kejda napsal:
Kdybyste si přečetli, co máte v servisce, věděli byste, že tam může být celkem několik specifikací olejů. Mimo jiné do 2010 lili 20W50, a všechno bylo úplně v pohodě. Bob už to sem jednou dával...padají vám vyplašenky z kapes
Netvrdím,že to s 20W50 nepojede.Jestli dobře čtu,tak tam tento olej nemají napsaný.Je jasný,že když někdo používá 1200 na Sibiři a někdo jiný na Sahaře,tak nebudou mít v obou motorech stejný olej.
cteš samozřejmě dobře, ale asi jen servisku. Vrať se o pár stránek dál a zjistíš, že jsem psal, že v roce 2010 po 1000 km mi tam v BMW Brno nalili 20W50. Stačí se jen podívat, ne hned panikařit. Mimo jiné jsi vyhodil zbytečně prachy za filtr a nový olej. Nebudou to podobný prachy, co jsi ušetřil při výběrovém řízení na záruční servis?
No vždyť já s tím olejem taky jezdím a věřím,že to motoru nemůže ublížit.To,že ho tam nalili v Brně i v Bratislavě neznamená,že by to tak mělo být.V té servisce co jsi tu dal to není,tak předpokládám,že to tam nepatří.Rozumíme si?
kejda napsal:
Kdybyste si přečetli, co máte v servisce, věděli byste, že tam může být celkem několik specifikací olejů. Mimo jiné do 2010 lili 20W50, a všechno bylo úplně v pohodě. Bob už to sem jednou dával...padají vám vyplašenky z kapes
Netvrdím,že to s 20W50 nepojede.Jestli dobře čtu,tak tam tento olej nemají napsaný.Je jasný,že když někdo používá 1200 na Sibiři a někdo jiný na Sahaře,tak nebudou mít v obou motorech stejný olej.
cteš samozřejmě dobře, ale asi jen servisku. Vrať se o pár stránek dál a zjistíš, že jsem psal, že v roce 2010 po 1000 km mi tam v BMW Brno nalili 20W50. Stačí se jen podívat, ne hned panikařit. Mimo jiné jsi vyhodil zbytečně prachy za filtr a nový olej. Nebudou to podobný prachy, co jsi ušetřil při výběrovém řízení na záruční servis?
No vždyť já s tím olejem taky jezdím a věřím,že to motoru nemůže ublížit.To,že ho tam nalili v Brně i v Bratislavě neznamená,že by to tak mělo být.V té servisce co jsi tu dal to není,tak předpokládám,že to tam nepatří.Rozumíme si?
Nerozumíme, ale to nevadí. Ty o voze, já o koze. Ten olej nijak motorce neublíží a to je asi tak vše. Pokud ti ho tam nalil záruční servis, měl k tomu nějaký důvod (jakýkoli, např. mají stovky litrů starých zásob skladem a neví, co s tím, tak to lijou do Adviků ), a když by nastal problém, jsou za něj odpovědní.
Upravil kejda dne 21.10.2012 22:40
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
kejda napsal:
Nerozumíme, ale to nevadí. Ty o voze, já o koze. Ten olej nijak motorce neublíží a to je asi tak vše. Pokud ti ho tam nalil záruční servis, měl k tomu nějaký důvod (jakýkoli, např. mají stovky litrů starých zásob skladem a neví, co s tím, tak to lijou do Adviků ), a když by nastal problém, jsou za něj odpovědní.
Odpovědní nejsou za nic,alespoň ne v Bratislavě.Zničili mi "O" kroužek (který si myslím,že se má měnit při každé demontáži a ne ho tam cpát stále dokola), brzdové desky a stejně na to dlabou.To,že jsem vybíral až jsem přebral je možná pravda.Pravda je taky to,že kdyby se mi cokoliv s motorkou v záruce stalo,tak mi to stejně žádnej servis na záruku neopraví.Tak jako v tomto případě.Prostě vím,že na takové věci mám smůlu.Pak jsou zde,ale odborníci,kterým BMW vymění půlku motorky a oni zaplatí jen práci a možná ani to ne,když je moto v záruce.To je pro mne SCI-FI.Prostě někdo má štěstí,nebo si to umí nějak zařídit a někdo má smůlu jako já.
Musel bych být blázen,abych si jel do BMW vyměnit olej.filtr,nebo brzdovku.Ostatní složitější opravy zvládne i Tonda a věřím,že kdyby se mu náhodou něco při opravě nepovedlo,tak se k tomu postaví čelem a ne jako originální servis BMW.Chtěl jsem se s váma podělit o mé zkušenosti se servisem,ale asi to nebyl nejlepší nápad.
PavelDR napsal:
Musel bych být blázen,abych si jel do BMW vyměnit olej.filtr,nebo brzdovku.Ostatní složitější opravy zvládne i Tonda a věřím,že kdyby se mu náhodou něco při opravě nepovedlo,tak se k tomu postaví čelem a ne jako originální servis BMW.Chtěl jsem se s váma podělit o mé zkušenosti se servisem,ale asi to nebyl nejlepší nápad.
Tohle je tvůj první příspěvek....Mám GSA 1200 v záruce a nechci o tu záruku přijít,tak prý musím na servis v 30000 km přímo do BMW.Můžete mi někdo říct co se vše v 30000 km dělá a kolik jste za tento servis zaplatili a kde.V Renocaru mi řekli,že se jen mění olej v motoru a seřízení ventilů.Cena bude prý minimálně 11000 Kč.JE TO MOŽNÝ????????????????
žil jsem v tom,že chceš záruku a proto záruční servis....k Tondovi si mohl jet hned......
a nebo to udělej jako to dělaj v nějakých autoservisech....až budeš potřebovat vyměnit olej,tak ho neměň a přepiš jen štítek nebo upust jen půllitr,zašpuntuj a dolej novým
způsobu je spousty,jen vybrat
Motorce končí záruka 2.1.2013,do té doby už 10000 km nenajedu.Tím se vyřeší záruční prohlídky.No a na to,abych své motorce dopřál to nejlepší,nemusím do BMW na Slovensku,ani v Rakousku.Čekal jsem podobné reakce od tří zdejších kolegů.Teď už zbývají jen ti dva.Věřím,že to nebude dlouho trvat.
Emilio Alzamora napsal:
však to my víme,ale pavel se tam bál,ale příště tam pojede.....
Emil:nepojede najde olej actevo na netu za 169kč a proto nedá ve Vídni 10 eur/litr.
Pavle:je pravda,že ti Tonda vymění olej,brzdovku + jako šikula zvládne mnoho jiných věcí,ale jednou k němu pojedeš nedodržíš inspekci v aut.servisu a jseš se zárukou v riti moto máš do 2013 v záruce + můžeš si koupit cargarantie + 230 eur,ale to pochybuju,že dáš,potom máš klid a moto máš v záruce do 1/2015,ale to se musíš rozhodnout ty jestli jezdit k Tondovi za půlku a nebo do aut.servisu samo ne bmw BA.Ve Vídni dělá člen fora,určitě ti pomůže,pokud budeš mít problém napiš do PM a já ti dám manuál jak se ve Vídni neztratit a domluvím ti to už jseš velkej kluk a když jsi zvládnul jih evr. zvládneš i Vídeň neboj držim palce.
Emilio Alzamora napsal:
Emil:nepojede najde olej actevo na netu za 169kč a proto nedá ve Vídni 10 eur/litr.
Pavle:je pravda,že ti Tonda vymění olej,brzdovku + jako šikula zvládne mnoho jiných věcí,ale jednou k němu pojedeš nedodržíš inspekci v aut.servisu a jseš se zárukou v riti moto máš do 2013 v záruce + můžeš si koupit cargarantie + 230 eur,ale to pochybuju,že dáš,potom máš klid a moto máš v záruce do 1/2015,ale to se musíš rozhodnout ty jestli jezdit k Tondovi za půlku a nebo do aut.servisu samo ne bmw BA.Ve Vídni dělá člen fora,určitě ti pomůže,pokud budeš mít problém napiš do PM a já ti dám manuál jak se ve Vídni neztratit a domluvím ti to už jseš velkej kluk a když jsi zvládnul jih evr. zvládneš i Vídeň neboj držim palce.
Asi jsem to s tou zárukou nenapsal srozumitelně.Normálně se na mě VYSRALI když jsem chtěl opravit co se jim nepovedlo.Tu CARGARANTIE jsem řešil v Renocaru a prý to na motorku nejde.Je to jen na auta.Pak si něco mám domluvit ve Vídni,když se nedomluvím ani v česku.
Emilio Alzamora napsal:
Mohl si říct,abych se nevyjadřoval......kolikrát i **** poradí......a aby si neřekl,tak ti dám ještě jednu hádanko-radu,TO ŽE LIDI JEZDÍ DO BMW AUTORIZOVANÉHO SERVISU I PO DVOULETÉ ZÁRUCE NENÍ JEN TAK......Víš co se stane takovejm lidem po pěti letech používání moto,když zadřou motor a zjistí se,že je to vlivem nefunkčního olejového čerpadla?Já to vím a těch případu už pár bylo
A víš co by se stalo tobě?
Tak na to ti odpoví KAŽDEJ AUTORIZOVANEJ BMW SERVIS!Možná mimo toho cos byl.....
nehledě na to,že už lidi nejsou takový knedlíci a začínají chtít auta i moto s vyplněnou serviskou,tak aby ses nedivil,že jí časem nemůžeš prodat i když máš tu trikolóru co jich tu je jen pár(pari jich dovezl jen dvacet)
třeba už si poznal co říká jedno rčení-LACINÝ DVAKRÁT PLACENÝ
Jo a tu prodlouženou záruku,tak k tomu bych ti taky něco řekl,ale nevím jestli to chceš vědět,když to napíšu já.....
takže těpic!
Každá rada je dobrá.Já chci jen říct,že mi nechce origo servis BMW vyměnit ani podělanej O kroužek v záruce.Nedokážu si představit,že by mi něco vyměnili po záruce.
Emilio Alzamora napsal:
Asi jsem to s tou zárukou nenapsal srozumitelně.Normálně se na mě VYSRALI když jsem chtěl opravit co se jim nepovedlo.Tu CARGARANTIE jsem řešil v Renocaru a prý to na motorku nejde.Je to jen na auta.Pak si něco mám domluvit ve Vídni,když se nedomluvím ani v česku.
No tak to je naprostá koko*tina. Renocar ti samozřejmě prodlouženou záruku udělá, ale chce za ni cca 16000 kč, nevěřím tomu, že ti pan Švanda řekl, že dělají jen auta. Možná najdu od něj mail s nabídkou.... Řešilo se to tady, cena atd a Bob mi pomáhal prodloužení vyřídit v DE, ještě jednou děkuju Bobe, i když to nevyšlo...protože jsem prošvihl o pár tejdnů konec záruky.
Ovšem, jestli jsi se ptal podobným způsobem, jakým pokládáš dotazy tady ve fóru, tak je možný, že ti v Renocaru vůbec nerozuměli, co vlastně chceš. Ono nejde se ptát nejdřív, co co stojí a pak co vlastně chceš...
A nakonec, pokud jdeš na garanční prohlídku v ZÁRUCE, tak těžko můžeš autorizovanýmu servisu diktovat, co bys na motorce chtěl udělat a co ne. To můžeš až po záruce.
Proč dávaš novej šroub? dáš novou podložku a je klid . kdyby byl ten šroub hliníkovej tak ano pokažde novej ale želznej do hliníkoveho bloku?
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Emilio Alzamora napsal:
No tak to je naprostá koko*tina. Renocar ti samozřejmě prodlouženou záruku udělá, ale chce za ni cca 16000 kč, nevěřím tomu, že ti pan Švanda řekl, že dělají jen auta. Možná najdu od něj mail s nabídkou.... Řešilo se to tady, cena atd a Bob mi pomáhal prodloužení vyřídit v DE, ještě jednou děkuju Bobe, i když to nevyšlo...protože jsem prošvihl o pár tejdnů konec záruky.
Ovšem, jestli jsi se ptal podobným způsobem, jakým pokládáš dotazy tady ve fóru, tak je možný, že ti v Renocaru vůbec nerozuměli, co vlastně chceš. Ono nejde se ptát nejdřív, co co stojí a pak co vlastně chceš...
A nakonec, pokud jdeš na garanční prohlídku v ZÁRUCE, tak těžko můžeš autorizovanýmu servisu diktovat, co bys na motorce chtěl udělat a co ne. To můžeš až po záruce.
Emilio Alzamora napsal:
A když budeš hodnej Servisáčku,tak ti dám ještě nějaké rady......no když seš tam ze vsi,tak by se ti třeba hodilo,jak na škodovky a vw,aby se ti motor nepotkal po výměně oleje.....
Emilio Alzamora napsal:
Asi píšu maďarsky.
Tak to nevím, říkals, že německy neumíš, jestli maďarsky jo, tak zkus BMW Budapest .
Ne vážně, nevím komu jsi psal v Renocaru, jestli slečně na recepci nebo uklížečce hayzlů, nicméně obrať se na Přemysla Švandu, ten ti dá informace, Anebo se domluv s Bobem, třeba to půjde přes jeho známosti DE, každopádně výrazně levnější. Já sám mu ještě jednu flašku za ochotu dlužím, vezmu něco od Draka, mám toho doma pár beden...
Upravil kejda dne 23.10.2012 22:24
Já jezdím do Renocaru a jsem maximálně spokojen navidím důvod proč jezdit kamsi do Polska, Rakouska nebo na Slovensko viz muj příspěvek v jiném vlákně.
Musím opět pochválit Renocar, dnes mi dělali servis 10000km ráno jsem vezl motorku do Brna cestou mi volali z práce že je potřeba něco vyřídit.V Renocaru mi zapůjčili motorku (zdarma na celí den) měl jsem na výběr za tří modelů(vzal jsem vosmikiloGrin) odpoledne mi přišla sms že je motorka hotová přijel jsem na (vosmikiluGrin) přesedlal na svou a spokojeně odjížděl domů aniž bych měl zabitej celej den čekáním na svou motorku.
Servis opravdu kvalitní a za rozumnou cenu mohu jen doporučitthumbs up není potřeba jezdit do Polska.
Upravil sloon dne 23.10.2012 22:46