Medik napsal:
To Paul :Splním svou povinnost a půjdu volit. Zachovám volební účast a protože si nepřeji ani jednoho z obou kandidátů, tak odevzdám neplatný hlas. Tak nějak, jak stárnu, ztrácím trpělivost a chuť dělat nevýhodné kompromisy. Prostě již odmítám volbu mezi zlem a o něco, možná, menším zlem. Prostě už nechci zlo v žádné podobě, vyjma toho, že budu demokraticky zvolen diktátorem já
Mohu odpovědět také otázkou, čeho docílíš, když zvolíš....a vyber si kterého chceš.
Docílím toho, že nebudu muset poslouchat a číst zprávy, jak Zeman pohrdal tímhle a tamtím. Nebudu muset znova číst zprávy o kratký paměti Čechů a co je hlavní, nebudu se muset stydět za hlavu státu, když vycestuju do zahraničí.
Docílím toho, že nebudu muset poslouchat a číst zprávy, jak Zeman pohrdal tímhle a tamtím. Nebudu muset znova číst zprávy o kratký paměti Čechů a co je hlavní, nebudu se muset stydět za hlavu státu, když vycestuju do zahraničí.
Je to o pocitu a je dobře, že ho máme každý jiný. Já bych se styděl sám před sebou za volbu kteréhokoliv z nich a názor establishmentu jiných států je mě u zadele, protože o lidech si dělám názor osobní a neřeším státní ani etnickou příslušnost. Co jsem poznal, tak byl ten přístup vzájemný. A bylo jedno, jestli ostudu dělal Havel a nebo Klaus a nebo jestli jí bude dělat jiná loutka. Když jsem byl v Srbsku, tak jsem nikde potíže neměl, ale v duchu jsem se srbům omlouval za Havla i Karla a za to, jak jsme jim vrazili kudlu do zad. To už je taková tradiční česká odměna národům, které pro nás něco vykonaly a nebo nás podporovaly.
Každej stejně nakonec se musí postavit jen a pouze svému svědomí. Pokud ho má.
Jo a zprávy poslouchat a číst nemusíš. Stačí správně selektovat výběr informací, aby jsi nebyl naštvanej hned od božího rána.
Upravil Medik dne 13.01.2013 13:43
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Bereš mě moc doslovně . Chápu co tím myslíš, ale co nechápu je, že ti nevadí, že by se tam mohl dostat Zeman, kterýho si myslím velice trefně popsal Ivan stránku zpátky. Chápu, že máš výhrady i ke knížeti, ale myslím, že má smysl to překousnout jenom proto aby se tam nedostal Zeman.
Paul napsal:
Bereš mě moc doslovně . Chápu co tím myslíš, ale co nechápu je, že ti nevadí, že by se tam mohl dostat Zeman, kterýho si myslím velice trefně popsal Ivan stránku zpátky. Chápu, že máš výhrady i ke knížeti, ale myslím, že má smysl to překousnout jenom proto aby se tam nedostal Zeman.
hele zase to nehrot.. Karel ma taky dost nedostatku... videl jsi dnes Otazky V. Moravce?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
hele zase to nehrot.. Karel ma taky dost nedostatku... videl jsi dnes Otazky V. Moravce?
Nikde jsem nepsal, že je perfektní, ale oproti Zemanovi tak skoro vypadá. Ne celý, pustím si to večer z archivu.
podle mne mel Milos jasne navrch.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Probírám to ze všech stran a úhlů, a vychází mi, že za současné konstelace by nejlepším výsledkem 2. kola prezidentských voleb byla:
a)
co nejmenší volební účast
b)
co nejtěsnější výhra jednoho z nich
Proč?
Aby si oba dva tak moc nepískali a nemysleli si, kdovíjak silný mají mandát a kdovíjakou mají podporu mezi lidmi.
A hlavně aby se pak podle toho ten těsný vítěz choval a snažil se lidi přesvědčit, že je jiný (lepší) než jeho předchůdce v úřadě a že jde s národem a nehledí jenom na vlastní prospěch a na prospěch s ním spřízněné party.
Nakonec jsem volil Karla v prvnim kole a nebylo to, ze bych hykal nadsenim. A volil bych Zemana, kdyby sel v druhym kole proti slizkymu Fischerovi. Ale ted si to asi zopakuju s Karlem i ve druhym kole. Necekam od naseho prezidenta, ze vyresi problem islamu. Myslim si, ze tu mame sami dost veci, s kteryma by mel (mohl) jako politik neco delat. Nic svetobornyho, mozna by pro zacatek stacilo nezrat tolik sam sebe, coz mi knize, na rozdil od Zemana, splnuje. A nebojim se Kalouska za jeho zady. Mnohem vic se bojim rudochu Sobotky s Filipem za zady Zemana. A podotykam, ze jsem taky zivnostnik...
Za prvý proto co řekl prouky, za druhý protože pouze s vysokou volební účastí budeme moci prohlásit prezidenta jako prezidenta zvoleného občany ČR a za třetí, pokud nepůjdete volit tak by jste měli držet hubu a nekecat do toho co se děje.
Teď jsi mi to nandal. Snad si nemyslís že když bude prezident pepa nebo karel nebo tonda že se něco změní? Bude chleba nebo benzin nebo energie levnější? Nebude......
Nic se nezmění. A proto nikam nejdu. A kecat budu stejně.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
swat napsal:
Teď jsi mi to nandal. Snad si nemyslís že když bude prezident pepa nebo karel nebo tonda že se něco změní? Bude chleba nebo benzin nebo energie levnější? Nebude......
Nemám potřebu to někomu nandávat, ale pokud se člověk vzdá svého vlastního práva volit, automaticky se vzdává své moci ovlivnit dění v jeho zemi. A opravdu si nemyslím, že budou levnější rohlíky, to sem nikdy neřekl, naopak pár příspěvků zpátky jsem psal o tom, že věc, kterou prezident ovlivňuje je vnímání ČR v zahraničí a to je pro mě důležitý.
Dovi napsal:
Probírám to ze všech stran a úhlů, a vychází mi, že za současné konstelace by nejlepším výsledkem 2. kola prezidentských voleb byla:
a)
co nejmenší volební účast
co nejtěsnější výhra jednoho z nich
Proč?
Aby si oba dva tak moc nepískali a nemysleli si, kdovíjak silný mají mandát a kdovíjakou mají podporu mezi lidmi.
A hlavně aby se pak podle toho ten těsný vítěz choval a snažil se lidi přesvědčit, že je jiný (lepší) než jeho předchůdce v úřadě a že jde s národem a nehledí jenom na vlastní prospěch a na prospěch s ním spřízněné party.
Myšlenka pěkná, ale sám víš, že se budou chovat úplně stejně ať jeden z nich vyhraje o jeden hlas nebo o milion.
Nevolím menší zlo... Nebudu si pak ani vyčítat že tam je ten nebo ten... Prostě to nebude můj prezident... Vilby měly v tom případě končit 1 kolem...... Ja volil osobu která mi vyhovovala, nemůžu přeci volit někoho s kým nesouhlasím... V tuto chvíli volby nejsou občanská povinnost podle mě...
TAKE IT EASY
swat napsal:
Nemám potřebu to někomu nandávat, ale pokud se člověk vzdá svého vlastního práva volit, automaticky se vzdává své moci ovlivnit dění v jeho zemi. A opravdu si nemyslím, že budou levnější rohlíky, to sem nikdy neřekl, naopak pár příspěvků zpátky jsem psal o tom, že věc, kterou prezident ovlivňuje je vnímání ČR v zahraničí a to je pro mě důležitý.
Ještě že dělám co dělám a mohu ovlivňovat dění aspoň v Brně. Takže mě nikdo nic nevzal ani já jsem se ničeho nevzdal. Takže tak.
Jednej normální prezident co to s náma myslel dobre byl masaryk a možná havel. Co jako klaus? Krade pera, pak ta nešťastná amnestie . Zeman ožrala a dement a karel? Burzouz co neumí ani slova hymny. A furt v práci chrape jak říká on, přemýšlí......du blejt .
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
LUKES napsal:
Nevolím menší zlo... Nebudu si pak ani vyčítat že tam je ten nebo ten... Prostě to nebude můj prezident... Vilby měly v tom případě končit 1 kolem...... Ja volil osobu která mi vyhovovala, nemůžu přeci volit někoho s kým nesouhlasím... V tuto chvíli volby nejsou občanská povinnost podle mě...
No tvůj prezident to bude tak jako tak pokud máš Český občanství. Nesouhlasím podle mě tenhle systém dokáže mnohem přesněji vybrat kandidáta, který bude tím nejlepším kompromisem.