ted nebyl moc casu ale zatim se to moc nepohlo priblizne zas 9000, jeste bduu testovat
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
A já mám tuto outdorovou. Dostal jsem to zadarmo k telefonu. Sice menší kapacita, ale k motorce mi to stačí, když můžu nabíjet za jízdy a za jakéhokoliv počasí.
Upravil Bajlak dne 07.02.2014 07:34
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
koukám, že zde nebyl již dva roky žádný příspěvek.. chlapi, začínám řešit, že na cestě budu potřebovat dobíjet interkomy, možná budoucí kameru, foťák, apod. Některé věci určitě půjdou nabíjet za jízdy, ale některé bude potřeba řešit přes noc, páč je třeba je mít přes den v pohotovosti.. Poohlížím se po nějaké powerbance, nejlépe, aby byla i solární.. Máte nějaké nové zkušenosti či poznatky, kterou použít, kterou ne ???
Me by spis zajimalo, jestli existuje nejaka powerbanka odolna proti vibracim.
Minuly rok jsme znicili jednu powerbanku a 2 adaptery na USB do zapalovace.
Vzdy se neco uklepalo. Me ten adapter zrejme spalil kameru a telefon.
Mám tu se solárem co tu byla pár příspěvků výš. Vodotěsná, snese i vibrace a offroad drncání:-). Nevýhodou je velikost vlastní banky a že ji solár nabije (aspoň podle mých zkušeností), během celodenní jízdy, možná kdyby slunce pražilo celý den, i o něco rychleji, na nějaké 2-3 hodiny ale zapomeňte. Před pár lety jsem měl solár na akci "Rumunsko na opicích", rozložný celý den na topcase a večer jsme dobíjeli mobily. Mám tuhle banku rád, protože vydrží opravdu hodně.
Mohl bys Tomáši zkusit, aspoň parametrově a pocitově, porovnat ty co uvádíš a výše uvedenou Powermonkey-eXtreme se solárem? Já zase nemám zkušenost s těmi co uvádíš a s elektrikou se moc nekamarádím. Vím, že akumulátor má 9000 mAh a solárem se nabíjí cca 10 hodin, což, jak koukám, jsou běžné hodnoty. Taky mne občas štve ten touchpad, co se tím přístroj ovládá, nikdy si to nepamatuju:-). Na jiné nedostatky jsem nepřišel a nezničitelně to vypadá taky:-).
No nevím, na solární panely jsou ohlasy různé...
Třeba ten Powermonkey píše maximální výkon 3W, tedy baterie 9 Ah bude nabita nejdříve za 15 hodin (ideálního slunečního počasí).
Ivan: nechce se mi kupovat další...
U těch GoalZero se mi líbí, že to je dotažené.
V tom článku co dával Kubas ten člověk na kole taky používá GoalZero a taky ten model Nomad. Nic podobného jsem zatím neviděl - ani tím provedením (není to plastové ale panely jsou zašité v cordurovém obalu, takže to je celkem flexibilní, všude jsou poutka aby to šlo připevnit na cokoliv - třeba na rolku..
Měl jsem verzi s měničem na nabíjení notebooku ale nepoužíval jsem ten modul. Nebylo potřeba. Každopádně fyzicky to je naprosto jiné řešení než ten Powermonkey.
Jinak v Maroku, kde svítí docela hodně, se to dobilo spolehlivě za jeden den jízdy - odhadem tak za 8-9h.
V loňském roce jsem prvně absolvoval dovolenou se zmíněným Powermonkey-eXtreme a nenašel jsem nic, co by mi na tom funkčně vadilo. Jen si to chtělo ohlídat, aby byl solár při každé příležitosti na slunci. Obaly na aku i solár jsou dost bytelný. Nabíjel jsem 2xinterkom, 2xtelefon + 2ks aku do kamery.
Upravil raser dne 01.02.2016 17:17
Řeším čím nabijet telefony gopro a popř navi. Řešíte to klasickou powerbankou, anebo už rovnou koupit startovací?
Koukal jsem na čínu, máte nějakou co jo ok? Diky
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
V Číně bych to nekupoval, jelikož:
a ) nic neušetříš (desítky korun, max stovku ?), navíc ti to mohou zabavit celníci atd.
b ) zaručeně to nevyreklamuješ (když to např. nebude dobíjet Apple zařízení, či nebude jen dobře fungovat)
c ) když už to tu nějaký importér prodává tak nechce mít víc starostí než zisku, tak úplné sh*tky tu nebude prodávat
d ) velmi často se uváděné parametry s těmi reálnými rozcházejí... takže si kupuješ ve skutečnosti horší zařízení než uváděné...
Powerbanku např. kolem 8000 mAh bys měl dobít cca 1-2x tablet, cca 3x telefon, cca 4-5x gopro (či kombinace výše uvedeného).
Já mám kromě jiných např. tuto (v akci bývá kolem 400,-) navíc je dešti odolná a kombinovaná se svítilnou... Dobíjím tím tedy většinou telefon, gopro, případně při přestávkách na kafe starší interkom, který již celý den nedá...