milanosor napsal:.... Ted jsem poridil na to crcani malou Hondici PCX
...dobrá volba...mám jednu v garáži, jezdí to na výpary a bez problémů...
Již dlouho se mi to líbí. Uvažuji to koupit pro manželku, která je však posedlá Vespou. Nevím jak je to těžké a co to dělá když fouká. Paráda je možnost jízdy bez přilby.
Olin - Kratkej má pravdu. Ale to nic nevypovídá, s motorkou se manipuluje dobře, blbě se tlačí, ale ze sedla se dobře odstrkuje, mám to z garáže do kopce a je to v pohodě, ani Drákula si neztěžuje. Skvěle se s tím odstrkuje dozadu, jak jsi opřený o opěradlo, jde to snadno i přes nerovnosti. S balancem na místě není problém, nejistý jsem byl prvních 5 minut.
Maximálka je oficiálně 102km/h (125ccm), ale jede to obvykle trochu rychleji. C1 dobře brzdí (skoro jako s posilovačem) a na semaforech ve městě ujede skoro všemu. Kolem 80-90km/h trochu povadne, ale dál zrychluje k maximálce, v podstatě nejsi na silnici brzdou, ve městě naopak brzdí ostatní. Výkon 11 kW klame, pocitově je mnohem vyšší. Než jsem koupil druhou C1, jezdili jsme občas na C1 a Drákula na GS a nemyslím, že bych ji nějak brzdil, samozřejmě v kopci trochu vadne. Protivítr moc nebrzdí, aerodynamika funguje, uvnitř je pohoda v létě, zimě i dešti, dobře topí a sedlo a hefty jsou navíc vyhřívané.
Boční vítr mi kupodivu nepřijde výrazně horší než na GS (resp. čekal jsem to horší), jen turbulence za autobusem jsou nepříjemné, je lepší pár desítek metrů odstup nebo předjet.
U nás už je třetí (viz.výše), kamarád jezdí denně 50 km, C1 mu jede 110 km/h a dává to stejně rychle jako když jezdil na GS.
A C1 má úžasný dar zvedat náladu!!!
Hoši díky za vyčerpávající popis tohoto zajímavého skutříku. Ta váha mně trošku zarazila, nevím jak by se s tím manželka vypořádala. Momentálně jezdí na malém čopru / 140kg / a s manipulaci na místě, garážování , atd má problémy. Někdy musím asistovat. Každopádně ta C1 je hodně inspirativní, samému se mi to líbí. Pokud bych narazil na pěkný kousek možná ......................
V HK jsem potkal úplně celou bílou C1, věděl jsem jen o žlutostříbrné jako bývaly výroční 1100GS, takže asi nějaký přírůstek - není to někdo odsud?. U nás na vsi jsoui další 3, 5x C1 na 20 kilometrech, to už je skoro na sraz, pokud na hradečáky získám kontakt. Kdyby někdo věděl, ozvěte se, díky!
Když jsem tohle uviděl, chtělo se mi zvracet. Můžete mi někdo vysvětlit, jací blbci si nalepí roztočené vrtule na tuhle Sodomu a Gomoru a postaví to na zákaz?
Ivan přiložený následující obrázek:
Zdravím všechny příznivce C1!
Jsem rád, že tu na tomto stroji nejsem osamocen, i když dle výrazů lidí, které na svých vyjížďkách potkávám, by se dal soudit opak. Na výkřiky "Ufo" a podobné už jsem si zvykl a ani mi nevadí, jelikož - jak zde již někdo předznamenal - k povinné výbavě na C1 patří úsměv od ucha k uchu. A zatímco na všem ostatním by mi v 90km rychlosti vítr dokonale vyfoukal ústní dutinu, zde si jeden může zpívat, smát se, zkrátka jako v autě při otevřeném okénku. Díky tomu je jízda na C1 silně návyková, poněvadž zážitek z jízdy na C1 se dá jen jen těžko popsat - použil bych upravenou repliku z filmu Vratné lahve - "To nejde takhle vyprávět, to se musí zažít."
Jen bych se zeptal, jestli je tu někdo s C1 za severu, tzn. Ústí, Děčín, či něco poblíž? Nebo jsem tu opravdu sám? Dle výrazu technika na STK si myslím, že ano...
Hm, děkuji za nabídku, ale manželka by tento důvod stěhování asi nepochopila...
Máme tu teď celkem slušný výskyt C1 na hlavu - na každých 200 lidí je tu jedna - a nerad bych to pokazil.
Kde se vůbec nachází místo s tak hojným výskytem "UFO"?
Upravil Vasek70 dne 11.07.2015 10:07
Hezká víska, jen co je pravda, daleko širší možnosti projížděk, nejen, na C1.
