mě by zajímalo,proč otvírákem na konzervy bodali do střechy auta místo toho,aby zkusili otevřít konzervu
Jinak mi příjde ta nosná konstrukce(nebo jak to nazvat ) pevnější u chargeTI,než u tohoto...ale autem jsem ho teda nepřejížděl
Nástroje jsou asi stejný,až na pár detailů.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Surge je proste betelnej MT. Kdo ho koupi neprohloupi! Ale je to mala kovarna. Jako EDC moc vhodny neni. TTi je "pocketable" namachrovanej MT. Proste pro lidi, vo maji radi něco vyjmecneho. Titanova slitina na strenkach, S30V cepel. Kdo se bez tech masnackejch picovinek obejde, at sahne po Wave. Strenky plechovy, cepel klasika 420. Praci zastane tu samou a stoji polovic co TTi. Ale TTi ma paraci hak na zubaty cepeli. Myslel jsem, ze to je kravina, ale pouzivam ho fakt casto...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
praveze mne ta klasika 420 viac vyhovuje, skoda ze na TTi je mensia cepel ako na Surge - to mi je na nom najsympatickovyhovujuce a to ze ma o 100g viac ako TTi mi neva, ani jeden nebudem nosit vo vacku a radsej budem mat o 100g viac a bude to ako pises vacsia kovarna.
... ale jo ten TTi je proste sexi
hladam nieco blizko bydliska, kde by sa dali oba ohmatat
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
BURE napsal:
Surge je proste betelnej MT. Kdo ho koupi neprohloupi! Ale je to mala kovarna. Jako EDC moc vhodny neni. TTi je "pocketable" namachrovanej MT. Proste pro lidi, vo maji radi něco vyjmecneho. Titanova slitina na strenkach, S30V cepel. Kdo se bez tech masnackejch picovinek obejde, at sahne po Wave. Strenky plechovy, cepel klasika 420. Praci zastane tu samou a stoji polovic co TTi. Ale TTi ma paraci hak na zubaty cepeli. Myslel jsem, ze to je kravina, ale pouzivam ho fakt casto...
Nevím, jestli bych použil slovo "namachrovanej", je nejdražší, ale také nejlehčí, z kvalitních materiálů, dá se nosit denně a tedy možná vyřeší za svůj život víc drobných i méně drobných denních potíží. Na druhou stranu, Surge má díky delším čepelím, výměnným bitům, pilkám atd. širší možnosti, možná je víc v brašně dobrodruha, kutila či kufru auto či moto offroadisty než na běžném opasku a používá se tedy i na jiné a také náročnější práce, při kterých může víc trpět. Je otázka, proč stojí méně materiálu 2x tolik, nemyslím, že rozdíl dělají titanové střenky, kvalita dalších materiálů či přesnější slícování, spíš zmíněná vlajkovost či prémiovost, ale mohu se mýlit. Charge TTi se mi moc líbí a kdybych chtěl multitool na denní nošení, asi by vyhrál. Surge je u mne takový "sňatek z rozumu". No, vzhledem k tomu, že Charge TTi mají Georg a Marek BMW, jejichž úsudku si vážím, budu snad moci to objektivně posoudit a popř. udělat i srovnávací testík...
Upravil Ivan dne 19.01.2016 09:33
BURE napsal:
Nevím, jestli bych použil slovo "namachrovanej", je nejdražší, ale také nejlehčí, z kvalitních materiálů, dá se nosit denně a tedy možná vyřeší za svůj život víc drobných i méně drobných denních potíží. Na druhou stranu, Surge má díky delším čepelím, výměnným bitům, pilkám atd. širší možnosti, možná je víc v brašně dobrodruha, kutila či kufru auto či moto offroadisty než na běžném opasku a používá se tedy i na jiné a také náročnější práce, při kterých může víc trpět. Je otázka, proč stojí méně materiálu 2x tolik, nemyslím, že rozdíl dělají titanové střenky, kvalita dalších materiálů či přesnější slícování, spíš zmíněná vlajkovost či prémiovost, ale mohu se mýlit. Charge TTi se mi moc líbí a kdybych chtěl multitool na denní nošení, asi by vyhrál. Surge je u mne takový "sňatek z rozumu". No, vzhledem k tomu, že Charge TTi mají Georg a Marek BMW, jejichž úsudku si vážím, budu snad moci to objektivně posoudit a popř. udělat i srovnávací testík...
Rozdil mezi Wave a TTi tzn. plech vs. titan je 9g! Wave vazi 241g TTi 232g. Takze vahovy rozdil zanedbatelny. Ze by ty titanove strenky vydrzely vic nez plech, tomu neverim. Z toho se da selskym rozumem vyvodit, ze ten titan je jen machrovinka. A to si pis ze je!
Presne licovani u TTi? Mel jsem 3 kusy a presnost si teda predstavuju za ty prachy jinak...
TTicko i Wave maji vymenne bity stejne jako Surge... Ty nastavce u Surge (pilka, pilnik), jsou paradoxne menší nastroje než u subtilnejsiho TTi. To je proste fakt. Vyhoda je, ze si muzete u Surga diamantakem v nouzi prejet ostri na kudle, coz s TTickem nemuzu.
