MartinM - nicholas1 napsal:
Koukal, ale musím se někde mrknout na živo, z obrázku nepoznám velikost kufru a litry mi toho tolik neřeknou.
Venkovani si poměřují pinďoury podle velikosti auta? Njn...oni jsou prostě jiní, ale my v Praze se jim za to smát nebudem...
Mimochodem - když jsi tohle téma nakousnul - líbí se mi, jak skoro všichni venkovani nadávají na pražáky, ale jakmile je nějaká příležitost, kdy se nakupuje, tak jich do Prahy táhnou celá hejna a jsou jich plné obchoďáky...:-D :-D :-D :-D Jinak - je mi jedno kdo je odkud, deb...il se najde v Praze stejně jako v Horní Dolní...
Se ptám, protože mě to auto mile naživo i v testech překvapilo a když bych na něj měl těch tvých 330tis, tak už je asi členem rodiny.
S tím "přeměřováním" jsem to nemyslel úplně takhle ... flotila aut ve velkých městech je na vyšší úrovni a hlavně mladší z důvodu vyšších platů i koncentrace služebáků a cizinců, hodně lidí žije v nájmech, jezdí na chalupy a tak si prostě udělaj radost a koupí auto za dva mega a neřeší to, protože nesplácej byt nebo barák. Každej to má nastavený jinak.
Samozřejmě že venkovani nakupujou rádi ve městě. Za jeden den toho stihnou prolézt mrak. Když bych to neměl tak daleko, pojedu občas taky. I když asi vejlet bych si z toho neudělal, protože bych si to neužil.
Spíš jsem se v poslední době (protože máme v Praze novou pobočku) setkal s názorem mladejch lidí, že i oktávka je jaksi "pod jejich úrovní" a taky vím, že se mezi bytovkama trošku mezi sousedy soutěží, kdo má dražší auto. A když tu na webu bylo téma "auto pro manželku", tak převládaly názory, že to chce minimálně X5tku, jinak jsi vlastně zabil svoje děti....
Ale každýho věc.
Osobně mám v Praze hodně kamarádů a známejch lidí, takže proti Pražákům nic nemám. A to ani proti jinejm městům.
Nikdy jsem teda nechápal Ostraváky, ale teď jsem se tam 2 roky pohyboval a musím říct, že tam jsou taky hodně fajn lidi.
Na pitomce člověk narazí všude, kolikrát se ani do zrcadla podívat nemůže.
Jak jsem psal na začátku - do soboty jsme jezdili v Dáci Sandero... a fakt mě to netankovalo. Klidně bych si koupil Daknu koupil - jako Duster 4x4, ale má malej kufr, páč tam má rezervu. A už jsem psal mnohokrát - Oktávku bych bral všemi deseti, ale bojím se čórky.
Tož tak :-)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
jpbmw napsal:
co Volvo XC 70 AWD? neznam ceny,ale vim,ze je to tank,vse velmi pevne a bytelne, navic je to velky kombi pro rodinu
To mi nabízel místní člen, napsal všechny možné informace, ale když jsem se ptal (asi 3x na cenu) tak přestal komunikovat. Tak se jej to asi nějak dotknulo...
Koukal jsi na tu Suzuki S-Cross?
Vím, že to chlapovi v Praze neprodouží pinďoura, ale myslím, že zajimavé, funkční, jednoduchá motorizace v atmosférické benzínové 1,6L, asi i nezajímavé pro zloděje a furt to je nové, takže první roky řešíš - nefunguje- opravte mi to.
Koukal, ale musím se někde mrknout na živo, z obrázku nepoznám velikost kufru a litry mi toho tolik neřeknou.
Venkovani si poměřují pinďoury podle velikosti auta? Njn...oni jsou prostě jiní, ale my v Praze se jim za to smát nebudem...
Mimochodem - když jsi tohle téma nakousnul - líbí se mi, jak skoro všichni venkovani nadávají na pražáky, ale jakmile je nějaká příležitost, kdy se nakupuje, tak jich do Prahy táhnou celá hejna a jsou jich plné obchoďáky...:-D :-D :-D :-D Jinak - je mi jedno kdo je odkud, deb...il se najde v Praze stejně jako v Horní Dolní...
S Cross se mě taky líbil, ale ten kufr je podle mě pro rodinu málo. Z tohoto pohledu jsem chrochtal když jsem viděl Nissan X-trail tuším od r.v.2007, kufr má krásných 603litrů (starší X-Trailyho měli o dost menší)
Upravil mahomaho dne 15.02.2016 13:54
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Mám jednickovou Octavia 4x4 a co ta vyjede mě fakt udivuje. Samozřejmě v 1.9 TDI agr, což je stará poctivá rotacka bez zavaznejsich vad. Bohužel už holce bude 17 let, ale prodat se mi stále nechce.
