madskin napsal:
záleží na všem jak už tu bylo řečeno.. ale k dětem se dost dobře hodí Stafordšírský bullterier to je pes co si necha libit snad uplne vsechno.. ale neni to pes hlídaci zahradni.. a dál co se k dětem hodí ač si to moc lidí nemyslí je rottwailer je to pes co má rad svou rodinu.. koukni na net a pročti si o nich něco. Řek bych že tyhle 2 rasy jsou k detem sou hravosti a laskavosti ideal s tím že rotvík ti pohlída i barak
doporucujes k detem bojove plemeno, ktere je v nemalo statech zakazane?
Hicksi větší blbinu jsem snad od tebe neslyšel. Nemáme stejné názory, ale tohle je fakt blbost...
co je blbina?
staffordi, fily atd jsou v nemalo statech zakazane plemeno.
mmch je jich plno v utulcich, a jsou dost obtizne udatelni.
koukej sem... je to v PLNO zemich:
http://en.wikiped...#Worldwide
Upravil hicks dne 12.01.2013 21:32
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
madskin napsal:
záleží na všem jak už tu bylo řečeno.. ale k dětem se dost dobře hodí Stafordšírský bullterier to je pes co si necha libit snad uplne vsechno.. ale neni to pes hlídaci zahradni.. a dál co se k dětem hodí ač si to moc lidí nemyslí je rottwailer je to pes co má rad svou rodinu.. koukni na net a pročti si o nich něco. Řek bych že tyhle 2 rasy jsou k detem sou hravosti a laskavosti ideal s tím že rotvík ti pohlída i barak
Hicksi větší blbinu jsem snad od tebe neslyšel. Nemáme stejné názory, ale tohle je fakt blbost...
co je blbina?
Za prvé Staford není "bojové" plemeno, když už připustím ten výraz. Za druhé není zakázané, je to plemeno uznané FCI... To si spíš pleteš s Americkým Pitbullterrierem. V útulcích spíš najdeš vořechy než Staforda. A já bych s ledovým klidem doporučil Staforda k dětem spíš, než nějakého Rotvíka, či spoustu jiných "služebních" plemen...
EDIT NJN když ty si pleteš Pitbulla se Stafordem... Je vidět že i Hicks neví všechno
Upravil Pitbull dne 12.01.2013 21:42
madskin napsal:
co je blbina?
Za prvé Staford není "bojové" plemeno, když už připustím ten výraz. Za druhé není zakázané, je to plemeno uznané FCI... To si spíš pleteš s Americkým Pitbullterrierem. V útulcích spíš najdeš vořechy než Staforda. A já bych s ledovým klidem doporučil Staforda k dětem spíš, než nějakého Rotvíka, či spoustu jiných "služebních" plemen...
EDIT NJN když ty si pleteš Pitbulla se Stafordem... Je vidět že i Hicks neví všechno
rotwailera tady nikdo moc k detem nedoporucuje
nicmene... myslis si, zes mne dostal.. ale nedostal, KDYBYS TAK CETL MUJ ODKAZ :
- ZAKAZANA PLEMENA
Bermuda ... Proscribed breeds include (among others) the pitbull terrier, staffordshire..
Denmark
breeding, selling and importing of the following breeds is banned: American Pit Bull Terrier, Japanese Tosa, American STAFFordshire Terrier, American Bulldog, Central Asian Shepherd Dog, Boerboel, Dogo Argentino, Kangal, Caucasian Shepherd Dog, Tornjak, Sarplaninac, Fila Brasileiro
STAFFordshire Bull Terrier
Germany
Importation of the Pitbull Terrier, American STAFFordshire Terrier, STAFFordshire Bull Terrier, or Bull Terrier is prohibited in some states.[86]
dale staffordi zakazani:
Irsko, Norsko (americkej staff), Portugalsko, Puerto Rico, Rumunsko, singapur, Spanelsko, Ukrajina,
Upravil hicks dne 12.01.2013 23:08
17 cm
Pitbull napsal:
Pepanek1150 záleží co chceš od psa. Jestli chceš hlídače, či mazlíčka k dětem...
