feroj: je to položka v TomTom Home - nahoře v menu, tuším třetí zleva a tam je ta volba "použít záruku doživotních aktualizací" nebo tak nějak. Píšu na počítači, kde nemám home nainstalovaný, tak si to nepamatuju přesně.
Jinak já měl navigaci půjčenou o víkendu v autě od kamaráda - jezdili jsme v sobotu kolem Benešova a v neděli jsem s ní zajel na Vysočinu. Nejezdil jsem ve městě ale i v docela slušně hustých lesích navigace fungovala bez jediného zaváhání. Aktualizovali jsme jí stejně jako tu co zkoušel Milan ve čtvrtek včetně dohrání uživatelských oprav chyb mapy atd. Prostě Home už nenabízí žádné možnosti aktualizací.
Takže pokud ti to bude dělat i po té aktualizaci, tak je asi fakt něco špatného s tou konkrétní navigací, protože mě to teď chodí naprosto perfektně.
Upravil TomasTT dne 05.08.2013 10:33
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Flare napsal:
Prvně použij záruku nejnovšjší mapy (v menu TT Home) a pak jsou aktualizace zdarma.
Co se týká nepřesnosti, pokud bude pokračovat po aktualizaci i resetu navigace asi reklamace no ...
u
Kde to je záruka nejnovější mapy ??
Přesně je to: V TT Home lišta nahoře: Nástroje - Použít záruku nejnovější mapy.
Nabídne to stažení několika aktualizací, nejvíce objemná je samotná mapa evropy. Opakovaně ve dvou třetinách aktualizace se to seklo a napsalo hlášku, že je chyba na serveru TTHome. Zkusil jsem celý TT Home přeinstalovat a to stejný. Bylo to ve čtvrtek 1.8. Vzhledem k tomu, že mám asi pomalejší připojení, tak mi kompletní čas aktualizace vycházel lehce nad cca 3 hod.. a to umí na....
BMW 1200 GS a ///M3
Já jsem aktualizoval ve čtvrtek během odpoledne a trvalo to kompletně asi 2h včetně nahrátí FW a aktualizace těch oprav map od uživatelů atd. Ale jelo to napoprvé.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Já jsem aktualizoval ve čtvrtek během odpoledne a trvalo to kompletně asi 2h včetně nahrátí FW a aktualizace těch oprav map od uživatelů atd. Ale jelo to napoprvé.
Já začal asi po 17 hod. Dnes zkusím znovu.....
BMW 1200 GS a ///M3
TomasTT napsal:
Tak jsem fakt zvědavý jak to dopadne. Já teď nemám nic na zkoušení, prodali jsme i kus z vitrýny a další přijdou až koncem týdne.
Mám Ridera 3. týden, zatím jsem s ním natočil pár stovek kilometrů. Přešel jsem ze Zuma 500, jehož ovládání mi nikdy nesedlo a off-road funkce nevyužil.
Konečně mám navigaci na motorku, která dělá to, co od ní očekávám.
Prozatím mě nadchlo to plánování klikaté cesty, i výlet za rodinou dostal jiný rozměr.
Pročítám toto vlákno a mohu potvrdit - i v hustém lese vše v pořádku.
Aktualizaci jsem dělal hned po zakoupení a byla to operace na 40 minut (na rychlém připojení), dneska budu mít chvilku zkusit znovu, zda jsou zase nějaké aktualizace.
Pamatuju si, že po nainstalování TT Home z paměti navigace se provedla ještě aktualizace Home na poslední dostupnou verzi a pak už vše frčelo, napoprvé a bez potíží.
Co bych tedy Rideru vytknul je to, že na přímém slunci má Zumo (a to i navzdory svému konstrukčnímu stáří) čitelnější displej. Holt se někde šetřit muselo. V provozu mne toto zatím neomezilo 9jel jsem dopoledne směr východ, v podvečer směr západ), ale pamatuji si, že i na Zumu byl občas boj něco vidět.
Konečně mám navigaci na motorku, která dělá to, co od ní očekávám.
Prozatím mě nadchlo to plánování klikaté cesty, i výlet za rodinou dostal jiný rozměr.
Pročítám toto vlákno a mohu potvrdit - i v hustém lese vše v pořádku.
Aktualizaci jsem dělal hned po zakoupení a byla to operace na 40 minut (na rychlém připojení), dneska budu mít chvilku zkusit znovu, zda jsou zase nějaké aktualizace.
Pamatuju si, že po nainstalování TT Home z paměti navigace se provedla ještě aktualizace Home na poslední dostupnou verzi a pak už vše frčelo, napoprvé a bez potíží.
Co bych tedy Rideru vytknul je to, že na přímém slunci má Zumo (a to i navzdory svému konstrukčnímu stáří) čitelnější displej. Holt se někde šetřit muselo. V provozu mne toto zatím neomezilo 9jel jsem dopoledne směr východ, v podvečer směr západ), ale pamatuji si, že i na Zumu byl občas boj něco vidět.
Jezdil jsi s nim i pod stromy nebo v alpách či v centru Prahy?? měl jsem ho též a co se týká navigování v zastíněném prostředí (stromy, budovy , skály v alpách) nic moc ...
TomTom Rider v4 signal fajnovy, chyta sa hned. V lese, v dolinach signal na jednotku. Trochu oproti Zumu horsie mapy, chybaju polnacky. copo@centrum.sk
Ano, projel jsem s ním lesem (zastínění stromy bez přímé viditelnosti na oblohu) - bez problémů, projel jsem centrem Prahy tam i zpět (ano, zde bylo zaváhání ve stylu - projízděl jsem Těšnovským tunelem, čekal jsem na semaforu na výjezdu , dle navi jsem měl zahnout na magistrálu změr Muzeum, ale na červené v odbočovacím pruhu mi přepočetl trasu - stále rovně po nábřeží - což ovšem neberu jako vadu, ale záležitost přesnosti určení polohy při výjezdu z tunelu), takže také bez problémů.
V Alpách jsem měl letos s sebou ještě Zumo, ale upřímně - to se v údolích ztrácelo častěji, než jsem si mohl pomyslet - chvílemi vyskakovala na několik vteřin hláška "chybí GPS signál" a to i na místech, kde byl pruh viditelné oblohy.
Řekl bych, že jsi mohl narazit na špatný kus. Ostatně i ten člověk, který si stěžoval na tom zahraničním TomTom fóru (link sem dával Tomáš) nakonec problém se špatným příjmem vyřešil výmě nou za jiný kus.
Já si už svoji porci smůly vybral v elektronice tolikrát (tak snad budu mít chvíli klid)... ______________
R1150R 2004
Po roce a cca 15 tis. km doplním info s používáním TT rider. Aktualizace se povedla....-).
Ztráta signálu v nepřehledném terénu se děje. zkušenost letos z Chorvatska, Slovinska a minulý víkend z NockalmPassu, a Grossglockneru. Signál docela úspěšně a pravidelně mizí v hlubším lese a mezi vyššími kopci. Měl jsme možnost projet letos stejné trasy na moto i s mým autem a musím říct, že auto (A6 s originální navigaci) ukazovalo trasu přesně bez odchýlení, stejná místa TT rider nezvládal. Jako laik si mylsím, že auto musí mít lépe vyřešenou anténu pro signál k satelitům. I přes tento nedostatek TT rider je pro ježdění na silnici po Evropě fajn. Lehké ovládání a dostatečné pokrytí. Ale chybí Balkán, Bosna, Černá Hora, Albánie.
Upravil aldags1 dne 06.08.2014 22:31
BMW 1200 GS a ///M3
Nechci dělat nové vlákno,tak použijí tohle.
Mam tt Rider 410 a k tomu interphone f6t (sadu i pro manželku).S jedním interkomem vše funguje i s mobilem.Ale když jsem interkomy sparoval bez navigace,tak v pohodě jsme se slyšeli,ale s navi to nefunguje.Navi to přeruší a interkom manželky nefunguje.Zkousel jsem všechno možné.Uz nevím co s tím. Můžete mě poradit co dělám špatně.Děkuji
kukynek napsal:
Nechci dělat nové vlákno,tak použijí tohle.
Mam tt Rider 410 a k tomu interphone f6t (sadu i pro manželku).S jedním interkomem vše funguje i s mobilem.Ale když jsem interkomy sparoval bez navigace,tak v pohodě jsme se slyšeli,ale s navi to nefunguje.Navi to přeruší a interkom manželky nefunguje.Zkousel jsem všechno možné.Uz nevím co s tím. Můžete mě poradit co dělám špatně.Děkuji
Není úplně jasné, jak to myslíš.
Oba F6T jedou v režimu interkom a když navigace přeruší rozhovor (navigačním příkazem, telefonem) tak se to rozpojí a do zadního interkomu nejde ten zvuk navigace nebo telefonu? Ano tak to má být. Nebo nerozumím otázce.
Taborak napsal:
Zdarec, netušíte někdo, jak do Tomtoma Rider "našroubovat" údaje o aktuální nadmořské výšce? Díkas.
Povedlo se Ti to???
taky by se mě to líbilo......
Optimisticky jsem se domníval, že se tu najde někdo, kdo s tím má reálnou zkušenost...
Nadmořskou výšku ukazuje např. program Tripmaster který si do TomToma dohraješ..
Když nejsem tady, tak jsem někde jinde. Ještě se mi nestalo, že bych nebyl nikde...
TT:
Nedalo mě to a nakonec jsem to rozchodil, už to funguje.
Ale jak říkáš, má to strašnou prodlevu mezi navi a hovorem mezi interkomy, až jsem měl pocit, že to nefunguje. Když navi chrlí informace, tak má spolujezdec smutek (třeba po městě). Má to tak být? Nejde to nějak nastavit, že se druhý interkom nevypínal, třeba jen ztišil?