No vypadá to dost dobře, uplně to si to představuju na svojí modrobílí, ale ta cena... Kdyby byla poloviční dalo by se o tom uvažovat, takhle je to pro mne nedostupný. Holt život je otázkou priorit.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
kubicek - presne ako pises, za polovicnu cenu by sa o tom dalo uvazovat
a keby to dali za polovicnu cenu kto vie ci by sa v konecnom dosledku nepredalo toho viac a nemali by vacsi zisk
dnes sa peniaze zarabaju na predovsetkym na kvantite predanych kusov
raptor napsal:
tak to bych netvrdil .. zvlast v tomhle .. kusovem byznysu... navic made-in-germany.
Nicmene, ze to TT s cenama obcas prehani je proste fakt.
----
jinak nechapu, proc neni spojovaci material stejny.. to same couhajici maticka ze stran dolu.
Kazi to celkovy dojem, ktery neni spatny.
Upravil hicks dne 26.10.2010 09:19
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jinak nechapu, proc neni spojovaci material stejny.. to same couhajici maticka ze stran dolu.
Kazi to celkovy dojem, ktery neni spatny.
Je to proto, že první Desierta (má to tak i Milan z TT) byly montované níž, a ty matičky nečouhaly, byly zkryté. Desierto ale neprošlo homologací, zasahovalo do předního světla. Proto je začali montovat výše, aby toto vyřešili.
Trojůhelníčkové úchyty na bloku budíků jsou teď vyšší, ale spodní boční úchyty použily stejné, ale dali tam vymezovací truvičky, aby D3 posunuli výše. Negativní dopad tohoto je, že ten konoven držák s těma matičkama je teď vidět.
Je možný, že až doprodaj stávající D3, tak začnou vyrábět i upravenej ten držák.
Takto vypadalo první D3 zepředu:
stepan přiložený následující obrázek:
A já si říkal, že to na fotkách vypadalo víc zamračeně.... No, každopádně je to hezký, musím se ještě svézt. Jinak mám ale 1150 chviličku a zatím se mi líbí jak je a že je taková hodně původní, tak nevím, jestli chci hned měnit vzhled. I když to štelování a hlavně zpevnění budíků by se hodilo...
Upravil morabo dne 26.10.2010 09:40
Maiali nel Fango!
Stepane sorry, myslel jsem CERNY spojovaci material...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Moooooooc pěkně to vypadá... Další věc,na kterou začínám šetřit
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
raptor napsal:
kubicek - presne ako pises, za polovicnu cenu by sa o tom dalo uvazovat
a keby to dali za polovicnu cenu kto vie ci by sa v konecnom dosledku nepredalo toho viac a nemali by vacsi zisk
Jo, naprosto souhlasím, za tři plechy, 3 plasty a nekolik šroubů s matkama se mne to opravdu zdá cena dost přemrštěná. Je to pěkný, taky bych to chtěl, ale tohle je opradu moc. Chápu, že je to novinka a třeba cena trochu klesne. Ani se nedivím, že je to pak kusovka i když zegy vidím skoro na každý druhý motorce typu adv. Tak objemy prodoje nebudou asi tak malý.Ohledně cenové polityky jde asi spíš o jakousi vyjímečnost a ukázat, že na to mám. Jo holt němci. :-) (viz luxusní bmw, audi a pod.) Škoda, že ceny nejsou dle kupní síly země.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
"Jo, naprosto souhlasím, za tři plechy, 3 plasty a nekolik šroubů s matkama se mne to opravdu zdá cena dost přemrštěná."
No jenomže právě není plast jako plast, tady se jedná o speciální technologii, kdy je ten plast vyztužen vláknem pro vyšší pevnost atd.
Desierto 3 má celoevropskou homologaci, což taky něco stojí a hlavně garantuje vám, že v případě nehody, vám střepina z plexi nerozřízně krk atd.
Ten rodíl v plastu na první pohled nepoznáte, ale bylo hezký vidět crash testy plastů na kufrech bmw adventure, které dodává do Touratechu BMW a plasty na zega pro. Nesrovnatelná pevnost i když na první pohled je to úplně stejné.
Pokud vás zajímá počet vyrobených kusů, tak k dnešnímu dni je to cca 70. Z čehož je většina již prodána.
Na pokles ceny bych sesázel, desierto 1 se prodává již roky za stejnou cenu.
