Po státnicích jsem konečně osedlala 650, takže jsem se dostala ke gripům. Dnes za půl hodiny jsem nandala oba gripy sakumprásk takže pokud se to bude někomu hodit: drát je sice tenkej, ale drží v drážkách rukojeti, nemá přes sebe žádnou folii. Pokud ale nejste pitomci, tak se to v podstatě nedá zničit, protože zapečená guma je jen na koncích a tam žádný drát už není
Jenom tedy doplním: motorka F650GS, r. 2005, gripy Ariete 2624/L, díra 26-26mm, 125mm.
Zdravim mám dotaz budu měnit hefty na 1150,když jem sundal staré hefty tak mám poškozenou izolaci na topnych dratech,spíš misty uplně chybí,tak se chci optat zda to mám něčím zaizolovat nebo se na to vyprdnout. Dík za radu
používáte někdo pěnové gripy, třeba tyhle http://www.motodr...-786-cerne nebo všeobecně : zkušenosti, cestování s nimi, výdrž (trhání), vibrace.... atd.
Taky si myslim ze to nebude prakticke. Hlavne v desti se budou nasakovat a pak budou jak houba. A taky to nebude idealni pro topnou smycku a topeni samotne.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
baw napsal:
Zdravim mám dotaz budu měnit hefty na 1150,když jem sundal staré hefty tak mám poškozenou izolaci na topnych dratech,spíš misty uplně chybí,tak se chci optat zda to mám něčím zaizolovat nebo se na to vyprdnout. Dík za radu
Ono je spíš otázka, jak dlouho vůbec ještě budou fungovat. Já jsem jich na 1150GSA vyměnil tak pět odhadem, nevím proč ale všechny levý. Buď poškozeno při pádech off nebo prostě přestal topit. Asi 9 let tam mám Oxfordy a topí a topí... Ale nejsou tak příjemný jako origo - mají větší průměr a kabel do nich je hnusnej.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
baw napsal:
Poškozenou izolaci topných drátů jsem měl taky. Odmastil jsem heft a omotal jsem ho klasickou izolační páskou na kabely. Pak jsem to stříkl lakem na vlasy,aby šly nový gumy dobře natáhnout a od té doby pár let vše funguje jak má.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jal jsem se měnit hefty na 12-tce. Okraj řiditka ma větší průměr, seřezáváte ho do roviny? Mám Ariete hefty, nemají oproti origo otvory pro dva výstupky u přepínačů, co s nima? Taky odříznout?
Díky
Palk přiložený následující obrázek:
Tak jsem kraj opatrně o trochu opiloval, do nových heftů jsem pájkou udělal diry pro výstupky u přepínačů, stříkl lakem na vlasy. Hefty drží no problém.
Upravil Palk dne 18.09.2019 07:03
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Zdravím potřebuji poradit koupil jsem 1150GS bez vyhříváných heftů.Je to rok 2000.Je na motorce udělaná nějaká příprava a dá se koupit jen hefty a vypínač originál,a nebo Oxfordy .Delka obou stran je stejná 122 mm+- .A když najdu nějaké vyhřívání tak na průměr řidítek 22 mm ,ale já mám prúměr 25,5 mm obě strany ,plynová má ještě po sobě drážky. Děkuji za radu,
Přidám svou zkušenost s opravou pravýho gripu R 1200 GS 2007. Koupil jsem Ariete, protože jsem spěchal, kupoval jsem v Alze (byly skladem). Model pro řídítka s vyhříváním. Seděj jak ulitý, vypadaj jak originál. Sundavání bylo překvapivě snadný. Jsou nalepený celou plochou. Nařezal jsem je ostrým ulamovacím řezákem na 4 pruhy, horkovzdušnou pistolí hodně ohřál a pak od konce navinoval na špi_čatý (nevím, proč se mi místo písmen dělaj hvězdičky) kleště. Šlo to docela dobře a téměř do čista. Odporovej drát byl... cca 1 cm se vypařil. Vzal jsem podobně tlustej měděnej drát, pájku, chybějící kousek doplnil. Topí jak novej.
Upravil FaktNeniCoResit dne 06.05.2021 00:34
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...