Proc mam teda TTi a ne Surge (kterej si casem stejne asi poridim) nebo Wave? Cepel S30V a ten rezaci hak jsou veci vybrane rozumem. Stoji za dvojnasobnou investici? Nestoji! Ale vedle rozumu, clovek kupuje urcite veci i srdcem. A tady to proste TTi vyhralo na plny care. Je to nejvic sexy MT ever! Zastane 90% prace, co vam zivot do cesty postavi. Navic je diky svoji velikosti vzdy po ruce. A na ten zbytek si clovek hold vezme poradnej cajk.
Jasně Marku, díky za nabídku, porovnáme to. Máš pravdu, vždycky by to mohlo být lepší, i Surge má jistě mouchy a určitě není lepší než jiné LT. Navíc já jsem dost kritický a nějaké určitě najdu...:-).
Před chvílí dorazil balíček, objednán byl Surge, k němu klip na kapsu/opasek, jehož součástí je i závěsné oko, adaptér na 1/4" bity a nakonec nylonové pouzdro, protože kůži mám rád do práce, ale ne na outdoor. Neobjednával jsem bity, ty pořídím mnohem levnějí a v sortimentu, který potřebuji, v běžném provedení.
Zatím nenapíšu víc, snad jen že jsem nedočkavě rozbalil samotný multitool a přestože jsem kdysi LT měl, mám několik Victorinoxů, multitool Gerber a jsem dost otravný puntičkář, docela jsem na zpracování zíral. Vše je bez sebemenší vůle, naopak, rozevírání je zatím až skoro moc tuhé, otevírání jednotlivých prvků je perfektní, povrchová úprava a otřeby bez chyby, snad jen šroubováky dost nahrubo zbrousili na potřebnou tloušťku. Špička čepele 100%, ostří by mistr nožíř zvládnul pohledově o něco lépe. Víc až večer.
Ale narazil jsem na věc, které jsem si náhodou všiml na jednom videu. V multitoolu je skryto závěsné oko, tedy aspoň myslím, že je to ono, na volném konci rukojeti na straně, kde je malý/velký šroubovák a šídlo. Je tam plíšek navíc, který se musí zevnitř vytlačit třeba přiloženým pilníkem a ejhle, vysune se oko. Je i na schematickém obrázku funkčních prvků na www.leatherman.cz, kde jsou jednotlivé prvky očíslovány a popsány, ale bez čísla a popisu... Všimli jste si a používáte ho někdo? Nebo je to k něčemu jinému?
Surge jsem zaregistroval a během minuty obdržel mailem záruční list v PDF. Záruka není neomezená, ale "Záruka se vztahuje pouze na vady z výroby. U mechanického poškození je reklamace uznána pouze po odborném prezkumu servisního technika prodávajícího.". Registrace proběhla na základě zadání osobních údajů, údajů o prodejci a registračního kódu uvedeného na krabičce s multitoolem. Prodejce, který multitool prodal, dává standardní záruku 24 měsíců, výrobce pak záruku 25 let.
Rozdil mezi Wave a TTi tzn. plech vs. titan je 9g! Wave vazi 241g TTi 232g. Takze vahovy rozdil zanedbatelny. Ze by ty titanove strenky vydrzely vic nez plech, tomu neverim. Z toho se da selskym rozumem vyvodit, ze ten titan je jen machrovinka. A to si pis ze je!
Nesmysl
To,že ty vybíráš nože podle toho,co je víc machrovinka,jak jsi sám podotknul,mě vůbec nepřekvapuje,ale...
Ten titan na té "střence" je kus kovu a ne jen naohýbanej plíšek.Proto je ta úspora hmotnosti tak malá a to nemluvě o tom,že o žádnou úsporu hmotnosti nejde...to si trochu pleteš s koncovkama výfuku...a kdo ví s čím ještě
Titan má vyšší pevnost,takže i při stejný tlouštce je odolnější,než ocel...natož,když je tloušťka větší.
za další:celý ty "bočnice" jsou z jednoho kusu a ne jak u ostatních,kde se hýbe neslícovanej konec v místě uchycení šroubu,jak psal Ivan a což bylo evidentní i z toho videa,co sem dával.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Nesmysl
To,že ty vybíráš nože podle toho,co je víc machrovinka,jak jsi sám podotknul,mě vůbec nepřekvapuje,ale...
Ten titan na té "střence" je kus kovu a ne jen naohýbanej plíšek.Proto je ta úspora hmotnosti tak malá a to nemluvě o tom,že o žádnou úsporu hmotnosti nejde...to si trochu pleteš s koncovkama výfuku...a kdo ví s čím ještě
Titan má vyšší pevnost,takže i při stejný tlouštce je odolnější,než ocel...natož,když je tloušťka větší.
za další:celý ty "bočnice" jsou z jednoho kusu a ne jak u ostatních,kde se hýbe neslícovanej konec v místě uchycení šroubu,jak psal Ivan a což bylo evidentní i z toho videa,co sem dával.
