Vevis, je to všechno o lidech, já mám zbraně rád, je to můj veliký koníček a měl bych za ně docela slušného GSadventure :-).
Jsem ve třech střeleckých klubech, jezdím běžně střílet na závody, když je špatné počasí, tak střelnice, když hezky, tak motorka.
Takoví dementi, jak píšeš, nám to všem, myslím si slušným lidem, kazí. Je ale nezvretný fakt, že nezabíjí zbraň, ale člověk, můžetě tě cvičený člověk zabít i pěstí. Proto bez svého oblíbeného revolveru na nošení SmithWesson 2", ráže 38SPL, chodím jen málo kdy, zvlášť teď po té slavné amnestii.
Docela mě překvapilo, že zde jsou lidi, kteří mají taky rádi střelné zbraně, budu muset navštívit nějakou akci BMWGS, vidím, že si pokecáme.
Zase trochu začínám blbnout a koukám po enduru, ale prtože mám své XJR 1300 rád, tak to asi bude nějaké XTčko, pak si dáme offroudek :-). Bude to jak mně říkal Tonda, starý páprďa bude jezdit napřed a zkoumat, zda tam vaše mastodonti projedou.
Jen o tom píši a už se těším.
Ivoš.
to BobGS
...a kdo u sebe nosí na obranu vybitou zbraň,prosím tě?
Zbroják u nás dostane každej dem.ent,stejně jako řidičák a o tom,že je nelegální zbraň menší investice,bych docela pochyboval.Stačí se nad tím trochu zamyslet
Upravil Mr GS dne 03.02.2013 09:50
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
VEVIS to co píšeš je slabost a hloupost jednotlivce a nemůžeš tím odsoudit všechny lidi co mají zbraně. To je jako s motorkou, když je někdo "trouba" tak je nebezpečný i na simsonu nedejbůh na něčem silnějším. Zbraně mám u sebe každý den a ve společnosti je neukazuju a nepůjčuju. Když má někdo normální zájem tak to není problém vyřešit doma nebo na střelnici. Jinak jsem ze severních Čech a máme tu hojnou populaci "pitomců" takže nebudu spoléhat jen na ruce a nohy
BMW R 1150 GS
Jenom aby jsme si rozumnely.Ja nejsem odpurcem zbrani,strelnic atd.Vzduchovku jsem mel od mala a strilel jsem po vsem moznem.Ale jak vim,ze ma nekdo u sebe zbran mezi lidma,v hospode atd.,tak z toho mam proste spatnej pocit a z toho cloveka mam asi podobnej pocit,jako kdyz se mi nekdo neznamy mota kolem baraku,prestoze ve skutecnosti nema zadne spatne umysly.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Jo tak to chápu a myslím, že v tom Ti úplně rozumím. Už jsem nejen v práci viděl dost lidí manipolovat se zbraní a ne každý tomu rozumí nebo je dostatečně soudný. Je taky rozdíl mezi střelci na střelnici co mají zbraň na terčovku a nosí to v kufříku a lidma co dělají obranou střelbu ty k tomu mají taky jiný vztah. Navíc když toho člověka neznáš tak je to o to nepříjemnější. No a dnes si udělat zbroják a pořídit legálně zbraň je jako udělat si řidičák na C a jezdit kamionem možná snažší a vidět 22letého kluka za volantem 40t kamionu to je jako vidět chlapíka s pistolí za pasem u bazénu
BMW R 1150 GS
Mr GS napsal:
to BobGS
Zbroják u nás dostane každej dem.ent,stejně jako řidičák a o tom,že je nelegální zbraň menší investice,bych docela pochyboval.Stačí se nad tím trochu zamyslet
Je vidět, že se v tom moc nepohybuješ. Sehnat zbraň bez povolení - třeba AK47 stojí 3500 - 4000.
A je úplně normální, že než někomu předám zbraň jsem povinen ji vybít a přesvědčit se, že není náboj v komoře. Je samozřejmě hodně diskutabilní dělat to mezi lidma a dělat se to nesmí. Navíc - pokud jdu na střelnici, zbraň nemám nabitou a náboje jsou zvlášť, alespoň já všichni moji známí to tak dělají, ale co člověk to zvyk. Záleží i na druhu zbrojáku.
Upravil bobGS dne 03.02.2013 11:26
Jak moc je těžké udělat si zbroják na zbraň nošenou na veřejnosti? A taky by mě zajímalo jestli je možné si jen tak zastřílet v lomu, kousek od nás si někdo v jednom takovém udělal střelnici. Příjde mi to tam vyřešené docela bezpečně, ale divím se že si to někdo lajzne bo je to cca dva km od vesnice a ten hluk je slyšet.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Zbrojak neni slozite ziskat, vice info treba tady http://www.mvcr.c...osobu.aspx nebo na jakekoli legalni strelnici. Vetsinou delaji i kurzy, umi poradit, zprostredkovat informace i zkousku.
Strilet mimo schvalenou strelnici neni legalni. V momente, kdy nemas papiry a vlastnis zbran nebo ji mas u sebe, mas hned nedovolene ozbrojovani. Natoz kdyz jsi s ni na miste verejnosti pristupnem a natoz, kdyz na takovem miste tu zbran pouzijes.
Zkus nejaky strelecky klub pripadne trosku pohledej na netu, urcite najdes zakon, rady, doporuceni.
to BobGS
Je vidět, že se v tom moc nepohybuješ. Sehnat zbraň bez povolení - třeba AK47 stojí 3500 - 4000.
