Ještě malá odbočka k vodotěsnosti Crossfirů. Mně do nich teda ještě nikdy nenateklo, můžu stát dost nad kotník ve vodě a meju je vždy na noze celý wapkou a za tři roky co je mám ani kapička. Je pravda, že brody nevyhledávám a v žádným, který by byl nad výšku dvou třetin boty jsem nikdy nestál, ale velmi často se divím co tyhle boty všechno utěsní. O dešti se nemá ani smysl zmiňovat, zažil jsem i několikahodinovou jízdu v děsivý průtrži a jediný co na mně bylo 100% suchý byly právě nohy.
Jinak probírat jak se v nich chodí je asi zbytečný, na procházky městem jsou i lepší modely , ale není to taková hrůza jak by se mohlo zdát. Běhal jsem v nich třeba několik hodin po lese a bylo to naprosto v pohodě. Vlastně ani v tom městě to není závratný problém, spíš než že by se mi špatně chodilo(nedřou, netlačí, jsou překvapivě ohebný a když se prosříkají WDčkem, tak ani nevržou), jsou prostě místa kam se nehodí ze společenských důvodů. Muzea, hrady a zámky atd, tam se ostatní koukají trochu divně. Takže u mně 100%spokojenost a na určitý druh cesty bych nevyjel v ničem jiném. Na závěr poznámka: bohužel/DÍK netuším jak se v nich třeba potí noha a jaký pak vydávají odér, tímhle totiž zázračně v rodině nikdo netrpíme(teď to není sranda), takže nevzdušnost jakékoli boty mi naprosto neva...
Bystrické: gratuluji k adventurám , vypadají fakt parádně
Maiali nel Fango!
poki napsal(a):
Dnes jsem jel do Pasova koupit boty. Měl jsem vybraný TCX Infinity v Polu. No moc mi na noze neseděly a cena byla o 50 eur vyšší než co maj cenu na jejich webovkách. Místo 199,95 tam chtěj 249,95. Kdyby aspoň byly OK. Ještě jsem zkusil ty jejich POLO Enduro Tourenstiefel za 160 (na webu cena 139), ale ty byly úplně špatný - někde neseděly a někde tlačily. Pak jsem projel Louise, vyzkoušel Daytony - dobrý ale zas celkem drahý. Všechny co stály za úvahu byly přes 300. Nakonec jen tak pro zajímavost jsem se stavil u Hein Gericke a tam už to bylo lepší. Hlavně tam maj všechny velikosti od všech modelů a je možný vyzkoušet různý typy bot. Koupil jsem za 200 HG rallye II gore tex a ač vypadaj stejně jako Infinity, mají jinej střih. Mě sedly mnohem líp a mají navíc kovový přesky. Takže jsem teď spokojenej.
Já je mám a jsem s nima moc spokojenej. Ani v mrazech mi v nich nebyla kosa. Uvidíme co v létě.
Splněný sen moje 1100GS
ahoj mam dotaz, koukam že mate botky všichni podobne tem mym, ma diadora mx 5 pro, a zjistil jsem že v nich nemužu radit nahoru, prosil bych o radu co udělat jde nejak zdvihnout řadička, nebo mam tento problem jen ja, diky
2 MikaKaco: Koukám, že máš 1150... Na mojí Dakarce to lze vyřešit pouhým přesazením páky na tisícihranu... Po koupi nových bot jsem to také udělal... Ale jen trochu, abys pak při podřazování nemusel dávat tlapu zbytečně vysoko... Chce to odzkoušet...
Už 2 roky mám boty Forma ATV 1 parádní boty na cestování,teren a celodenní chození žádné tvrdé kopyta super cena a material
famoza přiložený následující obrázek:
MikaKaco napsal(a):
ahoj mam dotaz, koukam že mate botky všichni podobne tem mym, ma diadora mx 5 pro, a zjistil jsem že v nich nemužu radit nahoru, prosil bych o radu co udělat jde nejak zdvihnout řadička, nebo mam tento problem jen ja, diky
Pokud pravidelně jezdíš v krosových botách a nemáš k tomu ještě nožku jak baletka, jednoznačně doporučuju tohle: http://www.tourat...ts_id=2982
Plus samozřejmě naštelovat na tom tisícihranu. Každý má totiž jinak dlouhou nohu a hlavně holeň a tak úhel pod kterým máš chodidlo na stupačce se různí. Až to ale budeš nastavovat, mysli taky na jízdu ve stoje ve stupačkách
Maiali nel Fango!
Santiago - doteraz super skúsenosti, noha sa v nich nepotí, sú pevné, no ľahko sa v nich chodí ale ZRADA - naposledy mi do nich riadne natieklo... Zvláštne, lebo som v nich už zažil nie 1 dážď a tentokrát sa to stalo nejako náhle...
Archie napsal(a):
Santiago - doteraz super skúsenosti, noha sa v nich nepotí, sú pevné, no ľahko sa v nich chodí ale ZRADA - naposledy mi do nich riadne natieklo... Zvláštne, lebo som v nich už zažil nie 1 dážď a tentokrát sa to stalo nejako náhle...
Mohlo dojit k prodreni Goretexove membrany staci aby si je mel tesnejsi na prstech a tudis ji muzes nechty prodrit.Ja mel goretex pohorky a taky do nich teklo ale az tak po 2 letech
BMW GS 1200 adventure
zda se me to nebo jsou domitatory totez jak diadora MX?
taky nevim do ceho se obout:(zatim co do pohodli me nejlip sedeli Gaerne,ale s velikosti je problem...
netusite nekdo kde meji na krame sidi/oneal/dominatory v praze a okoli?dix
mate uz nekdo sidi adventure?
Nedrive Oxtar Infinity, na cestovani super, pohodlne i na prochazky po meste, lze v nich vydrzet cely den. Dost dlouho nepromoknou, ale po celem dnu uz to pomalu vzadavaji. Nicemen tou dobu jiz ostatni co nejami gore-tex 8x vylili vodu z bot :-)
Pak se sotolinou a polem prisla nutnost MX bot, vyhraly Gearne, dulezity je aby ta bota mela kloub, aby se v ni dalo take chodit. Jiank jsou v zasade prutokove, ale zase bezpecne, cena cca 6000,- myslim.
V Gaerne SG10 jsem odjížděl na dovolenou s mírnou obavou, že při prohlídkách měst mi upadnou nohy ale nic takového se nekonalo, botky jsou to pravda těžké ale VELICE POHODLNÉ. A pro mých několik offroad akciček za rok jsou si myslím velmi bezpečné.
Takže tak, jak napsal JohnyT
Potvzuju, vržou
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Jsem odvázanej z Oxtar Infinity - akční cena v POLO letos na jaře 4.200,- Kč s poštovným...
Poprvé v životě vím, co je to mít sucho v botách i při dlouhotrvajícím dešti...
SIDI Adv. koupeno taktéž v HZ - vše vyřízeno na dálku, poslali mi emailem fakturu, zaplatil jsem a cca za týden až dva mi došly boty (objednávali je z itálie)
famoza napsal(a):
Už 2 roky mám boty Forma ATV 1 parádní boty na cestování,teren a celodenní chození žádné tvrdé kopyta super cena a material
Tohle jsou peckový křápy za super cenu a fakt pohodlný!!! To můžu potvrdit...
Jak funguje ta membrana? Jak je to s odolnosti proti vode? Co kdyz pojedu cely den v desti, promoknou? A naopak, vetraji aspon trochu?
Ja mel doted turisticke Oxtary s Gore-Texem a byl jsem moc spokojeny. Jenze mi zacala tect pravava bota po ctyrech letech, tak budu asi muset najit neco jineho.
Upravil paulik78 dne 10.08.2010 15:25
Už jsi je odzkoušel v dešti? Teče do nich?
Vrzání se dá odstranit . Osobně to řeším sprejem, buď suché mazání a nebo silikon
Mém je od jara, promoknul jsem jednou s kalhotama uvnitř NATEKLO VRCHEM, to asi každýmu.
Pak jednou s kalhotama venku, asi 30 km slušnej slejvák a NENATEKLO možná za to může žena, která, jako odborník přes obuv mi napatlala švy na botách jakousi
zázračnou tekutinou viz obrázek.
Vážně to pomáhá, švy jakoby naboptnají a zároveň je to nalakuje tak nefungují jako knotek.
Přes přesky a v jejich okolí mi zatím do bot nenateklo, taky záleží na tom jak dobře je zapneš.
UVIDÍME AŽ BUDE VÍC VODY ale jak jsem napsal cca 30km v bouřce a nenateklo.
mara přiložený následující obrázek: