Tak nikdo tu nemá potuchy o tom jaký olej patří do motoru BMW R1100S ? Vím že by to mělo být cíleno na jiné Forum ,Ale nechci se zase někde registrovat skrz jeden dotaz.
Upravil kim dne 13.01.2010 08:07
Všechny eSka který servisuju, dostávaj u mě v dílně do převodovky a zadního převodu to samý co GS řady 1100 a 1150 tzn. Castrol EPX 80W90. Do motoru buď Motorex Legend 20W50, Castrol GP 20W50 nebo Valvoline VR1 Racing 20W50 - podle toho, kdo kterou značku upřednostňuje (na funkci to samosebou nemá vliv)
Já jsem jezdil na Castrol Actevo 20W50.Teď tam leju olej Texaco s vyskozitou taky 20W50,ale nevím přesně označení,je to suďák...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
brumla: ja sem tam ted nalil motul co zminujes.Predtim sem tam daval taky motorex. Zadnej rozdil nepocituju, krome ceny . Mozna o neco min zere olej, ale nic zasadniho.
kim> do motoru, automobilový olej tj bez přísad pro spojku, viskozita 20w50, kvalitativní specifikace dle API - SJ a lepší (SL, SM první písmeno je S benzínový motor druhé je zhruba rok výroby motoru J 1997, L 2001, M 2004 a novější). Na značce (výrobci) ale vůbec nezáleží. Stejně kupuješ samolepku a obal. Odkuď je náplň se nikdy nedozvíš.
vlada-gsa napsal(a):
kim> do motoru, automobilový olej tj bez přísad pro spojku, viskozita 20w50, kvalitativní specifikace dle API - SJ a lepší (SL, SM první písmeno je S benzínový motor druhé je zhruba rok výroby motoru J 1997, L 2001, M 2004 a novější). Na značce (výrobci) ale vůbec nezáleží. Stejně kupuješ samolepku a obal. Odkuď je náplň se nikdy nedozvíš.
Tak tak... taky tam leju auťáckej olej.Jen jsem to nechtěl napsat první,aby mě tu hned někdo nepranýřoval
Důležitá je vyskozita a klasifikace!
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Taky liju Motul, hlavne protoze ho dostanu koupit bez problemu vedle v obchode,ale zadnej rozdil proti motorexu taky nepocituju,je asi o neco hustsi a mozna ze ma i mensi spotrebu oleje.
Aktualne 1250 GSA HP
Značka: REPSOL
Popis: Motorový olej Repsol Elite Super 20W50, balení 1litr.Překračující API SJ-H/CF ACEA G4/PD2 VW 501 01 a 505 00. Vícerozsahový minerální olej pro všechny motory osobních aut s katalyzátorem i bez něj. Ideální především pro letní provoz, jak na běžných silnicích, tak i na dálnicích, stejně vhodný i pro lehké dieselové motory. Určeno pro osobní vozy.
Informace o cenách
Katalogová cena: 210 Kč
Vaše cena: 160 Kč
V pětilitrovce mi ho nechávají za 680 a když ji nemají, tak mi nechají 5 x 1 lt taky za 680,- Kč. používal jsem taky Motul 20W50 3000, ale má přísadu pro spojku JASO MA a ta je zbytečná. Navíc mi to papalo víc oleje.
6let jsem lil motul 10w 40 a taky v klídku na 10 000km spotřeba oleje cca 0,3l tet bude první sezona s motorexem legend 20w 50 tak jsem zvědav minulou sezonu se mi začal nák více hřát motor, cca 6 dílků na displeji, jinak bylo vždy po 5 dílkách i ve 45stupních na korsice, tak skusim hustší a uvidíme
pavelgs napsal(a):
Valvoline má olej přímo pro vzduchem chlazené boxery ve viskozitě 20w50.RACING VR1. http://www.e-xeno...0--5litru-
Dával jsem Shell Advance SX4 15W50, ale vloni jsem ho sháněl těžce a letos už asi prostě není. Tip na Valvoline Racing VR1 vypadá dobře, cena rozumná , takže ho zkusím.
Pája
Jo, dávám ho již druhým rokem. Ono těch autových olejů 20w50 není moc na výběr.
Jen: Repsol elite super(180kč/L),Valvoline VR1 racing(170kč/L),Motorex legend(260kč/L). Ostatní 20w50 sou s přísadou pro mokrou spojku(JASO MA)
Já sem si letos pěkně naběh,sehnal sem 5l Valvoline VR1 za 850 což je v poho a na dolití ještě zvlášť 1L ale ta stála 340kč. Já myslel že mě trefí. Příště tu litrovku musím splašit někde jinde. Nebo koupím dvě pětilitrovky a pak 8 výměn po sobě jen 5L a pak zase 10L. Takhle mi o vyšlo +-