barokar napsal:
V roce 2010 jsem si chtěl koupit nového HD Iron 883 v UK, tam stál na naše cca 16X.000, u našeho dealera pak kolem 240.000. Připadá mi, že našinec si z našince dělá akorát tak dojnou krávu. Tolik můj příspěvek k pěkným Pariho cenám.
jestli ses taky neseknul s dph? takovehle rozdily tam imho nejsou, nebp ne i bmw ani ktm.
mam taky pul familie v UK, takze jsem to TROCHU sledoval.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
sadilek napsal:
Hlavně mi v některých případech přijde název DAŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY dost nevhodný .Chápu to z názvu daně tak že daním nějakou přidanou hodnotu,ale to u mnoha případů včetně tohoto dost pokulhává!Prostě bych to nazval daní "ždímací"!
jsou to "spotrebni dane".
...oboje je vysostne nemravne. Chudaci amici, kterym jsem letos v Portlandu vypravel o nasich modernich vymozenostech v EU - hlavne o danovem systemu. Cakli si z toho do textilu, bo Obamistan kraci cim dal rychleji nasim smerem.
ja v zasade souhlasim, nicmene dodal bych, ze leccos se mi ve Statech hnusi. zacal bych zdravotni peci/pojistenim.
17 cm
cibus napsal:
U vozidla do 1/2 roku a 6 tis. km se DPH plati vzdy, at uz bylo v cizine odecteno ci nikoliv. Tzn. ze muze dojit ke zdublovani dane.
takže musím počíta s tím že z 350.000,-Kč bude 423.500,-Kč. A při stáří nad půl roku ne?
podle toho, co tu psali, musi byt starsi pul roku A ZAROVEN najeto nad 6000 km
17 cm
Kupoval jsem motorku v D a když jsem byl na evidenční kontrole (STK) tak mi technik sám řekl ať najezdím minimálně 6000km a teprve pak k nim přijedu, jinak mi může úřad napočítat daň. Motorka byla stará 2 roky takže podle toho se daň neplatí pouze pokud je starší půl roku a má najeto více než 6000km... Každopádně na evidenčním listu mám více než 6000km a jsem v klidu.
Tahle afera mi pripomina tu zimni s alukufry. Opet tu mame konkurencni boj, kdy neschopni slabodusi jedinci misto toho, aby vymysleli co u sebe zlepsit, tak vymysli, bludy o konkurenci.
Takze mila alenko, me jakozto potencialniho zakazni jsi pekne nasr.ala a spolehni se, ze sve zkusenosti predam dal
To all:
Kdyz se budeme vsichni chovat jako alenka bez nasledku, tak ho.vna, ktery ted mame po kolena budem mit nad hlavu
xjav napsal:
Dokonce ani v EU absurdistánu se neplatí DPH dvakrát.
Tady bych se obával, že to tak opravdu není, resp. být nemusí ... jak píše Cibus.
ze zákona o DPH:
§4, odst. (3)
b) Pro účely tohoto zákona se rozumí novým dopravním prostředkem
1. vozidlo určené k provozu na pozemních komunikacích s obsahem válců větším než 48 cm3 nebo s výkonem větším než 7,2 kW, pokud bylo dodáno do 6 měsíců ode dne prvního uvedení do provozu nebo má najeto méně než 6 000 km. Tj. i past stará 10 let, pokud má míň než 6tkm je nová ...
a aby toho nebylo málo, tak:
§19 Dodání a pořízení nových dopravních prostředků uvnitř území Evropského společenství
(6) Osoba, která není plátcem, a pořizuje v tuzemsku nový dopravní prostředek z jiného členského státu, který bude registrován k provozu v tuzemsku, je povinna předložit daňové přiznání, ke kterému přiloží kopii daňového dokladu, hlášení o pořízení nového dopravního prostředku do 10 dnů ode dne pořízení. Na základě tohoto daňového přiznání správce daně vyměří částku daně, kterou je pořizující osoba povinna zaplatit místně příslušnému správci daně do 25 dnů ode dne, kdy jí daň byla vyměřena. Pozorný čtenář zjistí, že tady není pro neplátce žádná varianta jako "pokud si to prodávající neodečetl, nemusíš DPH platit" apod. Ne, prostě zaplať. A je fakt jedno, jestli si to prodávající nechal vrátit nebo ne. Je tedy potřeba ve vlastním zájmu dbát na to, aby si prodávající nových dopr. prostř. nechal DPH ve své zemi vrátit (i když je neplátce, ale pozor, pokud na to má ovšem nárok ... chachá to je vy.ebávka) a o tu daň snížil prodejní cenu. V našem zákonu je tento postup (tj. prodávající CZ kupující EU) popsán v §19; v zákonech EU zemí by to tedy mělo být stejné:
(5) Osoba, která není plátcem, a příležitostně dodá nový dopravní prostředek, který je přemístěn do jiného členského státu, se považuje za osobu oprávněnou uplatnit nárok na odpočet daně, kterou zaplatila při nabytí nového dopravního prostředku ve sjednané ceně nebo při dovozu nebo při pořízení z jiného členského státu, a to maximálně do výše daně, kterou by byl povinen odvést plátce, pokud by dodání bylo zdanitelným plněním v tuzemsku. Tato osoba je oprávněna uplatnit nárok na odpočet daně u svého místně příslušného správce daně v daňovém přiznání, ke kterému přiloží kopii daňového dokladu, a s hlášením o dodání nového dopravního prostředku předloží daňové přiznání do 10 dnů ode dne dodání nového dopravního prostředku do jiného členského státu. Pokud nárok na odpočet daně neuplatní v tomto daňovém přiznání nebo na požádání správce daně neposkytne informace nutné ke správnému stanovení nároku na odpočet daně, její nárok zaniká.
Pokud se to někomu nechce číst celý tak to zkrátím do 3 slov:
m.dat m.dat m.dat!!! (. = r)
Upravil dokturek dne 19.07.2013 14:43
Túto diskusiu by som úplne vymazal(i všetky s Alenkou). A pokrytcom a závistlivcom dal čo najmenší priestor na zničenie pár vecí čo fungujú. Spokojný zákazník je najdôležitejšia a jediná vizitka dobre odvedenej práce.
Proč to rušit,mazat,zavírat atd.,vždyť ten problém s DPH je reálnej,lidi by o tom měli vědět,že je potřeba se u téměř nové motorky zajímat o legislativní stránku věci,jen bych to prostě nevstahoval na jednoho prodejce (tady Pari),ale spíš bych to paušalizoval na fšechny. V minulosti taky nikoho nezajímalo nezaplacený povinný ručení,najednou se lidi diví,že se na ně valí zefšech stran ČKP s jejich vymáhacím kolotočem,a nikde není psaný,že za nějakej čas se nebude tohle dít u motorek,který si někdo pře 5ti-10ti lety koupil za velmi příznivou cenu... V tomhle bych byl opatrnej a chce to,aby byli lidi informovaní,co se musí,nebo nemusí platit,né že to momentálně jen nechtějí slyšet a zavřou rači vobě voči
Pari by to měl vzít trochu z nadhledem,alenka to nemusí srát do každýho inzerátu a rači by měl někdo vyčuchat správnej postup,kterej nám ukládá zákon,ať je v tom jasno.
Pred 14ti dny jsem koupil dovezenou moto s 500km a prodejce me vyslovene upozornil, ze musim zaplatit DPH i kdyz jsem fyzicka osoba. Samozrejme to platit nechci, ale bez toho mi to dopravka nechce prihlasit. Pokud mate nekdo radu, prosim do PM
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku
Pizzy Bender napsal:
Pred 14ti dny jsem koupil dovezenou moto s 500km a prodejce me vyslovene upozornil, ze musim zaplatit DPH i kdyz jsem fyzicka osoba. Samozrejme to platit nechci, ale bez toho mi to dopravka nechce prihlasit. Pokud mate nekdo radu, prosim do PM
neblbni.. kdyz uz o tobe vedi, aby ti to zpetne nenauctovali i s pokutou a penale.
navic bacha ... vedomy se vyhejbani dani neni zadna sranda i z hlediska trestniho rizeni.
nezapomen, ze vysavani nevolniku je snad jediny, co tu funguje (
Upravil hicks dne 19.07.2013 19:16
17 cm
ani ti prihlasovaci?
Upravil hicks dne 19.07.2013 20:47
17 cm
14 mesicu, ale do telefonu me urednik ujistoval, ze kdyz ma min nez 6000km, je nova, tudiz mam zaplatit.
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku
Labus01 napsal:
Jestli to má dokturek ze spolehlivýho zdroje, tak jsi v klidu, pač je tam napsáno NEBO
...coz je logicky ta horsi varianta
17 cm