Ale zůstanu věrný SČ.
Nicméně, pojedu-li někdy okolo, zkusím zatroubit...
Škoda, že jsou C1 roztroušeny po různých webech a jediné C1 stránky nefungují (c1.veteran.cz) - nebo víš o nějakých funkčních?
Plánuji se s C1 zajet podívat do Pekelných Dolů, tak kdyby se chtěl někdo přidat...
Teď v sobotu je tam dokonce akcička...
Nechápu, proč mi v pojišťovně neumožnili připojistit si čelní sklo a stěrač...
No to je moje obava, abych se vůbec vlezl. :/
Pravdou je, že se nějakých manévrů s C1 ještě dost bojím, takže si raději pár metrů zajedu, než bych to někde lomil nebo se proplétal kdoví kde. Takže to bude zas výzva...
No, tak by to chtělo nějaké stránky vyrobit...
Ono to možná nebude tím, že by se nechtěli "družit", ale zkrátka nemohou nalézt to správné místo. Teď jsem na FB hledal zmiňovanou skupinu, ale našel jsem Belgii, UK, HU a mnohé další, ale CZ nic. Dáš mi nějaký přesnější název? - už jsem to našel, přes tvůj profil.
Loni jsem si pořídil "něco-jako-GoPro" kamerku, ale zatím jsem nenatočil ani "ň". Pořád koumám, jak ji zajistit, kdyby ten "cucák" povolil, abych ji neztratil. V autě je to v poho, tam zbuchne maximálně na zem, ale takhle bych si ji nerad přejel... :/
Škoda, že jsem ji neměl vloni, když jsem si pro C1 byl a jel napoprvé 180km - ty by bylo hororové pokoukání...
Upravil Vasek70 dne 14.07.2015 13:18
No, do jeskyně jsem vjel těmi spodními dveřmi, tylo to těsné ale vyšlo to. Pak už se tam jezdilo v pohodě.
Klidně Vašku stránky udělej, i já myslím, že C1 si fanklub zasllouží, třeba na tom lidi jezdí do práce a víc je nezajímá, ale třeba se pletu. Mně osobně by nedělalo ani problém vyrazit pár set km na sraz, ta motorka je velmi komfortní.
GoPro Ti z přísavky na okne nespadne, ale já používám tyčku v ruce, na C1 to jde, za jízdy levou ruku nepotřebuji. Tyčku si za jízdy natáhnu i zasunu a pak odložím do síťované přihrádky u nohou. Chci, aby byla na záběrech vidět i motorka, takže vytáhnu tyčku nad střechu a oknem se koukám dovnitř, nebo jsem teď zkoušel držet kameru až u země a zabírala mne zespodu nebo jsem ji držel vpředu těsně vedle motorky, na záběru je znak BMW, kus kapotáže a předního kola s blatníkem a přede mnou jedoucí Drákula na druhé C1...:-). Možností je spousta.
No, jak říkám - "bude to výzva"... Jen doufám, že nevjedu C1 a nevyjedu naháčem...
Mno, můžu zkusit něco vyplodit - co myslíš, že bude vhodnější - stránky ve stylu zpravodajského webu (třebas jako iDnes), nebo spíš diskusní fórum (jako je třebas toto)? Já si naopak myslím, že spousta lidí s C1 si to šine cestou jako poslední Mohykán a jen někde v koutku duše tuší, že kdesi nějaké další "céjedničky" jezdí.
Koukám po Internetu poměrně intenzivně zhruba od listopadu a našel jsem několik stránek/diskusí, kde bylo pár příspěvků a většinou to končilo "...to tu fakt nikdo s C1 není???". Na sraz bych klidně dorazil také, ale "pár set" bych tedy asi nedal. Ještě dneska se mi klepou kolena, když si vzpomenu na "prvních 180". Jezdím s ní sem/tam do práce (cca 25 tam + 25 zpět), ale na nějaké delší vyjížďky bych se musel vyhecovat. Snažím se, pokud možno, vyhýbat "superhlavním" silnicím, kde jezdí tlupa hovad, která mne několikrát málem poslala do pangejtu.
Tyčku??? No, mám ji také, ale jsem rád, když se za jízdy dokážu vysmrkat, pozdravit kolemjedoucí a vrcholem je pro mne otevření šíbru... Kdepak, tak daleko ještě nejsem. Přísavka na okno/šíbr to jistí. Přivážu to nějakým provázkem, pro případ. Ale tyčku si nechám až budu mít v kolech o nějaký ten tisíc víc.
Zdar C-ka,
mám zálusk na jednu C1 na Jmoravě,je to dovoz z IT, je to model
BMW C1 C1 125-Executive-ABS r. 2002, na co se mám mrknout ? Úniky, plasty,,, atd..