Upravil milan enduroskola dne 26.10.2010 14:15
milan enduroskola - vies? mozes napisat z akeho plastu je to vyrobene?
stepan - pripadne napis aka znacka plastu je uvedena na plastovych castiach desierta ( matna aj leskla )
Upravil vlk dne 26.10.2010 14:56
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Problém je v tom, že ne vždy jsou vidět skryté náklady - třeba to, že každou věc, kterou teď Touratech vyvíjí, nechávají zapsat jako průmyslový vzor. Důvod je jasný - kopírovači, kteří si z výroby kopií udělali solidní business. Nejde o nějaké frajery, kteří si z ukradeného mateeriálu vyrobí napodobeninu dorazů pro sebe a pár kamarádů ale o lidi, kteří to klidně vyrábí ve velkém a nabízejí na eBay apod. A nejen o soukromníky ale jde i o firmy, kteří na kopírování cizích nápadů postavili své podnikání. Bohužel i tohle zvyšuje ceny. Homologace jsou další věc. I jen zařazení něčeho do katalogu stojí docela ukrutný peníze, protože katalog je zadarmo a jeho distribuce taky a musí se to zaplatit z cen výrobků. Ano, Touratech by mohl přestat tisknout a rozesílat katalogy a asi by se to projevilo trošku v cenách ale nikdo to nechceme. Ze 40 dotázaných distributorů z různých zemí světa byla naprosto drtivá většina pro zachování bezplatného katalogu - pro delší časové období do budoucna. A i když to není případ právě Desierta pro 1150GS, tak docela obrovské peníze stojí získat svolení výrobce motorky, že ten konkrétní díl je možné prodávat na jejich stroj aniž by to mělo vliv na záruku. Tohle jsou jen příklady, proč nějaký kusový výlisek z malosériové výroby stojí to, co stojí.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
tomasTT maly dodatok k tvojim poslednym slovam o zaruke ohladom desierta3
ziadna 1150GS uz v zaruke nie je posledna adventure zisla z vyrobnych liniek v septembri 2005
nech sa nejake posledne kusy predali v o dva roky neskor t.j. 2007 .. toz asi tak
pri novych modeloch motoriek je to aj tak prekerna situacia ak pride k urazu a potom na lamanie chleba a spravidla to konci tym ze ze importer a upravca hadzu vinu jeden na druheho a obaja davaju od toho ruky prec
s tym priemyslovym vzorom a kopirovanim vam to samozrejme neberiem, len treba vziat do uvahy aj fakt preco kopirovaci vznikaju - vznikaju koli vysokym cenam
ak by ste predavali tretinu lacnejsie zobrali by ste mnohym kopirovacom vietor z plachiet lebo kazdy by si radsej kupil o 20% drahsi original ako kopiu
p.s. aby bolo jasne.. niektore vase doplnky najma tie prakticke a funkcne su hodne kazdeho centu co stoja ale niektore urcite nie..
Upravil raptor - neaktivni ucet dne 26.10.2010 15:11
Já si taky myslím,že za polovinu ceny by se jich prodalo hodně a zisk by byl vyšší a nemuseli by se řešit plagiátoři kterým by se to pak nevyplatilo vyrábět.Ale strategie je asi jiná jak tu někdo naznačil.Moc toho nedělat a uspokojovat snobíky.Čím by se pak odlišili.Přišla by nějaká jiná značka s předraženým zbožím a Touratech by se stal spotřebákem,kterej sice prodává a vydělává,ale punc exkluzivity by byl fuč.Taky jsem si pár věcí koupil,ale co umím a vyloženě nepotřebuju se snažím řešit samovýrobou či to prostě oželím.Jsou i jiný pěkný věci na světě a když mám těch koníčků víc musím prostě přemejšlet než něco koupím.Toť můj názor
raptor napsal:
tomasTT maly dodatok k tvojim poslednym slovam o zaruke ohladom desierta3
ziadna 1150GS uz v zaruke nie je posledna adventure zisla z vyrobnych liniek v septembri 2005
nech sa nejake posledne kusy predali v o dva roky neskor t.j. 2007 .. toz asi tak
Raptore, přečti si ten příspěvek od TomášeTT ještě jednou, píše tam, že to není zrovna případ Desierta pro 1150 GS.. toto myslel obecně
bolo spominane ze je to urobene z plastu ktory splna parametre ktore uz boli vyslovene, tak schvalne napisete niekto z akeho plastu to je ?
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk