[url]https://www.4camping.cz/p/bivak-mountain-equipment-ultralight-bivi//[url] super věc v noci odzkoušeno, venkovní teplota-4 , letní spacák, naprostá pohoda.
Upravil TomH dne 17.03.2018 15:42
A měl si ten vak ve spacáku, nebo spacák ve vaku? A když je to z "alobalu", kolikrát to můžu rozložit a složit? Uvažuji o teplejším spacáku (Norsko asi za rok), ale radši bych nějakou vložku, malou, co zvýší tepelný komfort.
Radek_S napsal:
A měl si ten vak ve spacáku, nebo spacák ve vaku? A když je to z "alobalu", kolikrát to můžu rozložit a složit? Uvažuji o teplejším spacáku (Norsko asi za rok), ale radši bych nějakou vložku, malou, co zvýší tepelný komfort.
Spacák ve vaku, rozkládat a skládat jsme to zkoušely 30x a úplně v pohodě, je to docela pevný.
Dneska mi z ali příšla tahle karimatka . Zkušenosti zatím jen takový, že šla nafouknout na deset nádechu a tlak zatím drží :-D jsem zvědavej jestli vydrží nafouknuta aspoň do rána :-D
Saturnin napsal:
Dneska mi z ali příšla tahle karimatka . Zkušenosti zatím jen takový, že šla nafouknout na deset nádechu a tlak zatím drží :-D jsem zvědavej jestli vydrží nafouknuta aspoň do rána :-D
LukyGs napsal:
Me jde o toho Vikinga 300 wide. Ma komfort teplotu +6°, tak jestli v nem nebude pri +3° uz kosa. Je to jeden z mala spacaku, ktery me vyhovuje rozmerove(merim 196cm) a ve verzi wide je i sirsi. Navic sbaleny ma velmi maly rozmer 14x33cm. Chci to prevazne na leto s tim, ze par noci bych absolvoval i treba zacatkem kvetna, kdy teploty bezne spadnou k tem dvoum stupnum, tak abych nezmrzl a nebyl nasranej, ze jsem vyhodil ctverku za spacak ve kterym je kosa.
Kamarád v něm spal kolem nuly a říkal, že to nebyl žádný hit ale že to šlo, teď už je s ním rok na cestě po jižní americe a nestěžoval si.
Saturnin napsal:
Jasně vydržela celých 24 hodin. Po těch 24 hodinách jsem ji zkoušel dofouknout, ale nedostal jsem tam ani nádech, takže tlak drží, teda aspoň tenhle konkrétní kus to je tak jediná reference, kterou můžu poskytnout, ještě jsem na ni nespal
Ahoj, pouze pár postřehů. Na jaře jsem také přezbrojil na Klimit Static V luxe, dal jsem s ní v květnu týden na čtyřkolkách mimo civilizaci na Ukrajině, následně párkrát použita během léta pouze mou osobou(dětem jsem ji nepůjčil) Karimatka je super, spí se na ni skvěle, kecy že je nafouknutá na 10 či 12 nádechů vynechám, ale dá se to nafouknout vcelku rychle a je fakt pohodlná. Akorát v srpnu už utíkala na dvou místech(v ploše dole ve sváru na obou koncích) takže reklamace. OK, vše OK. Akorát si říkám, že ty prachy, žádná sláva. Prodejce mi potvrdil, že je to opravdu kus od kusu, ale že reklamací je hodně. Dnes jsem na Alze objevil podobnou, možná ne tak "kvalitní a zvučnou" ale za 20% ceny a víme, že na Alze reklamace fungují, takže lepší než Aliexpres.... Takže pokud by to někoho zajímalo tak: https://www.alza.cz/sport/cattara-track-215x69cm-modra-d5355777.htm
Ahoj,
tak ja doplnim taky cerstvou zkusenost. Karimatka Klymit Static V Recon. Koupena za cca. 1600kc pred vyletem. Mesic a pul na ceste. Rusko, Mongolsko, Pamir highway, Turkmen, Iran a domů. 24tis.km. Pouzivana kazdy den. Nafouknuta na presne 9 nadechu. Mam 197cm a 95kg. Mam velky plice. Propichnul sem ji v Iranu, kde jsem si ustlal pozde vecer za tmy na hrozne pichlavych kytkach. Rano jsem se probudil na prazdne karimatce. Nemel jsem cas resit lepeni po ceste. Zalepil jsem ji doma po navratu. Byly tam 3 male diry. Karimatka po zalepeni uz nekolik dni drzi tlak, takze predpokladam, ze vse bude OK. Opravdu to byly kytky - sama jehla, kdyz sem se sel v noci vychcat tak sem se malem rozbrecel bolesti... :-)) takze bych za sebe karimatky z niceho neobvinoval, tohle se fakt nedalo. Pro me to byl jeden z nejlepsich upgradů me cestovatelské vybavy.
Sem opravdu moc spokojenej a muzu jenom doporucit.
tak kdyz uz tu chvalite Klymity tak se pridam, loni, po doporucenich odsud taky zminiaturizovano, Klymit Insulated Static V a naprosta spokojenost ....
sbalena je mala, pohodlna, 12 nadechu v pohode a izoluje bezvadne
ted o vikendu rano v kempu u Ohre 2°C, odspodu teploucko, odshora zima (at ziji letni spacaky - zminiaturizuji v zime, doufam ze tu najdu nejake doporuceni)
ludas napsal:
Ahoj,
tak ja doplnim taky cerstvou zkusenost. Karimatka Klymit Static V Recon. Koupena za cca. 1600kc pred vyletem. Mesic a pul na ceste. Rusko, Mongolsko, Pamir highway, Turkmen, Iran a domů. 24tis.km. Pouzivana kazdy den. Nafouknuta na presne 9 nadechu. Mam 197cm a 95kg. Mam velky plice. Propichnul sem ji v Iranu, kde jsem si ustlal pozde vecer za tmy na hrozne pichlavych kytkach. Rano jsem se probudil na prazdne karimatce. Nemel jsem cas resit lepeni po ceste. Zalepil jsem ji doma po navratu. Byly tam 3 male diry. Karimatka po zalepeni uz nekolik dni drzi tlak, takze predpokladam, ze vse bude OK. Opravdu to byly kytky - sama jehla, kdyz sem se sel v noci vychcat tak sem se malem rozbrecel bolesti... :-)) takze bych za sebe karimatky z niceho neobvinoval, tohle se fakt nedalo. Pro me to byl jeden z nejlepsich upgradů me cestovatelské vybavy.
Sem opravdu moc spokojenej a muzu jenom doporucit.
ludas
Aniž bych chtěl rozpoutávat nějaké vášně na téma nafoukovacích karimatek - to jsi pak cestou z Íránu už spal jen na zemi ? co kdyby se propíchla o měsíc dřív nebo šel bodlák do spoje, spal by si pak na holý zemi měsíc ? z pamíru jsem se vrátil v sobotu (i když né na motorce) a pichlavý potvory tam rostou všude - mít pohodlnou karimatku nebo holou zem podle náhody kam to položíš mně zase tak přesvědčivý nepřijde , respektive můj pocitovej výsledek je že tuhle cestu jednoduše nepřežila
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)