bluesbery napsal(a):
Čekal jsem tě.... Času dost, můžem to probrat jestě 1000x ze všech stran, všechna pro a proti,rady,názory, atd... Snad se jestě 1-2 lidi najdou..
No proto Tak ti nevím Maroko nebo Nordkapp Zase ať to za ten roček moc nepřeplánujeme. Čoveče jak nad tím víc a víc přemýšlím, jel bych
2 Kubrt: Spaním na divočáka ušetříme majlant
Ja, det er sannheten...!!! jak říkají staří norové. A když skolíš soba a hned ho nesežereš, můžeš se na jeho teplém těle ještě 2-3 dny hřát a spát na něm , aniž vytáhneš spacák. Viděl bych to na cca 14 dní, další věci jako termín atd. budou předmětem mnohých diskuzí a ladění možností účastníků.
Upravil bluesbery dne 05.08.2010 22:22
Jel jsem před pár lety Švédsko a Norsko na přelomu července a srpna. Počasí nám vyšlo opravdu super, ale na co jsem nebyl připraven bylo obrovské množství komárů. Na pobřeží bylo fajn, ale jak jsem zajel jen kousek do vnitrozemí tak byl problém. Například taková zastávka v lese na záchod.Hrůza!Nakoupil jsme místní přípravky proti komárům, ale protože neovládám norštinu a nepřečetl si návod tak trička která obsahovala umělá vlákna se mi začala rozpadat. Zdálo se mi, že ta havěť čeká jen na cizince, protože místní byli v pohodě.
Celé to ale bylo super a určitě se tam chci ještě několikrát vrátit. Samozřejmě, že se vybavím a příště té havěti nedám šanci.
Supr informace, berem tě jako návnadu na komáry, jistě si tě pamatují, jak jsi jim chutnal Tohle je např. jedna z informací, která dokáže pomoci od hodně nepříjemností.. Nejen proto jsi také vítán a pokud se nerozhodneš jinak, můžem během roku plánovat základní věci...
Jsou ženský z výletu předem vyloučeny nebo se také mohu ucházet o případnou účast?? Nezlobím, do řízení nekecám, vařím báječně čaj a namazaný chleba. Myslím, že bych zvládla i zabít komára, když na to přijde. Teda pokud budu mít po ruce lopatu a komár bude sedět někomu na zádech...
svatunice napsal(a):
Jsou ženský z výletu předem vyloučeny nebo se také mohu ucházet o případnou účast?? Nezlobím, do řízení nekecám, vařím báječně čaj a namazaný chleba. Myslím, že bych zvládla i zabít komára, když na to přijde. Teda pokud budu mít po ruce lopatu a komár bude sedět někomu na zádech...
nordkapp mne laka.
ale kdyz pojedu/eme, neprodas pak zase motorku?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
svatunice napsal(a):
Pokud zvládneš i šítí (ran) tak máš jednoznačně místo jisté Navíc při nekonečném polárním dni, je třeba někoho, kdo řekne : pánové je čas na čaj (whisky ) o páté a dá si ji s námi.. Jednu věc bys ale musela slíbit - nebudeš po nikom chtít,aby Ti místo fénu foukal na čerstvě umyté vlasy...
Co ti brání v účasti ? Je fakt, že wifi je tam jen v dosahu 65m od sobích parohů (sory antén), ale přes satelit se dá taky komunikovat.. Takže si píšu : + Hicks
Upravil bluesbery dne 06.08.2010 00:50
K prodeji mého nového mastodonta nemám zatím důvod - nějak jsme se hledali, až jsme se našli a báječně si sedíme, máme se rádi. Poslouchá mě na slovo, hlavně "lehni" mu jde bez problémů, já ho také respektuji, beru ho často na vycházky, krmím ho celkem pravidelně a občas se mu starám i o srst (benzín + myčka)
Pokud zvládneš i šítí (ran) tak máš jednoznačně místo jisté Navíc při nekonečném polárním dni, je třeba někoho, kdo řekne : pánové je čas na čaj (whisky ) o páté a dá si ji s námi.. Jednu věc bys ale musela slíbit - nebudeš po nikom chtít,aby Ti místo fénu foukal na čerstvě umyté vlasy...
Slibuji !! Neboť....nesuším si vlasy fénem, nýbrž jen tak nad plamenem...
A šít umím, vlastním dokonce dva šicí stroje - normální a obnitkovací. Který mám přibalit??
Inu dobrá,jsi zařazena na funkci pěvkyně , zdravotnice, vrchní kuchařky. V případě,že v něčem mimořádně vynikneš, máš šanci i na místo hlavní(ho) meteorologa(žku)
S šitím si nedělej starosti,stačí styl hladce-obratce. Tak ňák se nám tu tvoří skalní jádro pro akci " North to Nordkapp " ... nicht wahr ?
Předběžně bych se taky přihlásil, jestli je to možný
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Milosch napsal(a):
Já chci taky nějakou fci ve výpravě Brácha tam byl před několika lety autem, tak se poptám a naberu rozumy
Při výpravě Orientexpres ses osvědčil jako navigátor, takže tato fce tě nemine, a ještě ti nějakou přidáme
2 Jtopman - někdy v září nebo i dřív na nějakém srazu, by jsme se mohli sejít a předběžně probrat představy a možnosti každého zájemce.
Milosch napsal(a):
Já chci taky nějakou fci ve výpravě Brácha tam byl před několika lety autem, tak se poptám a naberu rozumy
Při výpravě Orientexpres ses osvědčil jako navigátor, takže tato fce tě nemine, a ještě ti nějakou přidáme
2 Jtopman - někdy v září nebo i dřív na nějakém srazu, by jsme se mohli sejít a předběžně probrat představy a možnosti každého zájemce.
to bluesbery: OK
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
nazdar chlapi
tento rok sme boli od 03.07 do 18.07.2010 ne ceste do Nórska cez ČR DE SWE a späť cez FIN a pobaltské krajiny PL domov.
celkovo 8953 km
Norsko je super krajina , cestovať odporúčam od Osla na západné pobrežie, trošku aj stred cez Jotuheimský národný park,potom smer Lofoty po ceste 17 a ďalej na sever. ak vám nevyjde počko , tak je to prúser, lebo za polárnym kruhom smerom na Nordkapp zažijete riadnu kosu dážď a neskutočný vietor
kto che info o cenách a tak podobne pošlite mail
Upravil Bedo dne 06.08.2010 11:51
Béďo