietou založenou na sacharidových vlnách šel celkem rychle na 91.8kg. Ale pak stačí dva roky sedět doma, večeřet až usnou děti a šup, dvacet kilo bylo nahoře. Teď jsem asi 4kg shodil tím kolem a úpravou jídla ale optimální bych to viděl ještě tak deset. Bez totální úpravy jídla to prostě nejde. To bych musel jezdit denně.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Nevím ve kterém režimu, ale po delší jízdě na kole bez svačiny mám hlad a chutě na jídlo ještě dva dny. A to co jsem spálil si tělo vynutí zpět Teď si beru něco k jídlu ( 3 - 4 hodiny celkového ježdění ), v půlce sním svačinu a v pohodě dojedu domů bez hlaďáku a následných pocitů hladu
Ale nehubnu
Upravil tomtom dne 24.07.2014 15:10
Ja si myslim, ze nejdulezitejsi je pouzit selsky rozum. Upravit jidlo ne radikalne a s rozumen. Zavest pravidelnost stravovani a pohyb a to jedno jaky. Kolo, chuze, trx, kruhace.
Sacharidove vlny jsou super, ale je to proste na kratkodobou redukci.
Proste kazdy normalni clovek vi, ze ryze je lepsi nez hranolky. Dat vice lustenin, misto veproveho steaku kureci a misto sezeni doma u piva se jit projit, nebo si zacvicit.
Ja nejsem zastancem radikalnich zmen stravovani nebo tvrde treninky. To funguje jen kratkodobe. Shodis rychle a pak se na to vybodnes.
Zkratka udelat vse s rozumem ale dlouhodobe.
Splněný sen moje 1100GS
Pravda pravdouci - je potreba delat veci spravne. Proto se tady bavime i o sporttestru, protoze "vysilit" telo prilisnou aktivitou a pak to dozrat nema taky moc smysl, pripadne pak naucit telo spatnemu navyku a to ukladani kazdeho jidla do tuku, protoze se obava ze bude mit casem nedostatek.
Pokud clovek necvici/nesportuje tak je potreba ten metabolizmus nejak nastartovat a pak to uz jde dobre, ale dulezite je delat veci fakt spravne a ne se narazove zbavit 20 kilo a pak az doktorka rekne: "Pane Bobe, supr, to jste nam ale hezky zhubl" prijit domu a behem mesice, dvou to mit zpatky (nerikam ze to je Bobuv pripad, ale znam lidi co to udelali priblizne takto)
A TRX je supr volba Pockej az se ti porve urvy, uz jsem si nabil drzku... ale o tom priste
Na kole jezdim rocne okolo 4 000 km. Chce to jezdit pravidelne 2-3x tydne a musi te to bavit. Odmenou je dobra fyzicka a i dobra nalada a stala vaha/ 92 kg, 193 cm/ Zacatecnik by mel jezdit max 40 km volnym tempem a pripravit se na to , ze prvnich 500 km bude bolet nez si telo zvykne a trochu zhubne. Kolo pro zacatek staci podle me hartail okolo 20 tis. Kdo jezdi vic tak potom poradny full. Pozor na limity vahy radavyrobcu ma limit vahy pro obleceneho jezdce 110-120 kg. Ahoj M.
Jak tak koukám,tak se to tu jen hemží multifunkčníma chlapákama.
Tak doufám že se nás sejde hodně na startu závodu,kde se můžete
pobavit vším co bikera baví.A ještě si můžete vyzkoušet ty celopéra. http://www.bmwgs....owstart=40
Eman_ napsal:
A ted to nejdulezitejsi.....nejdulezitejsi bude asi vyber sedla,me boli prdel jaxvina....a to za tri dny mam cca 60 km prdel nas.racku....
Ještě pomáhá - nižší tlak v pneu! Zbytečně nepřefoukávat.
Odpružená sedlovka http://www.bike-e...e-sedlovky
A taky furt nejezdit v sedle
Upravil tomtom dne 26.07.2014 06:56
Eman_ napsal:
Bobe,vsechny tyhle rady jsou podvod....
Celopero ti bude nahov.no,odpruzena predni vidle taky,jestli nebudes jezdit do terenu,moje rada zni....
Do terenu nejezdi,protoze to neuslapnes,taky jsem se na to vy.....
A ted to nejdulezitejsi.....nejdulezitejsi bude asi vyber sedla,me boli prdel jaxvina....a to za tri dny mam cca 60 km prdel nas.racku....
Dnes pekna projizdka.....
Konečně rozumná rada. Jsem to četl a myslel si, že se Bob chystá jezdit ultramaratony. Aspoň podle toho vybavení, co mu bylo nabízeno některýmy ultrabikery. Já kupuju kola zásadně v zastavárnách, ušetřím 2/3 ceny a svezu se stejně.
Když je hlad,je i husa dobrá.