To mě taky Vlastimile, ale pobavil mne pohled na vstup USA do války. Nikomu ho neberu, doporučuji sice překonat lenost a něco si o historii přečíst z ověřených zdrojů, ale chápu, že dnes je moderní (a hlavně pohodlné) přejímat věci ze sociálních sítí i jiných zdrojů, nejlépe se senzačním či konspiračním podtextem, nepátrat po pravdivosti a neověřovat (chápu, to bolí).
Jako pravděpodobnější mne ale napadl trolling a řekl jsem si, že to asi bude ten případ, jinak si "názor" či spíše tvrzení ve stylu mediální konvojové hvězdy Jiřího Vyvadila, neumím vysvětlit.
Ty hobr ty máš štěstí že už jsi v důchodovém věku,jinak by se Ti mohlo stát že by jsi za pár let makal na "uranu"....neříkám že amerika materiálně rusům nepomohla to se dá i leckde dočíst.Ale tu druhou frontu otevřeli fakt až dostali bobky že se bude mluvit rusky i v portugalsku[/quote]
Si připadám jak na hodině občanské nauky A opět musím odporovat, jako tenkrát Výše zmíněné tvrzení je klasická tisíckrát opakované klišé, co se v našich končinách stalo pravdou. Druhá fronta byla otevřena de-fakto v létě roku 1943 vyloděním spojenců na Sicíli a v Itálii, následná kapitulace Itálie a její obsazení Německem. V té době probíhali teprve boje u Kurska. I kdybychom brali otevření druhé fronty až vyloděním v Normandii 6.6.1944, tak v té době se Rudá armáda teprve připravovala na velkou ofenzívu, která začala k výročí útoku na SSSR, tedy 22.6.44. Až 4.7. padl Minsk a na severu se vojska 13.7 dostala do Vilniusu. Bojovalo se tedy stále ještě na území SSSR. Původní hranice z roku1941 válka překročila až později.Tedy rozhodně v červnu 1944 nehrozilo, že by se Rudá armáda hnala Evropou až k Atlantiku.
Vím, že vyvracet historická klišé je boj s větrnými mlýny, ale nedalo mi to Tady navíc nehrozí, že matka musí k řediteli školy na kobereček, jako tenkrát, když jsem podobnými opravami vytáčel učitele Tedy aspoň doufám Vlastimile Přeji vše dobré a šťastnou a pohodovou cestu
GS 1200 R Adventure
Díky kamaráde:-). Ano, některé příspěvky tomu odpovídají. Jen s radou "nekrmte trolly" nesouhlasím, když je nikdo neodhalí, budou si někteří (jednodušší) lidé myslet, že na to není protiargument, tudíž je to pravda a tu budou dál šířit, už bez zlého úmyslu, ale ve svatém přesvědčení svého věrozvěstectví. Teď mě napadá že já vlastně nevím, jestli jsou na tomto fóru opravdoví trollové nebo jen naivní šiřitelé jejich pseudopravdy...
Omlouvám se za OT.
Upravil Ivan dne 03.04.2015 15:33
Díky kamaráde:-). Ano, některé příspěvky tomu odpovídají. Jen s radou "nekrmte trolly" nesouhlasím, když je nikdo neodhalí, budou si někteří (jednodušší) lidé myslet, že na to není protiargument, tudíž je to pravda a tu budou dál šířit, už bez zlého úmyslu, ale ve svatém přesvědčení svého věrozvěstectví. Teď mě napadá že já vlastně nevím, jestli jsou na tomto fóru opravdoví trollové nebo jen naivní šiřitelé jejich pseudopravdy...
Omlouvám se za OT.
Osobne si myslim, ze minimalne bobgs a kloss trollove jsou...
Omlouvám se za OT.
Osobne si myslim, ze minimalne bobgs a kloss trollove jsou...
Bluesbery, .....fakt poctivě jsem se snažil, nemontovat se alespoň sem, ale když už jsem byl citován....
Doteď jsem si myslel, že troll je jen severský skřítek(inu taky nemusím znát všechno, že?). Tak jsem se nechal poučit: http://echo24.cz/...o-vyvadila
No a budu asi radši trollem, statt ein Trottel zu sein.
A aby mi nebylo vyčítáno, že odbíhám od tématu : http://www.novink...eller.html http://www.novink...r-uhl.html - i když tohle je spíš pro sekci Kyjev - ale ono se to tak nějak prolíná, a jak s pane Uhlem v mnohém nesouhlasím, tak s tímhle, se můj světonázor shoduje (je toto pořád ještě trolling, nebo už jen naivní šíření mojí pseudopravdy? - mám v tom poněkud zmatek)
P.S: V zájmu odhalení nepřátelských propagandistů, neměl bys prověřit taky zakladatele vlákna, toho JirkuHK? - podle mého v tom může mít prsty,...jestli to rovnou není nastrčený agent Ruska! - bez jeho vlákna bych neměl kde tu svoji propagandu šířit a vy jste v klidu mohli řešit "divné zvuky z motoru" nebo "pomoc v divočině" (což je fakt nářez..... prostor dostupný odtahovou službou nazývat divočinou...., asi se zase ztrácím v pojmech nebo jsem se o divočině učil něco jiného - leda že se jedná o Pražáky - to bych chápal, pro ty začíná Asie kousek za Havlbrodem)( je už konečně tohle trolling jak vyšitý ANO/NE??)
Klossi, Kelleruv komentar je naprosto mimo misu a nema ani cenu na nej reagovat. Co se tyce Uhla, coz je cisty bolsevik a trockista (Trockij), rozhodne davam za pravdu Pehemu : http://www.novink...-pehe.html
Jo a pro nektere prazaky Vorient zacina uz za Říčanama...
Upravil bluesbery dne 03.04.2015 19:24
bluesbery napsal:
Klossi, Kelleruv komentar je naprosto mimo misu a nema ani cenu na nej reagovat. Co se tyce Uhla, coz je cisty bolsevik a trockista (Trockij), rozhodne davam za pravdu Pehemu : http://www.novink...-pehe.html
No konečně,.... aspoň v něčem shoda (Peheho samozřejmě nemyslím).
Aber, mein Gott!?!, když si o Amících a Rusech myslím to samé co Uhl, dann binn ich auch ein trockista?, sou na to nějaké prášky? ....můžu já vlastně jezdit na BMW?... není na to nějaký zákon? ... třeba něco jako prznění rasy nebo tak?
bluesbery napsal:
No konečně,.... aspoň v něčem shoda (Peheho samozřejmě nemyslím).
Aber, mein Gott!?!, když si o Amících a Rusech myslím to samé co Uhl, dann binn ich auch ein trockista?, sou na to nějaké prášky? ....můžu já vlastně jezdit na BMW?... není na to nějaký zákon? ... třeba něco jako prznění rasy nebo tak?
jozinzbazin napsal:
To BOBGS - dlouhodobou zkušenost s rusama máme. a odplácet od toho národa nic nechci. Nicméně, měl jsem obavu, že lidí jako jsi ty je moc. Nyní už jsem klidnější, ostuda u konvoje nebyla a hlupáci byli naštěstí v menšině.
No chápání ti jde ztuha, při tvých názorech nic mimořádného, ani netušíš o čem jsem psal. Achich ouvej.... :-)))
PeDR napsal:
S těma rusofilama máte pravdu, podívejte se na všelijaké diskuze a hlavně na čas, kdy to píšou. Jsou to lidi co nechodí do práce a jen závidí těm úspěšnějším.Nemůžou se smířit s tím, že nemáme všichni stejně a že na ně ti úspěšnější a pracovitější už v kolektivu nedělají.Takoví budou ale vždycky.
Až tady vlítnou islamisti tak budete vzpomínat na ty časy když sem přišly vojska Varšavské smlouvy.A hlavně mi napište že ti co jste jim s nadšením mávali Vám pomůžou...
No, ty zkušenosti máme, v roce 38 nás spojenci podpořili :-))) v Mnichově a Amerika vstoupila do války až když bylo jasné, že z toho budou pořádné mergle a když se začala bát že Evropu osvobodí Rusové. Pomoc USA byla zaplacena do posledního centu platinou a zlatem, my jsme ještě nedávno platili Anglii za pobyt československých vojáků v Anglii během 2. sv. války. Holt každé spojenectví něco stojí. Všichni vojáci co proti fašismu bojovali si zaslouží úctu a poděkování. Jen mi není jasné, proč teď podporují nácky na Ukrajině. Je to asi stejná filosofie, jako když vyzbrojili IS k boji proti Asadovi, teď na to čumí jak husa do flašky? Holt na fšetko máme odborníkou. No nemusím rozumět fšemu :-))))
Včera jsem poslouchal diskusi na téma diskusních fór, sociálních sítí atd. a zazněla tam i definice pojmu "trolling". Některé zdejší příspěvky tuto definci (znamenající v podstatě provokaci, autora téma často nezajímá atd.) celkem naplňují.
Krtku kolik je hodin, krtek vytáhne teploměr a povídá - třináctého. Takhle odpovídáš, zkus to líp, pokud to umíš, :-))))
bobGS napsal:
[quote]
Amerika vstoupila do války až když bylo jasné, že z toho budou pořádné mergle a když se začala bát že Evropu osvobodí Rusové...
Běž za roh a nalískej si! Rusové neměli vojenský materiál, nebýt pomoci Amíků tak je Hitler hnal až na Sibiř...
Kdyby Američané nevstoupili do války, tak je tu Velkoněmecká říše dodnes (a z nás nikdo).
Je jasné, že na vojenských dodávkách se vydělávají peníze. Je to byznys jako každý druhý, ale bez pomoci USA by Anglie nepřežila a Rusko bylo na kolenou..
Přečti si o tom něco a prosímtě vycházej z faktů, ano rusům bylo pomoženo - letadla plná platiny zlata a diamantů létala do USA, nebylo to zadarmo. Rusi zavčas přestěhovali továrny tam kam němci nemohli, podívej se na objemy výroby, hlásáš propagandu USA best of all, ale až tak to nebylo. USA pomohla v první fázi války, ale..... Pro Ameriku to byl především obchod, na kterém tvrdě vydělávali, takže žádná pomoc v boji proti fašismu, ale byznys.. Ostatně počet mrtvých vojáků USA 470 tisíc, počet mrtvých Rusů 25 milionů, to už je srovnání, nebo ne? Nebýt Pearl Harbouru, izolacionisté v USA by nedovolili vstup do války, to ví každý, kdo se tím zabývá.
PeDR napsal:
S těma rusofilama máte pravdu, podívejte se na všelijaké diskuze a hlavně na čas, kdy to píšou. Jsou to lidi co nechodí do práce a jen závidí těm úspěšnějším.Nemůžou se smířit s tím, že nemáme všichni stejně a že na ně ti úspěšnější a pracovitější už v kolektivu nedělají.Takoví budou ale vždycky.
Až tady vlítnou islamisti tak budete vzpomínat na ty časy když sem přišly vojska Varšavské smlouvy.A hlavně mi napište že ti co jste jim s nadšením mávali Vám pomůžou...
No, ty zkušenosti máme, v roce 38 nás spojenci podpořili :-))) v Mnichově a Amerika vstoupila do války až když bylo jasné, že z toho budou pořádné mergle a když se začala bát že Evropu osvobodí Rusové. Pomoc USA byla zaplacena do posledního centu platinou a zlatem, my jsme ještě nedávno platili Anglii za pobyt československých vojáků v Anglii během 2. sv. války. Holt každé spojenectví něco stojí. Všichni vojáci co proti fašismu bojovali si zaslouží úctu a poděkování. Jen mi není jasné, proč teď podporují nácky na Ukrajině. Je to asi stejná filosofie, jako když vyzbrojili IS k boji proti Asadovi, teď na to čumí jak husa do flašky? Holt na fšetko máme odborníkou. No nemusím rozumět fšemu :-))))
Ivan napsal:
To mě taky Vlastimile, ale pobavil mne pohled na vstup USA do války. Nikomu ho neberu, doporučuji sice překonat lenost a něco si o historii přečíst z ověřených zdrojů, ale chápu, že dnes je moderní (a hlavně pohodlné) přejímat věci ze sociálních sítí i jiných zdrojů, nejlépe se senzačním či konspiračním podtextem, nepátrat po pravdivosti a neověřovat (chápu, to bolí).
Jako pravděpodobnější mne ale napadl trolling a řekl jsem si, že to asi bude ten případ, jinak si "názor" či spíše tvrzení ve stylu mediální konvojové hvězdy Jiřího Vyvadila, neumím vysvětlit.
Uveď odkazy a zdroje, jinak plácáš prknem o rybník....je to o ničem.
bobGS napsal:
Přečti si o tom něco a prosímtě vycházej z faktů, ano rusům bylo pomoženo - letadla plná platiny zlata a diamantů létala do USA, nebylo to zadarmo. Rusi zavčas přestěhovali továrny tam kam němci nemohli, podívej se na objemy výroby, hlásáš propagandu USA best of all, ale až tak to nebylo. USA pomohla v první fázi války, ale..... Pro Ameriku to byl především obchod, na kterém tvrdě vydělávali, takže žádná pomoc v boji proti fašismu, ale byznys..
Co máš proti obchodu? Taky mohli Amíci obchodovat s Hitlerem!
(Omlouvám se soudným lidem. ale fakt nevím, jak na takový blábol reagovat)
bobGS napsal: Ostatně počet mrtvých vojáků USA 470 tisíc, počet mrtvých Rusů 25 milionů, to už je srovnání, nebo ne?
Ano, je.
Někteří se řídili heslem Nas mnogo, jiní měli jiná kritéria.
Omlouvám se všem obětem, ale takové srovnání bez uvedení dalších faktů nemá žádnou vypovídající hodnotu.
bobGS napsal: Nebýt Pearl Harbouru, izolacionisté v USA by nedovolili vstup do války, to ví každý, kdo se tím zabývá.
Ano, USA chyběl důvod (opět) nechat zabíjet své občany kvůli jeblým Evropanům...
PeDR napsal:
TY JSI VÁŽNĚ DEMENT...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
PeDR napsal:
TY JSI VÁŽNĚ DEMENT...
Milý Reno. Hloupému každý hloupý, větší dement je ten, který tak označuje někoho, na jehož argumenty nedokáže reagovat, nemyslíš? :-))))
Upravil bobGS dne 04.04.2015 20:17
PeDR napsal:
TY JSI VÁŽNĚ DEMENT...
Milý Reno. Hloupému každý hloupý, větší dement je ten, který tak označuje někoho, na jehož argumenty nedokáže reagovat, nemyslíš? :-))))
A napadlo tě třeba, že na takový hlouposti, co tady píšeš ani nejde reagovat argumentama???!!! To jsou znalosti ze základní školy... Podívej se jenom na rok kdy vstoupili amíci do druhý světový a kdy začali rusáci porážet němce... A to, že nebýt podpory američanů a anglánů rusům, tak by nikdy HItlera neporazili, se učí taky už na základce... To by mělo patřit k všeobecnému vzdělání, které ti zřejmě chybí... Proto tě nazývám DEMENTEM...