brtnik napsal:
To mas nejaky drahy postovny. Neni tohle stejné? https://www.sport...ight-bulb/
81 Liber vcetne posty. Kazdopadne si nemyslim, ze by to neprustrelny reseni co se zakona tyka.
poštovné (expres dhl) bylo drahé jako jedna žárovka, to je pravda :-) Každopádně díky moc za tenhle odkaz, zkoušel jsem to najít v EU za rozumný peníz, ale měli to 2x dražší než z USA včetně poštovného. Hold jsi lepší hledač.
No, uvidíme, jestli s tímhle má někdo zkušenosti, kdyžtak bych byl průkopník. :-)
tak tohle by mělo být přímo pro R1200GS, je to kit 2* LED včetně nějaké úpravy pro ty naše peklostroje. https://www.sport...lumen-set/
Upravil vvalosek dne 27.05.2020 10:40
Neexistuje špatné počasí!
LED kompletni Svetlomet na 1200GS (Vzduchac) Homologace?
Přidané 27.05.2020 10:59
Mohl bych někde k tomu ten certifikát dohledat. Nikde k tomu nic nevidím a na těch anglických webovkách se o homologaci nic nepíše...
Z logiky věci to mít homologaci nemůže. Norma vyžaduje autonivelace od určité svítivosti. Což ten modul nemůže zajistit (sám se sklápět nebude a svítivost má vysoce nad normu)...
Takže možná to má nějakej TUV nicméně to může být kde co nezaručuje, že je to možné použít na silnici. Určitě by s homologovaným řešením již přišel Osram či Phillips nebo HELLA - kdyby to šlo...
Upravil HonzaGS-SV dne 27.05.2020 11:06
Přidané 27.05.2020 13:11
HonzaGS-SV napsal:
Mohl bych někde k tomu ten certifikát dohledat. Nikde k tomu nic nevidím a na těch anglických webovkách se o homologaci nic nepíše...
Jediné, co k tomu píšou na stránkách (pravděpodobně stránkách výrobce) je The only LED bulb to have both TUV and E13 certifications. Do not be fooled by the imitators!
Pokud je to co tvrdí na stránkách pravda, mají nějakou certifikaci z Lucemburska, kde jak jsem někde zahlédl, jsou k těmto věcem obzvláště striktní. Otázka je, jestli by k tomu dodali udělené číslo toho certifikátu, aby bylo dohledatelné, jestli to splňuje podmínky pro vnější instalaci při provozu na pozemních komunikacích...
Ještě úprava, zaslal jsem mail s dotazem, jestli poskytnou číslo certifikátu. Takže uvidíme.
Upravil vvalosek dne 27.05.2020 14:23
Přidané 27.05.2020 13:22
Mě odrazuje když jsem kouknul na youtube jak to instalujou tak ta ledkovy jakoby C svítí jen při sepnutým klíčku, když se nastartuje motor tak se rozsvítí i ty horizontální proužky což mi nepřijde moc pěkný. A kvůli lepší svítivosti bych to nekoupil protože po tmě nejezdím.
Přidané 27.05.2020 20:13
tak jsem obdržel odpověď. Prošlo zkouškama TÜV, ale máme si zjistit, jestli náhodou naše zákony striktně nezakazují použití LED osvětlení.
Pro informaci, cituji odpověď:
Hello Sir
Thank you attached is our cert for H7s' Realize that we can not test every single vehicle the bulbs will go in. However the bulbs have passed the TUV testing.. some countries do not care of an led bulb has passed a test or not, they have outlawed them due to all the poor beam patterns put out by inferior bulbs. I can guarantee our setups provide a near perfect beam pattern in the GS line.
Best Regards,
Přikládám certifikáty co mi zaslali. Máme tady někoho zdatného v orientaci v těchto lejstrech?
vvalosek přiložený následující soubor: LED_H7_E-mark_certificate_(1).pdfNeexistuje špatné počasí!
Přidané 27.05.2020 21:03
Ta ledka má naprosto jinde zrdoj světla než původní vlákno H7. Z toho důvodu se H7 dělá kovová a výrobný přesnost umístění vlákna je opravdu velmi vysoká. Jakmile posuneš byť jen o 0,2mm vlákno žárovky mimo původní ohnisko bude to svítit úplně nesmyslně jinam než má.
Mám známého co dělá na vývoji světel a nedávno vyprávěl co vše obnáší světlo vůbec navrhnout tak aby bylo v reálných podmínkách naprostro spolehlivý a svítilo kam má.
K tomu LED z aliexpress, přeci by nebyl problém si to na motorce přepojit tak aby to fungovalo jako na LCčku, nebo se pletu?
#bmwdiagsokolov specializovaný servis BMW a MINI,
originální diagnostika pro BMW, BMW motorrad, BMW i, MINI
Kódování, flashování, mapové podklady, doděláni výbavy, takřka cokoliv na BMW stačí se zeptat fb.me/bmwdiagsokolov
BMW R1200GS ADVENTURE 2006 Alpinweiss 3
Přidané 27.05.2020 21:08
Lucifer napsal:
Ta ledka má naprosto jinde zrdoj světla než původní vlákno H7. Z toho důvodu se H7 dělá kovová a výrobný přesnost umístění vlákna je opravdu velmi vysoká. Jakmile posuneš byť jen o 0,2mm vlákno žárovky mimo původní ohnisko bude to svítit úplně nesmyslně jinam než má.
Mám známého co dělá na vývoji světel a nedávno vyprávěl co vše obnáší světlo vůbec navrhnout tak aby bylo v reálných podmínkách naprostro spolehlivý a svítilo kam má.
K tomu LED z aliexpress, přeci by nebyl problém si to na motorce přepojit tak aby to fungovalo jako na LCčku, nebo se pletu?
Mam to rok a pol , spokojny Ecko tam je svieti lepsie a funguje . Prerobit sa to da kto sa trochu vyzna v elektrike. Inak zamna je to jedno staci pozret na stare svetlo . Parkovacka svieti sucasne s kratkym
svetlom. Teda je to ako origos .
Přidané 27.05.2020 21:21
Takže to Cčko je náhrada parkovačky?
Já právě o tom světle taky dost silně uvažuji. proto mě zajímá jak to světlo vlastně oslňuje?
V celku by ani nebyl problem vyřešit aby v noci to Cčko nesvítilo na 100% a udělat stmívací modul
Kódování, flashování, mapové podklady, doděláni výbavy, takřka cokoliv na BMW stačí se zeptat fb.me/bmwdiagsokolov
Přidané 27.05.2020 21:26
Ano c-cko je parkovacka . Jedine minus ze sa neda sklopit pri nalozeni . Inak trochu svieti a to jazdim spustu km v noci . Obcas prebliknu
fiiloo přiložený následující obrázek:
Přidané 27.05.2020 21:29
Tak to by vše bylo řešitelný dodatečným obvodem, který by se staral o to aby ve dne svítilo jen Cčko a večer přepnout do klasického potkávacího světla. A zároveň aby Cčko pohaslo jako u denního svícení u novějších aut
Ale to je otázkou jestli v noci oslňuje Cčko svou svítivostí a nebo samotný potkávací světlo, ty vertikální proužky
Upravil Lucifer dne 27.05.2020 21:30
Přidané 28.05.2020 10:56
Tak z toho certifikátu jsem vyčetl, že je udělena homologace pro LED H7 pro HCR, tudíž by neměl být problém s jejím použitím, takže např. na STK to správně nastavit aby neoslňovalo a vesele jezdit? :-)
Přidané 02.06.2020 15:13
Lucifer napsal:
Tak to by vše bylo řešitelný dodatečným obvodem, který by se staral o to aby ve dne svítilo jen Cčko a večer přepnout do klasického potkávacího světla. A zároveň aby Cčko pohaslo jako u denního svícení u novějších aut
Ale to je otázkou jestli v noci oslňuje Cčko svou svítivostí a nebo samotný potkávací světlo, ty vertikální proužky
Z vlastní zkušenosti:
vezmu to od konce, pokud je světlo správně vyrobené, lze seřídit aby vůbec neoslňovalo. Cčko určitě neoslňuje ani v noci, natož přes den.
Bohužel první světlo které jsem objednal bylo tak špatně vyrobené, že nešlo na motorku namontovat jinak než tlumený kurevsky na veverky. Půl roku jsem se s číňanem na ALI o tom dohadoval, až mi poslal druhé světlo a to už jde namontovat a seřídit ve správných mezích.
K tomu pohasnutí Cčka:
To první světlo mám rozebrané, tzn. násilně jsem ho otevřel, jinak to ani nejde. Uvnitř jsou dva proudové zdroje, jeden velký pro dálkové + tlumené. A druhý malý prouďák pro Cčko.
Obávám se, že k nastavení jasu Cčka je nutné poladit proudový zdroj, takže jedině světlo rozebrat, což je u nového kusu škoda.
Myslím, že zvenku můžeš dělat na drátech co chceš a jas světla nezměníš. Žádný stmívací modul nepomůže. Ale možná se mýlím, pak mě opravte.
Upravil stevebmw dne 02.06.2020 15:18
R1200GS 2010