Prostupnost je omezena výškou podvozku, ale to je jasný. Docela hodně maniku v SUV za mega kouká, co takovej starej krám vyjede.
Já mám Peugeot 4007 2.2 HDI, je to v podstatě Mitsubishi Outlender. Myslím, že kufr by ti stačil, spotřeba kolem 7l když nejezdíš jako prase a ty peníze by ti taky měly stačit. Jen vybrat kousek. Já jsem spokojen.
Krásná pohádka u toho je. Jsem si myslel, že ty doby už jsou pryč. Doktor Bolíto a příležitostne+nejlepší co může být. Chachaaaaa.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kdyz vidim ten vyrezlej sroub u toho stitku, tak to bude na podvozku a pod plastama dveri atd. asi pekna rakovina. Pokud tam jeste vubec bude plech.
Takovej hnus bych na svym 23letym citroenu nenasel.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tak jsem našel něco, co by se mi líbilo, ale někdo tady psal, že subaru nebrat v naftě...
Co myslíte? http://awd.cz/sub...011-detailNikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Tak jsem našel něco, co by se mi líbilo, ale někdo tady psal, že subaru nebrat v naftě...
Co myslíte? http://awd.cz/sub...011-detail
...u benzínu je to sázka na jistotu...s naftovými motory mívalo Subaru problémy, tam bych byl hodně opatrný...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
...u benzínu je to sázka na jistotu...s naftovými motory mívalo Subaru problémy, tam bych byl hodně opatrný...
Bohužel jsem zatím žádnou podobnou nabídku na benál nenašel. Ještě budu asi muset vydržet :-)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Kdyz vidim ten vyrezlej sroub u toho stitku, tak to bude na podvozku a pod plastama dveri atd. asi pekna rakovina. Pokud tam jeste vubec bude plech.
Takovej hnus bych na svym 23letym citroenu nenasel.
Mám Mondeo, 2008, kupoval jsem ho když mu byly 3,5 roku a šroub na kostře měl orezlý stejně, přestože karoserie byla zdravá (a je dosud). Podle toho bych stav auta neodhadoval...
Bohužel jsem zatím žádnou podobnou nabídku na benál nenašel. Ještě budu asi muset vydržet :-)
Osobně bych ti diesel od Subaru moc nedoporučoval, byly dost problémové. Ale pokud se tam stavíš tak ti k tomu určitě dají seznam závad, které na tom autě jsou a případně ti spočítají cenu oprav, pokud to bude něco zásadního, takže za optání nic nedáš a jestli bydlíš na Spořilově tak to máš kousek.
Osobně bych ti diesel od Subaru moc nedoporučoval, byly dost problémové. Ale pokud se tam stavíš tak ti k tomu určitě dají seznam závad, které na tom autě jsou a případně ti spočítají cenu oprav, pokud to bude něco zásadního, takže za optání nic nedáš a jestli bydlíš na Spořilově tak to máš kousek.
Tak na to kašlu... Jestli jsou s tím problémy v základu, tak si raději počkám na benálek.
Tak na to kašlu... Jestli jsou s tím problémy v základu, tak si raději počkám na benálek.
Naftu až od roku 2012. Neptej se proč, sám to nevím, ale říkal mi to člověk od Subaru od kterýho jsme měli dvě auta.
tak tak.ty prvni naftaky jsou nevychytany kamos ma a uz ho ho stalo majlant..ale kdyz zrovna neopravuje tak docela svezeni.jinak z novejma autama to obecne stoji za rit.ja budu ted taky resit rodiny auti.ale uz to musi byt dodavka vw t4 caravelle 4x4
.ja budu ted taky resit rodiny auti.ale uz to musi byt dodavka vw t4 caravelle 4x4....... Ahoj tomikanec, jak jsem psal na začátku diskuze, tohle auto vlastním jako rodinné auto a je to mé nejlepší auto co jsem zatím měl a jestli mohu doporučit tak 4x4 určitě s uzávěrkou diferenciálu tzv. špérou, je to opravdu rozdíl co vyjede "klasika" a co špéra, ale abych tady neblokoval diskuzi když nemůžu pomoct, kdyby jsi chtěl radu ohledně koupě, výbavy, motorizace atd. klidně se ozvi, tel. mám v profilu, Tomáš.
Naftu až od roku 2012. Neptej se proč, sám to nevím, ale říkal mi to člověk od Subaru od kterýho jsme měli dvě auta.
Jak jsem psal, Nafta do 2012 na houno. Podivej se na mobile kolik je tam nafťáků s KO motorem a bude ti to jasný. Subaru vyjeli s naftou až v roce 2008 a do toho boxera se jim to moc napasovat nepovedlo. Nejvíc odchází kliky a ojnice, takže velkej průser.
Když je hlad,je i husa dobrá.