Zatim jezdim ve výklopce od Nolana , jsem na ní zvyklej už z dřívějška - přes vesnice , nebo v menších rychlostech otevřená , když vyleze sluníčko tak vysunu brejle apod , ale ve větších rychlostech dělá neskutěčnej randál - asi ten spoj , má někdo ps stejný zkušenosti a přešel na enduro helmu...? Jakej je v nich rozdíl - určitě v hlučnosti , ale jaký je rozdíl za chladnýho počasí , nebo v dešti a co v létě když je pařák , jak to větrá apod...? To by mě fakt zajmalo ...
Furt se něco děje...
Ale neeee, jen to je prostě jiný tvar helmy, více tam fouká... Psal jsem, že bych si vzal vyklápěčku v mraze... Jenže já v mraze nejezdím... A navíc mám vysoké plexi na motorce, takže na mě tak nefouká...
Ahoj, zdravím Vás jako nováček na fóru.
Uvažuji o nové přilbě. Čtvrtou sezónu mám Nolan N103, a vcelku spokojenost.
Nemáte někdo tento typ? X-LITE X-551 Hero N-COM C07. Líbí se mi. Pro upřesnění, jako jedna z mála Enduro helem má slunenční clonu. Na clonu jsem si zvykl. http://www.nolan-...n-com-c07/
Upravil swat dne 15.01.2013 20:18
AldaGS1 napsal:
Nemáte někdo tento typ? X-LITE X-551 Hero N-COM C07. Líbí se mi. Pro upřesnění, jako jedna z mála Enduro helem má slunenční clonu. Na clonu jsem si zvykl. http://www.nolan-...n-com-c07/
Přesně tuto mám já
Manželka si ji pořídila už rok předemnou a má tu černo-bílou
AldaGS1 napsal:
Přesně tuto mám já
Manželka si ji pořídila už rok předemnou a má tu černo-bílou
A jaké máte z těmito helmami zkušenosti, asi mě nejvice zajímá mechanická kvalita a pohodlí ovládání. Díky.
Upravil aldags1 dne 15.01.2013 22:38
A jaké máte z těmito helmami zkušenosti, asi mě nejvice zajímá mechanická kvalita a pohodlí ovládání. Díky.[/quote]
Zatím jsme velice spokojení
Máme ještě Schubert Concept, ale tuto sezonu šubrtky zůstaly odložené v polici a jezdili jsme v x-lite
Jediné co je proti šubrtům horší, tak hlučnost, ale není to nic strašného, čekali jsme že to bude horší
Zpracování a materiály velmi solidní
presne tu sem si chtel koupil jelikoz by mi ladila skvele k motorce , ale bohuzel jsem pak vystrizlivel ta vaha je hrozna zkoro stejne mi vazi vyklapecka 1590 je mazec a kdyz to srovnam s UVEX Enduro carbon ktera ma 1150 tak je to sakra rozdil
jinak asi to vidim ze si koupim nejakou lehkou obyc enduro helmu vylozene na to enduro a na dalkovy trasy si necham vyklapecku
Upravil schrek dne 16.01.2013 18:11
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
presne tu sem si chtel koupil jelikoz by mi ladila skvele k motorce , ale bohuzel jsem pak vystrizlivel ta vaha je hrozna zkoro stejne mi vazi vyklapecka 1590 je mazec a kdyz to srovnam s UVEX Enduro carbon ktera ma 1150 tak je to sakra rozdil
jinak asi to vidim ze si koupim nejakou lehkou obyc enduro helmu vylozene na to enduro a na dalkovy trasy si necham vyklapecku
Díky za TIP na barvu. Líbí se mi ještě více než mnou vyhlídnutá: Hero N-COM C07. Bude mi více ladit k mašině. Hmotnost mi asi vadit nebude. Jsem zvyklý na svoji Nolanku, která má aspoň 1 750g. Musím ji někde najít ve své velikosti na vyzkoušení. Pokud mi do ní sednou brýle tak si ji koupím. Jen pro zajímavost na webu x-lite.it mají dost vysoký ceny: Př. Hero N-COM 489,99 Eu. U nás na shopech cca 7 800,- kč.
Tu hmotnost nevnímám nějak špatně
Helma je dobře vyvážená a člověk si ji na hlavě ani neuvědomuje
Je jasné, že když je v ní clona + mechanismu sklápění clony, že má nějaké deko navíc
Ale štítek + clona je super
Navíc pinlock
Měli jsme strach co to bude dělat ve vyšší rychlosti, ale do 150kmh je v klidu a stejně nejvíce jezdíme kolem 100kmh
Obrovské plus proti šubrtce, není v ní vedro. Letos jsme jeli Albošku a Rumunsko, už bych tam s výklopkou nejel
JJ, u nás je za dobrou cenu, já ji kupoval u Hamouz-et
[quote]schrek napsal:
kurna jeste by mohli delat multifunkcni helmy vyklapecka/enduro [/quot
Však dělají někde už to tady bylo: Givi Tourer je nalezení na givi.it jako novinka na rok 2013.
AldaGS1 napsal:
[quote]schrek napsal:
kurna jeste by mohli delat multifunkcni helmy vyklapecka/enduro [/quot
Však dělají někde už to tady bylo: Givi Tourer je nalezení na givi.it jako novinka na rok 2013.
Myslim že ta Givi Tourer není vyklápěčka, má pouze odendavací předek
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko