Mr GS: ale vůbec ne, nepodporuj jí, když tě nabaví a nezajímá. Ignoruj jí. Ale pokud jí nezávidíš třeba tu úspěšnou crowdfundingovou kampaň "na knížku" nebo na co to bylo, tak to nekritizuj. Je to její věc. Když si nějakou dobu (třeba pár let) budeš číst nějaká motorkářská fóra v cizině a u nás, tak zjistíš, že ten hlavní rozdíl mezi třeba američany a náma není v těch penězích, kterých mají pochopitelně mnohem víc (a nižší ceny a větší výběr téměř všeho) ale v tom, že když tam někdo dá fotku nějaké nastrojené motorky, tak mu na to většina napíše "je to hezký, užij si ježdění". Téměř nevidíš výkřiky jako "to ses musel zbláznit, že si tam dáš tenhle a tenhle předražený krám, to já bych si to nikdy nekoupil a vlastně celá ta motorka je nesmysl, za ty prachy jsi rovnou mohl koupit tohle..." Tak to tam nefunguje. Takže pokud tady někdo má proti Dominice nějaké argumenty, které jsou ale třeba pro tyhle lidi typické (nespolehlivost, že chtějí platit i za to že jen přijedou ale nic neprezentují, amatérismus...) tak může kritizovat ale že je skupina lidí, kteří by asi i zaplatili aby se s ní mohli setkat? No a co? Jsou lidi, kteří zaplatí balík za oběd s Kateřinou Brožovou. No a co? Je to jejich věc. Myslím, že pokud jí neposíláš peníze, nechodíš na její přednášky a prezentace, tak jí nijak nepodoruješ. Pokud si o ní četl někde v časopise, který si kupuješ nebo máš předplacený, tak můžeš napsat do redakce, že tě to irituje a nechceš, aby za tvoje peníze, vydávali takový články a jsem si skoro jistý, že by ti vrátili cenu toho časopisu nebo alespoň poměrnou část za ten cestopis. Já bych třeba takhle chtěl teda vrátit peníze za články o okruhových závodech silničních motorek, které tam jsou a taky mě nezajímají a místo nich bych si radši přečetl rozhovor s Marcem Comou například.. Ale to odbočuju. Tak jí prostě ignoruj. Je to tvoje svatý právo. Ale nemusíš to hrotit ne?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ja se klidne priznam ze sem prispel obema. Jak dominice tak klukum na Bajkal. A nevidim na tom nic divnyho. Prispel bych jim i kdyby za to nic nebylo. Libilo se mi ze byli prvni co s tim takhle prisli a byl jsem zvedavej jak to dotahnou.
Petře, já mám taky sen... Sen , mít opravenou motorku a vyrazit pak na ní opět k Baltu... Jenže si beru nemalou hypotéku a prachy na opravu musim někde splašit..., takže chci aby jste se na mě všichni složili, protože si chci splnit sen
To je ale špatně, správně jsi měl napsat "ale já mám svůj sen a vy mi MUSÍTE ten sen pomoct splnit". A proto jsi měl hnedka založit nejlépe na nějakém jiném kickstarteru (třeba nakopni.me) kampaň.
100Kč: symbolický sympatizant
500Kč: symbolický sympatizant ale dostane některý z prázdných obalů od čehokoliv co projde tvojí domácností
1000Kč: všechno co předtím a navíc osobní věnování napsané fixou na obalu od čehokoliv
5000Kč: bronzový sponzor - všechno co předtím a navíc jméno napsané na spodní straně šusplechu
10000Kč: stříbrný sponzor - všechno co předtím ale jméno napsané na spodní straně sedla
50000Kč: zlatý sponzor - všechno co předtím a navíc osobní setkání u sklenky vína v hospodě u vás s tím, že sklenku vína platíš ty a prázdnou skleničku si sponzor může nechat na památku.
To by byl správný postup Jo a ještě to chce odpovídající video.
Já bych přispěl na jednosměrnou cestu za Ural jedině cikánům. Na cestu do Australie bych jim klidně i koupil děravé necky.
Upravil Kasak dne 28.11.2014 15:12
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Já bych přispěl na jednosměrnou cestu za Ural jedině cikánům. Na cestu do Australie bych jim klidně i koupil děravé necky.
Já bych ještě přispěl na musulmany a politickou elitu.Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
rak72 napsal:
Čím dál víc se hovoří, že lidi nedovedou pochopit psaný text a tady to jasně dokazují reakce na Mr GS.
Shrnu jeho příspěvky do jedné věty. Přestaňte onanovat nad fotkou Dominiky, ocasy schovte do gatí a měřte všem stejně.
Ale proč?? Je jenom moje vůle komu peníze dám a čí články budu číst..na čí přednášky budu chodit..nikdo mě/ ostatní nemusí poučovat o tom co mám a co nemám dělat.. Je to o sympatiích ( a nejen o k..dě ). A podle toho jaký zájem kolem sebe vzbuzuje, myslím, že sponzoři opravdu neprohloupili.
Nikdo přece tady nesrovnává Dominiku s někým kdo objel celý svět za své...kdo z nich je lepší.. Nebo byla původní otázka tohoto vlákna, KDO JE LEPŠÍ?
Proč ji musíte okamžitě srovnávat s tím nebo oním? Přijde mi to trapné a ubohé..
TomasTT napsal:
Mr GS: ale vůbec ne, nepodporuj jí, když tě nabaví a nezajímá. Ignoruj jí. Ale pokud jí nezávidíš třeba tu úspěšnou crowdfundingovou kampaň "na knížku" nebo na co to bylo, tak to nekritizuj. Je to její věc.
Tak když už i ty,tak to bych měl asi vážně přehodnotit můj způsob vyjadřování
NEKRITIZUJI JI,ALE LIDI,CO POSÍLAJÍ PENÍZE RADŠI JÍ,NEŽ JINÝM!!!
A myslím,že oba dva víme,proč to tak je ...akorát to ještě nikdo nenapsal veřejně.
Mě prostě sere ta lidská tupost.
1) Malá,mladá,blonďatá holčička na cestě na malý ****ní motorce.To je roztomilý,jak panda na šlapacím kole...no to se vydáme,ikdyby na chleba nebylo.
2) chromej bejvalej pankáč,co chlastá jede na 4kolce....a co jako?Ať si to zaplatí ze sociálky...tu přece taky platím já
to je jen jeden příklad z mnoha,ale stejně zbytečný,protože jsem závistivec...nejlepší argument nedostatečně inteligentních lidí,protože proti tomu není ochrany...dokaž,že nezávidíš Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
To : Mr.GS Covece netusil jsem ze kdyz prispeju na tohle sem tupej. Asi se nad sebou budu muset zamyslet.....
V čele s ku..ou Zemanem...
Kam se to posílá? Už je někde konto?
Upravil hobr dne 28.11.2014 15:35
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
omar71 napsal:
To : Mr.GS Covece netusil jsem ze kdyz prispeju na tohle sem tupej. Asi se nad sebou budu muset zamyslet.....
Jestli splňuješ oba dva body,tak jo
jestli jsi to ani nedočetl a musel jsi reagovat,tak taky trochu
a jestli máš potřebu si to prostě jenom brát osobně z neopodstatněných důvodů,tak to je jiná
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
to je masáž:-))))))
jen pár vět
k penězům. Jsou mnou vydělané a dám je komu chci a je mi buřt co se komu pozdává nebo ne...
Dominika je hezká..ale určitě se s ní nepokakám..ale i tak přeji aby dojela zdravá a spokojená.
neškatulkujte lidi,nikdo na to nemá pravo..protože když to budem dělat kde je svoboda...je přeci každého věc co a koho podporuje a jak utrácí peníze a za co je utrácí..dám je a utratím kde chci já a ne kde si někdo myslí že to je lepší...protože jen já vím co chci a proč je kam dávám...
takže všem krásný podzimní večer... svaly na palci nebo jazyku si nechte do parlamentu nebo pro manželky:-))) http://czunici.ra...
Mr. GS, já to teda (a evidentně i další) pochopil tak, že ti vadí že ona konkrétně přišla s tou kampaní. Možná to chtělo napsat trošku jinak.
Nicméně - pankáči nemají tak špatný "marketing" a dost lidí jim pomáhá i s propagací a médii atd. Proč teda nepřišli třeba s DVD nebo nějakou publikací podobně financovanou jako ta Dominika? Když to uděláš na nakopni myslím, tak to minimálně ze začátku bylo i bez poplatku. Nejsem si jistý ale ten portál, zá kterým stojí Reiffeisen banka poplatky nechtěl.
U Dominky je inspirace Danem víc než evidentní, pokud to celé nepřipravil a neřídil on - minimálně v diskuzi jí tvrdě brání. V roce 2012 měl kampaň na IndieGoGo na cestu do Jižní Ameriky. Dokonce se dá dohledat, jak o tom psal. Pochopitelně zdůraznil, že pro cizince je 100 dolarů něco jiného než pro nás 2000Kč. Ale i tak to stáhnul a nedokončil. Místo toho tam dal kampaň na 20000 dolarů (což je 400 tisíc korun) na výrobu filmu o cestě trabanty a získal jen 37% - 7300 dolarů. Měl to úplně klasicky - od 10 dolarů (tvoje jméno na webu) až po 1000 dolarů (jméno na autě velkým písmem, uvedení v titulcích, podepsané DVD, fotka a pozvánka na párty pro dvě osoby s členy týmu s tím, že si zaplatíš letenku a ubytování). Klasika. Nicméně 72 lidí mu dalo 10 dolarů a jeden zaplatil druhou nejdražší možnost za 500 dolarů (bez párty). Celkem měli 203 lidí, kteří tenkrát do toho dali svoje peníze. Něco asi neudělali, co udělat měli - pořád tam visí vzkaz Marka Lutonského (celkem známá figura v ČR), že stále čeká na nějaké bonusy, které měl dostat a nic nedostal... Nicméně pokud se s lidmi dohodli, že ty peníze nebudou vracet, tak měl příspěvek na cestu asi 150 tisíc, protože to DVD by dělali tak jako tak myslím.
Tak kruci, proč to teda nezkusí někdo další, když jejich cesty jsou zajímavější, fotky a historiky atraktivnější a třeba i víc "motorkářský" nebo čtyřkolkářský? Ono to bude možná taky o tom, že ti, kteří do té kampaně Dominice na knížku přispěli (a bylo jich skoro 600), nebyly možná vůbec motorkáři. Každopádně ona chtěla na vydání 60 tisíc a vybrala skoro 300 tisíc. Přečíst si reakce lidí na startovači je docela náročný - hodně příspěvků jsou útoky a poznámky že "bohatá holka tahá z lidí peníze" apod. Ale když se to pročte, tak tam je fůra lidí, co jí přáli štěstí a knížku chtěli podpořit. Tak proč to teda další nezkusí? Třeba neumí napsat zajímavou knížku? To je taky možnost. Každopádně jen na nějakou cestu ta podpora asi nefunguje (viz stažená kampaň Dana) ale na vydání DVD nebo knížky to asi je v pohodě. I když ty peníze jdou prakticky na to samé. Jen výstup je jiný.
Upravil TomasTT dne 28.11.2014 16:08
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
rád bych poprosil pana mistra o možnost přispívat na cokoliv a důvody, ať už jsou jakékoliv, si nechat pro sebe a nevkládat mi do úst smyšlené důvody. děkuji
říkám si hurikán
2)chromej bejvalej pankáč,co chlastá jede na 4kolce....a co jako?Ať si to zaplatí ze sociálky...tu přece taky platím já
Jen bych te trochu chtel opravit, oni nevybirali prachy na CESTU, tu si zaplatili sami, ty penize budou pouzity na vyrobu filmu, jinak to, ze vybirali tolik bylo proto, ze sebou brali i kameramana. To kolik si clovek stanovi kolik chce vybrat, vychazi z nejake dlouhodobe kalkulace, ze se pak posere to ci ono a prachy bud jsou navic nebo min je proste riziko tech co vybiraji i tech co prispivaji.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Ted trochu k diskuzi, do ktere sem puvodne nechtel vubec prispet. Na Dominiku mam svuj nazor, ktery tu prezentovat nebudu, jelikoz je to jen moje vec, zas by to byl kolotoc polovina by nadaval polovina klepala na rameno.
A pokud se bavime o davani penez nekomu nebo na neco, tak zakladem by melo byt to, ze kazdy ma pravo ze sve vule komu chce prispet. A zacinato treba 10kc bezdomovcovi a z po stamiliony na sportovce. A to jestli to dela pro reklamu nebo proste ho nejaka slecna uhranula je uz pak jeho vec.
Upravil schrek dne 28.11.2014 18:31
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček