TomasTT>Díky a jakou máš teď Cross s plexisklem ? Apropo.mě napadlo prosím kolik u tebe stojí ty vysoké Goretexové ponožky do Cross bot ? Děkuji
Uvažuji o ARAI Tour X ale 15 tis se mi dávat nechce , málo ji využiju , leda kdyby ji někdo vyměnil za mojí SCHUBERTH C 2 která je asi 5 krát jetá
Rád třeba doplatím rozdíl mám tuto viz obrázek SCHUBERTH C 2 Dekor !
cizak přiložený následující obrázek:
BIGR> " Romano " ??? Vždyť je to logický podívej jak je vyklopená brada, mě to rve hlavu už jak zařadím dvojku a ve čtyřiceti by mě to asi za řemínek pod bradou oběsilo !
To mě CABERG J 1 nedělá ! Jinak je to bomba helma to jo to žádná !
V testu v Německu SCHUBERTH C 2 vyhrála s jasným přehledem i před Zavřenými! To ticho v ní když jsem si ji poprvé nasadil na hlavu v přeplněným motošopu u Louise , jak když vypneš zvuk !!!
Nezapomenu jak jsem byl v šoku že jsem v nějaké černé díře a zastavil se čas !!! Ale lidi se dál hýbali ...
cizak přiložený následující obrázek:
maca napsal:
Mám uz druhým rokem nolan n102 a spokojenost. Je sice těžká(1700g myslím) ale funkční. V testu odklápěček byla myslím třetí za šubrtem a BMW
V testu Motorradu bylo pořadí následující.První místo Shoei Multitec-82bodů,druhé Schuberth C2 s 79-ti body a třetí Nolan N102 se 76-ti body.Zkoušel jsem(na naháči) jak Shoei tak Schuberth a nakonec jsem zvolil Shoei.Hlavní důvod byla lepší aerodinamika u Shoei-minimální cukání hlavou např.při jízdě ve větrném pytli za náklaďákem,při otočení hlavy doleva,nebo doprava při vysoké rychlosti zcela bez problémů.Prostě mě aerodinamika u Shoei docela nadchla.Taky jsem již z minula měl dobrou zkušenost s Pinlockem,kterej prostě v zimě nejde zafunět.
cizak napsal:
BIGR> " Romano " ??? Vždyť je to logický podívej jak je vyklopená brada, mě to rve hlavu už jak zařadím dvojku a ve čtyřiceti by mě to asi za řemínek pod bradou oběsilo !
To mě CABERG J 1 nedělá ! Jinak je to bomba helma to jo to žádná !
V testu v Německu SCHUBERTH C 2 vyhrála s jasným přehledem i před Zavřenými! To ticho v ní když jsem si ji poprvé nasadil na hlavu v přeplněným motošopu u Louise , jak když vypneš zvuk !!!
Nezapomenu jak jsem byl v šoku že jsem v nějaké černé díře a zastavil se čas !!! Ale lidi se dál hýbali ...
Netvrdim,že neni velká,když je otevřená. Je to vůbec celkově velkej kýbl,ale soudruzi v NDR asi nepočítali s tím,že budeš jezdit s otevřenou a tak je to tak .
A každý má jinej tvar hlavy a sedne mu jinej výrobce. Mě prostě vyhovuje a jinýmu vyhovovat nemusí. Je to na vkusu jednotlivého soudruha...
swat napsal:
Uvedu to na pravou míru pánové.........
Povinnosti řidiče motorového vozidla:
§ 6 odstavec h
...... mít za jízdy na motocyklu nebo na mopedu na hlavě nasazenou a řádně
připevněnou ochrannou přílbu schváleného typu podle zvláštního právního
předpisu a chránit si za jízdy zrak vhodným způsobem, například brýlemi
nebo štítem, pokud tím není snížena bezpečnost jízdy, například za deště
nebo sněžení.
Podle zákona je legální jezdit v odklopené přilbě za podmínek že zrak bude chráněný.
hele bylo mně tu napovězeno prej bys měl jako vědět že je to § 6 písmeno h) žádnej odstavec
Nemít brýle neřešil bych to ale mám je tak používám vyklápěčku
Konkrátně schuberth - vypadá kvalitně asi i bude
do airohu nitro apod bych asi nešel
Jinak kdysi jsem zaslechl názor že vyklápěčka nabízí a je tak brána z hlediska bezpečnosti jako otevřená přilba ta brada je jen ochrana proti povětrnosti nikoli proti nárazu samozřejmně musí být vyrobena tak aby neublížila obličeji ne aby jej ochránila na to jsou integrálky
jinak k otevřeným přilbám ja spadl 2x vždy by stačila otevřená 2 kamoši taky a to v celkem rychlosti opět to šlo na zadní čáat tak že OK
Dovozce levioru sbírá poškozené věci po nehodách viděl sem tam pár kousků většinou zadek a bok jen jedna vyklápěčka kdy borec skončil hlavou pod fabijou měla hrubě sjetou bradu ale neotevřela se a hlava OK tak že učel splnila na výbornou
A uplně otevřený helmy - obliba čoprystů chcete říct že sou to sebevrazi vždyt ty stroje taky letijou 150 ale že by byly více zraněni či více umýrali bych neřekl a ve 200 a víc je ta helma asi více méně na ......
Ještě vzpomente na laminátovej kokos vystlanej kůžou a molitanem kolkrát v tom naši otcové letěli a že i javka uměla 130 !!!
swat napsal:
Uvedu to na pravou míru pánové.........
Povinnosti řidiče motorového vozidla:
§ 6 odstavec h
...... mít za jízdy na motocyklu nebo na mopedu na hlavě nasazenou a řádně
připevněnou ochrannou přílbu schváleného typu podle zvláštního právního
předpisu a chránit si za jízdy zrak vhodným způsobem, například brýlemi
nebo štítem, pokud tím není snížena bezpečnost jízdy, například za deště
nebo sněžení.
Podle zákona je legální jezdit v odklopené přilbě za podmínek že zrak bude chráněný.
hele bylo mně tu napovězeno prej bys měl jako vědět že je to § 6 písmeno h) žádnej odstavec
Jasně, copy paste ani jsem pořádně nečet co tam bylo
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
MILAN napsal:
jinak k otevřeným přilbám ja spadl 2x vždy by stačila otevřená 2 kamoši taky a to v celkem rychlosti opět to šlo na zadní čáat tak že OK
Dovozce levioru sbírá poškozené věci po nehodách viděl sem tam pár kousků většinou zadek a bok jen jedna vyklápěčka kdy borec skončil hlavou pod fabijou měla hrubě sjetou bradu ale neotevřela se a hlava OK tak že učel splnila na výbornou
A uplně otevřený helmy - obliba čoprystů chcete říct že sou to sebevrazi vždyt ty stroje taky letijou 150 ale že by byly více zraněni či více umýrali bych neřekl a ve 200 a víc je ta helma asi více méně na ......
Ještě vzpomente na laminátovej kokos vystlanej kůžou a molitanem kolkrát v tom naši otcové letěli a že i javka uměla 130 !!!
Tohle mne vždycky uvede v údiv...
Ano, je to každého věc, ale tenhle typ argumentace je prostě hloupej...
Oni taky přeci jezdí bez helmy, tak co, proč ne já...
Pamatujete, že se taky hrával hokej bez helmy?! A vidíte dneska hokejistu bez helmy? To samé na kole, jen nezodpovědní jezdí bez helmy...sorry.
Já za sebe říkám, ano, čopristi bez helmy nebo v kokosce jsou sebevrazi!
KTM 1190 Adventure R
MILAN napsal:
Tohle mne vždycky uvede v údiv...
Ano, je to každého věc, ale tenhle typ argumentace je prostě hloupej...
Oni taky přeci jezdí bez helmy, tak co, proč ne já...
Pamatujete, že se taky hrával hokej bez helmy?! A vidíte dneska hokejistu bez helmy? To samé na kole, jen nezodpovědní jezdí bez helmy...sorry.
Já za sebe říkám, ano, čopristi bez helmy nebo v kokosce jsou sebevrazi!
tak nevím zda jsi pochopil to nebyla argumentace - proč ne jáááá
ja totiž v helmně jezdím vubec nešlo o obhájení ježdění bez helmy jen že to tady každej vidí tak jako co kdyby to si můžem taky říkat co kdybych měl integrálku a někam napálil a někam se mně zaklínila helma za bradu kua kdybych měl otevřenou tak tu hlavu vytáhnu atd atd
Prostě jakákoliv helma schválená a pevně upevněná na hlavě lze použít a jestli si někdo muže namlet hubu a pritom si krásně dýchá a nebo někdo má pocit bezpečí a přitom je mu horko poti se a je unavenej a tak se mu může udělat nevolno a muže se něco stát víš to je mooooc pro a proti
ještě mně napadlo co ten kšilt co když poletíš chytneš ním o něco teba na motorce a zlomíš si vaz --neni v tom případě lepší mít otevřenou holou helmu ???????
Tak že řekl bych že každý si musí vybrat helmu ke svému stylu jízdy a na co se sám cítí a hlavně co se mu líbí néééééé.
Upravil milan dne 24.01.2008 22:47
Ještě bych doplnil.... a v které se cítí bezpečně.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
BIGR> já jen fotkou reagoval na tvůj příspěvek že ses divil že S SCHUBRTKOU C 2 v ní nejde jet s otevřenou bradou když tobě bez problémů a tak jsem přiložil obrázek a já i Slávek xxx se divíme tobě že to jde ?
Že by jsi měl tak účiné plexi na moto ?
Upravil cizak dne 25.01.2008 13:38
myslíte že je takový rozdíl mezi Schuberth Concept a Schuberth C2? Bo kámoš má Concept, jezdí s otevřenou a pochvaluje si...
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
pivos napsal:
myslíte že je takový rozdíl mezi Schuberth Concept a Schuberth C2? Bo kámoš má Concept, jezdí s otevřenou a pochvaluje si...
Moje děvče má Concept z výprodeje neprodaných velikostí XXS za 3,5 tis kč tak to bylo výhodné a neřešily jsme nic!
C 2 je trochu lepší tišší atd. ale jinak nic velkého , záleží zda chceš platit za C 2 tu strašnou sumu, já bych řekl že C 2 není o tolik lepší aby za ní měli chtít o tolik víc peněz .
Mě se ale ten dekor C 2 tak moc líbil že jsem tolik zaplatil.
..já osobně čekám na novou vyklápěčku od SHARKu,bude od března..mluvil jsem s Radkem Novákem z Nokamota a říkal mi,že to bude vychytaná záležitost,vyklápění až do týlu (něco jako Roof) a cena kolem 9... mám SHARK fakt rád,precizní přilby i když doteď jsem jezdil jen integrálky.
cizak napsal:
BIGR> já jen fotkou reagoval na tvůj příspěvek že ses divil že S SCHUBRTKOU C 2 v ní nejde jet s otevřenou bradou když tobě bez problémů a tak jsem přiložil obrázek a já i Slávek xxx se divíme tobě že to jde ?
Že by jsi měl tak účiné plexi na moto ?
Ne jen nejsem tak choulostivej...
A taky jsem malej a tak se schovám za plexi co tam dali Helmuti.
Topol napsal:
..já osobně čekám na novou vyklápěčku od SHARKu,bude od března..mluvil jsem s Radkem Novákem z Nokamota a říkal mi,že to bude vychytaná záležitost,vyklápění až do týlu (něco jako Roof) a cena kolem 9... mám SHARK fakt rád,precizní přilby i když doteď jsem jezdil jen integrálky.
Myslíš tuhle? http://www.shark-...
Ta byla slíbená už vloni.... A nějak se nestihla vyrobit nebo co.
Upravil BIGR dne 25.01.2008 17:13