cerv napsal:
Zajímavý. Nezkoušel jsi to hlásit? Mají systém sbírání uživatelské zpětné vazby, třeba produkťákům tenhle use case nedošel.
Chtěl jsem nejdřív vytvořit pár screenů obrazovky s uvedenou chybou, ale vždycky jsem byl tak nasr.án, že jsem to narychlo vyřešil a jel dál.
Teď jsem jim tedy napsal a vyvořil ilustrativní screen s nasymulovanou chybou na PC a sáhodlouze to popsal. Snad to budou řešit... ovšem větší šance by byla, kdyby se jim ozvalo více lidí, který tohle trápí, protože jeden uživatel jim může být (a bude) u pr.dele
Naneštěstí, v současný době je to jediná navigace s mapama celýho světa s nejlepším pokrytím, která se dá velice jednoduše použít a není ani omezena počtem průjezdních bodu (o ceně nemluvě).
Problém je prakticky jen v přístroji (mobil zatím zdaleka není to, co GPS). Takže tahle hloupá chyba, ničí velice slušnej základ, což mě příjde škoda.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Problém je prakticky jen v přístroji (mobil zatím zdaleka není to, co GPS). Takže tahle hloupá chyba, ničí velice slušnej základ, což mě příjde škoda.
JJ, já podle nich právě taky letos v létě jezdil víceméně k plný spokojenosti, ale v poslední ne (tedy ne trasu s průjezdními body) a dost by mě mrzelo, kdyby to měli trvale rozbité. Pokud bych se s tím setkal, určitě jim to nahlásím taky.
Tak odepsali, že na této chybě se už pracuje, tak snad se zadaří
Možná je to mimo téma, nečetl jsem to celé, ale Zumo XT mi při navigování předem vytvořené trasy v mapy.cz taky dělá při odbočení z trasy co chce. Vyřešil jsem to tak, že si naplánovanou trasu odešlu do přes Garmin Explore a NEnechám se po ní navigovat, ale pouze po ní tzv. jedu.
Tady je video jak vyřešit více bodů po trase, protože to umí pouze omezený počet.
cvrnda napsal:
Možná je to mimo téma, nečetl jsem to celé, ale Zumo XT mi při navigování předem vytvořené trasy v mapy.cz taky dělá při odbočení z trasy co chce. Vyřešil jsem to tak, že si naplánovanou trasu odešlu do přes Garmin Explore a NEnechám se po ní navigovat, ale pouze po ní tzv. jedu.
Tady je video jak vyřešit více bodů po trase, protože to umí pouze omezený počet.
Taky jsem zhruba půl roku řešil problém navigace. Zumo XT jsem zkoušel, má fantastickej displej, ale hledání, načítání a ovládání mi nesedlo. Zkusil jsem jít cestou Androjdího telefonu. Koupil jsem Cubot King Kong 5. Telefon hezkej, zdá se, že něco vydrží, vodotěsnej. Ještě než jsem se vydal na cesty skončil v šuplíku. Android je pro mě strašně zmatečnej a ještě k tomu se mi nepodařilo dohledat opravdu funkční navi aplikaci, která by mi vyhovovala. Fakt jsem tomu dal víc, než půl roku. U nás jsem jezdil podle čuchu, nebo map Google a Apple. Jenže jsem chtěl něco vic na cestu do Anglie. Aby nás protáhla Dartmoor a Exmoor národními parky. Plánování jsem měl vyřešený placenou verzí kurviger.de, ale do těch aplikací v Androidu to prostě nelezlo korektně. Nakonec jsem si koupil kovovej držák https://www.moto-...drzak-2-0/. Je strašně těžkej, takže mi to nalomilo hrazdu a už je dole, ale na delší cesty do zahraničí, abych nemusel mobil furt vyndávat, je skvělej. Chlápek před obchodem v anglii to brzy vzdal a odešel bez mobilu. Když cestou zpátky hodně lilo, dal jsem mobil do tankvaku a čuměl na nádrž. Malej déšť neřeším. Nabíjení mám vyřešený. Aplikaci, kde jde zvolit parametry jako vyhnout se dálnicím, placení, použít nezpevněný cesty a volbu 5 úrovní "kroucenosti" cesty jsem našel a Appstore https://scenic.app. Bohužel zatím je jen ve verzi pro iPhone. Vy, co vám Android vyhovuje, asi sáhnete po něčem androidím, pro iPhonisty velmi doporučuju Kurviger a Scenic.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...
Taky prispeju svym resenim do mlyna. Na motorce je od koupe drzak na origo navi. Po ruznych recenzich jsem Navigator VI za ty penize zamitnul . Chvili bylo ve hre Zumo XT (jsem na Gamina zvyklej), koupil jsem si i kablik s origo BMW konektorem, nicmene procteni mistniho vlakna o XT me taky odradilo .
Dalsi varianta kovovej drzak viz odkaz v prispevku vyse. Takze co vse poridit - klemu na hrazdu, drzak samotny a desticka pro bezdratove nabijeni a je v tom clovek tusim za 4'500,- . No tak to prece radeji BMW Cradle adapter za nejakych 6'000,- kde si uziju i ovladaci kolecko na levem riditku. Uz byl na e-shopu v kosiku a pak se zde na foru zacinaji objevovat prvni zkusenosti a ejhle ono to ovladaci kolecko funguje jen v BMW aplikaci, ktera je take pomerne kritizovana co se rychlosti navigace tyce atd. Tudy taky cesta nevede .
A co na to vsecho rika cinan? Adapter do origo BMW drzaku, bezdratove nabijeni mobilu a cena akceptovatelna - https://www.aliex...85551%21sh. Zadne tahani kabelu, letovani konektoru a podobne, ale zase nefunguje ovladaci kolecko na riditkach - za ty penize akceptovatelne . Takze hardware vyresen a cim budeme navigovat ? Mam iPhone SE 2020 a veci jako Waze, Google Maps, Mapy.cz vzdy neco neumely. No a jakozto zaryty Garminista jsem skoncil s velkym sebezaprenim u TomTom GO, ale neda se svitit, je treba tomu dat sanci. Nakonec pomerne slusne prekvapeni . Jeden online ucet pres ktery se daji prihlasit ruzna zarizeni a naplanovane trasy je mozne mezi nimi sdilet. Rocni poplatek za 500,- je pro me taky akceptovatelny a moznosti planovani bez dalnic, zazitkova trasa pro moto atd. jsou k dispozici. Projeli jsme s tim letos Sardinii a bez jedineho problemu. Takze pro me kombinace drzaku od cinana, iPhonu a TomTom GO idealni. Snad programatori TomToma do budoucna nevymysli nejake zlepseni k nepouzitelnosti.
Upravil lebi dne 26.10.2022 19:54
Ahoj, využiji vlákno. Mám zumo 660 a celkem spokojenost, akorát mě odchází dotyková vrstva. Nevíte jestli se to dá opravit a jestli to má cenu ? Dík
(ch)stepan
chstepan napsal:
Ahoj, využiji vlákno. Mám zumo 660 a celkem spokojenost, akorát mě odchází dotyková vrstva. Nevíte jestli se to dá opravit a jestli to má cenu ? Dík
Tak navigace je celkově kaput. Nevíte jestli náhodou nějaký novější garmin pasuje do kolíbky Zuma 660 ? Nemáte někdo na prodej Zumo 660 v perfektním stavu nebo něco novějšího ?
Dík
Stepan
(ch)stepan
chstepan napsal:
Tak navigace je celkově kaput. Nevíte jestli náhodou nějaký novější garmin pasuje do kolíbky Zuma 660 ? Nemáte někdo na prodej Zumo 660 v perfektním stavu nebo něco novějšího ?
Dík
Stepan
Mr GS napsal:
Tak pořád nic... po půl roce od jejich vyjádření, se nezměnilo vůbec nic!
Tak pokud je tady někdo, kdo taky rád používá, nebo by používal (kdyby fungovaly) mapy.cz, buďte trochu nápomocni i sami sobě a dejte jim vědět na podporu.
Když tam napíše jeden z tisíce, kterým to vadí, tak s tím nic dělat nebudou.
mail je: oprava.mapy@firma.seznam.cz
Napsal jsem jim, že bych byl třeba rád alespoň za "blbou" funkci "zakázat přepočet trasy", což by vyřešil aspoň ten největší problém s tím, že si to prostě dělá, co chce, a tím je několikahodinová práce s plánováním trasy v pr.deli.
Ten displej je BOZI. Nicmene stezuji si na bugy...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já měl navigatora 6+ a jsem rád, že jsem to prodal. Nakonec jsem koupil BMW Cradle a jsem mnohem spokojenější, ještě teda vybírám odolnější telefon tak, aby se tam vlezl. Zatím používám iPhone SE 2021 a okolo komína a po ČR dobrý, ale na delší cesty chci pořídit něco s větším displejem, tak kdyby měl někdo zkušenosti s dalšíma telefonama, tak se podělte.
Mr GS: Než to opraví, zda vůbec, zkus se podívat na stránku a aplikaci Komoot. Přivedl mě k tomu táta, který v tom plánuje super trasy na elektro kolo a poté stahuje do Garmina. Plánuje se v tom opravdu dobře, táhnutím si přizpůsobíte trasu, tam kam potřebujete. Výhodou je, že dobře vidíte off trasy. Máte tam různé typy kol, tak tím lze nastavit preference, jako více terénu nebo silnice.. Dej vědět co na to říkáš.
Mr GS napsal:
Tak pořád nic... po půl roce od jejich vyjádření, se nezměnilo vůbec nic!
Tak pokud je tady někdo, kdo taky rád používá, nebo by používal (kdyby fungovaly) mapy.cz, buďte trochu nápomocni i sami sobě a dejte jim vědět na podporu.
Když tam napíše jeden z tisíce, kterým to vadí, tak s tím nic dělat nebudou.
mail je: oprava.mapy@firma.seznam.cz
Napsal jsem jim, že bych byl třeba rád alespoň za "blbou" funkci "zakázat přepočet trasy", což by vyřešil aspoň ten největší problém s tím, že si to prostě dělá, co chce, a tím je několikahodinová práce s plánováním trasy v pr.deli.
Tak světe, div se!
Naše výzvy vyslyšeli a chybu vyřešili
Tímto zdravím všechny ty, který to taky sr.alo, ale nechtěli to řešit, protože, "co asi zmůžem?"
Tak jsme zmohli
Nic méně... při řešení chyby toho řešili zároveň více a udělali, pro mě naprosto nepochopitelnou věc, a smazali možnost vypnutí automatického zoomu
a to mě se.re ještě víc, než původní chyba, protože tu jsem se naučil obechc.át tím, že jsem rovnou vše plánoval v předvolbě "nejrychlejší" a tím předešel chybnému přepočtu při sjetí z trasy.
Tohle už "obechc.át" nejde
Vůbec nepochopím, co k tomu někoho může vést, když je to "tlačítko" digitální a nikomu a ničemu nemůže překážet
Skoro to vypadá jako nějaká zvláštní obchodní strategie, kdy nikdy nic nesmí být dokonalý
O úpravě chyby mě dokonce informovali formou mailu (už někdy v květnu/červnu) a napsali, že to mám vyzkoušet a dát jim vědět.
Opravu chyby jsem jim tedy po právu pochválil, ale hned jsem přidal další odstavec s komentem této jejich nové úpravy
A od té doby zase nic.
Nevím jak vy, ale já s autozoomem jezdit nemůžu. To se prostě nedá, když se stále mění tvar, vzdálenost a hlavně rádius zatáček... ikdyž je to jenom opticky... mě to hrozně vadí.
Pokud tady jsou další, co jim tohle vadí, ozvěte se jim zase... evidentně to smysl má.
Díky
Snad to jednou společně dotáhneme k dokonalosti
Už mi odpověděli i na moji "stížnost", že zmizela možnost vypnutí automatického zoomování. Prý to dali na seznam MOŽNÝCH úprav.
Prosím vás jestli je tady někdo ochotný, napište jim, ať to tam přidají, ať zase nejsem jediný, kdo si stěžuje. Vždyť možnost na víc ničemu nepřekáží a myslím si, že tohle se fakt může hodit.
jsem zvedav co se vyklube z tohohle. uz je dlouho na case poradnou navigaci na zaklade android. na to jak jsou ty krabicky ala zumo veliky maji katastrofalni soft/hardware a displey. Kazdy telefon to umi lip, jen neni mozna tak odolny...
Mr GS napsal:
Už mi odpověděli i na moji "stížnost", že zmizela možnost vypnutí automatického zoomování. Prý to dali na seznam MOŽNÝCH úprav.
Prosím vás jestli je tady někdo ochotný, napište jim, ať to tam přidají, ať zase nejsem jediný, kdo si stěžuje. Vždyť možnost na víc ničemu nepřekáží a myslím si, že tohle se fakt může hodit.
Dnes jsem dostal odpověď na otázku " Dobrý den, chci se zeptat jestli bude někdy k dispozici opět funkce ZAKÁZÁNÍ automatického zoomu při používání map při navigaci. Je to nepřehledné jak se neustále mění náhled. Používám především při jízdě na motorce."