kos napsal:
Tak s kvalitou jakou to určitě dělají si počkej 10 let a budeš ten off jezdit znova. Jen s trochu větším zbytkem asfaltu.
Na to zapomeň to nejsou Čechy...a ikdyby se jim ty silnice do 10 let rozpadly, tak to postaví znova a za vlastní, protože ten nárůst turismu, co to způsobilo jim přinese takový peníze, že už pást kozy zpátky nepůjdou
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Pak jsme jeli z Kopliku do Plavu po SH20 cesta je komplet vyasfaltovaná a široká tak na dva kamióny, betonový zdi, mosty no prostě hnus. Tamare je komplet vydlážděno domy obloženy kamenem všechno takové Uni. Staví se tam benzínka. Benzín drahej jak píše Mr.Gs. To kvůli čemu jsem tam rád jezdil se ztrácí
Z tohodle konkrétně mě bylo tak smutno, že jsem litoval, že jsem tama jel. Radši bych si to pamatoval tak, jak to bylo dřív. Cesta z hranic do Kopliku byla na půl dne krásný projížďky, zážitků a parádních fotek...málo kdo se tam vydal a potkávali jsme jen místní. Teď mě to trvalo 1h a potkával jsem RTčka a moje "oblíbený" obytňáky Bych blil. A o těch několikapatrových hotelech ve výstavbě ani nemluvím. Sice je adekvátní náhrada na druhé straně hranic, ale toto je fakt škoda
Albánie holt zaznamenává velký boom v turistice. Taky mi to trochu vadí - SH20 byla jedna z nejhezčích cest v Albánii (a jsem rád, že jsem si ji několikrát projel, když tam žádný asfalt nebyl). Na letošní rodinnou dovolenou s dětma jsem ji už do plánu ani nezařadil, a raději pojedu "adekvátní náhradou na druhé straně hranice" v MNE - tam je to zatím parádní pořád. Po cestě tam potkáš tak akorát pár pastevců.
zajímavej úhel pohledu...jen so bojím, až se bude zase něčí žena chtít podívat napříč himalajským pohořím nebo brazilským pralesem.
Nedávno jsem podobné nářky četl směrem ke Kubě. A že když budou víc spolupracovat s USA, že už to tam nebude takové jako dřív a že to bude komerční atd.
Bílému muži se líbí, že může vjet na svém ocelovém oři do pánembohem zapomenutého kraje, kde žijou lidi za sto euro na měsíc. A potom přijede domů a vylepí to na fejsbůk a do internetového fóra. Ale nedejbože, aby se těm lidem začalo dařit líp a mohli jezdit po asfaltové cestě. To není v jejich zájmu! Osel je přec to nejlepší pro každého pod trvalým dohledem
Myslím, že o tom, že to je pro Albánce přínos tady nikdo nepochybuje. To jsou jen postesky po staré "nedotčené" přírodě.
Další věc je, že není pravda všechno, co se na idnesu píše Kdyby ses zeptal místních ( těch opravdu lokálních a ne těch, kteří tam přitáhli postavit hotel) tak možná budeš koukat, jak s náma souhlasí Ale to už se na netu nedočteš, to se musíš zeptat jich, protože ti facebook nemají
Oni jednou i v Rumunsku přijdou na to, že 20 EUR odpustek v podobě "enduro plakety" za to, že jim někdo týden v kuse oře les není nic extra...
Místních jsem se neptal, ale tak nějak si umím představit, jak by mi bylo příjemné, kdyby se mi do lesa za barákem sjížděla půlka západní Evropy jen proto, že u nich se to nesmí a u nás jo... pod trvalým dohledem
No, ale to už jsme tak trochu někde jinde, ne?
To není o tom, že se někde něco vyasfaltuje, ale o tom, že se někteří (většina) z nás chovají jako arogantní zm.rdi. Nebo si snad myslíš, že až ty kopce, který teďka ořou kroskama, někdo vyasfaltuje, tak bude všem líp? Servis motocyklů BMW Praha- východ
Mr GS napsal:
To není o tom, že se někde něco vyasfaltuje, ale o tom, že se někteří (většina) z nás chovají jako arogantní zm.rdi. Nebo si snad myslíš, že až ty kopce, který teďka ořou kroskama, někdo vyasfaltuje, tak bude všem líp?
to byl spíš takový postesk. pokud se někdo dovolává nedotčené přírody, asi by do ní neměl jezdit na motorce. dělám to taky, takže můžu stěží někoho kádrovat.
takže omluva za únik od tématu. To je o tom, že je pokrytecké sám chtít mít veškerý komfort ale jezdit na "advenčr" do Albánie a stěžovat si, že budou mít vyasfaltované cesty...
pod trvalým dohledem
Mr GS napsal:
To není o tom, že se někde něco vyasfaltuje, ale o tom, že se někteří (většina) z nás chovají jako arogantní zm.rdi. Nebo si snad myslíš, že až ty kopce, který teďka ořou kroskama, někdo vyasfaltuje, tak bude všem líp?
to byl spíš takový postesk. pokud se někdo dovolává nedotčené přírody, asi by do ní neměl jezdit na motorce. dělám to taky, takže můžu stěží někoho kádrovat.
takže omluva za únik od tématu. To je o tom, že je pokrytecké sám chtít mít veškerý komfort ale jezdit na "advenčr" do Albánie a stěžovat si, že budou mít vyasfaltované cesty...
Já jezdím po cestách užívaných i místními lidmi. Nikomu neořu louku ani les a ani jsem si nevšiml, že by se tady něco takovýho probíralo. Byla tady řeč o SH 20, což je, kdo ví jak, stará a používaná cesta a ty tady začneš argumentovat Kubou a nakonec lesem v Rumunsku... tímto jsem zhodnotil, že rozumná debata není možná, takže na toto téma s tebou končím
Takže argumentovat Himalájema a brazilským pralesem je v pohodě, ale Albánie je zúžena na SH20. Chápu, že se mnou končíš, dává to smysl
pod trvalým dohledem
Ty jo...to je jako doma s manželkou. Hádáme se o něčem a skončíme u něčeho co jsem neuděla/udělal před 10 lety...a co s tím hlavně nesouvisí...Škoda zrovna mě to začalo bavit
Klidně můžeš zastoupit kolegu
Sleduj myšlenkové pochody:
- ty jo, oni budou asfaltovat SH20
- no aspoň tam můžu vzít svoji ženu
- no jó, ale co životní prostředí - Himaláje, deštné pralesy?
a v závěru mi kolega vysvětlí, že SH20 je naprosto běžně používaná cesta a jejím vyasfaltováním se pravděpodobně vůbec nic nestane, a už vůbec ne životnímu prostředí
tak já tomu teda asi nerozumím? dokud tam jezdily GS tak to bylo v pořádku, ale posledně jsem tam potkal eRTéčka, to je ale bordel!
tady se evidentně ohýbá skutečnost podle toho, jak se to někomu hodí a já se omlouvám, že jsem si o tom dovolil diskutovat pod trvalým dohledem
Já se vrátím k původnímu tématu, i když je možné, že to tu bylo a já to přehlédl. SH 20 je už vyasfaltovaná až do MNE do Plavu, případně kde asfalt dnes končí?
Jak jsem psal. Já tam byl poprvé. SH20 je sice pod asfaltem, ale k dálnicím typu Glockner a třeba Stelvio to má stále daleko. Cestou jsme potkali pár motorek provoz skoro žádný. Za mne úplně v pohodě...pamětníci se hold musí poohlédnout po něčem jiném více na jihu nebo východě, pokud na to mají nervy. Nebo nebudou sobci a třeba tam vezmou děti a manželku svou stříbrnou Octávií .Ale to už je vlastně komerce.....