vojta napsal:
Bohuzel, ale po Rusku se da frcet a tech 600+ za den dat. Akorat nevim jak to bude vypadat v Čečensku, kudy mě navigace tahne...
Co ty v Atyrau, ses nepochlubil???
V Čečensku to vypadá dost dobře.Byli jsme sice jen v Grezném,ale řekl bych dost dobré,tady pokud myslíš silnice a lidi.Na každé křižovatce,kde jsme zastavili,probíhala čilá komunikace z okolních aut.Odkud jste,kam jedete,jak to máte daleko,kolik vám to jede,kolik vám to žere a pod.
Kde plánujete ten servis.Máte již někde domluveno?
PavelDR přiložený následující obrázek:
mara napsal:
To byl takovej nápad téměř na poslední chvilku, chceme se vykoupat v Kaspickým, ale v Aktau to zas otočíme a hurá domů, do Brna, do práce.
vojta napsal:
Bohuzel, ale po Rusku se da frcet a tech 600+ za den dat. Akorat nevim jak to bude vypadat v Čečensku, kudy mě navigace tahne...
Co ty v Atyrau, ses nepochlubil???
V Čečensku to vypadá dost dobře.Byli jsme sice jen v Grezném,ale řekl bych dost dobré,tady pokud myslíš silnice a lidi.Na každé křižovatce,kde jsme zastavili,probíhala čilá komunikace z okolních aut.Odkud jste,kam jedete,jak to máte daleko,kolik vám to jede,kolik vám to žere a pod.
No tak super, jsem zase slysel v TV nejaky extremisticky zpravy, tak jsem se trochu zalekl...
Servis planujeme ve Tbilisi a mam to domluveny s byvalym kolegou z prace nekde. Zatim nevim co a jak, ale pry nemam mit strach
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
mara napsal:
To byl takovej nápad téměř na poslední chvilku, chceme se vykoupat v Kaspickým, ale v Aktau to zas otočíme a hurá domů, do Brna, do práce.
to zni super, kdy vyrazite?
Plán je 4.7.2016 start, SK, Pl, UA, a někde nad Charkovem do RUS, Kursk, Voroněž, Volgograd a na jih do AZ. V Atyrau asi 13.7. uvidíme jak to pojede...
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
vojta napsal:
No tak super, jsem zase slysel v TV nejaky extremisticky zpravy, tak jsem se trochu zalekl...
no dej bacha... v machometanove palici jsou 2 chlapi na poradnejch motorkach neco jako rytiri.. a to respektujou. To je cool. Ale cestujici baba je proste matrace na su.kani... zvlast KDYZ NENI MUSLIMKA. A nema co jezdit na moto a uz vubec ne courat po svete. PRotoze to slusny holky nedelaj... a co neni slusna holka...
Plus je pokud jste manzele a uplne nejvic plus manzele muslimove.
Upravil hicks dne 10.06.2016 22:00
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ještě jsem taky vždycky slyšel: "kolik ty motorky stojí" a "příště už si vyděláte na auta?"
mara napsal:
to zni super, kdy vyrazite?
Plán je 4.7.2016 start, SK, Pl, UA, a někde nad Charkovem do RUS, Kursk, Voroněž, Volgograd a na jih do AZ. V Atyrau asi 13.7. uvidíme jak to pojede...
vojta napsal:
no dej bacha... v machometanove palici jsou 2 chlapi na poradnejch motorkach neco jako rytiri.. a to respektujou. To je cool. Ale cestujici baba je proste matrace na su.kani... zvlast KDYZ NENI MUSLIMKA. A nema co jezdit na moto a uz vubec ne courat po svete. PRotoze to slusny holky nedelaj... a co neni slusna holka...
Plus je pokud jste manzele a uplne nejvic plus manzele muslimove.
Zatim je to OK, myslím Turecko a Írán. Manželská pohádka zabírá
Ahoj kamarádi,
update z cesty. Jsme lapeni v Gruzii a jedna z mála cest, resp. jediná z Gruzie do Ruska (když nepočítám cesty přes regiony Abcházie a J.Osetie.) je zavalená už asi 5 dnů. Její odstranění bude prý trvat nejméně dva týdny. Asi čtyři dny jsme prověřovali všechny možné alternativy, od trajektu do Ruska, přes Azerbajdžán, po přejetí Abcházie. Všechno mělo svá pro i proti. Nakonec jsme zvolili velku dobrou variantu a to tranzit Azerbajdžánem. Tedy až po ubezpečení z ambasády v Baku, že je přechod otevřen i pro občany třetích zemí. Není to totiž až tak dávno co je pro "nás" průjezdný a tak je v informacích trochu zmatek.
Dnes jsme tedy odevzdali pasy a dokumenty na ambasádu a v pátek by snad mohlo být hotovo. Do té doby snad stihneme nějáké další články a videa.
Kdo nesleduje FB, tak jsme pro Vás dokonce uspořádali soutěž. Pravidla jsou jednoduchá.
TURBORYCHLOSOUTĚŽ
Jelikož nám fandíte, držíte nás v dobré náladě a pomáháte nám, je čas vám to alespoň trošku oplatit.
Na vědomost se tedy dává, že právě začíná soutěž o jednoho průvodce z české řady Lonely Planet dle vlastního výběru z odkazu níže.
Pravidla jsou jednoduchá:
1. Buďte fanouškem naší stránky.
2. Odpovězte na následující 3 otázky:
Je jezero, u kterého jsme stanovali v Turecku slané?
Jaká je hodnota nejmenší běžně používané Íránské papírové bankovky?
Jaký průvodce z řady Lonely Planet vás zaujal nejvíce a proč? (Tady samozřejmě neexistuje špatná odpověď)
Svoje odpovědi pište přímo do komentářů na facebooku.
Uzávěrka soutěže je v pátek 1.7. 2016 o půlnoci. Ze správných odpovědí vylosujeme při nejbližší možné příležitosti vítěze (čti, až budem na wifi) a domluvíme se na předání výhry. A že je z čeho vybírat, se můžete přesvědčit na odkazu níže.
Ahojte, tak uz jsme konecne v Kazachstanu! Trochu jsme do toho slapli a Rusko jsme proleteli. Spechame, protoze nam co nevidet konci Uzbecka viza. Sotva za hranici, po krasne noci stravene ve stepi a nacerpani benzinu, Mirce chcipla za jizdy motorka...v tu opravdu nejlepsi chvili...cely den travime rozebiranim a kontrolou vseho mozneho. Po asi stodvaceti telefonickych konzultacich s Tondou a DAGRem se nam podarilo zavadu identifikovat. Motorku jsme nalozili na nakladak a v duchu hesla: "Kupredu, zpatky ni krok" jsme se jeste vecer nechali priblizit 250km do Atyrau, kde jsme ji druhy den dali dohromady. Kde tedy byla chyba? Volny kontakt napajeni palivove pumpy. Meli jsme ji venku asi 10x a vzdy jela, takze jsme si mysleli, ze tam problem neni. Ovsem pri testovani byla vzdy polozena a v nadrzi na stojaka se kontakty rozpojili a nejela. Pri testovani jsme ale prisli i na nefunkcni faju od jedne svicky, takze jsme polecili i to.
Zitra muzem znovu na cestu. Tondo a Davide, diky moc za rady a za trpelivost s "nemekanikem"
Tak paráda - jsem rád, že nebylo od věci "nabalit" vám ty "krámy" sebou (čerpadlo a cívku). Tak alespoň se vám uvolnilo kousíček místa v kufrech, když jste to využili ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Pekne cteni. Zrovna kdyz se ted valim s detma u more, tak to prislo vhod si neco takoveho na plazi u pivka precist. Moc pozdravujem a uzivejte si vejlet.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
diky! Ono neco po ceste plodit se nam chce pomalu min a min...to rads cely den sedime a cumim jen tak do tech internetu a nedelame nic
Ale ze jste to vy, vyplodim pro vas ted neco malo tady z Almaty z hospody.
Hospoda, docela pekny, stylovka, cekal bych to vsude jinde ale ne v Kazachu. Jedna servirka mluvi skvele anglicky, tak aspon nemusime furt machat rukama kdyz chceme pivo. Jo pivo, konecne, po vsech tech statech jsme se nejak rozpili, i Mirka Motorky se mezitim servisujou v mistnosti vedle a do postele to taky nemame daleko, jen nad servis. Docela dobry misto ne? Jo a jeste je tu i obchod. Kdo by chtel tak http://freerider.kz/
Servis jen banalitky, tekouci vidle, serizeni, ktere v Osi neudelali moc presne a konecne umyti (kdyz nepocitam vapky po ceste). My sami jsme vyprali asi 10 pracek, takze zitra pojedem vsichni ctyri vymydleni jeste vic jak pri odjezdu. Ceka nas celkem nezazivny presun do Mongolska a pak nejaky to bahneni asi. Jedem uz docela pozde, tak snad nezmrznem. No aspon nezmrznem sami, potkali jsme asi dalsich 10 lidi co jedou stejnym smerem
Po ceste zas neco napisem, ale asi to bude chvilu trvat...videi se asi dockate az pres zimu, do te doby jsme radi, ze davame fotky a semtam neco sesmolime
Jo a dneska jsme se poradne po dlouhe dobe nazrali, Kolkovna Almaty je super. Nemaj teda cesky menu, ale svickove a gulasi rozumeli a pivo je pivo i po rusky. Tak zatim zdar, mejte se a uzivejte leto.
P.S.
Sorac, ted ctu ze furt chcije, tak to neberte jako provokaci, my se tady parime
vojta přiložený následující obrázek: