Vidím že jsem dělal něco špatně. Já jim všem věřil že to všechno sedí Nekontroloval jsem nic...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj. Koupil jsem starší kufry Big Husky, můžete prosím někdo poradit jak to přidělat k držákům... Mám na mašině držáky pro kufry GIVI... Kdyby bylo nějaké foto bylo by to supér... Děkuji moc
Bez problémů měl jsem od bighuskyho kufry a nosič givi na alpu. když máš puky tak vyvrtat díry podle nosiče od givi a sundat sundat tu kostičku co do ní jde givi kufr a ty 2 čvonče dole, tím ti zbyde klasickej trubkovej nosič.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Kubicek napsal:
Bez problémů měl jsem od bighuskyho kufry a nosič givi na alpu. když máš puky tak vyvrtat díry podle nosiče od givi a sundat sundat tu kostičku co do ní jde givi kufr a ty 2 čvonče dole, tím ti zbyde klasickej trubkovej nosič.
tady jak jsem to zakroužkoval to sundaš (jsou tam jen inbusy) a zbydou jen trubky. Do každýho rohu jeden puk, radius vychází přesně a podle toho vyvrtat v kufru díry.
Kubicek přiložený následující obrázek:
[251.05Kb]
Upravil Kubicek dne 08.12.2008 21:57
Jj, díky, myslel jsem hlavně foto těch puků nebo něčeho čím to přidělat. Chtěl jsem to vyrobit svépomocí. Nikde jsem nenašel takové fotky... Předem dík moc...
... mrkni třeba na bighusky.cz do galerie je toho tam víc. systémů je více i v pukách, ale myšlenka je v podstatě stejná "aby to drželo". Zevnitř kufru je velká podložka.
Kubicek přiložený následující obrázek:
[185.62Kb]
Mě napadlo, že to asi udělám jakoby objímku okolo té kulatiny ..
Zvenku šroub, něco jako vraťák a zevnitř kufru matka...
Jako materiál uvažuju silon, nebo popř. tvrdý dřevo ...
Jen pro zajímavost. Četl jsem si tuhle nové vydání knížky populárního cestovatele Chrise Scotta - Adventure Motorcycling Handbook a je tam informace o systému uchycení kufrů podobně jak popisuješ tvůj nápad. Je to podle popisky u fotky rám a kufr Därr ale už to nevyrábí, nicméně ten systém uchycení na rám prý prodali H&B..
Tak jsem právě zmačkal v tankvaku další složku se smlouvama a rozhodl se, že už konečně musím koupit na GXC kufr. Sice se mi nejvíc líbí klasické hliníkové krabice a ZEGA je volba č.1, ale zase na druhou stranu tenhle plasťák od H&B vyjde líp(hlavně držák), vypadá slušně a dá se krásně jednoduše v případě potřeby sundat. Další plus je opěrka pro spolujezdce. A když ho dává KTM jako originál, špatná volba to snad nebude. Jde mi jen o Topcase na ježdění po městě a vejlety. Na pořádný cestování stejně plánuju advíka a zegy.Co vy na to, máte případně i někdo osobní zkušenost, nebo třeba úplně jinej nápad?
morabo přiložený následující obrázek:
to Morabo: my vozíme starý plastový topcase, co jsem kupoval ještě před lety na Bandita, stál tehdy asi 2700,-...a mám jej dodnes...ale tehde jsem vážně netušil, že mé motorkaří dopadne tak, jak dopadlo....pokud plánuješ na dlouhé cesty jinou moto se Zeggama, proč nepořídit rovnou Zeggu topcase a mít ji nafurt? Plast je pořád jenom plast....
Toto je taky zajímavej způsob, ale já to myslel trochu jinak, prostě udělat objímku kolmo na trubky rámu...
Otázkou je,jestli objímku jen jednostrannou a trubky aby doléhaly na stěnu kufru,
nebo oboustrannou a aby byla trochu mezera mezi stěnou kufru a trubkou rámu...
Thomasson přiložený následující obrázek:
Na 1150 vypadal podle mě ze všeho nejlíp ten originál BMW Adventure. Dal se tam dát místo topcase ten boční. Byl relativně oblej a vypadal hezky a nasazování nebylo složitý.
U HB si nejsem jistej, jestli se tam vejde helma, to je u topcase docela zásadní věc. Je to pochopitelně příjemný když člověk jede něco vyřizovat, zaparkuju, vyndám tašku s dokumenty a do topcase vrazím helmu a rukavice.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Možná, že mimo mísu, nečetl jsem to celé,ale do topcase BMW se helma nevejde. Proto musím vézt pravý kufr, na míste rozložit, schovat helmu,zavřít, zamknout.Na bundu ale stačí.