PeDR napsal:
Hoši, díky vašim PORUCHÁM a jiným vyfikundacím, a následnému focení motorek v různém stádiu rozkladu, poznávám svůj stroj ze všech stran tak nějak on line .
A proč myslíš, že sem všechny ty fotky v různém stadiu rozkladu dáváme
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Loňskou zimu jsem preventivně půlil motorku kvůli spojce - obavy na základě především internetových diskusí o vůlích, zvucích, pazvucích atd...
Najeto asi 64000 km, spojka byla OK, lamela cca v půlce životnosti, hřídel a drážkování OK, čisto a sucho jako v pokojíčku. Nová lamela, zadělat a šmitec - víc se v tom zbytečně nehrabat.
Teď jsem měl motorku na servisu - mechanik (Míra z Jablonce - tímto zdravím ) konstatoval špatné ložisko vzadu a doporučil repasi celého zadního rozvodu. Motorka měla najeto 80 000 km, takže to tak nějak odpovídalo zvyklostem... Zachyceno při pravidelném servisu, uděláno a snad je zas na pár let pokoj.
Pokud se něco nepodělá nebo nebude vykazovat příznak poškození, tak už na to z hlediska prevence nešáhnu - co funguje, do toho nerejpu
Základní pokyny pro užívání všech mechanismů:
1) HEJBE se to...
MÁ se to hejbat?
ANO = OK, nesahat...
NE = použít Duck Tape
2) NEHEJBE se to...
MÁ se to hejbat?
NE = OK, nesahat...
ANO = použít WD40
PS: Taky mi v tom lupe, cvaká, cvrliká a tak různě šramotí. Používám tzv. Vojtíškův postup:
Nelíbí se vám v autě nějaké pazvuky? Pusťte si rádio víc nahlas!
Aplikace na GS je ještě jednodušší: místou Tourance spíš Karoo a místo C3 spíš enduro přílbu a od pazvuků je klid
BMW GS = stroj na radost
buboGS...no lépe bych to vystihnout nedokázal a a při čtení Tvého příspěvku jsem se ještě i pobavil
Jo, je to přesně jak jsi to napsal. Už se do toho "preventivně" taky nebudu hrabat...
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
...ještě si dovolím doplnit "návod" bubaGS, jak píše, tak praktikuji a taky se mi to případně někdy "opraví" samo a nebo si to na sebe tak nějak "zvykne" ;o))
www.jantruhlar.cz
Tak takové štěstí, aby se mi to samo opravilo jsem ještě neměl, ale obecně řečeno s tím souhlasím :-)
Ještě že jsem se zeptal, já chtěl rozebírat převodovku
Biker755 napsal:
Můj názor je,že jsi to kuchal zbytečně.Když já pořídil dvanáctku,tak jsem myslel,že z toho zešílím.Před tím jsem měl japonce,takže ticho.Dneska mi přijde,že je to koncert a šepot květin.Různé pazvuky jsou pořád stejné a nemění se,takže dnes je už nevnímám.
Tak toto je nyní přesně můj případ po přechodu z fazera na GS.