Tak jsem se pustil taky do výměny oleje, levá vidlice šla jak po másle, ale u pravé jsem nemile narazil. Problém je v tom, že když jsem povolil šroub (opravdu jsem povoloval nedotahoval ) jenže šroub vylezl i se závitem z vidlice (předchozí majitel o tom nejspíše věděl, protože vytekl olej černý jak bota, z levé vytekl skoro nový, ale možná se měnilo gufero to už nezjistím ), a teď zpět k problému díru jsem předělal na M8, jenom už netěsní zkoušel jsem tam dát snad všechny druhy podložek, ale bez výsledku, ještě zítra zkusím dát hliníkovou (musím koupit), ale nějak tomu nevěřím neměl někdo podobný problém?
napadá mě už jedině tam dát lepidlo, ale když si představím, že povolí zrovna v nejméně vhodnou chvíli a vyteče mi olej, moc se mi do toho nechce, spíš to vidím jako poslední variantu
Včera jsem rozebíral vidlice a chci měnit pružiny, prachovky gufera....všechno zatím ok ,ale trošku mě zarazil stav vnitřní části vidlice, kde je gufero(viz. foto). Na omak to není nijak drsné ani nerovné. Nevím jestli to tak nechat nebo nečím vybroustit(jemný šmirgl). Drhl jsem to umělohmotným kartáčkem a nic se nedělo...
SonGoku přiložený následující obrázek:
Zdravím kluci, jsem čerstvým majitelem GS a tak všechno kontroluji a případně měním, došlo tedy i na výměnu oleje ve vidlicích a jak jsem tu někde četl, pro jedny ruce je to docela pakárna stlačit zátku a ještě vyndat pojistný drát. tak jsem trochu dumal :-) a vyrobil si přípravek co dům dal (samozřejmě že by to šlo udělat mnohem hezčí a více strojařsky :-) ). Mrkněte a třeba se to někomu, kdo se chystá na výměnu sám bude hodit.
blazin přiložený následující obrázek:
Zdárek. Začíná my prosakovat na pravém tlumiči olej tak mě čeká výměna oleje a přetěsnění. Co vše budu muset koupit na výměnu tedy krom oleje ten je jasný. http://www.realoe...Id=31_0554
Tuším že je to položka 6 a 4 nebo ještě něco?
Druhá věc když už to bude rozdělané jde dejme tomu o 1 cm ponížit tlumiče kvůli výšce a pokud to jde nenašel jsem jak. Díky za každou radu.
mison napsal:
Pouziva niekto do tlmicov tento olej ? https://eshop.paramo.cz/produkty/KatalogovyList.aspx?kodproduktu=V532325
V tomhle se moc nevyznám ale do předních vidlí Dakara tuším patří Hydraulic fluid SAE 7.5. Jestli jsem to správně pochopil tak tohle je 15. Určitě tam půjde jak se to bude chovat nevím. Nekdo tu experimentoval s předníma vidlema, hledej. Já řešil pružiny, ale kam až se dá jít s viskozitou aby to nějak fungovalo, to nevím.
Upravil xarrow dne 14.02.2018 16:08
mison napsal:
Pouziva niekto do tlmicov tento olej ? https://eshop.paramo.cz/produkty/KatalogovyList.aspx?kodproduktu=V532325
V tomhle se moc nevyznám ale do předních vidlí Dakara tuším patří Hydraulic fluid SAE 7.5. Jestli jsem to správně pochopil tak tohle je 15. Určitě tam půjde jak se to bude chovat nevím. Nekdo tu experimentoval s předníma vidlema, hledej. Já řešil pružiny, ale kam až se dá jít s viskozitou aby to nějak fungovalo, to nevím.
Na louis pisu 10W, ale teraz to moc skace, a povodny majitel vravel ze menil olej pred predajom (boli tam nove gufera, blocky z BMW) tak chcem skusit nejaky hustejsi olej. potom, sa da nariedit podla potreby ked to bude moc tuhe. najprv poriesim olej a potom struny ak bude treba. Je to moc hojdave momentalne (zadny tlmic bude asi kaput) Pokial predpokladam ze povodny majitel dal spravne mnozstvo oleja, tak je asi riedky ked rozhojdam prednu vidlicu. dal tam 10W.
Upravil mison dne 15.02.2018 08:46
Mam dotaz, budu davat Wilbers progres pruziny a olej ve vidlich. Ero doporucuje podle Wilberse SAE 7,5 ale vsude jinde je psano 10. A ja jsem chtel dat SAE15. Zajimala by me realna zkusenost majitelu. Dik.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999