Já mám takovou zkušenost,před lety jsem chtěl udělat konstrukci pořádně takže zinek a na to komaxit , nedrželo to, při vypalování se zinek zvednul a komax samá bublina.
Kratkej napsal:
Já mám takovou zkušenost,před lety jsem chtěl udělat konstrukci pořádně takže zinek a na to komaxit , nedrželo to, při vypalování se zinek zvednul a komax samá bublina.
Záleží jestli jsi dal žározinek , nebo galvanický ?
.
PavelDR napsal:
Jak vypadá ten tvůj projekt?
Je tady nějaký klid, ale v dílně to určitě frčí.
Mám vevařené HPN výstuže do rámu a z 80% hotový motor s převodovkou, bohužel teď mám blbé období časově. Myslím začátkem června se do toho pustím zase naplno. Certified off-road instructor
Co-Founder of FLYTORIDE.com
Official ambassador of Wunderlich
Zdravím po delší době v tomhle vláknu, nooo vím dal jsem si na čas Nicméně už je čas to dát zase všechno dokupy, tak začínáme..
lako přiložený následující obrázek:
[208.31Kb]
Upravil lako dne 07.06.2025 09:52
Certified off-road instructor
Rám je nachystaný, nevařené výztuhy, komaxit + zalepené do PPF folie včetně vidlí a brejlí.
vidlice jsou WP XPLOR PRO 7548 Enduro, triple clamp je od SWT. Dodávali to kluci z SWT, mají to fakt vychytaný, prostě koupíš set který je "vyřešený" a vše pasuje. Brejle, vidle, kotouč, třmen, kolo..
[343.96Kb]
Upravil lako dne 28.05.2025 21:14
Zapalování a generátor jsem zvolil VAPE. Dlouho jsem zvažoval po čem sáhnout, tak snad to byla dobrá volba.., ukáže čas..
[180.32Kb]
Pěkný Jsem netušil, že už konečně VAPE dělá zapalka i pro novější dvouventily. Pár let zpátky jsem u nich poptával a nepotěšili mě. Hoď sem prosím konkrétní typ. Já čekám na převaření rámu na centrál tlumič.
Už se těším , až to bude komplet. Ještě ti něco chybí , nebo už máš vše pohromadě?
Příští týden bude dodělaný motor. Tento týden budu řešit lak. Nicméně bude mi chybět pár custom CNC prvků který mi bude kámoš modelovat. Ale doufám že během prázdnit to bude v kupě.
Jak tady zavála ta diskuze ohledně centrálního tlumiče a kyvek. Ono to určitě někdy opodstatnění má ať už kotoučová brzda nebo v případě že máš motolever s dvěma tlumiči tam věřím že to jízdní vlastnosti může zlepšit. Někdy to doprovází zesílení rámu v té části kde je tlumič uchycen nahoře. Ty novější hrušky taky budou mít něco do sebe, konstrukčně budou asi dál.
Dále tu motorku také prodloužíš nicméně tam teda úplně výhody nespatřuji.
Já to neřeším, motorku chci funkční, postavenou jako novou ale skákat po pařezech s tím nebudu, na to mám jiné motorky. 18ti palcové kolo by se mi mělo mimochodem vejít i do té mojí původní. Zadní tlumič mám už nachystaný hyperpro - dodané také SWT.
[143.08Kb]
MALI napsal:
Pěkný Jsem netušil, že už konečně VAPE dělá zapalka i pro novější dvouventily. Pár let zpátky jsem u nich poptával a nepotěšili mě. Hoď sem prosím konkrétní typ. Já čekám na převaření rámu na centrál tlumič.