Michal21 napsal:
Ocekaval jsem nejhorsi, ale nepotvrdilo se...vymena ramu se nekona, je v supr stavu. Minimum rzi. Vlastne me to privadi na zajimavou myslenku. Auto je pres 20 let stary. Mechanicky uplne nasrot, ale neni moc shnily. Zvlatni kombinace...trochu jsem podvozek rozparal aby mohl jit na pisek.
..pokud se nepletu .. neni - az na ram - Def vlastne z hliniku?
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
No ono se to tak bere, ale zas uplne cely z hliniku to neni. V podstate jen plech. Ram asi zase jen nalakuju necim dobrym. Rikam si, ze kdyz to vydrzelo v takovem stavu po dvaceti letech, tak u me se to urcite zhorsovat nebude. Prisel jsem ale na novej problem, predni naprava mi prijde ohnuta. Zkusim sundat rejdovy koule a dat ji do hrotu na soustruh. Co jsem tak koukal, tak sehnat jinou nebude slozity.
Mirky motorka uz se tu dlouho neohreje. Premysli, ze ji proda...vlasne asi toho prodame vic od bmw.
Upravil Michal21 dne 07.01.2019 18:14
Ja kdyz jsem delal svuj ram na patrola auto z 1999, tak kdyz uz sem to mel sundany dal jsem to rovnou do zinku ten ram byl taky v luxus stavu, ale sem si rekl kdyz uz tak uz a cena za ten zinek v Polsku se v celkove castce za renovaci uplne ztratila
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Postupne se dostavame do bodu nula, tzn vim temer vse co je na defu spatne. Jedna z poslednich skupin byla predni naprava. Levy predni kolo melo viditelnou vuli a cels tehlice byla vespod pekne oblita. Po domontazi se potvrdilo co jsem si myslel a to sice vysypany ulozeni rejdovy koule. Samotna koule taky v haji. Klouby nakasi, tubus napravy jako luk, ale diferak v supr stavu. Loziska v kolech pred smrti atak dale atak dale. Delat auto je fakt brutalni rozdil nez delat motorku...jedno je ale stejny: udrzba, udrzba a zase udrzba!
Michal21 přiložený následující obrázek:
nekdo asi hodne brodil a sral opravu na udrzbu, nejlip se mi osvedcilo mazat koule obyc veprovym sadlem jako preventivni udrzbu
Čeština můj koníček
No sem to sem chtel i ja na patrolu, ale kdyz to tak vezmu tak radeji jednou za cas mrknu zespoda zda jsou suche a nepropousti a je to. Kdyz tam.das manzetu tak jednak se tam musi dobre uchytit aby nepustila a kontrolovat zda neni nekde rizla nebo tak, aby se v tom nedrzel bordel. Pokud koupis znackovy tesneni a a obcas je maznes tak vydrzi dlouho. Ja je ma 230tis a jsou jak novy. Predchoz i prvni majitel se o to dobre staral tesneni menil jen jednou a mazal sadlem.
Čeština můj koníček
Michal21 napsal:
Porad premyslim, jestli dat pres rejdky kryci manzety. Zatim jsem pro...
..jeslti existuji nejake, ktere budou drzet a tesnit, aby se do nich nedostaval bordel a voda... ..tak asi jo... jinak ne...
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Musim se k necemu priznat. Tenhle projekt jsem ve fazi A chtel jen tak poladit a uvidi se...ladim, ladim a najednou koukam ze uz zase renovuju. Ja to proste asi jinak nedokazu...hezky vecer...
Michal21 přiložený následující obrázek:
Michal21 napsal:
Musim se k necemu priznat. Tenhle projekt jsem ve fazi A chtel jen tak poladit a uvidi se...ladim, ladim a najednou koukam ze uz zase renovuju. Ja to proste asi jinak nedokazu...hezky vecer...
ty si Michale vždy musíš vybrat tu složitější cestu , ale dobře se na to kouká, jak vzniká další nové auto