Mi to téma přijde stejně pitomý, jako to o transformaci. Za chvíli bychom mohli řešit Chivavy nebo Pekináky. Sežrat nesežrat?
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Mi to téma přijde stejně pitomý, jako to o transformaci. Za chvíli bychom mohli řešit Chivavy nebo Pekináky. Sežrat nesežrat?
Sežrat. Rozhodně sežrat
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Mňo čuník bude lepší než "štěkanátky", ale proti gustu...Ale tímto tu nebudu zasírat diskusi.Taky o něčem menším na procházky uvažuju, ta7,65 je asi takovej kompromis, co vy na to?
Upravil Karlos1 dne 22.01.2015 22:30
Karlos1 napsal:
Mňo čuník bude lepší než "štěkanátky", ale proti gustu...Ale tímto tu nebudu zasírat diskusi.Taky o něčem menším na procházky uvažuju, ta7,65 je asi takovej kompromis, co vy na to?
nebo 635 a pak uz je jen prak...
Jo a nebo Kuše.Já jen že je taková menší samonabíjecí 15 včeliček v zásobníku a na těch 10 až 20m je jistá
Karlos1 napsal:
Kompromis v čem? Ve velikosti ráží snad jo ale jen z pohledu matematika ... na co to chceš?
I pes má svůj den a dneska je ten den a já jsem ten pes!
Karlos1 napsal:
nebo 635 a pak uz je jen prak...
Jo a nebo Kuše.Já jen že je taková menší samonabíjecí 15 včeliček v zásobníku a na těch 10 až 20m je jistá
Jak už nejen tady bylo mnohokráte řečeno a někteří i ze zkušenosti vědí - co nepořešíš do 1 až 5 rány je jako by se nestalo. Do válečného konfliktu se tyhle flusbroky nosej maximálně jako druhá záloha či skladná nouzovka.
Na takovéto "běžné" nošení mám vysmívanou 6,35 a to dokonce bez mířidel, jen s drážkou od ČZ. Stálo to 1500,-, není to o moc větší než zapalovač a kupodivu se do zásobníku vleze 7 kousků. Bez zásobníku to nejde ani natáhnout. je to zbraň pro "blbý" a blbovzdorná. Na 15 metrů s ní nastřílím s celkem slušným rozptylem a na 25 metrů se s ní dá ještě trefit, ale už to není to pravé ořechové. Nicméně účelem skladných obranných střelných zbraní je rádis cca 2 až 5 metrů. Na to plně postačuje.
jedinou nevýhodou, z mého úhlu pohledu je to, že nemá vůbec žádný astrašující účinek a při jejím tasení seprostě musí použít, aby šmejd neumřel smíchy.
Ovšem testem na prasečí hlavě jsem se ujistil, že bych účinek toho trpajzlíka přeci jenom nechtěl zkoušet na vlastním těle.
První zbraní byla ČZ 75 v semikompaktu (komakt už má malé tělo a "ztrácí" se mě v ruce). Tahal jsem to železo několik let a věřte, pronese se to, pod trikem boule, prostě to tak nějak všude překáží. Pokud je na opasku, tak to ještě jde, ale mít kvlůli pistoli v létě sako je fakt peklo. Takové ty ledvinky kolem kraťasů jsou také k prdu. Pořád je to o pohodlí. To malou štěknu šoupneš i do plavek a vidět není (pokud tedy nejsi rentgenový snímek). Ale zase faktem je, že když vyndáš kilové železo, tak to někdy stačí a taky se s tím dá slušně mlátit. Je to i tak trochu boxer. A tím jsem u toho, u čeho jsme i u motorek. Univerzální zbraň prostě neexistuje, stehjně jako motorka. Některé modely se tomu blíží, ale nikdy to není ono.
Takže u zbraní (je to pořád levnější než motorky) jsem šel cestou více méně jednoúčelovek. 6,35 do kaúpsy, když někam jedu, 9mm, když bych se potencionálně někde mohl vystavit velkému maléru a 22 na trénování technik a vůbec pro levné zablbnutí. A ano, uvažuji ještě o kusu železa ve větší ráži a o opakovací brokovnici. My house, my castle. Brokovnice na takové to domácí bránění mě přijde jako celkem dokonalá.
Jo a když už jsme u těch praků, jedny poctivé vidlice mám pořád schované a zvažuji jejich vzkříšení. Ocelová kulička z ložiska má také svůj efekt Co se v mládí naučíš.......
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Kasak napsal:
Jako starej pytlák můžu na 100% říct, že ložiskové kuličky je to nejhorší střelivo do praku.
No ja, jenže moje zkušenost s pytlačením končí u ryb (které stejně nežeru) . Tedy kromě armády, kde jako původně lesní zhouba (tramp) jsem se uměl přiblížit ke zvěři a SA58 se sklopkou byla výborná i na černou zvěř. A opět jsem se neúčastnil konzumace, bo mě to smrdí a nechutná. Pravda, v podmínkách ČSLA s použitím kuchařů stejného věku to ani nemohlo být nic extra už tak ějak z principu.
Po Libavě dodnes běhá a chrochtá leccos
No a do praku mám osvědčené i matky od 8 výše.A kulička léta přeci jenom lépe než dlažka.
Za mlada jsme používali do praku obyčejné hliněné kuličky a byly dost přesné . Před nějakou dobou jsem zkoušel ,40" olověné kule do perkuse a byla to tedy šupa. Tím bych nechtěl dostat. A na 25 metrů figura - úplná pohoda. Takový ten klasický prak s opěrkou se dá docela dost natáhnout... a je to tiché. A maticky když chytly rotaci pěkně zpívaly
Upravil kastan dne 23.01.2015 23:33