Dal jsem je dobře bud si myslím že to bude tím že motoru bylo velký horko a nevydrželo gufero , ale proč potom neteče i olej? A nebo nemrzka která nemá být v motoru až to rozhodím budu moudřejší , ale myslím že to musí být gufero osička by se po tak málo km nevydřela
martaviky napsal:
Tak jsem na tom úplně stejně dnes mi začala pěkně dirkou kapat nemrznoucí kapalina. Sundal jsem víčko vodní pumpy a pod ním vrtulka tak jsem uvážil že se to nedá sundat a připravuju se na sundání spojky. Ale zde jsem četl že by to mělo jít rozebrat jak sundám tu vrtulku? je možný že by to teklo ve 33000km? Díky
Koukám do svého servisního denníku a mě začala pumpa chcát ve 30 tis km...
jsou tři. Zelený, červený a modrý.. je to udělaný takhle schválně jakoby "pro pitomce" aby to alespoň poznali podle barvy.. Do BMW patří modrý.. rozhodně se nedoporučuje míchat právě z důvodů jiného složení.. Neřeknu ti jestli je to jiným "fridexem" ale určitě bych ho tam nedoporučil..
Upravil jezek dne 15.06.2014 16:55
Mezi náma,mám taky špatnou zkušenost,ve 41tis jsem měnil chladící kapalinu(modrou),vodní čerpadlo včetně gufer.Po 6ti tisících začala prolínat voda,nechal jsem to být,jen jsem dolíval destilku,po cca 1500 km se přidal olej.Na začátku zimy jsem to rozhodil,hřídelka byla lehce vydřená,přejel jsem ji na leštícím kotouči,koupil gufera do agresivních kapalin a do vysokých teplot.Takhle jsem ujel 4000 km a znovu teče voda.Protože mám před dovolenou,cca 5000 km,nebudu experimentovat a koupím celou novou hřídel a budu doufat,že vydrží.Nechápu,proč jedna vydrží 40000 km a druhá je po 6000 km K.O.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Ne tento problém mne taky dosti užírá koupil jsem origo BMW díl , který vydržel minimum km kdybych toto věděl tak jsem jí nechal vyrobit a byl jsem na tom možná líp a úplně jiné peníze a hlavně jsem nemusel polovinu dovolené hlídat vodu a stále dolévat.
No dneska jsem objednal nějaké lepší gufera cca 200kč 1ks a byl jsem u soustružníka , který mi osičku vyrobí zakalí a na kulato obrousí na rozměr , a ta by měla vydržet na 100%.
Takže ted dám asi klasika gufero za 14kc a do zimy dojezdím a v zimě to udělám , rovnou dám motorkovej fridex autovej tam už nechci ani vidět.
bohužel takovou možnost nemám, jinak bych to asi zkusil, takže objednám a budu se modlit aby mi někde v tramtárii nevytekla voda nebo olej
fridex jsem dával Motorex přesně tuto http://www.motocy...use-1-litr má specifikaci přímo BMW N 600 69.0 což má i Castrol tak myslím, že tím to nebude
jj až pozdě jsem zjistil, že jsem měl koupit od tebe, no co letos mám stejně napsaný interval, takže už vím kde koupit
O.K. když si vzpomenu dám vědět, jedu až 31. července takže naštěstí mám na drobné opravy úpravy čas
Ahoj, právě jsem si objednal opravnou sadu na vodní pumpu F 650 GS a chci se optat... když vytáhnu obě gufera nebude moc vytékat olej? Vůbec nevím jak je tento motor dělaný a zda je tam nějaká hladina oleje... budu to dělat na studeném motoru tak doufám že to na mě nevyteče až vytáhnu i to druhé gufero. Předpokládám že až vyndám druhé gufero tak jen vytáhnu hřídelku a dám novou? Je to tak? Neni potřeba rozebírat neco dál kromě toho čerpadla? Předem díky za odpovedi.
YanekR napsal:
Ahoj, právě jsem si objednal opravnou sadu na vodní pumpu F 650 GS a chci se optat... když vytáhnu obě gufera nebude moc vytékat olej? Vůbec nevím jak je tento motor dělaný a zda je tam nějaká hladina oleje... budu to dělat na studeném motoru tak doufám že to na mě nevyteče až vytáhnu i to druhé gufero. Předpokládám že až vyndám druhé gufero tak jen vytáhnu hřídelku a dám novou? Je to tak? Neni potřeba rozebírat neco dál kromě toho čerpadla? Předem díky za odpovedi.
Hm hm zajímavá otázka- no většina- vlastně skoro všechen olej ti vyteče už když sundáš to víko. Takže to poval na pravou stranu a pak se v tom vrtej dle libosti před povalením doporučuju vyndat baterku pokud nemáš gelovku.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
YanekR napsal:
Hm hm zajímavá otázka- no většina- vlastně skoro všechen olej ti vyteče už když sundáš to víko. Takže to poval na pravou stranu a pak se v tom vrtej dle libosti před povalením doporučuju vyndat baterku pokud nemáš gelovku.
Aha, já doufám že víko se sundavat nemusí :-( tak to je teda pěkný... :-(