Ze meles blbosti za kazdyho pocasi, tim uz nikoho neprekvapis. A ze komenzujes i veci, kterym nerozumis taky. Delam do LTM uz nejaky cas, proslo mi jich rukama dost. Slavnych titanovyvh strenek z TTicka, co pukly jako kokosovej orech jsem videl nekolik. Prasklou plechovou strenku ani jednu. Zatim... Ale ten titan na nozich dobre vypada, to je proste fakt. A jinou PRAKTICKOU funkci to u TTicka nema. To mi nikdo nevymluvi... Proste stylovka.
to Ivan - prosim Ta kde si objednal Surge? dodali Ti ten novsi?
Oslovil som SK e-shopy a nik mi nepotvrdil ze vie dodat ten novsi - su mi na nom sympaticke tie vymenitelne brity
..vdaka
vlk napsal:
to Ivan - prosim Ta kde si objednal Surge? dodali Ti ten novsi?
Oslovil som SK e-shopy a nik mi nepotvrdil ze vie dodat ten novsi - su mi na nom sympaticke tie vymenitelne brity
..vdaka
Ahoj Dušan, bjednával jsem na e-shopu www.nuz.cz, nejprve jsem jim psal několik dotazů, mj. jestli mají skladem novější či starší model, volali mi hned zpět a ujasnili jsme si, že mají novější, i když na stránách mají ilustrační foto staršího modelu. Ujasnili mi i adaptér na bity, vysvětlili 25 let záruku, prostě velmi příjemné jednání. Navíc to byl snad nejlevnější e-shop...
Jestli myslíš výměnné břity kombinaček, tak výměnné jsou oba a trochu mne překvapilo, že nejdou natupo k sobě jako u štípacích kleští nebo u běžných kombinačkách, ale jdou přes sebe jako nůžky.
Ještě k velikosti - obával jsem se, že to bude velká kráva, ale vůbec mi to nepřijde, možná proto, že jsem kdysi nosil starší Super Tool 300. Váha je vyšší, ale nic, co by se nedalo nosit denně na opasku, mám na něm těžší věci (tak mne napadlo, že by se sem hodilo vlákno "Co nosíte na opasku?:-)". Ale to zkusím po rozbalení pouzder, i když na denní nošení bude dál Victorinox. Pro zajímavost jsem udělal foto (omluvte mobilní nekvalitu) Surge a klasických kombinaček, menších 160 mm a nejrozšířenějších 180 mm...
Jestli jsou titanové střenky u Charge JEN na ozdobu, zatím neumím zhodnotit, ale jako strojař to bedlivě prozkoumám i s výše zmíněnými majiteli, oba jsou navíc vysoce technicky zdatní...:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Ivan, Dakujem za obsirnu odpoved, ano ide mi o výměnné břity kombinaček, a uz ma prestalo bavit to vysvetlovat predajcom na SK shopoch. Takze zrejme sa obratim na nuz.cz a tych "neusetrenych" 4 eur uz prekusnem, koli tomu si vrtat do kolena nedam, kor ked pises ze prebehlo s nimi vsetko OK a su ochotny ( v pripade reklamace )
... uz som spominal, ze vo vacku nebudem nosit ziadne LTM ani keby malo 150g, to mi proste vadi, za opaskom nemam problem s 300g vecou
... takze Ivane, dik za Tve vlakna o hrackach pre dospelych, vzdy si ich rad precitam (baterka, celovky, noze, LTM ..... kdo vi s cim este prides) toto vlakno ma presvedcilo ze potrbujem LTM a rozhodol som sa urobit si radost
Dušan - není zač. S tou reklamací to není ani tak o jejich ochotě, spíš o tom, že mi vysvětlili, jak to funguje. Takže kdyby náhodou za týden zkrachovali, mohu to na základě té registrace (hotovo během 2 minut) reklamovat u dovozce, popř. přímo u výrobce, po dobu 25 let... Na nuz.cz to mohu reklamovat pouze 2 roky, ale pochopil jsem, že i během těch prvních dvou let to mohu poslat na reklamaci přímo k dovozci/výrobci.
Když už se tady řeší ty MT.. Mám L.Wave a po těch asi 9letech co ho mám by snesl nabrousit.Co máte za vyzkoušené brousky nebo brusné sady?
per aspera ad astra
Jinak kdyby chtel nekdo Surge za zajimave prachy, tak ho na knife.cz nekdo strili. Neni to ten s vymenymi brity, ale nekomu by to snad vadit nemuselo... http://knife.cz/D...mp;t=33371Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
BURE napsal:
Jinak kdyby chtel nekdo Surge za zajimave prachy, tak ho na knife.cz nekdo strili. Neni to ten s vymenymi brity, ale nekomu by to snad vadit nemuselo... http://knife.cz/D...mp;t=33371
Přístup nepovolen
Vaše oprávnění nestačí na přístup do této sekce, nebo odkazované fórum, téma či příspěvek neexistuje.
Pokračovat...