Je to jako s motorkou, skútra si taky nekoupíš na OFF.
já vím kámo ..jen jsem chtěl vědět názor více lidí od motorek a ani jsem nečekal, že se to takto rozjede...mimo koček možná ještě přijde návrh na morče, nebo domácí prasátko ? ....je co číst a to se nezapojil ještě TTomáš
všude dobře.....doma GSA
Hicksi nemam potřebu te dostávat a ani se s tebou pouštět do při... Jen jsem si nemohl odpustit tě trochu poštouchnout;-) Ten odkaz jsem opravdu nečetl, jelikož jsem na mobilu.
madskin napsal:
co je blbina?
madskin napsal:
co je blbina?
To že nedoporučuješ plemeno jen na základě toho že ho v pár zemích zakázali. Tedy abych byl přesnější omezili jeho chov. O čemž si myslim své.
Upravil Pitbull dne 13.01.2013 01:55
Slavek-xxx napsal:
My mame ani ne rocni fenku ridgebacka. Jelikoz je to muj prvni pes a navic ho kvuli praci moc nevidim, je jeji poslusnost problem (spis ma tendenci se me bat). Manzelku, ktera je s ni furt posloucha dobre. Jako hlidac bude zrejme dobra, ale jsem rad, ze mame deti driv nez psa. Obracene by to asi neslo...
Krmime Britem, nedokazu posoudit, jestli je to dobre nebo spatne.
Asi to maj v povaze mě se taky jako bojí.Chlapi nějak nemusí,má radši ženský.Je taková odtažitá.
Bojoví a zakazaný plemena jsou nesmysl.Vždy je to výchově.Měl jsem doma dobrmanku 12 let a nikdy nikomu neublížila.Byl to domácí mazlíček,gaučák.Když se narodili děti tak jí bylo již 6 let a vzala je skvěle,za členy rodiny a hlídala je.Byl to skvělej pes a doteď mám obavy z toho si pořídit jinýho,protože mam strach,že už nebude tak dobrej.
to hicks: ty beres za bojovy jaky Stafordšírskýho bullteriera nebo toho rotvika?? pokud stafordsirskyho tak sis to spletl stafordsirsky bullterier je neco jinyho nez stafor... pitbul a podobne.. Bulik je hracka pes a k detem se naopak doporucuje http://hobby.idne...zlicci_mce video uz bohuzel neni aktivni ale aspon text. A rotvik je vec nazoru ale bojovy to neni ani nahodou je to méďa
Upravil madskin dne 13.01.2013 19:33
brrm brrrrm brrrrrrrrm
rubigs napsal:
Máme fenu RR,kluk s ní vyrůstal,mohl jí udělat cokoliv a nikdy po něm nevyjela.Akorát je zimomřivá,při +5 už stepuje u balkonovek a chce dovnitř.
JJ, to by sedelo. Kdyz jsme venku na vejlete, tak ji mraz a snih nevadi, ale jak je u baraku, tak skemra o pristup Ted jsme ji udelali boudu, ale je hodne velka, tak mam strach, ze ji nezadejcha...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Hicksi ty moc podléhaš mediím. Zkazit můžeš každýho psa , ať je bojovej, a ta klasifikace je úsměvná, protože do ringu chodil i tvůj bull mastiff. Rozdíl je ale ten, že zkaženej jezevčík ti roztrhá gatě ale bulík, rotvík, ovčák, boxer brazilská fila a podobně velkej pes způsobí to, co se dostane do televize a novin. Bohužel ve valné většíně případů za to může majitel . Logicky by začátečník měl volit plemeno lépe zvladatelné , méně dominantní . Pokud si člověk bez zkušeností vybere psa typu , a teď to přeženu Bandoga , většinou to nedopadne dobře, ale není to vina psa. Každý by měl být soudný a chov pejsana není vyjímka. Chovat třeba Berňáka ve 2+1 paneláku pro něj taky nebude to pravý , zrovna ti bulíci všeho druhu potřebujou tvrdou fyzickou zátěž, je to prostě baví . zodpovědnej páníček tohle všechno zváží.
