Protože mi STK končí příští rok v dubnu, tak jsem dnes vyrazil na registr vozidel na Praze 3. Paní za přepážkou chtěla pouze velký TP a reg. značku z motorky (na vylepení známky s novým datem platnosti). Vyplnil jsem formulář "Změna údajů v registru motorových vozidel", do kolonky "Důvod změny" jsem napsal "Změna doby TK dle zákona" a bylo za 10 minut hotovo.
Byl jsem upozorněn, že STK na moto musí platit alespoň do 1.10. 2018. Tzn. všechny motorky s prošlou STK 30.9.2018 a dříve mají smůlu a musí absolvovat STK, po které už budou mít platnost STK na 4 roky.
Zápis proběhl zdarma . Protokol z poslední STK a ani OTP nevyžadovali.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Ruda napsal:
Protože mi STK končí příští rok v dubnu, tak jsem dnes vyrazil na registr vozidel na Praze 3. Paní za přepážkou chtěla pouze velký TP a reg. značku z motorky (na vylepení známky s novým datem platnosti). Vyplnil jsem formulář "Změna údajů v registru motorových vozidel", do kolonky "Důvod změny" jsem napsal "Změna doby TK dle zákona" a bylo za 10 minut hotovo.
toto je přesně to, co nechápu. Teď ti to prodloužili o 2 roky a přitom kdybys šel na STK, tak to máš rovnou na 4 roky.
...ano stálo by to 400,- a trvalo by to o půl hodiny dýl a nevyplňoval bys formulář...
teď musíš za dva roky zase, takže standardní průběh, jako X let před...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já se dnes ptal na dopravním ve Slavkově a tam mi řekli, že tam s SPZ ani chodit nemusím... prý se to prodloužilo automaticky a policie to bude akceptovat...
Hmm, co bude za dva roky... Třeba "změním" vozový park nebo něco jiného... Vzhledem k tomu, že mám registr 2 minuty jízdy od domu, nemusím teď 2 roky v tomhle ohledu nic řešit. A to se vyplatí .
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Miran napsal:
Já se dnes ptal na dopravním ve Slavkově a tam mi řekli, že tam s SPZ ani chodit nemusím... prý se to prodloužilo automaticky a policie to bude akceptovat...
No ale vysvětluj to mimo ČR...
Mr GS napsal:
nechápu proč zase začínáš sr.át?
Já jsem se ptal normálně a ještě navíc ne tebe (když už máš evidentně problém semnou normálně komunikovat)
Vidím, že dotazovaný se výše zmínil o komplikacích s navěšenýma věcma na motorce, pak to chápu... mít např, nějakou stavbu, která není naprosto dle standardů naší STK, tak to taky řeším.
Já se ptal všeobecně, takže argumenty, že NĚKDE je dražší technická a NĚKDE jsou psi na STK a NĚKDO to má blíž na úřad, než na STK jsou individuální a ne všeobecný.
Já to mám třeba blíž na STK, než na úřad. STK mě stojí 400,- a jsem za 20min hotov, takže jestli to je o hlavě, tak asi o tvojí
záležitost
2018- 2018- 2022- 2026
kontra
2018- 2020- 2024- 2028
je matematicky naprosto jasná
zbytek je asi individuální a proto se ptám
No nic... každej ať si udělá sám obrázek o tom, kdo začíná s...
Líp už Ti to bohužel vysvětlit neumím a jestli jsi v tom co jsem napsal jako odpověď na Tvůj dotaz (ikdyž nebyl tedy adresován mě, jak jsi podotknul), našel něco útočnýho z mý strany, pak za to fakt nemůžu...
A jestli se Tě dotklo konstatování skutečnosti, že každýmu z nás hlava pracuje trochu jinak a to co je pro jednoho podstatný je pro druhýho naprostej šumák, pak se Ti za tuto pravdu hluboce omlouvám.... nemyslel jsem to zle jen jsem konstatoval holou skutečnost... ani jsem nepsal, čí uvažování je správný a čí špatný...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
Miran napsal:
Mají pravdu, v tomto duchu je to v tom jejich pokynu napsáno.... ale co když se najde někdo, kdo bude chtít buzerovat na silnici?? a ty se s ním budeš muset dohadovat, že nemá pravdu??? Těch pár minut mi za ten klid fakt stojí...
Spíš je to o tom, že se snaží si ušetřit si práci, což je chápu, ale pro každýho je lepší mít na SPZ správně šťíplou známku a v techničáku razítko, páč přes to nejede vlak...
Resite ze to budou vedet , ale kdyz vyjedu za hranice tak co ? Juknou na znamku a nemam novou a jsem v haji.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Resite ze to budou vedet , ale kdyz vyjedu za hranice tak co ? Juknou na znamku a nemam novou a jsem v haji.
Presne tak... A vysvetluj pak nekde v tramtarii policajtovi, ze ti plati 4 roky a ze vlastne znamka je "neplatna' , ale ze vlastne plati
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
To Miran..teda nevím kdo Ti to radil??? ...tak jsem v rychlosti prolítnul zákon č. 193/20018 Sb a nepíšou tam nic o tom, že by četnici měli přehlížet propadlé technické na motocyklech s tím, že by jsi se odvolával na paragraf 40 ods. 3b, výše uvedeného zákona, kdy se perioda technické kontroly prodloužila na 4 roky.
Je to tak, že buď si ji necháš prodloužit úředně - STK čí Úřad, nebo počkat na další STK a pak budeš mít prodlouženou lhůtu. Nic mezi tím není.
Takže nespolíhej na to, že četníci přivřou oči, protože pokyn. Pokyn není nad zákon, takže neobstojíš
Upravil monsery dne 08.10.2018 17:20
Lítám pomalu a nízko..
jediná možnost je, že by jsi tvrdil, že je tam vyznačeno, kdy byla kontrola udělána a od té doby platí další dva roky...
Jen se nesmíš do té situace dostat měsíc před tím, než je vyznačeno na známce... to by jsi blbě vysvětloval...
Tak dnes potvrzene info z odboru dopravy v Horaždovicich. Technicke platne po 1.10.2018 se prodluzuji o dalsi dva roky. To znamena ze technicka udelana třeba 20.10.2016 se automaticky prodlouzi o dva roky, podminka je dojit na urad (odbor dopravy) a nechat si to potvrdit. Zatím je to i bez poplatku. Dnes jsem sam absolvoval a ptal se na info. Je zapotřebí velky technicak a registracni znacka. Ja ani nevyplnoval zadny formular.
to monsery, AKHB...já se nehádám! Ptal jsem se dnes při přepisu motorky a tohle mi řekl přímo člověk, kterej dělal přepis. Prý žádnou spz nosit nemusím. Samozřejmě dává smysl vylepení nové známky...obzvlášť pro ježdění za hranicemi.
Jo chlapci, já byl dneska v Budějcích a zdejší lemplnbande opět potvrdila svojí pověst. Prej to nedělaj, protože se nemůžou shodnout, jak ten pokyn ministerstva vykládat (jestli je to ta 1 A4 co je na netu ).
Takže prej pojedou na školení a příští tejden se rozmyslí. Tak si mám zavolat příští tejden (já mám samozřejmě nekonečnej fond dovolený nebo nevím co si ta paní myslí )
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Miran napsal:
to monsery, AKHB...já se nehádám! Ptal jsem se dnes při přepisu motorky a tohle mi řekl přímo člověk, kterej dělal přepis. Prý žádnou spz nosit nemusím. Samozřejmě dává smysl vylepení nové známky...obzvlášť pro ježdění za hranicemi.
však já taky né...
MotoPaja napsal:
Jo chlapci, já byl dneska v Budějcích a zdejší lemplnbande opět potvrdila svojí pověst. Prej to nedělaj, protože se nemůžou shodnout, jak ten pokyn ministerstva vykládat (jestli je to ta 1 A4 co je na netu ).
Takže prej pojedou na školení a příští tejden se rozmyslí. Tak si mám zavolat příští tejden (já mám samozřejmě nekonečnej fond dovolený nebo nevím co si ta paní myslí )
A proc si tam nejdriv nezavolas?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
MotoPaja napsal:
Nejzkurvenejai dopravni inspektorát je opravdu v Českých Budějovicích. Proto by tu chtěl žít každý...
MotoPaja napsal:
Naplánuj si výlet do Prahy a máš po starostech. Dnes je možné použít jakýkoliv registr vozidel v ČR (doufám ).