A je úplně normální, že než někomu předám zbraň jsem povinen ji vybít a přesvědčit se, že není náboj v komoře. Je samozřejmě hodně diskutabilní dělat to mezi lidma a dělat se to nesmí. Navíc - pokud jdu na střelnici, zbraň nemám nabitou a náboje jsou zvlášť, alespoň já všichni moji známí to tak dělají, ale co člověk to zvyk. Záleží i na druhu zbrojáku.
Tak nevím,jestli tohle má vůbec cenu komentovat,ale jestli jsi tímhle chtěl někoho ohromit a přesvědčit,jak je lehký a levný sehnat nelegální zbraň,tak seš úplně mimo
AK 47 má od slovenskejch hranic na východ každej druhej a ta zbraň sama o sobě v těch zemích nemá prakticky skoro žádnou cenu.Takže tady si za ni klidně dej 4tis a v Pakistánu za ni dostaneš možná 2 balíčky cigaret.To je příklad,jak noha To je,jak kdyby tady nějakej dědek vytáhnul 58ku někde z hnoje po 20ti letech a nabízel ti ji za 10tis.AK47 je po celým světě několik desítek milionů kusů.
Sežeň mě nelegálně glock17 za levnější peníze,než koupíš v obchodě se zbrojákem a teprv můžeš něčím machrovat a argumentovat,když se v tom teda tak pohybuješ
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
komplet info o získání zbrojního průkazu,zákony,povinosti http://zbranekval...
Upravil milkal dne 03.02.2013 15:17
Čas strávený na BMW GS se do života nepočítá!
Mr GS napsal:
to BobGS
Nelegální zbraň je rozhodně menší investice... o tom nepochybuj.
Mr GS napsal:
to BobGS
nelegalni zbrane nekupuju, ale v zasade ma Mr.GS pravdu.
levne ji nelegalne nejspis koupis od undercover policajta
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mr GS napsal:
to BobGS
Jistě...takže dejme tomu,že jsi nelegální překupník zbraní a někdo po tobě bude chtít zbraň,která se běžně v obchodě pohybuje kolem 20tis.Ty mě tvrdíš,že přesto,že ryskuješ kriminál...a to dost těžkej...mu ji seženeš levněji,než kdyby si pro ni skočil do kšeftu...jasněééé! takhle to prostě normálně funguje to by dělal každej.Oni jsou to vlastně takový dobrodinci ti mafoši...dělají to doma na koleni a vůbec kvůli tomu nemusej pašovat,vykrádat muničáky,obchody se zbraněma... vždyť kvéry rostou na stromech...a jen na malejch,abys na ně došáhnul,že?Na rozdíl od tebe,oni jsou si dobře vědomi,na co se taková nelegálně držená zbraň dá použít a proč je to tak cenný zboží.Podle toho tě totiž nikdo nenajde...ale ty seš takovej dobrák,že bys je dával zadara,cóó?
Mr GS přiložený následující obrázek:
Mr GS napsal:
to BobGS
Jistě...takže dejme tomu,že jsi nelegální překupník zbraní a někdo po tobě bude chtít zbraň,která se běžně v obchodě pohybuje kolem 20tis.Ty mě tvrdíš,že přesto,že ryskuješ kriminál...a to dost těžkej...mu ji seženeš levněji,než kdyby si pro ni skočil do kšeftu...jasněééé! takhle to prostě normálně funguje to by dělal každej.Oni jsou to vlastně takový dobrodinci ti mafoši...dělají to doma na koleni a vůbec kvůli tomu nemusej pašovat,vykrádat muničáky,obchody se zbraněma... vždyť kvéry rostou na stromech...a jen na malejch,abys na ně došáhnul,že?Na rozdíl od tebe,oni jsou si dobře vědomi,na co se taková nelegálně držená zbraň dá použít a proč je to tak cenný zboží.Podle toho tě totiž nikdo nenajde...ale ty seš takovej dobrák,že bys je dával zadara,cóó?
presne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Mr GS napsal:
to BobGS
Bože kde žiješ, je to o tom, že kdo chce mít zbraň k páchání trestně činnosti, tyhle úvahy co se zde snažíš naznačit neřeší, je ve stavu, že mu ten kriminál nevadí, ten chce krást, chránit se před kolegy, které poznal v polepšovně apod.
Tenhle byznys je pro prodávajícího menším rizikem než prodej drog, to že o tom nic nevíš neznamená že to tak není. Dneštní ceny AK47 na trhu jsou kolem 100 dolarů, podívej se na netnebo na burzu
Upravil bobGS dne 03.02.2013 17:05
Dříve jsem sportovně střílel ale pušku,sem tam jsem si ale šel vystřelil z pistole,jeden čas jsem měl doma pod polštářem walther ppk,myslím že na svou dobu to byla fajn zbraň a na radostné vystřelení postačí do dnes:-) jen člověk nesmí mít ruce jako lopaty:-D
K legálním nebo nelegálním zbraním se nemá cenu vyjadřovat tohle vlákno myslím vzniklo pro většinu z nás tedy pro ty co to chtějí mít legálně.
HICKS Ty si to napsal moc pěkně s tím policajtem sám Breivik to o ČR prohlásil, že tady je to problem
No a k té střelbě mimo vyhrazené střelnice je to jak už bylo napsáno. Vyjma zbraní loveckých a zbrojákem sk. C lze legálně střílet pouze na střelnicích, kde musí být správce střelnice v případě venkovní musí být vyvěšen červený prapor. To jen z úplných základů. Tudíž nelze si jít ani zastřílet na střelnici, která v danou chvíli není v provozu
BMW R 1150 GS
Myslím že nikdo nechce riskovat že o zbroják a případně drahé zbraně přijde tím, že by střílel někde za barákem.. Nemluvě o tom, že se fakt může něco odrazit a někoho to může zabít nebo zranit včetně střelce samotného.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...