Krome toho, na Slovensku museji byt stestim bez sebe, kdyz si srovnaji svoje platy a duchody s reckymi s vedomim, ze jim budou posilat penize, ktere si na to navic musi pujcit.
Krome toho, na Slovensku museji byt stestim bez sebe, kdyz si srovnaji svoje platy a duchody s reckymi s vedomim, ze jim budou posilat penize, ktere si na to navic musi pujcit.
Souhlasím. Nikdo se nepozastavuje nad tím že umyslně lžou a zkreslujou výsledky a to dlouhodobě. Nic bych jim nepůjčil a vyloučil je z EMU. Myslím že by to Řecku prospělo devalvace o 40% a hned by tam měli plno turistů. A ostatním zemín EMU by to dalo jasný signál co se stane když nebudou plnit kriteria. Viděli by jsme konečně pořádné reformy ve Španělsku, Portugalsku, Belgii apod. Jenže celá EU a EMU je jeden socanskej moloch fuj.
FYYFF
To Makořesně tak,bylo pěkné srovnání důchody slovenské babičky + řecké důchodkyně,je mě slováků líto,máma mé přítelkyně dělá na SK na vrátnici v místním družstvu za 300 eur a tito mají pomáhat netahavým řekům zvyklích na sociální stát,30% dělá ve státní zprávě a zbytek netahá?Viděli jste ty demonstrace 3 po smrti a těmto lidem má EU půjčovat?proč?Zlatej Fico jasně řekl ano půjčíme,ale až si to utáhnutí opasku odhlasujete v parlamentu no a vidíte ten výsledek řeků nic žádné uskromnění dále mít 90% důchodu,chodit do důchodu o 5 let dříve než němec,ležet na pláži a pít metaxu nebo ouzo 12.Miluju řecko a její Lefkádu,ale tohle si přece musí uvědomit,že to dále nejde.
Jenom malej příklad jak jsme si si dle směrnic v EU rovni:u mě na chalupě u Chlumce nad Cidlinou musela místní hospodská udělat dle směrnic EU bezdotykové splachování toalet 40 let se tam čůralo samospádem,ok pokrok dala baterie + WC za 150tis dle směrnic,že místní se ani neuměli vychcat
V řecku na ostrovech plných turistů provozujou pěkné restaurace,super jídlo,ale nemají nikde záchodyjak je to možný,kde je nějaká hygiena,živnostenskej odbor atdU nás nesmí být jídlo déle než 4hod potom pryč vylejt v řecku nám nosili jídlo přez lesík z kuchyně na terasu,pingl šel jídlo na platě skočila veverka z talíře si vzala kus salátu,pingl počkal až přejedou auta na rušné silnici prach sedne na jídlo překročil cestu a došel s jídlem k nám.Nestěžuju si,jenom trošku tápu v těch směrnicích a říkám,že někde to platí a jinde v EU si z toho dělají srandu.
Na závěr za mě řecku pomoc ano,ale pokud se včas probudí,přestanou stávkovat a státu pomůžou řeci a nebudou se sklenicí drinku ležet a čekat až jim EU včele zase s německem pomůže.
Bob: já bych řekl že zrovna tyhle normy, který se u nás zavedli kvůli vstupu do Evropské unie nám v Čechách prospěli (ne všechno, to je jasný) ale díky tomu, máme jistotu že jídlo bude čerstvé, záchody pěkné, hygienické a čisté apodobně. Vim že to dost stálo a podniky a podobně s tim měli problémy, ale nakonec se s tim vypořádali a kvalita života v čechách vzrostla. Tak to já osobně beru jako pozitivum pro ČR, nehledě na ostatní země v unii
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
falcons napsal(a):
... tyhle normy, který se u nás zavedli kvůli vstupu do Evropské unie ...
Malinko uvedu na pravou míru:
To nebylo kvůli EU. Pravidlo - předpis - o expedici hotových jídel do max. 4.hodin od přípravy je věc stará, učili jsme se to na učilišti a hotelové škole již na počátku 90. let. Hygienické předpisy u nás vždy byly na výši. Pouze nedůslednost, benevolence a úplatnost kontrolních orgánů umožňovala jejich nedodržování... Boom turismu po revoluci to jenom popohnal k realizaci...
Upravil radosek dne 05.05.2010 17:35
To Radošek:máš recht za Raj byl v hospodách ráj vždyť to orange prase s bradavicí dělal ekonomického náměstka na nejbohatší části Prahy a to na Raj 1 o penězích a úplatkách v hospodách a vinárnách na Praze 1 za komoušů se Vám pánové ani nezdálo,ale to je věc jiná.
To Falcons:jo a co mě ještě u Vás drtí jsou ty demonstrace za 13,14,15 plat + důchod
**** jsem nasranej.Zejtra mi prijedou kamosi z nemecka a ja jim slibil vymenit eura.Kvuli Recku jde do prd... koruna jeste vic nez euro a dnes prolomila 26 kc.Pred 14 dny jsem menil ve smenarne za 25,25.Takze krome drazsi dovoleny muzem cekat dalsi zdrazeni benzinu,protoze vuci dolaru jde do prd... koruna i euro. Tak aspon exporterum se bude darit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
To Falcons:jo a co mě ještě u Vás drtí jsou ty demonstrace za 13,14,15 plat + důchod
No to mě povídej, lidi prostě pořád nechápou důsledky, Řecko žilo ve snu jak je to bohatá země a teď je ale čas se probudit.
Jinak jsem tady jenom na delšší pracovní návštěvě, tak to tu neni u mě (Vás jak píšeš ) já jsem doma v ČR a vždycky rád budu.
Radosek: dík za opravu, to jsem ani nevěděl. Ale každopádně tomu prospělo to, že jsme chtěli do unie, jinak by se o to dál nikdo nestaral.
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
Je to dlouhé ale dost zajímavé. Je-li to vše pravda tak ať se s tím poperou sami.
Citace :
Zdá se, že řeckou krizi řeší celý svět kromě Řecka. člověk, který v 25 letech vstoupí do státní služby, má před sebou 35 let garantovaného platu. A celoživotní penzi. Až umře, přejde penze na jeho manželku. A pokud by po něm zůstaly neprovdané dcery, dostanou státní penzi taky Jaké jsou ve veřejném sektoru platy? V průměru 2,5krát větší než v soukromém. A u vás? Kde ve státním sektoru byste nejvíc škrtal? Největší skupinu státních zaměstnanců tvoří učitelé. Řecko na školách prvního a druhého stupně zaměstnává čtyřikrát víc učitelů na žáka než Finsko. A pokud je finské sekundární školství považováno za evropskou špičku, ptám se, k čemu my potřebujeme čtyřnásobek učitelů. Nový premiér Papandreu se sice tváří, že proškrtá výdaje, současně ale oznámil, že přijme sedm tisíc nových učitelů. Přitom jich už teď máme asi o 80 tisíc víc, než by bylo třeba. No a když si vydržujete tolik učitelů, nakonec pořádně nepracuje žádný. . Před několika měsíci například vyšlo najevo, že na odlehlém ostrůvku Agios Efstratios provozují školu se čtyřiceti učiteli a deseti žáky. Co ti nadbyteční učitelé dělají? Pobírají plat, ale neučí. Někdo třeba v pracovní době jezdí s taxíkem, spousta jich je v turistických službách. A ti, kteří opravdu učí, učení často odbývají tak, že rodiče musí dětem platit odpolední soukromé doučování. Doučují je zpravidla učitelé ze státních škol. Takže lidé, kteří nedělají to, za co je platí stát, pobírají dva platy. Jsme zhruba stejně velké země, vy máte deset milionů obyvatel, my jedenáct. Naše centrální banka zaměstnává 3000 lidí. Za řeckou centrální banku dnes všechno důležité rozhoduje Frankfurt. Vystačila by s 200, 300 lidmi. Ostatní jsou zbyteční. Za posledních pět let – a to vládla pravice – se počet pracovníků parlamentu zdvojnásobil. Jak to? Poslanců jsme před pěti lety měli stejně jako dnes. Zaměstnanci parlamentu nepobírají 14 platů ročně, jak je běžné jinde, ne, oni berou 16 platů. Navíc se jim patnáctý a šestnáctý plat nedani.Například Olympic Airways – před restrukturalizací v roce 2003 to byla státní letecká společnost, která prodělávala milion eur denně. Oni zaměstnávali dvakrát víc lidí, než bylo třeba. Přebytek pilotů se maskoval redukcí nalétaných hodin, ale taky třeba nařízením, že pilot, který letí do New Yorku, tam musí dvě nebo tři noci přespat. Aby nebyl v Řecku na očích. Dnes houfy bývalých pilotů sedí doma a pobírají 14 tisíc eur měsíčně za to, že nedělají nic. Takových příkladů jsou stovky. Ve státním Telekomu zaměstnávali 25 tisíc lidí, až jeho výkonný ředitel prohlásil, že jich potřebuje jen 12 tisíc, jinak ho zničí soukromá konkurence Zákon podnikatelům nařizuje vyplácet dlouholeté zaměstnance tolika měsíčními platy, kolik ten člověk ve firmě strávil roku.U nás je pro dlouholeté zaměstnance v soukromém sektoru stanoveno minimum 24 platů. Státním zaměstnancům se to ovšem zdá málo, takže dostávají někde 72, jinde 100 měsíčních platů. Peníze pro lidi, které stát ve skutečnosti vůbec nepotřebuje, neberou konce. A to je ústřední problém Řecka. Bohužel v Bruselu stav věcí v Řecku není znám. Ještě jim to nedošlo. Předpokládám, že i kdyby ty souvislosti znali, nebudou tomu prostě schopni uvěřit. Co s tím? Celá ta řecká nemoc by se dala snadno vyléčit, kdyby politici našli odvahu sáhnout do veřejného sektoru. Lepší by bylo, kdyby Evropská komise nebo třeba německá vláda vyžadovaly od naší vlády odpovědi na konkrétní otázky. Proč si ksakru vydržujete takový veřejný sektor? Ať jasně řeknou: Nepomůžeme vám, dokud nesnížíte počet učitelů.
Mazec
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Myslim si,ze v Recku musi mit fakt hodne lidi,kteri se nikdy nepredreli opravdu velke uspory.Nejhorsi je,ze i pres ty platy tam ve statnim sektoru udajne nic neporidite bez uplatku. Nedavno jsem o techto vecech cetl v Tydnu a taky jsem nechtel verit.Hlavne me dostalo zdravotnictvi.Nevim jestli to je pravda,ale bez uplatku tam pry nemate skoro nic a udajne tam v nemocnicich neni neco jako zdravotni sestra a o nemocneho se treba po operaci musi starat rodina.Tezko tomu uverit.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
A u nás je to jiné? politici mají svůj svět a nějací lidé je zajímají jen před volbama a to z nás dělají idioty klteří mají věřit jejich plkům. A nevím proč se má řecku půjčovat když oni pro to nechtějí nic udělat a nebo jo? No z tý televize mi to tak nepřipadá ale to může být zkreslené
Mládenci, rozum do hrsti nic není černé nebo bílé.I mezi zákonodárci se nachází vzdělaní , slušní a pracovití lidé.Co se týče Řecka ,přejme jim co nejodpovědnější cestu z tohohle offroadu.Stále platí co tě nezabije to tě posílí.Rozhodně cesty do Řecka bych se nebál,všichni ti stávkující si záhy uvědomí že jim to nepomůže a to co prodělali jim nikdo nedá.
martens napsal(a):
Mládenci, rozum do hrsti nic není černé nebo bílé.I mezi zákonodárci se nachází vzdělaní , slušní a pracovití lidé.Co se týče Řecka ,přejme jim co nejodpovědnější cestu z tohohle offroadu.Stále platí co tě nezabije to tě posílí.Rozhodně cesty do Řecka bych se nebál,všichni ti stávkující si záhy uvědomí že jim to nepomůže a to co prodělali jim nikdo nedá.
moje řeč....
Tak včera byla genarální stávka, jako již tolikrát za ty leta co jsem tady.
Nestřílelo se do lidí, kanóny nejsou slyšet. Život dnes šel normálním způsobem. U té banky to bylo tak, že se do průvodu namočili - schovali chuligáni v kuklách na hlavách a hodili molotov do banky. Vzhledem k tomu, že je tam hodně plastických nábytků a přepážek, oheň se rozšířil bleskově a tři lidi zemřeli na následky kouře. Ano, je to velmi smutné, logicky jde o nějaké ultralevičáky nebo ultrapravičáky, ale neznamená to, že jsou zde barikády a pouliční boj. Vše je celkem v klidu po této stránce. Všeobecná atmosféra je smutná dnes díky tomu včerejšku.
Co se týká té půjčky, nemám co dodat, můj a Váš názor (většiny) je sice rošlišný a nejedná se jenom o jeden parametr, je to daloko složitější, než aby se to dalo rozebrat tady na fóru. Vězte, že vina je hlavně na nás, ale ne ve všem.
Pokud můžu poradit a chcete tomu věřit, nemusí se nikdo nějaké dovolené v Řecku bát. Pokud vám ale připomínáme cikány, jak někdo napsal, jeďte jinam už jenom z toho důvodu.
A....., půjčka je s úrokem 5%, nikoli neúročná, to jenom pro upřesnění. Nejde o dar. Většina států unie, které nemají problémy, si půjčují kolem 2-3%. Tím chci říct, že pokud si např. Slovensko bude muset půjčit, aby nám půjčilo (tu adekvátní kvótu, která mu náleží dle dohody), vydělá na tom (Slovensko) kolem 2-3%.
To jenom proto, abyste viděli a četli někdy i mezi řádky.... a nejenom to, co chtějí abyste slyšeli.
Přeji vám bezkorupční společnost, jak čtu, tak ani nevíte co to je korupce....
Více se k této debatě nebudu vyjadřovat, protože samosebou nejsem objektivní.
Doufám, že to zvládneme jako stát.
Upravil Doc dne 06.05.2010 20:41
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Hele DOCtore, zajímalo by mě jestli na tom co tydy píše Pavel GS vyletnik je něco pravdy. Dostal jsem to taky mailem, je tady něco v tisku a v médiích a myslím, že to celkem zkreslujeme, jak píšeš.
Já novinám od jiste svojí zkušenosti nevěřím. Byl jsem totiž u něčeho co pak noviny prezentovaly úplně jinak. I ty píšeš, že ty demonstrace jsou vlastně v klidu.
Jinak vám fandím ať to zvládnete. Je to záležitost celoevropská - si myslím.
Potřebuji šestiměsíční dovolenou na cestování. Tak dvakrát do roka...
Zcela útržkovitě několik parametrů. které mě napadají a dělají náš stát a situaci složitějším
OBJEKTIVNÍ PŘÍČINY
nedá se srovnávat jenom rozloha, my máme tisíc ostrovů
když plánuje Čech organzaci státu, ví že na 100.000 obyvatel potřebuje velkou nemocnici, soud, vězení , školy základní ale i střední a vysoké atd atd, co patří do většího okresního města.
do menších center potřebuje školy základní a střední, malou nemocnici, apod.
do ještě menších musí umístit poštu, školu, národní výbor a další nezbytné služby
pokud je území ucelené, prostě sedneš nad mapou a naplánuješ to tak, aby to bylo logické a rentabilní (počet obyvatel na služby logický)
pokud má středoevropské území někde 1000 obyvatel, určitě není moudré mít tam všechny služby, ale my máme mnoho ostrovů, kde je pod 1000 lidí, ale musíš pro ně mít školu a poštu a zdravotní zařízení, protože do nejbližšího většího centra je to třeba víc než dvě hodiny lodí. To je nerentabilní, ale jde o vysoké náklady, které ve 20. století musíš poskytnout. Navíc, ta samá opuštěná centra v létě mají třeba 100.000 lidí během sezóny, takže pro ně musíš mít tu infrastrukturu, ale jedná se o výdaje, které vás v Česku a jiných vnitrozemních státech ani nenapadnou. Proto koukáte na počet žáků a učitelů a nejde vám to hlavy. Ano, protože je prostě mnoho jednotřídek...
Dalším problémem je voda. Víte o tom, že existují tankery na pitnou vodu? V Evropě prostě uděláš vrt a je po srandě, nebo použiješ horský potok nebo biologické čištění a je vystaráno. To ale nelze na malém ostrově, je to neúnosné. A nevyplácí se dělat čističku nebo odsolování vody pro malý ostrov. Ale musí se to zabezpečit. Elektrický proud je nutné poskytnout všem na území Řecka za logickou cenu, stejnou na celém území, ale opět: umíte si představit kolika penězi dotuje stát el.proud na ostrovech nebo horských vesnicích? A Řecko je hlavně ostrovy a hory. A navíc, není možné srovnávat ani obyvatele. U nás zde žije polovina obyvatel v Aténách a Soluni. To znamená, že na zbylých pět miliónů které se roztrousí po 130.000km2 musíš zorganizovat stát, ale jde o řídké obydlení hor a ostrovů. Nejsem odborník, ale představuji si náklady na stožáry el. vedení, které musí jít přes hory do vzdálene vesnice jako určitě obtížnější než v průměrném středoevropském státě, kde téměř jedna vesnice navazuje na druhou.
Moji starší kolegové, kteří ještě nejsou v důchodu si pamatují doby na svých vesnicích, kdy neměli proud, mnozí vyrůstali dokonce bez bot a v bytech neměli topení a místo podlahy udusanou půdu. Řecko udělalo za dobu od války obrovský skok kupředu. V šedesátých letech teprve elektrizace, televize začala koncem šedesátých let, když v česku první barevná myslím v roce 1972. Vyvinulo se rychle, ale v tom rychlém nárůstu se jistě nadělalo i mnoho chyb. Nejde o průmyslouvou zemi s organizovaným státem z meziválečného období. Vyrostlo překotně a někdy i zbrkle. Kutura lidí je opět pozadu. Moje tchyně má jenom dvě třídy základky, čte s problémy. Je narozena jako moje matka 1942 a mohu srovnávat. Je nemyslitelné, že by moje máma nebo její sestry nemohly studovat (ani nemluvím o dochození základní školy), protože musela jít pracovat v deseti, aby se rodina (tehdy) vůbec uživila. Proto je zde dodnes ve starších, dožívajících generacích velký podíl částečných nebo úplných analfabetů. Je proto třeba brát na zřetel při jakékoliv kritice, což je to nejlehčí na světě, i výchozí bod.
Máme častá zemětřesení. Naše stavebnictví musí být s tvrdými normami protiseismické odolnosti. Levný panelák, v kterém jsem vyrostl v Čechách by tady spadl při prvním zatřesení. Proto je to nájročnější a i dražší. Já vím jenom z doslechu a dokumentárních filmů o velkých zemětřeseních v seddesátých o osmdesátých letech, kdy např. Kalamata byla doslova celá srovnána se zemí a jde o velké město. Stát v takovém případě pomáhá lidem velkými sumami. Ano, kolikrát chybně, korupčně, neobjektivně a s chybami, ale bezúroční půjčky a různá odškodnění a pomoci jdou na účet státu. Není to lehké. v r. 1999 bylo velké zemětřesení nedaleko Atén, 150 mrtvých a stát ochrnul asi na týden. nebyla to legrace, poprvé na vlastní kůži. Víte kolik to stálo? Těch ztrcených pracovních hodin, těch nákladů?
Již jsem se zmínil o tom, že máme neustálé problémy s Tureckem. Ale i USA a i Německo a Francie nám prodávají zbraně a zbrojní lobby těchto států nemají zájem na urovnání situace, které by vedlo ke snížení zbrojních nákladů. Kam by prodávali zbraně. Proto Merklová a Sarkozi ním dávají jednou rukou půjčku, ale na podzim jsme "museli" koupit čtyři ponorky..... právě odtud. Mezinárodní dohody jsou jasné a neexistuje v podstatě nejasná zóna v Egejském moři, co je naše a co Turků, ale přesto je potřeba mít mnoho Phantomů na ohlídání narušovaného vzdušného prostoru. Náklady na zbrojení jsou o mnoho větší, než u vás, jsou srovnatelné např. se školstvím nebo zdravotnictvím.
Proto náš stát "krvácí" na mnoho místech, má daleko víc nákladů, než při prvním pohledu je jasné. A i tam se dělají chyby, naschvál nebo neznalostí a náklady se ještě zvýší.
NAŠE CHYBY
O naší demokracii se dá říci, že je poměrně mladá. Po válce (kde si Řecko zaslouží bravo za statečnost) se bohužel pokračovalo občanskou válkou. Není na škodu si připomenout, že pravice-stát byl tehdy podporován Anglií a partyzáni-levice Stalinem. Že se jednalo v podstatě o sféry zájmu velkých mocností. Stalin se nedohodl v Teheránu na přístupu ke středozemnímu moři, ale po válce jej chtěl. Prostřednictvím Bulharska podporoval odboj a partyzány zkoušejíc, zda se mu nepodaří nasadit i v Řecku levicový, prosovětský režim. Ale je naše chyba, že jsme válčili mezi sebou. Poté asi tak deset let rychlého vývoje a v r. 1967 vojenská junta. Ta odešla, spadla 1974. Teprve od té doby jsou opravdu rozumné volby. Ale v mladé demokracii, která se učí, jak fungovat, jak se obrnit proti nešvárům, jako je korupce apod., je logicky mnoho chyb. To se stalo i u nás. Politici používají státní sektor (dodnes) aby kupovali hlasy. Peníze a moc je v podstatě ve sto rodinách v Řecku. Pašování a daňový únik ročně jenom v pohonných hmotách je 5 miliard Euro!!!!!! Ale abys pašoval výkonně, musíš mít loď, tanker a pokud možno i rafinerie. No jo, ale stejná rodina, co má ty rafinerie a lodi má i TV kanál, noviny a prachy. Takže politika prostě buď koupí (uplatí) nebo v TV a novinách nepodpoří a on nebude již politik. Buď bude poslouchat, nebo půjde domů. A proti tomu je potřeba konečně zasáhnout. To je obrovský problém. Stavba dálnice u nás (jakožto státní zakázka soukromé stavební firmě) vyjde šestkrát dráž než v Německu. To proto, že sice může být o něco dražší než v Evropě díky horšímu, těžšímu terénu a třeba i horší produktivitě práce, ale ne šestkrát!!! Tam jde o úplatky, schválně předražit, abychom se napakovali a něco dáme i ministrovi za podpis. Jak funguje korupce všude na světě je známo, tady je to hrozné. U normálních zaměstnanců to potom funguje tak, že když příklady se svrchu, od politiků jsou takové špatné, každý si tedy chce namastit kapsu, pokud je mu dán prostor. Ryba vždycky začíná smrdět od hlavy, se tady říká.