a neni tomu davno co gumovej rádoby detsky pes jackrasĺ terier nebo jak se to pise co zabil male dite.. takze bojovej nebojovej psa si musi hlidat vzdycky avychovat taky vzdycky
Upravil madskin dne 13.01.2013 19:51
brrm brrrrm brrrrrrrrm
madskin napsal:
a neni tomu davno co gumovej rádoby detsky pes jackrasĺ terier nebo jak se to pise co zabil male dite.. takze bojovej nebojovej psa si musi hlidat vzdycky avychovat taky vzdycky
JRT nebylo nikdy mirny plemeno... ono taky v nore s liskou nebo na co ho pouzivali se zadnej srab nechyta.
17 cm
Bullteriéři byli a jsou plemeno, primárně určené k zápasům. A na rozdíl od služebních plemen (vlčáci, dobrmani, rotwajleři) nemají potřebu dominance vůči lidem. A jen pro info. ŽÁDNÉ BOJOVÉ PLEMENO NENÍ A NIKDY NEBUDE. jde o fantasmagorie novinářů.
Samozřejmě, záleží především na socializaci psa. Já mám dobrmanku a Cane Corso. a za 11 měsíšní mimčo by daly život. Ale nejsem tak naivní nebo spíš blbej abych je nechal s mimčem samotný. Stále jsou to jem psy a vždy psy budou. Jen někteří lidé je povyšují na malé děti. Ale to je chujovina. Pes musí poslouchat a pak má teprve pocit, že někam patří a je v globálu šťastný, protože tím pádem ví, kde je jeho místo ve smečce.
Pitbull napsal:
hicks napsal:
Pitbull napsal:
hicks napsal:
madskin napsal:
co je blbina?
pepanek1150 napsal:
Kamarádi máte zkušenosti s tím, jaké psa k dětem a zároveň na zahradu ??? Já jen vím, že jorkšír a jemu podobné věci není pes.....
Pepo, vždyť jsi na vsi Oběhni hospody a máš psů nůši. Léta jsme měli vořecha - jezevčice + zbytek vesnice. A jak tu někteří píší, je to o výchově. Než pochopil, že slepice nejsou kořist, tak ho to bolelo a několikrát jsme recyklovali chov, ale po té je byl schopen zahnat do kurníku, a když nějaká chyběla, tak jí našel i na louce za domem Holky mu dávali čočku, protože byly asi jen o rok (ta mladší) starší. Jednou jedinkrát se v mladické nerozvážnosti ohnal po starší, když ho dloubala do oka. Dostali oba a u věděl, že když nechce, může vždycky odejít. Na zahradě nebyla cizí kočka a návštěva bez doprovodu někoho z rodiny. On by asi nic neudělal, ale respekt budil a hájil parcelu i proti několikanásobně větším soupeřům a prohrával až na "stará kolena" když už neviděl, neslyšel a moc mu pohyb nešel. Teď máme připosr. troubu s papírama jako Švancemberk (šeltii), co zdrhá i před svím stínem. Budiž mu k dobru, že děti miluje a nechá sebou od nich orat a je to mámin mazlík. Na můj vkus zbytečně moc ňafe.Ale navštěvu vyňafe i tu nezvanou, akorát zdrhá. kamarádka od vedle ze vsi si většinou pořizuje psa z útulku a má jich povětšinou více. Také není s dětma problém a dokonce i hlídaj. Myslím, že nemá celkem smysl řešit rasu, pokud jsi se do nějaké nezamiloval. Věřím, že když vezmeš děcka sebou do útulku, pojedeš zpátky s plným autem a nebo jenom stačí dát svolení a něco ti přinesou ze vsi a nebo ze školy.
Upravil Medik dne 14.01.2013 08:20
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz