Slavíme kulaté výročí, krásných pět set dní na cestě. Přitom nám připadá, jako by to bylo právě včera, kdy jsme vyrazili z rodné vlasti vstříc neprobádaným horizontům. Ti, kteří nás první den naší cesty byli vyprovodit dobře ví, že jsme tenkrát vlastně ani netušili, kudy se dostaneme do Polska. :-)
Ačkoli jsme na cestě o dost déle, než bylo původně v plánu, stále máme pocit, že jsme toho ještě moc nenavštívili a pořád bychom chtěli vidět a zažít víc. Cestování je návykové a nás to i po tolika měsících na cestě stále baví.
Nebudeme nic zastírat, přišly i těžké chvíle. Občas se člověku zasteskne po pohodlí a bezpečí domova, někdy je nám zima, jindy mokneme. Potýkáme se s otravnou byrokracií, řešíme defekty... Ovšem nebylo by vrcholů, kdyby nebylo pádů. Takže kolem a kolem nás i vypjaté okamžiky na cestě baví a zocelují nás. Když nic jiného, odnášíme si vždy aspoň zábavnou historku k pivu.
Radi bychom poděkovali vám všem, kteří nám fandíte a podporujete nás. Protože i díky vám můžeme slavit toto krásné jubileum. Takže DÍKY! :-)
Naše cesta ovšem zdaleka nekončí. Show must go on! Patagonie čeká...
Fanous přiložený následující obrázek:
[149.4Kb]
Upravil Fanous dne 22.09.2017 03:20
WayAway - Na Bramboře kolem světa 2017
Jestli existuje motorkářský ráj, pak je to právě tady! 29 ostrých zatáček ve výšce kolem 3000 metrů nad mořem hned za chilskou hranicí? Tak tohle si necháme líbit!
PS: "Curva" [čti "****"] ve španělštině značí zatáčku, nikoli lehkou děvu. ????
PPS: Celou střední a jižní Ameriku si říkám, proč mi ta zadní brzda, tak divně brzdí. Vinu jsem dával nekvalitním destičkám. Dnes jsem na to konečně přišel. Šprajcla se brzdová destička. Jeden vyřešený problém vystřídal ale další. Pouští gufero koncového převodu směrem k hrušce kardanu. Řešíme doléváním oleje a doufáním, že to těch pár desítek tisíc km ještě vydrží
Hola hola Patagonie volá ...
[245.56Kb]
Upravil Fanous dne 26.09.2017 18:28
Přes zasněžené Andy jsme dorazili do země, kde mají dobré maso a lidi nepochopitelně rádi pracují. Hned první den jsme zažili menší zemětřesení, naše první v životě. Je to takový ten divný pocit, když si říkáš "Kde jsem se to **** ubytoval, že jim tu vibrují postele?!". Od místních se také dozvídáme, že tu mají jakýsi pavoučky Arana Rincon, co když tě kousne, tak máš jen pár minut na vyhledání lékaře. Od té doby vše důkladně proklepáváme a děsí nás sny, jak nám pavouci lezou ušima.
[26.95Kb]
Upravil Fanous dne 01.10.2017 15:14
Ahoj moc pekny report,drzim palce a tesim se na dalsi prima cteni.
BMW r1200gs Adventure 2012 Aprilia Scarabeo 500 light 2013.
BMW C650GT
Honda CB750KZ
Mardock napsal:
tak to máš průměr 151 km/den. To teda mám na dovolenou v Rumunsku lepší průměr
To je teda přirovnání
až budeš jezdit po Rumunsku 2 roky s buchtou za prdelí, tak ti průměr taky klesne
Náhodou tu Ameriku sjíždí solidně a rozumně se snaží vést pořád s ročním obdobím (létem) odspoda nahoru a zase zpět.
Já jim fandím.
Objet to na fofr, jen aby byli "slavní" že to objeli, na to už je moc velká konkurence
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mardock napsal:
tak to máš průměr 151 km/den. To teda mám na dovolenou v Rumunsku lepší průměr
To je teda přirovnání
až budeš jezdit po Rumunsku 2 roky s buchtou za prdelí, tak ti průměr taky klesne
Náhodou tu Ameriku sjíždí solidně a rozumně se snaží vést pořád s ročním obdobím (létem) odspoda nahoru a zase zpět.
Já jim fandím.
Objet to na fofr, jen aby byli "slavní" že to objeli, na to už je moc velká konkurence
většinou jezdím jen s buchtou za prdelí
Jinak kdyby to přirovnání někdo nepochopil, tak to bylo myšleno z p.r.d.e.l.e.
Upravil Mardock dne 06.10.2017 14:54
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
schrot napsal:
To už máte relativně kousek. Na kdy máte zhruba naplánovanej návrat?
No kousek se to zdá na mapě, ale je to docela ještě dálka. Po dosažení města Ushuaia ještě zdaleka nekončíme. Je to jenom naše pomyslná meta, cíl je dostat se co nejvíc po vlastní ose zase hezky domů. A kdy a kudy? Neřekneme. Troška napětí musí být :-D
Stále pokračujeme k Tierra del fuego. Čím víc jedeme na jih po Rutě 40, tím větší nám je zima. Teplota klesá někam k 5 °C a často bojujeme s poryvy větru. Těžko se dá říct, že si tu jízdu užíváme. Nakonec se domlouváme, že se vzdáváme. Vymýšlíme nový plán. Z Ruty 40 přejedeme na Rutu 3, která se táhne po východním pobřeží Argentiny a dojedeme to po ní. Neměli bychom tolik mrznout.
Než sjedeme z Ruty 40, tak zastavujeme s tím nejnutnějším. Když dochází řada na mě, tak zatímco se zbavuji přítěže, tak jen zdály pozoruju jak vítr pomalu motorku převrací přes boční stojánek. Nemůžu přerušit svojí práci a tak jen koutkem oka sleduji, jak se celý ten náš půltunový kolos klátí k zemi. Příjde mi jako by padal snad minutu. Konečně hotovo. Přicházím k motorce a přemýšlím jak jí proti větru zvedneme. Položenou na asfaltu jí neotočím abychom jí zvedali po větru. Takže čekáme až vítr trochu zeslábne, zabejčíme překvapivě na první pokus Bramboru stavíme. Může se pokračovat dál.
Toť naše "zábavná" historka. Jinak se nic moc neděje.... Pokračování příště ;-)
Aktuální stav: 79 000 km