JAK VEN?
Nevím, je to těžké. Nejlépe by bylo poslat všechny politiky domů a s nimi i těch sto rodin, co rozkrádají národní důchod do vyhnanství a založit nový stát. Je to celé prohnilé, rozumíte mi...
Ale lidi jsou v podstatě bodří a zem krásná, chtěl bych pro ně dobrý úděl. Já jsem víc Čech než Řek. Do svých 28 jsem žil a pracoval v Česku, řecky jsem ani neuměl. Odešel jsem nikoli pro lásku k Řecku. Jako tolik uprchlíků z bývalého režimu jsem měl možnost odejít (díky první manželce Řekyni, nikoli kvůli sobě, já měl a mám dodnes české občanství) legálně, aniž by zůstávající rodina v Česku byla šikanována. Tak jsem odešel. Politicko-ekonomické důvody, nikoli citové a národnostní. Prostě jsem v Řecku byl přijat jako Řek a ne jako cizinec a gastarbeiter. Jinak jsem Čech.
Ale pobyt dvaceti let zde mi ukázal i jiné krásy života a jde opravdu o zem, která si zaslouží pomoci. Budu jedině rád, pokud MMF a Evropa dohlédnou, aby pomoc šla opravdu správným směrem.
Víc nemám co dodat, budoucnost ukáže....
Doc - Kosťa
P.S. a nerušte mě, píšu GR2JOR 2010, chacha
Upravil Doc dne 08.05.2010 07:51
holubb napsal(a):
po precteni tveho rozsahleho prispevku bych ti pomalu aji uveril, ale realita bude asi jina co?
co tím chceš říct?
že píšu něco nereálně nebo dokonce překrucuju?
holubb napsal(a):
po precteni tveho rozsahleho prispevku bych ti pomalu aji uveril, ale realita bude asi jina co?
co tím chceš říct?
že píšu něco nereálně nebo dokonce překrucuju?
se zas tolik necerti, ja jen, ze za poslednich ctrnact dnu jsem ziskal z mistnich medii trosku odlisne informace nez jake zde popisujes ty.ale to je vec nazoru.
Je zajimave si precist DOCuv prispevek, clovek ma sanci poupravit si nazor o nahled z druhe strany. Stejne cennou moznost mam i od kamarada z Izraele, ktery mi pohledem mistniho cloveka popisuje veci, ktere se tam deji. A to se clovek nestaci divit.
Obecne si myslim, ze nejvetsi problem je levicacke ochranarstvi a regulace a prerozdelovani penez. Pripada mi nespravne, ze vladni experimenty jednoho statu odnese cela EMU, potazmo EU. Jasne, ze kazdy stat ma jine naklady, ale nejde dlouhodobe delat jako ze nic a zadluzovat se, ze to nekdo zaplati.
Dlouhodobe jsou snad vsechny ekonomiky ve schodku, bere se to jako standard i v dobe ekonomickeho rustu. Ale kam to muze jit? Vetsina chce vsechno zadarmo a tak voli doleva, samozvani vladci EU nas tady kasirujou a prerozdelujou penize jak se jim zrovna chce, ale kolik jim tech penez zustava, to nikdo nevidi. A jak se proti EU branit? Ted uz tezko.
Jdem radsi jezdit.