Přátelé, kamarádi,
tak jsme se s Tomem čerstvě vrátili z cesty po Kavkaze a Náhorním Karabachu.
To, co jsme měli možnost vidět, stálo opravdu za to ( hlavně za to utrpení nekonečných přesunů po dálnicích v tísících km.. ) Nádherné země, vstřícní lidé, výborné jídlo a ještě lepší pití.. Až se dám trochu dohromady, šoupnu sem víc fotek a další pak na rajče. Jeli jsme oba na 07 Dakar po doporučení Petra_P, perfektně se osvědčily. Najeli jsme něco přes 8000 km, zadní sjetá z 35-40 %, přední ze 60%, celou cestu bez úniků vzduchu. Cesty v Gruzii, Arménii i Karabachu z velké části v katastrofálním stavu, skutečného ofíku jsme si zažili také dost, cca 300-400km, ve výšce až 2600m. s výhledy na 5000m velikány.. No, jel bych tam zas
Ještě jsem chtěl dodat, teploty se pohybovaly v průměru okolo 30 st, někdy až 34-35. Prakticky celou dobu azuro, až při návratu v Bulharsku krapet zapršelo a pak u nás. Takže se tam dá jet směle ještě i v tuto dobu.
Upravil bluesbery dne 05.10.2012 13:48
KRASNY!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
nForger napsal:
Prostě krása
Na kolik vás celá ta sranda vyšla?
Teď sem koukal na výpis z účtu a už se mi ten výlet vůbec nelíbí
Kdyz se odecte castka za 11 lahvi konaku,co jsme zpet pasovali a co jsme tam zkonzumovali,tak to byl v podstate vylet za par korun..
Taky pravda ) příště neberu takový zbytečný věci jako spacák, aby bylo víc místa v kufru
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Paráda!
bluesbery-před odjezdem jsi psal, že v Turecku visíš pár pokut.... jsem na tom podobně... Chci se zeptat zda si s dluhem neměl problém, nechtěli ho po tobě na hranicích? Nebo jsi měl jiný pas,SPZ a motorku.... ať se příští rok na hranicích nedivím.
Máš pravdu, že ten "tranzit" je úmorný, Turecko je opravdu veliké...
Zdenda
Zdenda napsal:
Paráda!
bluesbery-před odjezdem jsi psal, že v Turecku visíš pár pokut.... jsem na tom podobně... Chci se zeptat zda si s dluhem neměl problém, nechtěli ho po tobě na hranicích? Nebo jsi měl jiný pas,SPZ a motorku.... ať se příští rok na hranicích nedivím.
Máš pravdu, že ten "tranzit" je úmorný, Turecko je opravdu veliké...
Sice otázlka byla na Sašu, ale měl jinou mašinu i pas, pohoda, dokonce nás jednou chytli a nic se nedělo, ačkoliv jsme asi nejeli předpisově .....
Arméňák!!! Tak něco ve spacáku, něco ve stanu, něco v kufru, kde to měl Saša nevím ) Ale bylo to fuk, naštěstí nás nekontorlovali ...... nicméně loni mě srbové nechali vyskládat oba kufry )